Hongaarse premier Viktor Orbán: West-Europa is door multicul al verloren

Sommige Europese leiders hebben het al opgegeven en zien de toekomst van West-Europa niet meer beter worden. De culturele aspecten van beschavingen worden in dit deel van Europa al decennia niet meer serieus genomen. De ‘ont-christelijking’ viert hoogtij in deze landen.

Volgens Orban ligt de toekomst van Europa dan ook niet meer in het klassieke West-Europa, maar in Midden- en Oost-Europa:

De samenwerking tussen deze landen is van onschatbare waarde. Het is niet zonder reden dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van (islamitische) migranten. Ze integreren simpelweg niet: Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?

Of je nu een zware cultuurpessimist bent of toch nog de hoop hebt op saamhorige West-Europese landen, iedereen kan wel zien dat er afgelopen decennia en vooral de afgelopen jaren drastische culturele veranderingen zijn geweest. Of het nu de secularisatie is van West-Europa of de groei van het aantal moslims, samenlevingen lijken gewoon niet op wat ze zijn geweest.

‘Maar dat gebeurt altijd met samenlevingen, ze veranderen.’ Dit is een bekende tegenwerping op deze zorgen, vooral vanuit de linkerkant van het politieke spectrum. Het enige wat ze vergeten is dat alles steeds sneller gebeurt. Het leven en de ontwikkeling van samenlevingen met de daarbij behorende veranderingen komen steeds sneller tot uiting.

De mens is daar niet op ingesteld en kan dat ook maar moeilijk aan. De ontwikkeling van de globalisering en technologische- en culturele ontwikkelingen zorgen voor een diepgaande vervreemding van de mensen in de samenleving. Alles is daarbij ook vooral gericht op ‘economische groei’ en als migranten maar werk hebben en geen strafblad, dan is de integratie al gelukt.

Dat is natuurlijk immens naïef en incompleet mensbeeld. Herkenning van de omgeving en identiteit zijn grote aspecten van de menselijke belevenis. De politieke- en bestuurlijke elite ziet dit niet zo in, die hebben al geen wortels in een nationale identiteit en wonen en werken al in een totaal geglobaliseerde wereld. Wat ze vergeten is dat het overgrote deel van de samenleving daar helemaal niet op zit te wachten.

Orbán heeft ook zeker een punt als het gaat om de vermeende ‘culturele zelfmoord’ van West-Europa, of je het nu drastisch bekijkt of zelfs maar met een zeer relativerende blik. Of het met opzet gebeurt of niet, dat maakt niet uit. Het gebeurt en laten we dat nu eens serieus nemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  Soms zie je van die minifilmpjes over “Alie Hakbar” roepende idioten dat je “Yes” roept !
  http://www.telegraaf.nl/tv/vndg/28743498/__Die_zag_hij_niet_aankomen__.html

 2. Peter Selie

  Hongaarse premier Viktor Orbán: West-Europa is door multicul al verloren. o wat heeft die man gelijk. Net zoals Frau Merkel al in 2010 gezegd: multiculturele samenleving mislukt. De steeds aanhoudende golven van negroïde en Noord-Afrikaanse asiel parasieten, dit zijn geen incidenten die gemakkelijk te stoppen zijn, maar een moedwillige omvolking en op den duur een genocide van alle Europese nationale volkeren.

 3. Peter Selie

  Onderzoek: Duitse kranten namen Merkels ‘Wilkommenskultur’ vrijwel kritiekloos over

  Journalisten lieten vooral voorstanders van ruimhartig asielbeleid aan het woord

  De Duitse kranten hebben gefaald in de berichtgeving over de vluchtelingencrisis van 2015. Dat concludeert mediawetenschapper Michael Haller van de universiteit van Leipzig op basis van de eerste grote studie naar de rol van de media destijds. Volgens Haller gedroegen journalisten zich niet als kritische waarnemers, maar wilden ze de lezers overtuigen van Merkels Willkommenskultur.

  Door Sterre Lindhout 24 juli 2017
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/onderzoek-duitse-kranten-namen-merkels-wilkommenskultur-vrijwel-kritiekloos-over~a4507954/

 4. Nasrani

  Hen of hij gelijk heeft! Arm west europa! Ik hen medelijden met de volgende generaties met dank aan ‘the lefties’

 5. Ni28

  De elite lijkt ook niet met mensen bezig te zijn maar met stoffen. Met een beetje van dit een beetje van dat krijg je iets nieuws. Hier in West Europa worden chemicaliën gemengd die tot ontploffing kunnen leiden. Mensen met diverse culturen en geloven die elkaar niet zomaar respecteren. Dat leidt tot overheersing en dat weer tot oorlog. Martin Schultz begint nu in zijn verkiezingscampagne Merkel te kritiseren voor het binnenlaten van een miljoen moslims zonder overleg met andere landen. Hypocriet want wat deed hij in diezelfde tijd dan in Brussel behalve Merkel steunen? Maar nu tegen de verkiezingen doet hij zijn mond wel open. Maar dat deed lang voor hem al Orban die uit Brussel alleen maar kritiek over zich kreeg. Orban heeft gelijk, West Europa is al weggegeven en practisch verloren en Midden en Oost Europa zullen de bakens van culturele vrijheid worden. Redden wat te redden valt, West Europa moet zo snel mogelijk tot haar zinnen komen want het is al 5 over 12.

 6. corfo

  Dhr. Orbán heeft meer verstand in z’n pink dan Rutte, Pechtold, Feras (Klaver) enz. in hun hoofd.

  1. van Urk

   De bevolking van Hongarije kunnen met zo,n scherp leider nog wat langer genieten van de originele Europese beschaving dan wij met onze wegwuif lachebekje. Misschien moeten onze naieve leiders in cursus gaan bij dierenverzorgers in dierentuinen. Die weten nog tenminste dat een doodgewone huiskat niet samen kan gaan met een leeuw ondanks dat het allebei katten zijn. En dat je een voliere of aquarium niet zomaar vol kan gooien met veel gezelligheid aan kleuren. Dat leidt tot ongelukken en biologische explosies.

  2. Peter Selie

   Victor Orban heeft meer politieke moed in zijn pink dan Rutte is zijn 2 grote onledige handen bij elkaar, Rutte is een volbloed Eurofiel wiens rol in de megalomane Europese Unie nog moet beginnen, nadat hij Nederland kapot heeft genivelleerd.

 7. poldi

  Wat een wijze woorden van Victor Orbán: Het is [niet] voor niets dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van (islamitische) migranten. Ze integreren simpelweg niet: ‘Is er ook maar een land waar dat wel is gelukt?’ Het zwakke, welvarende West-Europa dreigt aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan, denkt hij.’
  Ik wou dat ik in Hongarije leefde.

  Deze woorden zullen langs de rug van Mark Rutte afglijden, geobsedeerd als hij is als likkend schoothondje van Merkel en Juncker.

  Laten we hopen dat de Hongaren beseffen wat voor premier ze hebben.

  De Nederlanders beseffen nog te weinig wat voor ‘premier’ (not) wij hebben.
  Ik vrees het ergste voor onze toekomst.

  1. Derksen1

   Poldi kan uiteraard gewoon emigreren naar Hongarije. Wedden dat hij dat, net als veel Nederlandhaters hier, dat niet gaat doen?

 8. Kodi

  “DE MENSENRECHTEN SCHRIJVEN NERGENS NATIONALE ZELFMOORD VOOR.”

  “De waarheid is: illegale immigratie en onbegrensde migratie bedreigen beide de binnenlandse veiligheid en onze cultuur. We zullen onze grenzen verdedigen, we zullen ons leven en onze veiligheid verdedigen. We hebben bewezen dat illegale migratie te stoppen is. Hongarije is daardoor een van de veiligste landen van de EU. Wij hebben geen terrorisme en geen massaverkrachtingen.”

  https://t.co/tOUWGHcqbz

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.