Hevige agressie in de treinen: geweld en spuug tegen treinpersoneel die hun werk doen

Treinconducteur zijn is een gevaarlijk beroep geworden waarbij je tegen een stootje moet kunnen. Waar vroeger de conducteurs gewoon normaal hun werk konden doen en kattenkwaad door jongeren geen geweld bevatte, slaan jongeren tegenwoordig de conducteurs in elkaar. Dit weekend was het weer raak: een vijftienjarige jongen.

Bij Hoogezand en Leeuwarden is agressief gedrag vannacht de norm geweest om zwartrijden en alcoholgebruik te legitimeren. Een vijftienjarig jochie heeft een conductrice in haar gezicht geslagen, omdat zij hem confronteerde met het feit dat hij geen geldig vervoersbewijs had. De vrouw blokkeerde de weg van de jongeman waarop hij het normaal vond om een slag in haar gezicht te maken. In Leeuwarden was een oude vent bezig met vrouwen lastig vallen. Het treinpersoneel werd beschimpt en bespuugd met als kopstuk een kopstoot tegen een agent.

Over die vijftienjarige. Het valt moeilijk te geloven dat jongeren het lef hebben om conducteurs in elkaar te slaan, maar het schijnt steeds ‘normaler’ te worden. Vorig jaar werd al duidelijk dat het geweld toenam, maar de aangiftebereidheid daalde. Dan ben je als politiek en samenleving al te laat. Op het moment dat mensen dit soort exorbitant gedrag niet meer durven of willen aangeven, dan weet je dat het systeem hard faalt.

Treinpersoneel wil meer beveiligers en middelen om van zich af te kunnen slaan, zoals pepperspray en wapenstokken. Ook de terugkeer van de ‘spoorwegpolitie’, die in 2013 opgeheven is. In elk geval moet duidelijk gemaakt worden dat agressie niet getolereerd wordt. Nu staat het treinpersoneel er steeds alleen voor, zeker ’s nachts.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. van Urk

  Allemaal de oorzaak van toegenomen narcisme. Agressie komt niet voort uit een laag zelfbeeld wat vaak gedacht wordt, maar uit een opgeblazen, narcistisch zelfbeeld waarbij de agressor zich superieur acht ten aanzien van het slachtoffer.

 2. TheGrimReaper

  Oftewel: wederom tijd voor een “lichtgetint vermoeden” omtrent de dader……

 3. Skippybal1

  Maak de straffen maar eens wat hoger, voor dit gedrag.

  Geweld zeer straf bestraffen!

  Spugende grove taal, dagje in de koelcel….2 dagen ook goed.

  Geld voor al het personeel dat veelvuldig met mensen in aanraking komt!

  1. van Urk

   Skippybal1@ Wat is dat voor populistisch gebrabbel?

   1. corfo

    Skippybal1.
    Die `straf` die u voorstelt wordt in dit pro-islamitisch landje al jarenlang “opgelegd”.
    Ziet u enige verbetering ? Zo ja, waar dan wel ?
    Die gasten moeten zo onvoorstelbaar hard worden aangepakt dat ze niet eens kunnen denken aan een 2de keer zoiets uit te halen. Mochten het “vluchtelingen” zijn die dit gedrag vertonen, dan meteen per boot terugsturen.

 4. Sniper666

  En? Is die 15-jarige puber tot moes geslagen? Zal toch wel hoop ik!!

  1. Mart

   En wèèr hoor ik niets over het ”kleurenschema” van die agressievelingen,ook DIT wordt nu uit angst niet meer verkondigd ….Sucses er weer mee.

 5. Ruud562

  Tja, allemaal de gevolgen van de ongebreidelde immigratie van lui met totaal andere normen en waarden dan wij aanhouden. Ten tweede is onze strafoplegging c.q. rechtspraak totaal niet op die lui afgestemd en staat de handhaver of met de rug tegen de muur als zij/hij wil optreden of wordt teruggefloten of erger ontslagen.
  Maar dat hoef je o o k in d i t land de regerende gutmensch niet duidelijk te maken want dan ben je een racist, nazi en islamfoob!

  1. Sniper666

   @ Ruud562

   U pleit dus ook voor speciale wetgeving gericht op het islammer volk.

 6. Peter Selie

  You ain’t seen nothing yet, het wordt alleen maar erger de groeibriljanten uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en uit donker moslim Afrika deze cultuurverrijkers verarmen, verkrachten onze cultuur. Heb deze lieden mee gemaakt ze zijn allemaal zo lui en traag behalve wanneer het op copuleren aankomt.

  Jongen (12) is beroofd van 10 euro door 2 cultuurverrijkers in Purmerend

  Purmerend – Maandagmiddag werd een 12-jarige jongen tussen 15.30 en 16.00 uur op de Westerstraat beroofd van 10 euro.

  Hij werd aangesproken door twee jongens. Een van de jongens voelde aan zijn jaszak en haalde het geld hieruit. Hierna renden de jongens weg in de richting van het Tramplein. Het gaat om twee jongens van 14 à 15 jaar uit, met een getint uiterlijk van ongeveer 1.70 lang. Ze droegen donkere kleding.

  De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de beroving. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Purmerend op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

 7. Ruud562

  Ja Sniper666, dat bepleit ik. En niet alleen voor islamieten, maar voor alle hier instromende lui die anders gewend zijn!

  Voorbeeld: moet je in Zuidelijk Spanje eens een politieagent beledigen, mag je blij zijn als je daarna nog al je tanden hebt. En daar hoef je echt niet via een dure advocaat je beklag te doen of het in je hoofd halen een claim in te dienen. Ergo, als je dat wel zou doen wacht je de cel! (En niet zo luxe als hier.)

  Ik wil maar zeggen, de strafoplegging hier is een lachertje voor crimineel en terrorist. Zij weten zich te allen tijde gedekt door het totaal verziekte rechtssysteem alhier! Een systeem waarin de dader boven zijn daden en slachtoffer wordt gezet. Omdat dat ‘humaan’ is! Een systeem waarin daders na verloop van tijd ongebreideld weer hun gang kunnen gaan.

  En ten slotte nog even dit: nooit en nimmer heb ik een criminele daad, hoe klein maar ook, verricht!

  1. corfo

   Ruud562.
   Uw redenatie is volkomen juist !
   Ik heb jarenlang bij politie/justitie gewerkt en weet exact hoe het daar gaat.
   Álles is erop gericht om het de dader zo aangenaam mogelijk te maken en hem/haar z.s.m. weer in de maatschappij te integreren. Door mijn werkzaamheden bij justitie ben ik “rechts-denkend” geworden omdat mij dáár duidelijk werd wat “links-denkenden” in dit landje allemaal al kapot hebben gemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.