Zo slap is onze defensie: verwarde man kan legertruck stelen en straffeloos rondjes door Eindhoven rijden

Dit bizarre incident van vanavond toont nog maar eens aan hoe zeer ons leger is uitgekleed door slap gedrag en meedogenloze bezuinigingen. Een ‘verwarde man’ blijkt dus gewoon in staat om in z’n uppie een legertruck te stelen van een basis in  de buurt vanEindhoven, en daar vrolijk mee te joyriden.

Als u vandaag nog geen facepalm heeft uitgevoerd, dan beloof ik u: dan komt dat nu. Lees dit knettergekke persbericht van de Marechaussee over een gestolen legertruck maar eens:

DCTXTgmXsAAlQgL.jpg large

Pas toen de dief zo ‘vriendelijk’ was om z’n gestolen voertuig weer veilig terug te brengen naar de basis en daarbij een hek ramde, kon deze levensgevaarlijke maniak in de boeien geslagen worden.

Als dit ongelofelijke verhaal niet kort maar krachtig uitlegt waarom de bezuinigingen die wij hebben doorgevoerd totaal desastreus zijn en ons internationaal voor schut hebben gezet, weet ik het nog niet. We kunnen namelijk lachen om dit schijnbaar onhandige voorval waarbij een 21-jarige eenling een truck in sukkelt en daarmee door een stad toert. Want nu was het een zogenaamde ‘verwarde man’. Maar wat als het een terrorist of een Russische spion is? Precies: dan zijn de rapen gaar.

In de Tweede Kamer hebben VVD, CDA en D66 al een motie ingdiendom dit voorval uitgebreid te onderzoeken, maar laten we niet alleen naar procedures kijken. Als Nederland dit soort blamages wil voorkomen, dan moeten we gewoon fatsoenlijk investeren in ons defensie-apparaat. Basta!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. HaZ

  En vooral maar blijven bezuinigen op de GGZ. Onderhand zijn er meer “geschuffelden”
  buiten als binnen de inrichtingen. Maar popje Hennis zal zich wel weer voor 200% sterk gaan maken voor een betere beveiliging van de kazerne’s in Nederland, mogen we hopen toch ?

  1. Marija

   Pop Hennis moet haar biezen pakken.
   Op defensie hoort een sterke man met ballen.

 2. Sniper666

  Waar was dat laatst? Die vreemde islammer op die luchtmachtbasis? Als het zo eenvoudig is defensie terreinen te betreden is er iets vreselijk mis.

 3. Ni28

  De vroegere Oostbloklanden vertrouwen de NAVO in hun vrees voor Ruslandinvasie. Onterecht want je hoeft maar verward te zijn om de laatste oorlogspeeltjes te bemachtigen om de NAVO tegen te gaan. Het moraal bij defensie zal niet bepaal hoog te zijn.

 4. van Urk

  Hoe vaak heeft Alberto Stegeman het wel niet geprobeerd en de situatie bij de overheid aangekaart?

 5. Verlazques

  Kijk eens wat er in de 2de kamer zit, alleen nog maar buitenlanders met een Nederlands paspoort. Een Nederlander moet je met een lantaarntje zoeken. Mijn punt, Nederland is een Micky Mouse land aan het worden met Disney figuren die de dienst uitmaken.

  1. Robert Leiden

   Gelukkig hebben we jou nog om het cultureel erfgoed van NL te redden Jansen… 🙂

 6. Robert Leiden

  Het verhaal begint dus bij die militairen op de heide.
  Die hebben geen toezicht gehouden op hun spullen. Dat heeft niets met bezuinigen te maken maar met oplettendheid van die militairen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.