Verboden nieuws: agenten ‘met migratieachtergrond’ blijken veel vaker corrupt te zijn

Sorry, maar de cijfers liegen er niet om.

Het is het nieuws waarvan links niet wil dat u het leest, en juist daarom heeft u wat ons betreft alle recht om het juist wél te weten. Maar voor wie een trigger warning nodig heeft: het artikel dat u nu onder ogen heeft, schroomt er niet voor om de harde waarheid te brengen wat betreft afwijkend gedrag tussen verschillende bevolkingsgroepen. U bent gewaarschuwd.

Vandaag is het rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’ – een hele mond vol inderdaad – uitgekomen, waarin voornamelijk de Nationale Politie, veel meer dan bijvoorbeeld de douane, hard onder vuur ligt. Volgens de studie waren er vorig jaar 256 ‘vermoedens van ernstige integriteitsschendingen’, waarvan er 80 terecht bleken.

Die vinden met name bij de Nationale Politie plaats, wat ook geen verrassing is na de rampzalige organisatie die de politie hier de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Korpsen zijn samengevoegd en mensen moesten vechten voor hun baan, waardoor er uiteindelijk veel te grote teams zijn ontstaan. Agenten kennen elkaar daardoor minder goed en pikken minder snel signalen van corruptie op, wat er weer toe leidt dat zulk gedrag makkelijker en dus ook aantrekkelijker wordt.

Het heftigste cijfer gaat echter over het aantal allochtonen dat betrokken was in dit soort zaken. Bij maar liefst 40% van al die ernstige schendingen ging het om een agent met zekere achtergrond. Ter vergelijking: minder dan 10% van de agenten heeft zo’n achtergrond, waarmee zelfs een kind van 5 kan concluderen dat die groep een tikkeltje oververtegenwoordigd is in deze negatieve cijfers.

Écht interessant wordt het echter pas zodra men hierop gaat reageren: welke excuses zullen er uit de kast worden gehaald? Zijn die mensen zo gediscrimineerd dat ze gedwongen worden tot crimineel gedrag? Is de politie nog niet divers genoeg en is dit eigenlijk een schreeuw om hulp van allochtonen te midden van ‘rasistische cowboys’? Ik heb geen idee, maar men zal ongetwijfeld met iets moois komen. En blijven wegkijken natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HaZ

  Nou is dat natuurlijk niet zo vreemd, want de grootste politieke partij van dit land geeft gratis cursussen in corruptie, dus kun je je af vragen of die 40% allemaal VVD stemmen of tenminste voor een groot deel. De autochtoon zal dit niet op zich moeten laten zitten en het startsein dienen te geven voor een inhaalslag. Die cursussen zullen toch ook wel aan blanke nederlandse agenten gegeven mogen worden, Mark ?

  1. DutchDropveter

   Iedereen wist het, iedereen zei het maar de politiek heeft er 20 jaar en 100 miljoen aan financiën voor nodig. Soms is de waarheid racistisch so be it!

   Blanke mensen zijn vaak proactiever op de werkvloer is toch ook racisme? alleen positief maar daar kan ik ook niks aan doen.

 2. Ritter

  Geen verrassing. Dat was al bekend en is wederom weer eens bevestigd.

  En het zal er niet beter op worden. De corruptie zal zich steeds dieper “invreten” bij de politie naarmate er meer allochtonen komen te werken.

 3. corfo

  Om deze gegevens boven water te kunnen krijgen heb je écht geen z.g. “Rechtshandhavingsorganisatie” nodig. Ieder weldenkend persoon kán en zál dit ook wel weten zónder zo’n “organisatie”.
  De toelatingseisen en politie-examens vóór allochtonen, zijn vereenvoudigd speciaal om allochtonen “binnen te vissen”. De gevolgen worden steeds duidelijker.

 4. K.Dopper

  De vraag is natuurlijk of we dit moeten verklaren uit het genenpakket of de islam.

  🙂

  1. Feit

   Wat denk jij?

  2. van Urk

   Nou…ze zeggen anders niet voor niks dat de achtergrond altijd meer vertelt 😉

  3. sjun

   Het antwoord is dat onderzoeksgegevens onder de tafel worden gehouden om mensen vooral geen zicht te bieden op het ene of het andere. Daarnaast ligt er dan nog een vraag met betrekking tot de invloed van generaties islamisering op het genenpakket.
   🙂

   1. Hetzalwelweer

    Nee dat klopt niet Sjun want Juncker heeft tijdens zijn EU staatsrede plechtig belooft dat de burgers meer zicht zouden krijgen van wat er daadwerkelijk speelt. Ahum…m.a.w. Juncker neukt je in je achterste en koorknaapje Rutte erbij. Het zijn huichelaars en bedriegers van de onderste steen die wij nooit zullen gaan meemaken.

  4. Punt50

   Je moet niet praten over dingen die je niet hebt.

   1. Hetzalwelweer

    Die onderste steen bedoel je toch?

  5. buitenbeentje

   Valt me nog mee dat je niet de babyboomers de schuld geeft.

 5. marco1

  Ik ben in shock dit had ik totaal niet verwacht.

 6. Nasrani

  Ik ken twee mensen die denken dat er met de cijfers gemanipuleerd moet zijn, ha ha. Volgens mij heeft de ene al gereageerd.

 7. IJscoman

  De Volkskrant springt al weer in de bres voor het gajes met de artikelkop “Allochtone agent KWETSBAAR voor corruptie”. Ach gossie, die zielige smeris is kwetsbaar! Hij is niet corrupt, nee, hij is er slechts kwetsbaar voor. Dus eigenlijk iets waar hij helegaar zelf niets aan kan doen. We moeten hem ontzien en medelijden hebben – alles wat kwetsbaar is, is weerloos.

  Wat is het toch een vies voddenblaadje.

 8. poldi

  Vele jaren wegkijkbeleid en je krijgt dit.
  Een etterend moslimgezwel dat tot in de haarvaten de maatschappij geinfecteerd heeft.
  En toch maar Geert Wilders blijven verketteren !

 9. meanstreak2099

  het vreemde is dat door de (ex)beveiliger van geert wilders de positieve discriminatie niet goed werkt en ze met vele dingen wegkomen die normale hollanders de kop kost

 10. SlimK1nd

  Ik wil al geruime tijd op een “date” met een Hoofdagent met een migratieachtergrond: https://twitter.com/SlimK1nd/status/908544429551583233

 11. swetsnek

  Geen guus geen beukman geen neworder alleen de opper dombo doppertje met een een flauw niet om te lachen grapje herkent iemand een tendens ?????? hahahahahaha

  1. corfo

   @ swetsnek.
   Deze tendens is/was toch reeds bekend.
   Ik vind trouwens dat er wel gelachen kan worden om de kolderieke “reacties” van genoemden. Het geeft zeer duidelijk aan in welke fase van ontwikkeling hun brein zich bevindt. Ik hoop nog lange tijd van hun komische opmerkingen te kunnen genieten. Wát een losers !

 12. DolleDries

  In Arnhem hebben ze de oplossing de nieuwe Burgemeester daar weet wel hoe hij corruptie onder islamitische politieagenten gaat bestrijden: door agenten van PVV-huize uit te sluiten

  1. Ecoshaarlem

   Die man is totaal niet geschikt als Burgermeester, maar de tijd zal dat leren!

 13. rujoleki

  Fijn om te lezen dat de Nederlandse huichelaars gewoon op de zittende partijen blijven stemmen.

 14. HaZ

  De agent op straat is er wel uit inmiddels………..
  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/agenten-nationale-politie-is-een-fiasco/
  maar of het doordringt tot in de top…?

 15. Ecoshaarlem

  Het is voor mij geen nieuws, gebeurt al jaren, zit in de genen van een moslim, lees de koran en u weet hoe dat komt. (Westen vernietigen)
  Recent hebben wij gezien tijdens de verkiezing van de dictator Erdogan, hoe de Turken zich tegen de Nederlandse regering opstelden, toch niet vergeten al die rode vlaggen en oproer kraaiers!

 16. Babaji538

  Voorlichting is meer dan verantwoording alleen.
  Puberaal gedrag laat zich weerspiegelen via
  een foetus maatschappij zonder samenleving.
  Ik denk na, voordat ik op de foto ga.

  Zonder boodschap, zonder visie of missie
  is het klimaat kouder dan het blijkt te zijn.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “De misdaad is al georganiseerd, nu de politie nog.”
   Ruud Johan Herman
   (broer van Petra Hermans)

   1. Zout

    @Petra:

    Nieuws van 5 maanden geleden naar boven halen om je punt te drukken. Je moest je schamen! Ik hoop van harte dat de zeer gewaardeerde redactie jou de digitale schopkont geeft.

    Weg met Petra

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.