PvdA’er in hart en nieren: Van der Laan drukte aanstelling ‘deradicaliseringsexpert’ Bilal L. zelf door

Zonder de persoonlijke inspanningen van burgemeester Van der Laan was de veroordeelde Bilal L. nooit aangesteld als deradicaliseringsexpert bij de gemeente Amsterdam.

Zelden in de Nederlandse politieke geschiedenis lijkt het ergens zó’n zooitje te zijn geweest als bij de gemeente Amsterdam nu. Het afgelopen jaar lijkt er een enorme beerput te zijn geopend daar, die zich alsmaar verder onthult. Dit is het zoveelste stuk informatie dat laat zien hoe bizar het er daar aan toe ging, en waarschijnlijk nog steeds gaat.

Voor wie niet meteen een lichtje gaat branden: de gemeente Amsterdam doet, naïef als het PvdA-bestuur daar is, graag aan onbewezen en vrijwel altijd ineffectieve ‘deradicaliseringstrajecten’. Veroordeelde extremisten die men lief genoeg vindt om een tweede – of derde, of vierde, of vijfde… – kans te geven, komen daarin terecht. Dat extremistische gekken daar eerder radicaler uitkomen dan andersom betoogt ook oud-Hofstadgroeplid Jason Walters, die inmiddels wél op het rechte pad terug lijkt te zijn aanbeland. Volgens hem kun je enkel deradicaliseren als je dat echt zelf wilt, en kan geen enkel traject je daartoe dwingen: “Ze creëren schijnveiligheid”, is zijn harde maar ware conclusie.

Los van het feit dat het dus sowieso al een verspilling van tijd én geld is, wist Amsterdam het ook nog eens voor elkaar te krijgen om de meest louche types verantwoordelijk te maken voor die deradicalisering. Saadia Ait-Taleb is inmiddels de laan uitgestuurd aangezien bleek dat ze opdrachten gunde aan (ex-)vriendjes – duidelijke corruptie dus – en Bilal L. moet zich al helemaal verantwoorden voor zijn daden. Hij is het levende bewijs dat het vrijwel onmogelijk is om mensen gedwongen te deradicaliseren. De kansenparel was vroeger zelf actief bij de Hofstadgroep en had verregaande voorbereidingen gedaan om een aanslag te plegen, maar zou daarna weer ‘goed’ zijn geworden. Nu is echter gebleken dat hij zijn cliënten niet minder radicaal, maar juist radicaler maakte: een enorme verrassing natuurlijk voor elke naïeve linkse medemens, maar iets wat ieder realistisch mens wel had kunnen verwachten: deze vos verloor noch zijn vacht, noch zijn streken.

Maar nu komt het: Bilal L. had, gezien zijn terroristische verleden, helemaal niet aan het werk moeten kunnen komen in Amsterdam. Daar is immers een Verklaring Omtrent Gedrag voor nodig, waar je zelfs in Nederland als veroordeeld terrorist niet makkelijk aan komt. Hij kreeg echter bijval van niemand minder dan Eberhard van der Laan, die zijn functie gebruikte – of beter gezegd, misbruikte – om hem alsnog de gemeente binnen te loodsen:

„De burgemeester heeft Lieke Thesingh, de toenmalig stadsdeelvoorzitter van Oost, gevraagd om Bilal dispensatie te verlenen. Dat hebben we ook op schrift”, zegt woordvoerder Geke Uninge van jeugdwerkorganisatie Dynamo uit Amsterdam Oost. Thesingh bevestigt die lezing. „Je zou het kunnen beschouwen als een verzoek van de burgemeester, omdat hij wilde dat hij (Bilal L., red.) die activiteiten deed.”

Welk belang de Amsterdamse burgervader er bij had om dat te doen, is niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid volgde hij hier zijn rode PvdA-hart, dat hier schreeuwde dat Amsterdam een voorbeeld kon worden voor succesvolle deradicalisering. Stel je immers voor: een gereradicaliseerde jongen die andere extremisten ook geneest van hun radicale ideeën, hoeveel mooier kan het worden? Helaas is ook die linkse droom weer in duigen gevallen: in plaats daarvan is het succesverhaal een schandaal van jewelste geworden.

Of zoals Martin Bosma (PVV) het verwoordt:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Punt50

  PvdAap = tuig van de richel.

 2. DolleDries

  Dat is een misdadig actie om zo de levens van je burgers zo op het spel te zetten. Maar daar heeft hij lak aan.Het is het zelfde als een pedofiel in een kinderopvang te zetten en lak hebben als het misgaat aan de trauma’s van de kinderen.
  Walgelijke actie van deze burgemeester het lijkt wel of Amsterdam helemaal de suiker op is wat een idioterie daar.

 3. Ben Zine

  Van der Laan is dus gewoon een incompetente burgemeester. Misschien lullig om te zeggen gezien zijn persoonlijke omstandigheden, maar het is gewoon een feit dat hij er een grote deradicaliseringsbende van heeft gemaakt die NUL resultaat heeft opgeleverd en bergen belastinggeld heeft gekost. Zijn persoonlijke omstandigheden staan daar volledig los van.

  1. corfo

   @ Ben Zine.
   Helemaal mee eens.
   Hij is volledig incompetent gebleken.

 4. poldi

  De grote vraag is hoeveel lijken er nog in de Amsterdamse kast liggen.
  Als een grote stad het anti-radicalisering proces met veel “publieke belangstelling” al niet kan managen, hoe staat het dan met al die andere, niet zichtbare afdelingen in Amsterdam?

  Rommelen die ook maar wat aan?
  Graag de lijken uit de Amsterdamse kast!

  Vooruit Groen Links marxist Groot Wassink, laat eens van je horen als je durft!

  1. corfo

   @ poldi.
   Ik denk dat er nog veel meer lijken uit de kast zullen komen.
   U denkt toch zeker ook niet dat Asscher, de toenmalig wethouder aldaar, de enige is geweest die incompetent is/was ? Deze figuur maakte een paar miljoen euro’s zoek, uw én mijn euro’s. Maar dan ben je nog steeds geschikt als vice-premier, of vieze premier.

 5. poldi

  Wat moet er nog allemaal gebeuren voordat linkse idioten & Islam knuffelaars begrijpen wat eraan de hand is.

  Islam hoort niet bij Democratie!

  Islam wil zich niet conformeren aan het Westen!

  Islam zweert trouw aan de Sharia, niet aan de grondwet!

  Islam gelooft in Taqyah, het veinzen van de waarheid om het bovenstaande te verdoezelen!

  Hoe is het mogelijk dat onze zogenaamde “intelligentia” dit nog stééds niet heeft begrepen.

 6. marco1

  Dat is toch die man die een standbeeld verdiende na een jankuitzending.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ik durf vrij weinig over Eberhard te zeggen
  Want die beste man -is ook bij veel vrienden (waaronder voormalige A’dammers) – tot heilige verklaard.
  Je kunt daar feestjes mee bederven.

  Theo zou tevreden zijn met A’dam, sprak hij 10 jaar na de moordpartij.
  Het ging goed moet de vrijheid van meningsuiting
  “We doen het goed”
  (Hirsi Ali verbannen, dood en verderf in Europese steden, Wilders 24/7 bewaakt, alle Joodse instellingen beveiligd…)
  Maar volgens Eberhard zou Theo trots zijn geweest.

  Trots op de knevels, de censuur, de beroepsverboden, de aan de galgen bengelende mensen met de ‘ongemakkelijke waarheid’
  Eenzaam heen en weer wiegend in de desolate wind
  “Theo zou trots zijn geweest”, prevelde Eberhard

  En nu zijn
  De moordenaars van de ideeën van Theo,
  Nee *uck it de moordenaars van het Joods-christelijk-Grieks-Romeins-humanistisch en driewerf door de mangel van de Verlichting gehaald- erfgoed
  als ambtenaar aangesteld.

  Maar
  Wat zal Theo trots zijn geweest…
  Wat zou Theo on-ge-lo-fe-lijk trots zijn geweest

  1. K.Dopper

   “Trots op de knevels, de censuur, de beroepsverboden, de aan de galgen bengelende mensen met de ‘ongemakkelijke waarheid’
   Eenzaam heen en weer wiegend in de desolate wind”

   Ik geef toe dat er op de Dam in Amsterdam dagelijks al te brutale mensen worden opgehangen.
   Dat is de prijs van de vooruitgang, Two Ravens.

   Vergeet je je medicijnen niet?

   1. corfo

    @ Doppertje.
    Wat ben je toch weer aan ’t wauwelen Doperwtje !
    Mensen die op de Dam worden opgehangen ?
    Mag ik je bron ? Of is dit óók weer één van je vele verzinseltjes ?
    En nu weer gauw melden bij je gesloten inrichting ! Dag Dopje.

    1. K.Dopper

     Corfo, ik had moeten voorzien dat je voor het oppikken van ironie een minimum aan intelligentie vereist is.
     Om die reden leg ik het jou even uit: bovenstaande opmerking is ironisch bedoeld, Corfo.

     1. DolleDries

      Ja je moet Doppie proberen op te pikken. Maar wie wil dat?
      Doppie wordt ironisch, best lachen toch.

 8. Nasrani

  Deze linkse rakker denkt dat moslims te vertrouwen zijn. Daar is hij dan nu achter gekomen. Echter wel te laat, maar toch. Ik ken een paar mensen die er nog niet achter zijn.

  1. DolleDries

   Het verkrachten en vermoorden van Europese, en dus ‘ongelovige’ vrouwen is volgens de koran geen misdaad. Dit is de moraal waarmee we te maken hebben en die massaal wordt ontkend door de bestuurlijke elite. Dit is de zelfmoord van Europa.

   1. corfo

    @ DD.
    Ik meende toch onlangs te lezen, op deze site, dat een enkele dolende vindt/vond dat we toch wel “zéér bekwame bestuurders” hebben. Zouden dat mogelijk een paar z.g. blinde vinken zijn geweest ?

    1. DolleDries

     Als je blind bent kun je best nog wel verstand hebben en goed weten wat er in de wereld gebeurd.
     Je zou beter kunnen spreken van geestelijke gestoorde vinken.

 9. SlimK1nd

  Feitelijk liet de Burgemeester van A’dam, die zware medicatie slikt en heel ernstig ziek is, dus een terrorist los op kwetsbare kinderen. Het is tijd dat van der Laan opstapt. Dit is echt alle perken te buiten. Dit is een absoluut dieptepunt. Hij moet eruit. Nu. https://twitter.com/SlimK1nd/status/908371873041408000

 10. Duckday

  Gewoon opstappen deze PVDA Burgemeester Als de Beerput eens opengaat in Amsterdam

 11. Ecoshaarlem

  Burgermeester van der Laan is nog erger dan zijn voorganger Cohen, direct opstappen en de eer aan zich zelf houden, zo,n grote fout die de democratie op zijn grond vest laat trillen!
  Wens hem wel welgemeend veel sterkte en gezondheid toe!

 12. Burgermans

  Die man hoort in de gevangenis.

 13. PMG

  Van der Laan heeft dus overduidelijk misbruik gemaakt van zijn posities zou daarvoor alleen al veroordeeld dienen te worden. Verder ook de mensen die hiermee instemden en van wisten. Het wordt steeds gekker en er gebeurt gewoon niks. We laten ons als makke lammetjes naar de slachtbank leiden. Wilders gaat te ver helaas, hij maakt het net even te bont om door de erudiete medeburgers serieus genomen te worden maar het FvD zet een serieuze kiezer wel aan het denken. Het moet gewoon duidelijk zijn dat wij trots zijn op ons eigen land met eigen gebruiken; van Sinterklaas tot fierljeppen, kerst- en paas, koningsdag en bevrijdingsdag. Wij zijn een heel klein landje maar nemen op de wereldkaart een hele grote plek in. Nederlanders staan in het buitenland erg goed aangeschreven. We spreken onze talen en respecteren de medemens. Andersom geldt dat helaas niet. Zo ook in Europa, wie zich verdiept ziet ook hier dat b.v. de italiaanse mevrouw die de buitenlandpolitiek voert van origine een communiste is! Daarom ook weg uit Europa, helaas hebben we zelf niet het voortouw genomen en kunnen alleen maar achter de britten aanhobbelen. Merkel wil het vierde rijk uitbreiden, ze moet zich doodschamen voor 2 wereldoorlogen! De miet die achter haar ouwe kont aanloopt zorgt voor walging onder de franse burgers. Grenzen dicht, uit Europa, net als Denemarken (geen euro) en Zwitserland en straks Engeland. Het gaat prima in die landen. Waarom ga ik pas met 68 met pensioen en elke fransman met 62? En zo weet ik er nog een paar. Wie zich hier niet aanpast wordt eruit getrapt, op eigen kosten. Gewoon over de grens zetten, zo zijn ze binnengekomen ook.

 14. PMG

  Binnenlandse meelopers en helpers dienen verantwoordelijk gesteld te worden wanneer het uit de hand loopt. Maar het carrousel blijft tot op heden draaien. Van OR bij de politie tot nu dus v.d. Laan. Walgelijk, nee misdadig! En dat alles onder leiding van een over het paard getild vrijgezel figuur die zelf geen idee heeft wat er in een doorsnee gezin gaande is, knap gedaan Nederland! Bah, wat een walgelijk zooitje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.