Segers na gesprek met Tjeenk Willink: geen teken dat hooghartig D66 "bewogen heeft", meerdere combinaties mogelijk

Geen categoriejun 06 2017, 13:00
De onderhandelingen zitten nog steeds muurvast. En dat komt allemaal door de arrogantie van ene Alexander P.
Nou, nou, het gesprek tussen ChristenUnie-leider Gert Jan Segers en informatie Herman Tjeenk Willink zit er alweer op. De christenprogressief stond naderhand de media te woord en vertelde ze... helemaal niets. Nou ja, oké, hij zei wel iets dat van belang is: de onderhandelingen zitten nog steeds muurvast omdat D66 weigert te bewegen.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/872036975473287168
Ook zei Segers dat er verschillende combinaties besproken zijn met Tjeenk Willink, maar er is nog geen duidelijkheid over welke combinaties daadwerkelijk vatbaar zijn.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/872036651354255360
Met andere woorden, het is en blijft een enorme bende, en dat wordt eerst en vooral veroorzaakt door de arrogantie van D66. Oh ja, én natuurlijk door de onwil van VVD en CDA om zelfs maar te praten over een mogelijke rechtse meerderheidscoalitie. Want dan zouden ze namelijk op bezoek moeten gaan bij Kees van der Staaij en "de populisten" (Geert Wilders en Thierry Baudet. Dat is natuurlijk beneden hun waardigheid (hoewel ze dus wél om tafel willen zitten met GroenLinksgekkie Jesse Klaver).
Aan de ene kant is dat natuurlijk dieptriest, maar er is ook goed nieuws: het maakt de kans immers steeds kleiner dat D66 daadwerkelijk deel gaat uitmaken van een kabinet. CDA en VVD hebben het onderhand helemaal gehad met de hautaine Pechtold en leken een week of wat geleden zelfs aan te sturen op een minderheidskabinet zónder hem. Hoe harder hij GroenLinks pusht en zich afzet tegen de ChristenUnie, hoe groter de kans dat dit scenario inderdaad werkelijkheid wordt. En dat betekent dat CDA en VVD met name zullen moeten gaan leunen op andere rechtse partijen voor steun de komende jaren. Feitelijk wordt het dan dus een rechts gedoogregering, zoals we die ook in 2010-2012 hadden.
Komt de rechtse lente er dan toch aan? Hoop doet leven! En, ironisch genoeg, krijgen we die hoop dankzij Mr. Arrogance himself, Alexander Pechtold!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten