René van der Gijp bij Voetbal Inside: “We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten door Johan Derksen”

René van der Gijp weet het: het is over en voorbij voor VI. Screenshot Voetbal Inside / RTL.
Foto: René van der Gijp weet het: het is over en voorbij voor VI. Screenshot Voetbal Inside / RTL.

Die verlenging van het contract komt er echt niet aan.

“Het is toch ook lekker duidelijk wat hij gedaan heeft,” zei René van der Gijp gisteravond in de uitzending van Voetbal Inside. “We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten.” De heren van VI wachten namelijk nog steeds op de verlenging van hun contract. RTL doet lastig, of schuift het in ieder geval steeds voor zich uit. Nou, zei van der Gijp, na de uitzending van vrijdag, waarin Derksen RTL4 keihard aanpakte, is het wel duidelijk. Die contractverlenging komt er niet.

Nooit.

“Dacht jij dat je nog verlengd werd, aan het einde van het seizoen,” vroeg Van der Gijp retorisch aan Wilfred Genee. De presentator, die Derksen afgelopen vrijdag nog vroeg om zich een beetje in te houden omdat hij nog even door wil als tv-man, antwoordde door keihard in lachen uit te barsten. “Dat kun je echt op je buik schrijven,” ging Van der Gijp verder.

“Maar dat is niet erg. Hoe lang zitten we er nog? 7 maanden? Maken we er nog een leuke 7 maanden van en dan kappen we er lekker mee,” aldus de oud-voetballer/analist.

Kort daarvoor had Derksen gezegd dat hij een bijzonder boze email had gekregen van iemand bij RTL na de uitzending van vrijdagavond, maar dat hij de inhoud daarvan niet wilde lekken omdat dit de schrijver voor de rest van zijn leven in de problemen zou brengen. Zo agressief was die email, blijkbaar.

Voetbal Inside is altijd één van de meest populaire programma’s van RTL, maar ook één van de meest controversiële. Dat komt voor een groot deel door de uitspraken van Johan Derksen, die alles behalve poltiiekcorrect is en met enige regelmaat hard uithaalt naar, nou ja, iedereen. Veel mensen vinden VI juist daarom een verademing op de televisie. Wellicht dat daar over zeven maanden dus een einde aan komt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Prachtig die opmerking over Slagter met de gedachte het pijpen van zijn dochter met Slagter . Die met Max met zijn salaris van 200000 Euro constant het zelfde flut programma presenteert.

  1.   

   “over Slagter met de gedachte het pijpen van zijn dochter met Slagter”

   :)

   1.   

    Heb je het programma gezien Dopper.

    1.   

     @ D.Dries.
     Nee, Dopje heeft het niet gezien.
     Ik vernam uit zéér betrouwbare bron dat de uitzending was op een moment dat Dopje in de isoleer zat, wegens een aanval van hysterie.

   2.   

 2.   

  In het misselijkmakende wereldje wat TV heet is VI en dan met name Derksen en Gijp een verademing. Het is bijna reclame voor hoe TV gemaakt hoort te worden: Wars van iedere vooringenomen programmamaker’s mening. Het zichzelf volksvermaak noemende hypocriete en politiek correcte geldverslindende gemaakte wereldje in TV-land zou hier eens een voorbeeld aan moeten nemen. Aan de kijkcijfers zal het niet liggen, slechter als nu kan niet meer !

  1.   

   Zolang ze maar niet over voetbal beginnen want daar hebben ze de ballen verstand van.

   1.   

    Inderdaad hebben ze verstand van de ballen, Robert. Goed gezien !

    1.   

     Net zoveel als een koe van schaken. Ik vind het een walgelijk programma die zich graag profileert als objectief en kritisch voetbalprogramma maar dat is het helemaal niet. Zo gauw ze ergens de pik op hebben dan zijn ze elke week de klos en wordt er geen kritiek meer geuit maar wordt het alleen maar afgekraakt.

     Kritisch zijn is natuurlijk iets anders als iemand of iets tot op het bot afkraken.

     Vooral die Johan Derksen vind ik een eikel eerste klas die denkt alles te kunnen zeggen. Totdat hij weerwoord krijgt en dan loopt hij weg wat hij al eens een paar keer gedaan heeft.

     1.   

      Mooi toch dat het geen verplichting is om te kijken. U vind het walgelijk en voor mij is het 1 van de weinige programma’s die ik wel kijk. VI kijk ik zelfs naar uit.

     2.   

      Je bent er toch wel van op de hoogte dat hetgeen jij vindt je naar de politie moet brengen, Robert ? Voor de rest slaat je reactie als een kut op dirk !

     3.   

      Je kan van Derksen vinden wat je wil, maar verstand van voetbal heeft hij zeer zeker. Hij was ook een zeer vaardig columnist toen hij nog hoofdredacteur van VI was. Die man kan echt wel wat.

      Ik vind het een leuk programma met een goede mix van voetbal en humor. Het zou jammer zijn als het zou verdwijnen.

 3.   

  Misschien wat voor Amazon?

 4.   

  wel jammer, want het is wel een goeie show die spraakmakend is geweest.
  vooral door johan derksen die altijd achter staat wat hij heeft gezegd

 5.   

  Een programma die geen politieke correctheid bevat wordt niet toegestaan op de Nederlandse televisie.

 6.   

  @HaZ Dat is nogal een kinderachtige reactie vind ik persoonlijk . Dat jij dat programma nu zo geweldig vind dat moet jij weten. Ik vind het een walgelijk programma die verre van objectief en kritisch is zoals het zichzelf graag wil profileren.

  Ook is vaak nog nep ook nog. Het is gewoon gemaakt. Zogenaamde kantinepraat. Er worden over meer randzaken gepraat als over het voetbal zelf. Zoals bv ik noem iets Van Gaal. Die Derksen heeft een enorme hekel aan Van Gaal en als het dan daar over gaat dan vallen ze voornamelijk zijn persoonlijkheid aan als dat het gaat over zijn prestaties as voetbalcoach.

  Het zelfde geldt voor bv zijn misselijke kritiek over Wilders. Maar ondertussen is hij zelf verhuist omdat hij last had van Marokkaans tuig. Die Derksen is zo hypocriet als maar kan. Maar van D66 stemmer kan je niet anders verwachten.

  1.   

   Gast, je hebt de klok horen luiden maar weet absoluut niet waar de klepel hangt. Je haalt zaken door elkaar en verbind daar je eigen conclusie aan. Maar er is niemand die jouw verplicht naar dat programma te kijken of wel?

   1.   

    Maar er is niemand die mij verplicht om er geen kritiek op te uiten. Die Derksen is gewoon een hypocriete bal meer is het niet. Het is gewoon een domme D66 stemmer die anti Wilders is en hem maar een haatzaaier vind. Maar ondertussen heeft hij het probleem die Wilders aankaart aan den lijve mogen ervaren. Net zoals die Rene Van Der Gijp. Paar jaar geleden deed hij een dagje mee met de ramadan voor het ramadan journaal. Lekker islam knuffelen voor de TV. Die gasten zijn nog linkser als Mathijs van Nieuwkerk.

 7.   

  Jammer dat Johan Derksen geen bondscoach is. Met zijn visie en kennis zou Oranje zo maar kampioen kunnen worden. Wordt weer eens tijd, na bijna 30 jaar.

 8.   

  De heer Derksen noemt alles duidelijk bij zijn naam, kan dat zeer waarderen, daar kan de politiek met hun gedraai nog veel van leren, jammer dat hij weggaat, misschien kan de heer Derksen de politiek gaan leren om eens de waarheid te zeggen, in plaats van al dat gedraai!
  Ik ben geen voetballiefhebber, maar het is het enige programma van RTL waarbij ik niet in slaap val!

 9.   

  Die jongens kunnen op het internet verder. Café Weltschmertz vindt daar ook al publiek.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!