Kijk: PowNed-presentator (€200.000 per jaar) en D66-Kamerlid (€107.000 per jaar) vinden elkaar belastinggeldgraaiers

Wie is hier de grootste graaier in de pot met algemene middelen? Een Kamerlid van D66 en een presentator van PowNed beschuldigen elkaar ervan maar een beetje een luxe leventje te leiden op kosten van de belastingbetaler.

Een kleine fittie in de Tweede Kamer! Ditmaal niet met twee parlementariërs die elkaar vanaf het spreekgestoelte en de interruptiemicrofoon aanvallen, maar een confrontatie in de wandelgangen tussen Rutger Castricum van publieke omroep PowNed en Jan Paternotte van D66. De twee vielen elkaar namelijk aan op het salaris dat de ander verdient.

Het openingssalvo werd gelost door Castricum (€200.000), die het niet vond kunnen dat Paternotte opmerkte dat laatstgenoemde het nogal “gezellig” had gehad op Prinsjesdag. Castricum beet het kersverse Kamerlid toe:

“Dat moet je even tegen je achterban zeggen dat het gezellig was daar. Dat is niet de bedoeling, hè? Je verdient niet zo godsgruwelijk veel geld om het daar een beetje gezellig te gaan zitten hebben, hè?“

Maar Jan Paternotte (€107.000) is dan wel van D66, maar ook niet helemáál gek. Dus besloot hij ook om het salaris van Castricum dan maar ter sprake te brengen:

“Dit is natuurlijk één dag per jaar en ik verdien natuurlijk nog lang niet zo veel als jij, dus wat dat betreft valt er nog een hoop te veranderen hier.”

En achteraf konden ze er allebei hardop om lachen: haha, samen maken wij de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler toch maar mooi zo’n €307.000 lichter. Goed van ons, hè? Ik werd er zelf eigenlijk vooral een beetje sip van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Floris

  Twee ton voor een beetje in een microfoon lullen. Da’s makkelijk verdiend.

 2. Punt50

  Krijgt die Castricum 2 ton/jaar?

  1. Floris

   Kennelijk.

 3. umaghetzeggen

  Kom op zeg puntje50 en floris.
  Had het een Vara presentator geweest, hadden jullie de bladzijde samen al volgeschreven.
  Oh, wacht even, dit is een rechts blog.
  Daar valt men niet over salarissen, eigen risico en dat soort kleinburgerlijke linkse zaken.
  Dat doen ze alleen op Joop.nl

 4. Obiwokekenobie

  Damn Tim, heb je een probleem met iedereen die geld verdiend? Betaald DDS zo slecht?

 5. Beukman

  PowNed is een zinkend schip, dat is een publiek geheim. Iedereen met een beetje talent aldaar zoekt een goed heenkomen. Zelfs exmedewerker en professionele tietenknijper Jan Roos zei onlangs: “De zakkenvullers die ze wilden gaan aanpakken zijn ze zelf geworden.”

  Tv-uitzendingen stellen geen reet meer voor. Op de radio maakt Prem Radjepetatje een programma. Prem meldde verbaasd dat hij 1375 euro (belastinggeld) per keer ontvangt om 2 uur lang uit zijn nek te lullen.

  Vorig jaar maakten de treitervloggers van PowNed 22 uur tv. Daarvoor kregen ze bijna 4 miljoen aan subsidie. Dat is 2 ton per uur.

  Grootste zakkenvuller is Weesie, die voor zichzelf heeft geregeld dat hij 212 mille per jaar vangt. Meer nog dan Castricum, die “slechts” €196.000 krijgt.
  Dan is er ook nog penningmeester Mackloet. Die telt het geld en dat is vast heel moeilijk werk, maar hij trekt daar eerst €164.000 “salaris” vanaf.

  Tom Staal is onlangs opgehoepeld bij PowNed, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Hij was wel zo eerlijk om te melden dat hij krankzinnige bedragen verdiende, zoals 1000 euro voor 2 uurtjes vollullen op de radio.

  Zomaar wat cijfers. Ik kan wel doorgaan, maar het beeld is nu wel duidelijk. Onlangs zijn er nog 11 redacteurs opgestapt danwel gewipt omdat ze zich niet konden vinden in het beleid van Weesie. Zou PowNed daar óók een item over hebben gemaakt, of was dat te duur?

  Ik ben absoluut geen fan van Paternotte, maar hij is op zijn positie gekomen dankzij de steun van veel Amsterdammers, en hij werkt zich het zuur. Tot zover de vergelijking met Castricum.

  PowNed heeft een paar trouwe fans hier op DDS. Ze beschouwen de omroep als een soort van Pietje Bell. Ik denk dat Weesie ze niet graag uit die droom zal helpen, maar dat wordt steeds moeilijker.

  1. IJscoman

   Ik denk niet PowNed veel fans meer over heeft, ook niet op DDS. Ik heb tenminste geen van de reaguurders er ooit positief over horen praten. Van mij mag die tent morgen gesloten worden. Graaiende gauwdieven zonder talent en visie moeten zo snel mogelijk leeggeschud en opgedoekt worden.

 6. Ben Zine

  Castricum was wel grappig. In 2010.

 7. Guus Geluk

  Castricum is ook een graaier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.