Pechtold in de problemen: CDA heeft het helemaal gehad met D66, "heeft de prijs voor regeringsdeelname verhoogd"

Geen categoriejun 06 2017, 11:00
Ach wat sneu nou toch.
Oeps, ruzie in het paradijs!

Het CDA heeft de prijs verhoogd”, weet een betrokkene, die erop wijst dat het voor de christendemocraten nu heel moeilijk zal worden om met de medisch-ethische avonturen van D66 in te stemmen. Een ander wijst erop dat ook de VVD zeer geïrriteerd is geraakt over D66 en geneigd is het CDA te steunen bij zijn verzet.

De reden hiervoor is duidelijk: het CDA is pislink dat Pechtold de gesprekken met Gert Jan Segers van de ChristenUnie bewust heeft opgeblazen. De politiekcorrecte nepdemocraat dacht er daardoor ongetwijfeld voor te zorgen dat hij GroenLinks alsnog de regering in inrommelen, maar de VVD en met name het CDA zijn not entertained. Niet zo gek natuurlijk aangezien het CDA op bepaalde punten zeker zaken kan doen met de CU, maar in veel opzichten precies het tegenovergestelde gelooft van GroenLinks. Zo zijn Buma en co. bepaald niet van plan om de Nederlandse economie op te offeren op het altaar van de klimaatgekte of om door te gaan met het opengrenzenbeleid waardoor niet alleen goed bedoelende, maar ook kwaadwillende mensen het land in komen.
Voor het CDA is regeren met GroenLinks dus een worst case scenario. De kans dat Buma nu nog water bij de wijn doet om groengekkie Klaver tevreden te stellen is minimaal; niet alleen omdat hij begrijpt dat de ideeën van GroenLinks Nederland in no time bankroet zullen maken, maar ook omdat hij niet meer van plan is om de arrogante Pechtold zijn zin te geven.
Sterker nog, als het verslag in De Telegraaf klopt wil Buma nu zelfs niet meer voor D66-voorstellen stemmen op het gebied van de "medische ethiek" (waarmee ze bedoelen: het doden van pensionado's en zieke kinderen).
Daardoor komt het hele motorblok dus onder druk te staan.
Beter nieuws dan dat is niet denkbaar. Met een beetje mazzel blaast Pechtold in zijn arrogantie het hele 'middenblok' op en dwingt hij Buma en Rutte om zowaar naar rechts te kijken. Hoop doet leven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten