Vlog: Jan Roos gaat los op de politie. “Burgers beschermen? Nee meneer, dat doen we niet meer”

De politie heeft wel belangrijkere dingen te doen dan… haar werk.

“Ik belde laatste naar de politie in Alkmaar,” begint Jan Roos zijn nieuwe vlog, “aangezien ik al twee maanden een overduidelijk gestolen moederfiets zag staan. Het antwoord van de telefoniste dreunt nog steeds door in mijn hoofd. ‘Dat doen we niet meer,’ zei ze. ‘Hoe bedoelt u?,’ kon ik nog uitbrengen. ‘Oh, gestolen fietsen doen wij niet meer, meneer. Dan moet u maar met de gemeente bellen. In eerste instantie was er nog wat ongeloof bij me, maar toen begreep ik het pas. Want waarom zou de politie zich nog bezighouden met gestolen fietsen als in ze deze tijd van terreur en radicalisering wel wat beters te doen hebben?”

Helaas blijkt dat toch wat anders te liggen. De moderne Nederlandse politie doet namelijk helemaal niets meer.

“Toen las ik een tip,” gaat Roos verder, “dat Nederland duizenden terreurtips negeert vanwege personeels- en budgettekorten. De afdeling landelijk internationaal rechtshulpcentrum, de dienst die geheime internationale opsporingsinformatie zou moeten verwerken, kan zijn werk niet meer doen. Dus laten ze terroristen gewoon maar lopen. ‘Terroristen aanhouden, meneer? Nee, dat doen we niet meer’.”

“Maar goed, dan maar hopen dat de marechaussee ze op Schiphol weet tegen te houden. Wat zeg je? Oh… er is een proef om onervaren en ongewapende burgers de paspoort controle te laten doen. Aha. Hmm… Nou ja, dan hebben we in ieder geval het leger toch nog.”

“Oh nee,” zegt Roos terecht cynisch. “Het leger is een beetje afgeschaft. En wat er nog van over is kan het van Den Haag uitzoeken met hun oude, versleten troep. Onze commando’s kunnen hun werk niet meer doen omdat ze geen wapens meer hebben. ‘Grenzen bewaken meneer? Nee. Nee, dat doen we niet meer’.

“Nou ja, dan maar hopen dat als ze toch nog iemand weten op te pakken, ondanks dat er nu een pilot loopt dat ook agenten ongewapend de straat op moeten, [ze] terroristen en ander tuig in de gevangenis weten te houden. Oh, ze hebben tegenwoordig de sleutel van hun eigen cel? Oh, oké. Zodat ze zelfredzamer zijn. In de gevangenis. Ah… ja. Oké, ja, dat wist ik niet.”

Met andere woorden: “Burgers beschermen, meneer? Nee, dat doen wij niet meer.”

“Ik mag toch hopen dat in deze tijd van criminaliteit, massa-immigratie, terreur en radicalisering, op een moment dat gewone burgers niet meer beschermd kunnen worden, terroristen niet meer opgepakt kunnen worden, de grenzen niet meer bewaakt kunnen worden, en het leger niet meer functioneert, er in ieder geval nog wel bescherming is voor kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld joden,” zegt Roos vervolgens. Maar: “Aha. Vanaf vandaag zijn er geen politieposten meer bij joodse instellingen. Die worden ondanks dat de dreiging niet is afgenomen weggehaald. Er hangen nu camera’s. Die registreren, en dat is nog steeds iets anders dan beschermen.”

Roos concludeert:

Nou ja, dan hebben we in ieder geval na een aanslag de beelden nog. ‘Joden bewaken, meneer? Nee, dat doen we niet meer’.

Triest, triester… Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Maar nu moet de automobilist niet denken dat ie alles kan op de weg. De enige overgebleven functie van de politie is aan de weg grof geld verdienen. Voor onze veiligheid natuurlijk!

 2. Peter Selie

  Jan legt weer eens weergaloos de vinger op de zere plek van de teloorgang en het failliet van Nederland. De primaire taak van de overheid is veiligheid, waarom niet zoals in Tsjechië waar de burgers een vuurwapen mogen dragen en in nood deze ook nog eens gebruiken mag. Nee in Niedrichland wil de overheid naar een soort van DDR-achtige toestanden creëren waarbij in noodsituaties de nationale politie een half uur te laat eens poolshoogte komen nemen, terwijl het slachtoffer leeg ligt te bloeden. Overal steekt de overheid zijn nieuwsgierige neus in de zaken van de burgers welke totaal geen privacy meer genieten doordat ze in het sleepnet van de AIVD terecht zijn gekomen in plaats van de terroristen.

  1. Verlazques

   Jan Roos loopt al 20 jaar achter, want toen werd dit al gemeld, onder andere door mij.

   1. NoDoubt

    Zowel Verlazques als Jan hebben gelijk, echter is het dus al meer dan 20 jaar een afglijdende schaal. Door voortdurend bezuinigingen en maar gewoon geld binnenhalen door flitspalen, maar wordt het probleem niet opgelost. En het maar gek vinden dat mensen meer en meer uit de band gaan springen. De kwaliteit van de samenleving wordt meer en meer uitgehold met dank aan de politiek die alles uit handen geeft of uitbesteed. Al vele nieuwsuitzendingen wordt misstanden aangetoond die door de politiek uit handen zijn gegeven. De maatschappij is onbeheersbaar geworden, met alle gevolgen van dien. Dus ook bij de politie.

   2. Peter Selie

    “Jan Roos loopt al 20 jaar achter” Dat moet je Jan Roos zelf maar onder de neus wrijven beste, en niet mij, ben gewoon erg geïnteresseerd wat Jan in deze vlog van hem te zeggen heb, misschien is het verstandig om óók zelf een vlog te maken met zo’n item, zoals jan deze hier aansnijdt.

 3. HaZ

  1+1= bij mij altijd nog twee. Als de overheid (politie/marechaussee/leger) ons niet meer
  wil en kan beschermen, dan moesten we dat maar eens zelf gaan doen.

  1. Victor83

   DUS DAT HAZ, DUS DAT!!!

 4. Pedrito

  Snelheidscontroles? Jazeker ………, dat doen we nog wel ! Je zou je toch kapot schamen om te moeten vertellen dat je koddebeier bent.

 5. sjun

  Verstandige Joden beschermen zichzelf al lang en laten dat niet van de luimen van een socialistische of sociaal-liberale overheid afhangen die er al vaker blijk van gaf verkeerde prioriteiten te stellen. Ook andere ingezetenen doen er goed aan zichzelf te trrainen en hun buurtje te organiseren om de leefomgeving leefbaar te houden en elkaar in geval van nood bij te kunnen staan.

 6. Nederland-op1

  Totdat je een buitenlander op zijn bakkes timmert, moet jij eens kijken hoe snel de politie ter plaatse is!

 7. Victor83

  Ergens hoop ik nog ZO dat Roos het mis heeft, ik ben zo bang dat alles wat nu naar de klote gaat straks niet meer terug te draaien is. Dat strafsysteem moet op de schop man, overtredingen afschaffen en alles als misdaad bestraffen (o nee dan valt er niks meer te verdienen). De huidige straffen verdubbelen en een lik-op-stuk beleid invoeren, geen bureaucelletjes meer, nee, gewoon gelijk het gevang insodemieteren. En al helemaal geen sleutels aan de gevangenen geven, wie dat verzonnen heeft moet maar is een keer ff in een slechte wijk gaan wonen, bijv Charlois in Rotterdam ofzo, in ieder geval een wijk waar je je leven niet zeker bent als t laat en donker is buiten, is kijken of die daar dan van geneest.

  Ik heb sinds de komst van asielzoekers (ik krijg dit woord tegewoordig haast niet eens meer uit me strot zal ik je dat vertellen) 2x het heft in eigen handen moeten nemen,
  1ste x werd ik aangevallen gewoon zomaar just like that, ik verstond hem niet eens want hij sprak zn eigen walgelijke taal, dit heb ik met geweld moeten oplossen, gelukkig was ik degene die t laatste lachte,
  2de x moest ik er 1 wegjagen omdat die een kind probeerde te laten blowen, dat kind was bang en wist totaal niet wat die moest doen, WAAR WAS DE POLITIE TOEN??? Precies boetes uitdelen voor de schatkist. Wie heeft hier als agent moeten handelen? IK, niet de politie nee ik! Het spijt me vreselijk maar ik roep al jaren f… the police (die leus hoor je dagelijks), is niet best voor het imago van onze handhavers/spekkers maar dit is een typisch gevalletje van eigen schuld dikke bult. En het leuke is dat ik in dit geval de strafbare ben, mooi he? Welkom in het nieuwe Nederland, tijd voor massale buurtwachten want de politie kan het niet meer bolwerken wat als oorzaak uiteraard onze huidige politiek is.

 8. Antidotum

  De trias politica is compleet verrot gemaakt door linkse uitwassen en slecht regerings beleid.
  Handhaven is een vloek, de rechtspraak een lachertje en de wetten blijven zoals ze zijn, zonder enige vorm van aanpassing.
  Er is geen beleid meer.
  De tijd gaat komen dat de burger het recht in eigen hand zal nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.