Onderzoek: Duitse journalisten logen en bedrogen om Merkels opengrenzenbeleid te verdedigen

Maar, zegt de vakbond voor journalisten, dat deden ze alleen maar om Alternative für Deutschland niet in de kaart te spelen!

Oh, nou dan is het goed!

Je gelooft het niet:

De Duitse kranten hebben gefaald in de berichtgeving over de vluchtelingencrisis van 2015. Dat concludeert mediawetenschapper Michael Haller van de universiteit van Leipzig op basis van de eerste grote studie naar de rol van de media destijds. Volgens Haller gedroegen journalisten zich niet als kritische waarnemers, maar wilden ze de lezers overtuigen van Merkels Willkommenskultur.

In verreweg de meeste artikelen, blijkt uit het onderzoek, worden critici van Merkels achterlijke beleid weggezet als “dom, rechts volk.” Zoals PVV-Kamerlid Martin Bosma terecht tweet (natuurlijk bewust op een redelijk controversiële wijze, maar de woede van GoedMens-links kan me gestolen worden):

En waarom werd erop los gelogen? Nou, best simpel:

Jawel, de vakbond geeft dus toe dat journalisten dit deden om immigratie-kritische partijen als Alternative für Deutschland niet in de kaart te spelen.

Leugenpers? Ja. Leugenpers. Een betere term is er niet voor dit soort quasi-journalistieke activisten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  De politiekcorrecte pers liegt altijd. En Merkel loog ook want wir schaffen dat nicht en dat wist zij ook. Zij heeft nog meer dan gelogen zij overtrad de regels van de EU door de grenzen open te zetten.

 2. HaZ

  Reflecterend op ons eigen land ; geen verschil ! met dien verstande dat Frau Merkel, hier Rutte genoemd wordt.

  1. J.C.

   @HaZ

   “met dien verstande dat Frau Merkel, hier Rutte genoemd wordt”. Leuk gevonden, heb ik wel even om moeten lachen.

 3. anne1952

  Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat de persoonlijke mening van een journalist zich op een of andere manier betaald ziet in diens verslaggeving. En dat mag ook, mits de waarheid daarmee geen geweld wordt aangedaan, want dan krijgt zo’n krantenartikel het karakter van boosaardige volksverlakkerij, hetgeen het einde van zo’n krant zou moeten betekenen.
  Het NRC durfde de adverteerders van Geen Stijl te benaderen wegens seksisme, zouden ze dat ook durven bij de sponsors van bedoelde Duitse kranten wegens oplichterij?

 4. Ritter

  Geen verrassing natuurlijk.

  De gevestigde media zijn geen “objectieve” bron maar hebben een eigen agenda. O.a pleit de media voor open grenzen; is pro islam; pro-globalisering; pro EU; enzovoorts.

  Hetzelfde zien we in de VS waar de meerderheid van de gevestigde media al vanaf de verkiezingen proberen Trump te ondermijnen door veel “nep nieuws” over hem te verspreidden. O.a allerlei complot verhalen over vermeende samenwerking tussen Trump en Rusland.

  Trump noemt de media dan ook terecht “de oppositie partij”.

  Tegenwoordig is journalisme vooral (verkapt) activisme.

  Gelukkig is dankzij het internet toch de feiten te vinden. Daarom gaan de gevestigde media dan ook tekeer tegen de “nieuw media” omdat die de leugens van de gevestigde media openbaart.

 5. corfo

  Wie denkt dat de pers in dit landje iets beter zou zijn heeft het volledig mis !
  Wij worden dagelijks bedonderd door álle media.
  Álles wat met “vluchtelingen” te maken heeft wordt gekleurd weergegeven óf in de bekende doofpot gestopt, laat u niks wijsmaken. Dat heet “democratie”, maar dan wel linkse democratie.

 6. SlimK1nd

  Het is echt PROPAGANDA. Pure, vulgaire staatspropaganda. Gelukkig zien steeds meer mensen het.

 7. Ben Zine

  “Tegenwoordig is journalisme vooral (verkapt) activisme.”
  @ Ritter
  Volkomen juist… De nieuwe generatie “journalisten”, behorend tot de millennials of snowflakes, produceren geen zuivere objectieve verslaggeving meer, maar bedrijven keihard activisme. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze dat zo meegekregen bij hun opleiding, die natuurlijk ook weer op haar beurt wordt aangestuurd door aanhangers van de linkse kerk. De mainstream media (NRC, Volkskrant) zijn de spreekbuis van dit activisme. Zij zullen steeds meer aan inkomsten verliezen en uiteindelijk alleen nog overeind worden gehouden door overheidssubsidie.

  1. Peter Selie

   Vergeet de AIVD-mol niet op het redactie kantoor.

 8. DutchDropveter

  Wuahaha en nu gaat de (linkse)pers ook uiteindelijk Trump gelijk geven?
  Al jankend / krijsend live op de tv graag! dat iedereen ziet dat jullie aan mening opleggende sturende en zeer lage propaganda opvoeren.

  Maar ondertussen alle vluchtelingen naar binnen slepen voor het duitse schuld gevoel maar ondertussen exact dezelfde propaganda uit 1940 gebruiken zo kennen we selectief extreem links en Merkel vind het prachtig!

 9. Ni28

  Tot dusver geen trol reactie. Even in beraad.

 10. Floris

  “Maar, zegt de vakbond voor journalisten, dat deden ze alleen maar om Alternative für Deutschland niet in de kaart te spelen!”
  ——————————————————————–
  Ziehier de mindset van links: de boodschapper van het slechte nieuws mag niet in de kaart worden gepeeld.

  Wegkijken maar!!

  Meelopen in de policor kudde!!

  En iedereen kapot maken die durft te zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft.

  1. van Urk

   Dat je met dit soort leugens jezelf hiermee en je eigen land naar de verdommenis wil gaan brengen. De media moet gewoon met nieuwswaarheid komen en niet met zelf verzonnen sprookjesverhalen mee aan gaan komen omdat het in opdracht is van.. De regering Merkel had al lang kunnen gaan vallen met het soort journalisten die Nixon ook ten val hadden gebracht.

 11. sjun

  Een interessant Nederlandstalig boek hierover:
  De democratie en haar media, Sid Lukkassen,
  De blauwe tijger 2016, ISBN 9789492161239
  meer
  Promotie Sid Lukkassen – De democratie en haar media
  https://youtu.be/NDEz8VaoUXU

 12. Roughwood

  Je verwacht het niet hè?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.