Het verraad compleet: Trump wil mogelijk toch in Klimaatakkoord Parijs blijven

De elites hebben Trump naar hun hand gezet.

Toen Donald Trump campagne voerde maakte hij duidelijk dat hij niet een Republikein was als ieder ander. Zo had hij er geen moeite mee om harde feiten te benoemen en om politiekcorrecte mythes te doorprikken. Als hij president werd, zei hij, zou hij dan ook linea recta uit het Klimaatakkoord van Parijs stappen. Hij begreep namelijk, zei hij, dat ‘klimaatverandering’ grotendeels gebakken lucht is en dat dit soort akkoorden westerse landen bakken met geld kosten terwijl landen als China lekker door blijven gaan met CO2 uit te stoten.

Vorige manad kondigde hij aan dat het zover was: hij zou echt uit het klimaatakkoord stappen. Alles en iedereen dat ook maar een beetje rechts is vierde feest. Geen groene onzin meer. Eindelijk had Amerika een leider die voor zijn eigen land koos. Europese leiders konden daar wat van leren.

Nou, slecht nieuws; nu hij Steve Bannon en alle andere echt rechtse mensen uit zijn kabinet heeft gegooid en alleen nog maar omringd wordt door politiekcorrecte globalisten twijfelt Trump opeens. Volgens zijn belangrijkste ‘adviseurs’ (eigenlijk ministers) is hij nu zelfs van plan om toch maar in het Akoord te blijven. Want dat maakt links blij en levert hem positieve artikelen op in de media. Blijkbaar geilt Trump daar zo op dat hij bereid is om elke verkiezingsbelofte in de prullenbak te gooien als de New York Times hem dan maar de hemel in prijst.

Op “Face The Nation,” een zondag-programma van het linkse CBS, kwam minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson langs om te vertellen dat Trump opeens toch wel behoorlijk positief over het Klimaatakkoord van Parijs denkt. “Die positie wordt geleid en ontwikkeld door Gary Cohn van het National Economic Council,” zei Tillerson over de oud-Goldman Sachs bankier en globalist pur sang. “Ik denk dat, als je het je herinnert, de president ook heeft gezegd dat we bereid zijn om met onze bondgenoten van het Klimaatakkoord te werken. Ik denk dat we een deal kunnen sluiten die fair and balanced is voor het Amerikaanse volk en de belangen van ons, onze economie erkent, zeker ten opzichte van de tweede economie ter wereld, China.”

“Ik denk dat onder de juiste omstandigheden… de president heeft gezegd dat hij openstaat voor omstandigheden en afspraken met anderen over dit, wat ons betreft, belangrijke onderwerp.”

In gewone mensentaal betekent dit dat Trump dus mogelijk van plan is om toch in het Klimaatakkoord van Parijs te blijven. Dat was eigenlijk de laatste verkiezingsbelofte die hij nog niet verbroken heeft. Doet hij dat wel dan is het verraad compleet: Trump is dan in no time teruggekeerd naar de plek waar hij begon: bij politiekcorrect, globalistisch links. Want ja, behalve de laatste vijf jaar was Trump een Democraat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DolleDries

  Ik lees steeds, mogelijk, waarschijnlijk onder veel andere voorwaarden en Michael heeft het al over verraad

  1. Ritter

   DolleDries

   DDS is altijd al een anti-Trump blog geweest. Dus geen verrassing dat Michael tekeer gaat tegen Trump. Dat was ook al tijdens de verkiezingen.

   Trump doet het goed en heeft op economisch vlak al veel bereikt.

   We weten niet wat Trump doet met het klimaat akkoord maar als Trump voor de VS een gunstige deal kan bereiken heeft hij goed gehandeld. Als Trump dat akkoord kan openbreken heeft hij goed gehandeld.

   De Twitter account gebruikt Trump inderdaad om rechtstreeks met zijn supporters te communiceren en leugens van de media over hem te ontkrachten.

   Wat veel mensen iedere keer vergeten is dat Trump in essentie een onafhankelijke President is.

   Trump is/word tegengewerkt door de Republikeinen. Dus zal hij een deal moeten weten te bereiken met wie hij dat kan. De ene keer zijn dat Republikeinen en de andere keer Democraten.

   1. Guus Geluk

    Natuurlijk, De Dagelijkse Standaard is een anti-Trump en anti-Wildersblog.

    Man, ga toch fietsen. De Dagelijkse Standaard heeft Trump tot in de treuren gesteund!

 2. K.Dopper

  Ik zie hier hetzelfde patroon als bij die belachelijke muur: Trump probeert die in zijn politieke retoriek overeind te houden maar heeft inmiddels al besloten die muur nooit te gaan bouwen. Deze draaikonterij zie je ook bij het klimaat-akkoord: https://www.washingtonpost.com/video/politics/mcmaster-tillerson-trump-is-out-of-paris-climate-accord-but-the-door-is-open/2017/09/17/7d5e8a70-9bd6-11e7-b2a7-bc70b6f98089_video.html?utm_term=.32d3f8cd5f26

  1. Michael van der Galien

   Dat is het dus precies. Hij gebruikt Twitter om zijn achterban nog enigszins tegemoet te komen en gerust te stellen, maar ondertussen doet hij lekker wat hij wil. Vreemd genoeg is dat ‘wat hij wil’ steeds weer ‘wat Democraten willen.’

   1. DolleDries

    Onzin ,hij gebruikt Twitter om de verdraaide onzin in de media te weerspreken.

 3. Obiwokekenobie

  President Flip-flop…

  Kijk naar zijn financiers en je had het kunnen zien aankomen.

 4. Michael

  Het is denk ik geen verraad. Het is eerder gewoon een keiharde realitycheck: de lege populistische roeptoeter-beloftes zijn simpelweg onhaalbaar, onmogelijk, en/of destructief. De wereld is niet zo zwart/wit en simplistisch als Trump predikte, en hij komt langzaam tot dat inzicht.

  1. Michael van der Galien

   Het is heel gemakkelijk om uit dit akkoord te stappen. Daar is niets ‘onhaalbaars’ aan. Als hij dat niet doet komt dat doordat hij het oude establishment geeft wat het wil… en de handen dus ineen heeft geslagen met de mensen die hij vorig jaar nog de oorlog verklaarde.

   Verraad. Compleet en totaal.

   1. K.Dopper

    Ik denk dat Trump eieren voor zijn geld koos en besloot tot samenwerking met de Democraten omdat zijn eigen partij een verdeeld zooitje is waar niets mee viel te bereiken.
    De GOP is diep verdeeld en om die reden onmachtig om het parlementaire overwicht te verzilveren. Volgend jaar zal dat bij tussentijdse verkiezingen worden afgestraft en is Trump definitief overgeleverd aan de Democraten. Daar zit deze opportunist mogelijk niet mee maar de Democraten zullen hem vervolgens proberen te lozen in een impeachment-procedure. Trump kiest voor een Pyrrus-overwinning.

   2. Michael

    Er staat “en/of”, en je antwoord is precies wat ik bedoel. Door complexe wereldproblematiek te reduceren tot “het oude establishment geven wat het wil” creëer je een simplistisch “wij/zij” beeld van complexe politieke dynamiek.aa

    Bovendien trek je al conclusies over zijn achterliggende beweegredenen zonder die daadwerkelijk te weten. Misschien is hij na driekwart jaar ervaring opdoen in de complexiteit van wereldpolitiek gewoon tot inzicht gekomen dat roeptoeteren voor de bühne leuk is voor de peilingen, maar uiteindelijk meer kwaad doet dan goed?

 5. Ni28

  Ondanks de eenzijdige berichtgeving in Europa doet Trump het goed als president. De onvoorspelbaarheid van hem is een sterke trumf van een zakelijke man. Wees niet doorzichtig. Nietemmin is het ook veroorzaakt door de idiote campagne tegen hem waar ook zijn achterban bij betrokken is. Voor iemand die een slalom moet uitvoeren in plaats van een rechte afdaling doet hij het goed en zijn achterban gelooft in hem nog altijd. Dat is na zo heftige begin geen slechte prestatie.

 6. Guus Geluk

  Dat was min of meer te verwachten. Sinds de koning al zijn rechtspopulistische hovelingen heeft verstoten, komt er van zijn America First c.q. inpolitiek-correct rechts niets meer terecht. Meer troepen naar Afghanistan, geen benaming van de islam en terug in het klimaatakkoord.

  De koning heeft zijn aanhangers te grazen genomen en nu wankelt zijn troon.

  1. DolleDries

   Dom stuk eerst zit je hier te schreeuwen dat bij een formatie compromissen gezocht moeten worden en je niet alles kunt krijgen,
   Dat weet Trump ook als top zakenman dat je compromissen moet sluiten om het land stabiel te houden.
   Ik heb veel CAO onderhandelingen mee gemaakt daar zet je ook hoog in met in achterhoofd hier ben ik ook tevreden mee en dat doet de tegenpartij ook.
   Wat die Amerikanen uit voeren in eigen land zou mijn een zorg zijn wat dat betreft kunnen we wat leugens en kiezer in de maling nemen betreft beter in Nederland de hand in eigen boezen steken.

   1. Guus Geluk

    Trump had het klimaatakkoord al doorgehaald, DolleDries. Daar heeft hij ook de bevoegdheid toe: met een paar pennestrepen kan hij in mum van tijd zijn verkiezingsbeloftes realiseren. Het is eerst sinds de populisten (Bannon) zijn vertrokken dat hij langzaam toegaf terug in het akkoord te willen.

    De kabinetsformatie is een slepend proces. Je moet over principes onderhandelen, verkiezingsbeloftes inleggen, proberen je best te doen het op te laten nemen in het regeerakkoord; vervolgens controleren of alle achterbannen van alle coalitiepartijen akkoord gaan – en indien zij niet akkoorderen, terug naar de onderhandelingstafel.

    1. Blue monday

     Het is inmiddels een slepend proces geworden.

     Je kunt ook doorschieten in je redelijkheid, die ik over het algemeen zeer waardeer.

     1. Guus Geluk

      De oorzaak is wat mij betreft de versnippering in het politieke landschap.

  2. DolleDries

   Maak jij je hier maar druk om met je door met jou god vererende partijen CU en CDA die de boel belazeren.

   http://www.geennieuws.com/2017/09/iedereen-er-0-6-procent-op-vooruit-u-wordt-alweer-gigantisch-belazerd/

   1. Guus Geluk

    Ik ben erg ingenomen met het feit dat het CDA en CU een sleutelrol spelen in dit kabinet, DolleDries. De 0,6% wordt ons deze Prinsjesdag door het huidige kabinet (VVD-PvdA) verkocht.

 7. Henk-Jansen

  Ik zou het toejuichen. Als Trump dit daadwerkelijk doet krijgt hij een klein deel van mijn respect terug.

 8. Punt50

  Dat hele klimaatakkoord van Parijs is een papieren tijger. Het maakt dus geen donder uit allemaal.

 9. Blue monday

  Zelfs een gek als Trump komt er langzaam wel achter dat de ideeënfabriek die hem president hebben gemaakt, gestoeld waren op leugens en halve waarheden.

  Nu komt hij er achter dat de onsmakelijke en domme plannetjes van Bannon en co. helemaal op niets uitlopen.

  Goede les voor de reaguurdertjes hier, als zelfs Trump het door begint te krijgen is er nog hoop voor jullie.

  Jammer dat hij niet van de zijkant kan blijven roeptoeteren…

  1. DolleDries

   Wat een dom extreem links geklets.

 10. DolleDries

  Michael gaat ons nu de President leveren die al zijn beloftes na komt.
  Als een gewiekste zakenman weet Trump natuurlijk dat je hoog in moet zetten om een tevreden doel te bereiken. Als je 1 wil zet je 2 in.
  Bv Obama gaat voor de vrede en begint uiteindelijk maar 8 oorlogen misschien waren het anders er wel 16 geweest.

  1. Blue monday

   Je hebt ook nog de overtreffende trap van mensen die vastgebakken zitten in het idee dat Trump de profeet is waar onsmakelijk rechts jaren op heeft zitten wachten.

   De man ontwikkelt zich, wellicht ook een tip voor jou?

   1. K.Dopper

    🙂

   2. DolleDries

    Onzinnige reactie ,volgens mij zit jij te wachtte op een psycholoog. Of misschien is Maduro jou linkse onsmakelijke profeet.

 11. DolleDries

  De economie groeit 2,6% terwijl die tijdens Obama rond de 1% bleef dobberen. Het aantal banen is met 1 miljoen gegroeid sinds zijn aantreden.
  Trump heeft de oerdomme omhelzing van de globalisering gestopt. Onbenullige open grenzen, slechte trade-deals voor Amerika, het onbeperkt toestaan dat de productie jouw land verlaat, terwijl je er weinig of niets voor terug krijgt (vooral in het geval van Mexico en China).
  Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans dat al sinds de zeventiger jaren exponentieel groeide moest worden omgebogen.
  Deregulering: voor iedere nieuwe wet of reglementering moeten er twee worden geschrapt.
  Het optimisme van de Amerikaanse ondernemer en consument is lang niet zo groot geweest. Kijk ook naar de beurzen. Als Trump zijn plannen t.a.v. belastinghervorming door het congres krijgt, zal de VS richting 6% groei BBP bewegen.
   
  Binnenlandse politiek:
   
  Illegale immigratie met 80% teruggedrongen.
  Uitzetten van zware –illegale- criminelen is aan de orde van de dag. Zero tolerance, hallelujah.
  Trump heeft na veel verzet eindelijk zijn travel ban voor een 6 tal islamitische landen gerealiseerd.
  Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd het congres te doen laten besluiten to repeal and replace Obama-care. Dankzij tegenwerking uit zijn eigen Republikeinse partij is dat nog niet gelukt, maar hij heeft continue laten zien dat niets doen Obama-care vanzelf zal laten imploderen (kosten groeien de pan uit, premiestijgingen door het dak en oplopende eigenrisico limieten voor verzekerden). Het is Trump nog niet gelukt, maar houdt u nog even geduld.
  De infrastructuur van de V.S. dient hartgrondig te worden vernieuwd: Trump zet alle zeilen bij.
   
  Buitenlandse politiek:
   
  De eerste buitenlandse reis van Trump was naar Riyadh, Saoedi Arabië (geweldige speech, oproep en waarschuwing voor ruim 50 leiders van de islamitische wereld), Jeruzalem, Israël, en Rome, Italië. De landen voor de drie belangrijkste religies ter wereld.
  De verdere bezoeken van Trump in Europa (G7, NATO en G20) werden benut om de nieuwe Amerikaanse opstelling toe te lichten in een “interdependent” wereld: Amerika betaalt niet meer voor de verdediging van Duitsland, Japan, Korea, Saoedi Arabië, en heel veel brandhaarden in de wereld, inclusief Midden Oosten. Inzet van Amerikanen prima, maar wel de kosten delen. Van alle Navo landen waren er slechts twee die de afgesproken 2% van BBP norm haalden. De V.S. besteedt meer dan 6% van het BBP aan defensie. Betaalt derhalve ook onevenredig veel aan het totale NAVO budget. Dat gaat dankzij Trump links- of rechtsom veranderen. Merkel schoot in de stress, gaf te kennen dat de EU landen niet langer meer konden rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de V.S. en dat de EU derhalve zelf op zoek moest naar oplossingen om haar defensie te organiseren. Mijn voorspelling is dat het op die manier niet alleen minder sterk zal zijn, maar vooral ook velen malen duurder (een Europees leger is een diep tragisch idee).
  Trump nodigde bij hem thuis (Mar-a-Lago), gedurende enkele weekenden respectievelijk de presidenten van Japan en China uit. Tijdens die bezoeken heeft hij onder andere een meer gecoördineerde aanpak van Noord Korea afgestemd. Rusland heeft ook ingestemd met de lijn die Trump heeft uitgezet om de waanzin van de Noord Koreaanse leider te stoppen. Trump gets things done.
  Trump stapte volledig terecht uit het klimaat akkoord van Parijs. Kost te veel, levert veel te weinig op en de lasten zijn volledig oneerlijk verdeeld. Trump heeft overigens niet veel op met die klimaathysterie(!)
  Trump heeft multilaterale handelsakkoorden afgezworen. De TTP met Aziatische landen werd begraven en de TTIP met de EU ging de vrieskist in. Een hele slimme doordachte strategie. De V.S. kan in multilateraal verband nauwelijks nog verschil maken, invloed uitoefenen, maar een op een met individuele landen geldt zij nochtans als het machtigste land ter wereld. Het zal de V.S. geen windeieren leggen.
  Nogmaals, Trump is geen politicus. Hij was wel een uiterst succesvolle ondernemer/CEO en dat zijn nu precies de talenten en de aanpak die in Washington nodig zijn. Alhoewel velen veronderstellen dat Trump impulsief is, en heethoofdig, laten alle resultaten tot nu toe het tegenover gestelde zien. Alles is goed doordacht. Vrijwel iedere move is gepland en past binnen uitgekiende onderhandelingsprocessen. De verschillen met China overbruggen bijvoorbeeld is een heidens karwei. Trump heeft middels tientallen directe en indirecte stapjes de druk op de Chinezen verhoogd. Hij past deze tactiek ook toe op andere grote dossiers (Navo, onbetaalde rekeningen van Duitsland, Nafta en Mexico, de EU): hij verhoogt de druk, laat de tegenstander voor bepaalde tijd in onzekerheid, en als hij dan uiteindelijk aan de finale onderhandelingen begint, valt het einderesultaat meestal mee voor de tegenstander.
  Er zijn behalve enkele failed states, vrijwel geen landen in de wereld die om de V.S. heen kunnen. Trump gaat niets uit de weg. America first!

  1. Steve Van der Vekens

   Thx DolleDries.

  2. DolleDries

   Bron Niemoller

 12. Steve Van der Vekens

  Niet te snel oordelen. Trump is die rampgebieden gaan bezoeken, misschien heeft de grootschaligheid van de ramp hem aan het denken gezet: “We moeten proberen.”

 13. PTBLeiden

  Volgens mij heeft Trump wel vaker aangegeven niet tegen het akkoord op zich te zijn – wat wel eigenaardig is voor een klimaatscepticus – maar het nadelig te vinden voor de VS en over de voorwaarden te willen onderhandelen.

  Als de VS er weer bij kunnen komen is dat een goede zaak maar wel ook voor andere landen een teken dat een akkoord met de VS op z’n best ‘soft’ is en je dus maar nooit weet of de VS zich er wel aan houdt (zie ook de Iran atoomdeal).

 14. fusilier

  Ik gun het hem van harte dat hij Amerika weer op de rails krijgt. Een sterk Amerika hebben wij allen baat bij.

 15. Bartiecool

  Ik vraag me af waarom ik dit toch lees. Tja ik probeer open-minded de ideeën van anderen te begrijpen. En waarom wil ik reageren… Er zijn grenzen aan open-minded zijn… maar blijkbaar is er geen ondergrens aan domheid. Zoveel domheid zowel in het artikel als in de reacties.
  Het is duidelijk dat Trump politiek niets bereikt en dat hij daarom eens een andere aanpak probeert. Wat hij wel bereikt is constante aandacht krijgen. Een andere lijn of logica in zijn spreken en handelen hoef je echt niet te zoeken hoor. Trump stelt zich meer aan dan mijn vierjarige zoon.

  1. DolleDries

   Ik vroeg me af waarom ik jou domheid heb gelezen. Want je komt nog met minder argumenten dan mijn één jaar oude kleinzoon
   Blijf onder de zelfde naam hier reageren, dat maakt het makkelijk om over te slaan.

 16. Ni28

  Trump doelt op enkele punten met de voorwaarde dat de VS niet op achteruitgaat met inleveren. Daar is toch niets verkeerds aan? Klimaathysterici deels blij maken zonder dat het iets kost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.