Zo slap is onze defensie: verwarde man kan legertruck stelen en straffeloos rondjes door Eindhoven rijden

Geen categoriejun 14 2017, 22:00
Dit bizarre incident van vanavond toont nog maar eens aan hoe zeer ons leger is uitgekleed door slap gedrag en meedogenloze bezuinigingen. Een 'verwarde man' blijkt dus gewoon in staat om in z'n uppie een legertruck te stelen van een basis in de buurt vanEindhoven, en daar vrolijk mee te joyriden.
Als u vandaag nog geen facepalm heeft uitgevoerd, dan beloof ik u: dan komt dat nu. Lees dit knettergekke persbericht van de Marechaussee over een gestolen legertruck maar eens:
DCTXTgmXsAAlQgL.jpg large
Pas toen de dief zo 'vriendelijk' was om z'n gestolen voertuig weer veilig terug te brengen naar de basis en daarbij een hek ramde, kon deze levensgevaarlijke maniak in de boeien geslagen worden.
Als dit ongelofelijke verhaal niet kort maar krachtig uitlegt waarom de bezuinigingen die wij hebben doorgevoerd totaal desastreus zijn en ons internationaal voor schut hebben gezet, weet ik het nog niet. We kunnen namelijk lachen om dit schijnbaar onhandige voorval waarbij een 21-jarige eenling een truck in sukkelt en daarmee door een stad toert. Want nu was het een zogenaamde 'verwarde man'. Maar wat als het een terrorist of een Russische spion is? Precies: dan zijn de rapen gaar.
In de Tweede Kamer hebben VVD, CDA en D66 al een motie ingdiendom dit voorval uitgebreid te onderzoeken, maar laten we niet alleen naar procedures kijken. Als Nederland dit soort blamages wil voorkomen, dan moeten we gewoon fatsoenlijk investeren in ons defensie-apparaat. Basta!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten