Ministerie Buitenlandse Zaken is woest op Israël omdat het terecht illegale troep opruimt

In het programma van KRO-NCRV “De Ochtend” werd gisteren gebeld met verslaggever Jan Franke in Tel Aviv. 

Het was weer tijd om de anti-Israël sentimenten weer wat nieuw leven in te blazen. Want oh, oh, oh wat erg: Israël heeft zomaar een Nederlands hulpproject kapotgesloopt en in beslag genomen.

Eerst even wat achtergrond. Nederland heeft vorig jaar ongeveer 500.000 euro overgemaakt naar Comet-me, een Israëlisch-Palestijnse organisatie die zich inzet voor energiebronnen op afgelegen plekken in Israël (lees: Palestijnse nederzettingen). De gedachte achter deze organisatie:

Comet-ME is a joint initiative of Israelis and Palestinians who believe that barriers of hostility can be overcome by joint, concrete, work aimed at felling down the walls of segregation and racism. bron: Facebook pagina Comet-me

Lekker naïef dus, een club zelfhatende Israëli’s die denken dat de vijandschap jegens Israël bij elke Palestijn als sneeuw voor de zon verdwijnt in ruil voor een lading zonnepanelen. Nee, dat gaat dus niet lukken. De groep Arabieren die zich “Palestijnen” noemt heeft er zelf voor gekozen om in Israël neer te strijken en daar met veel misbaar en slachtofferschap een eigen staat te claimen. Nooit. Israël is ongedeeld en daar hoort geen Palestijnse staat.

Nu onze inmenging. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vorig jaar dus een smak geld gedoneerd aan deze stichting. Met dat geld heeft Comet-me illegaal 96 zonnepanelen in het Palestijnse dorpje Jubbet adh Dhib, bij Bethlehem, neergeploft. Geheel terecht heeft Israël die zooi gelijk opgeruimd en in beslag genomen. Het gebied valt namelijk onder Israëlisch bestuur en voor de plaatsing had een vergunning aangevraagd moeten worden. Dat is niet gebeurd want, zo zegt Comet-me: “Die krijgen we toch niet.” Jan Franke in Tel Aviv doet hoorbaar zijn best om het gebied zo anti-Israëlisch mogelijk te omschrijven: “dat (die vergunning, red) kan ook niet, .. , omdat het in Israëlisch, ehhhhhhhh, eehhhh, ehhhhh, door Israël ge… militair bestuurd gebied is. Moeilijk hè Jan?

Je zou in Nederland eens moeten proberen om een dakkapel zonder vergunning op je dak te ploffen! Maar hé, als het om Israël gaat is onze overheid iets milder met vergunningen. In het verslag van het AD doet Buitenlandse Zaken haar beklag over de legale verwijdering van de zonnepanelen:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is woedend. ,,Wij hebben direct ernstig geprotesteerd bij de Israëlische autoriteiten en aangedrongen op teruggave van de goederen. We bekijken momenteel de precieze schade en welke volgende stappen genomen kunnen worden”, zegt woordvoerder Chris Bakker.

Ach ja. Is het nieuw? Nee. Maar het is wel ongelofelijk stuitend om te zien dat onze overheid met ons belastinggeld steun verleent aan een organisatie die bewust illegale activiteiten ontplooit, ten bate van een volk dat geen volk is, ten koste van Israël en tot schande van onze natie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Seneca

  het sop is de kool niet waard. bovendien weten wij dat ene meneer Koenders minister van buitenlandse zaken is en deze man, komend uit de pvda waar anti judaisme en zelfhatende joden ‘bon ton’ zijn, niet anders kan. het zit in zijn genen. ik heb oprecht met de man en dit minsterie te doen.

 2. Sniper666

  Wat een idioot iets! Waarom 5 ton overmaken aan een vaag iets in het verre buitenland? Zijn er hier in Nederland niet genoeg goede bestemmingen te vinden voor Nederlands belastinggeld?

  1. Constant Verkouwe

   De overheid kan giften toch gewoon van de belasting aftrekken ?…..Oh wacht..

   1. Sniper666

    @ Constant Verkouwe

    Welkom in ons midden.

  2. Kodi

   Verklaart het leggen van de verkeerde prioriteiten inzake Nederlands belastinggeld wellicht ook het verlies van de PvdA bij de laatste verkiezingen?

 3. HW

  Hoe heet de minister ook alweer. Van welke partij is die minister ook alweer.
  Oh, God ja. Bertje Koenders van de PvdA. Weet je wel van die partij die met ons belastinggeld strooit richting iedereen als het maar geen Nederlander, AOWer of zorgzoekende, want dat is er niet meer.
  Jongens, waar lullen we over. Het is maar 5 ton, de gemiddelde Nederlander heeft er 3 van om het afval weg te gooien.
  En het gaat toch naar een goed doel, daar worden die linksen in Israel van betaald, weet U wel onze medestanders.
  Het grote PvdA moet zoiets uit eigen middelen financieren en niet uit belastinggelden, want daar zit ook een deel van mij bij.

 4. Guus Geluk

  Nederland durft Israël (geheel terecht) niet aan te pakken en zet maar wat halfslachtige ontwikkelingsprojectjes op, teneinde de Palestijnse burgers te helpen.

 5. Kogelbert

  “De groep Arabieren die zich “Palestijnen” noemt heeft er zelf voor gekozen om in Israël neer te strijken en daar met veel misbaar en slachtofferschap een eigen staat te claimen. ”

  Het staat er echt!!

  1. HW

   Dag Bert,
   Jij hebt zeker geverifieerd, dat dit niet zo is. Of heb je dat van je slinkse linkse vrienden

   1. Sniper666

    @ HW

    Bertje is van HAMAS, alle Joden aan het..

   2. Kogelbert

    Het is inderdaad bizarre kul. Volkenrechtelijk immoreel bovendien.

  2. toetssteen

   Psst, wanneer zijn de volgende verkiezingen voor het Palestijnse? Uhm…..

   1. Kogelbert

    Wat probeer je te zeggen of te vragen, Toetssteen. Dit is weer de gebruikelijk wartaal.

   2. swetsnek

    Hahahahaah tis weer hilarisch hier

 6. Ni28

  Gunst van iemand die je haat kunt je niet kopen. Dat begrijpen zij hier ook nog steeds niet. De vijand kunt je niet omkopen die blijft geld vragen en geeft niets voor terug. Weggegooid geld maar er is kennelijk geld zat. En geeft de Joden het schuld dat is op moment de rage.

  1. Mart

   Ni28 heeft het door,maar vele trollen(?) blijkbaar nog steeds niet.Gossie wat is die brainwash van de laatste 50 jaren er diep ingeplant.Tòch op tijd verdwenen uit nederiglandje.Mart Brasil.

 7. Likoednl

  En de EU bouwt vooral in het gebied van de Westbank waar slechts 4% van de Palestijnen woont, maar dat onder volledige Israelische controle staat.
  Om pro-Palestijnse politieke redenen.
  Kortom, de hypocrisie druipt er van af.

  https://likud.nl/2016/05/israel-sloopt-illegale-bouw-volkomen-terecht/

  1. Kogelbert

   Israel bouwt op het land van het Palestijnse volk en probeert zo sluipenderwijs het land te roven. Dat is ook de reden dat Israel een tweestatenoplossing afwijst: deze landroof is zeer profijtelijk en ze mogen deze flagrante schending van het volkenrecht schaamteloos voortzetten on het Westen dit steunt.

   We zouden ons daarvoor diep moeten schamen.

 8. Kodi

  Tijdens een debat in de Verenigde Naties krijgt de Israëlische vertegenwoordiger het woord:
  “Voor ik begin wil ik eerst een anekdote vertellen.
  Toen Mozes in het beloofde land gekomen was zat hij zonder water.
  De Heere beval hem met zijn stok op een rots te slaan, en voorwaar: er spoot water uit.
  Mozes dacht: ach, ik kan gelijk een bad nemen. Hij trok z’n kleren uit, en baadde.
  Na afloop ontdekt hij dat zijn kleren gestolen waren door een Palestijn.”

  De Palestijnse vertegenwoordiger springt woedend overeind en gilt:
  “Man, wat zit je te lullen? Er waren toen helemaal geen Palestijnen!”

 9. Harry de Hond

  96 panelen van ongeveer 500 euro/stuk = 45.000, plus randapp van plusminus 25.000 euro maakt samen zo’n 70.000 euro.
  Waar is de rest van dat geld, 430.000 euro gebleven?
  In wiens zakken is dat verdwenen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.