Alexander Pechtold viert feest: ‘We zetten de puntjes op de i’ en daarna kan het nachtmerriekabinet los!

Ah kijk, wat heeft Kereltje Pechtold het naar zijn zin zeg.

Net als Mark Rutte kwam Alexander Pechtold vandaag opdagen bij de laatste gesprekken van de formatie. We hoopten natuurlijk allemaal dat het op het laatste moment alsnog zou misgaan zodat er nieuwe verkiezingen moeten komen (zeg maar hallo tegen Forum voor Democratie met tien zetels of meer!), maar helaas: het Nachtmerriekabinet-Rutte III is eigenlijk al een feit. De heren onderhandelaars praten vandaag voor de gein nog even met elkaar en eten een taart, en dat is het dan.

Nee, dat van die taart is geen grap.

Normaal gesproken ben ik wel van de taart, maar nu word ik alleen maar misselijk van dit soort beelden.

Afijn, Pechtold heeft er dus zin in. Een taartje, nog even de ‘puntjes op de i’ zetten, en daarna mag hij zich vrijwel zeker vice-premier en/of minister noemen. Dat hij daar in een ver verleden een enorme puinhoop van maakte zal hem totaal niet dwarszitten. In Den Haag vandaag doet competentie er immers niet toe. Pechtold ‘verdient’ een ministerschap omdat hij D66-leider is en al jaren in het parlement zit. Dat hij totaal ongeschikt is vindt het partijkartel verder volstrekt niet boeiend.

Leuk hoor, Alex. Geniet ervan. Na maandag zullen wij van De Dagelijkse Standaard namelijk pas écht losgaan op deze onheilige coalitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. DutchDropveter

  Wil je bij de volgende Tweedekamer verkiezingen goed scoren? Doe in je verkiezingsprogramma een wetsvoorstel waarin oude volksvertegenswoordigers vanaf 2005 bericht kunnen worden voor hun gigantisch faalen.

  Opstappen is stap een bestraft worden om dat je geen volksvertegenwoordiger bent maar een eigenbelangen vertegenwoordiger, Referenda in de wind heb geslagen (Balkende en Rutten) of expres het defensie en politie apparaat dus danig hebben uitgekleed dat we niks meer kunnen. Of Mevrouw rollator die op een woensdag middag even zonder fatsoenlijke uitleg 1200 miljard in de schoot van de EU werpt.

  Nee het wordt tijd dat mensen die deze beslissingen gemaakt hebben berecht kunnen worden. Ik zie geen verschil met oorlogsmisdaden en deze werden na de oorlog ook bestraft / kaal geschoren.

 2. Guus Geluk

  De formatie is voorbij, het akkoord is af en de ministersposten kunnen worden verdeeld.

  Een taart lijkt me momenteel helemaal gepast.

  1. poldi

   Een taart met een hele vieze smaak lijkt mij gepaster !

   1. Guus Geluk

    Ik heb mijzelf zojuist op een kop warme chocola + slagroom en appelflap getrakteerd. En daarbij heb ik me verheugd op het nieuwe kabinet: Rutte III. Ik ben namelijk wel ingenomen met de nieuwe regering.

    1. DutchDropveter

     Raar bedrijf dat ze dat verkopen in de bedrijfskantine of zit je gewoon thuis?

  2. DolleDries

   Voor de lagere inkomens en veel oudere wordt het oud brood.

   Mogen nu de leden van die partijen stemmen of ze akkoord zijn met hun partij.
   Of zijn die alleen voor de kas vulling en om de taart te betalen.

   1. Guus Geluk

    De fractievoorzitters leggen het akkoord voor aan hun fractie en vervolgens moet iedereen het ermee eens zijn, niemand mag het er niet mee eens zijn. Althans, zo stel ik me dat voor. Die lui zitten er immers, je hebt gelijk, als stemvee en om de taart te betalen.

    1. DolleDries

     Ik heb het over de leden.
     Je weet wel die partijen die met leden als democratisch worden gezien.

     1. Guus Geluk

      O, bedoel je dat.

      Kweenie.

    2. Kodi

     D66 Amsterdam deelt mee in interne memo: ‘Als regeerakkoord klaar is MOETEN jullie positief zijn. Héél positief!’
     http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/d66-amsterdam-deelt-mee-in-interne-memo-als-regeerakkoord-klaar-is-moeten-jullie-positief-zijn-heel-positief/

     D66: een politieke partij van, voor en door onafhankelijke geesten. Ahem.

     Bij D66 Amsterdam zijn ze de weg he-le-maal kwijt:

     D66’ers in de hoofdstad moeten ’erg positief’ zijn als het regeerakkoord in Den Haag is beklonken. Dat staat in een intern bericht van D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig, waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen.

     “Het ziet er langzaam naar uit dat er in Den Haag een regering komt,” schrijft Van Dantzig aan zijn D66-slaven. “Men begint steeds sterker rekening te houden met begin volgende week en dat betekent dat het goed is met elkaar na te denken over hoe wij het regeerakkoord gaan verwelkomen.”

     Je zou denken dat “met elkaar nadenken” betekent dat de input van anderen gewenst is, maar helaas. Nee. Die wil hij helemaal niet horen. Met “met elkaar nadenken” bedoelt Van Dantzig namelijk als echte dictator dat hij iedereen vertelt hoe ze zich moeten gedragen.

     “In de stedelijke fractie hebben wij afgesproken hier erg positief over te zijn, aangezien de eerste klap hier een daalder waard is. Mijn oproep aan jullie is dan ook om – samen met de fractie van de centrale stad – de boodschap te echoën dat we blij zijn dat er een regering zit waar D66 deel van uitmaakt en de goede dingen te benadrukken. Ik zal zorgen dat we voorstellen voor woordvoering met jullie delen.”

     Hilarisch genoeg reageert Van Dantzig op de kritiek op zijn totalitaire boodschap door te stellen dat hij het belangrijk vindt om afspraken te maken over “hoe er in te gaan,” maar dat “iedereen het [verder] zelf [moet] weten.”

     Uhu. Zelf weten hoe jullie reageren jongens… als jullie maar precies doen en zeggen wat De Grote Leider wil.

   2. Kiliaan Noppen

    De ouderen werden al fors gecompenseerd en zullen er nu ook weer riant afkomen.
    Voor de lagere inkomens is er waarschijnlijk minder om je vrolijk over te maken maar dat kun je bij een rechts kabinet met de Bijbel ook niet verwachten.

  3. DutchDropveter

   Nu komt het mooie Guus, jouw SGP / CU gaat er dingen doorheen drukken waar jij het zelf buiten gewoon op tegen bent. Kijk enkel naar de berichten;

   – Hypotheek rente aftrek sneller afbouwen (geef die markt eens rust (GVD!))
   – van 6 naar 9% btw
   – Zorgkosten (weer) hoger
   – Belasting schalen herzien maar wederom geen direct voordeel
   – Wegenbelasting omhoog
   – Boetes omhoog (zou gekoppeld moeten zijn aan inflatie niet aan tekorten)
   – Gender discussie (waar de democratie geen parten speelt)
   – Vluchtelingen (lees mirganten) quota’s ?
   – Aow leeftijd omhoog (terwijl robots onze banen binnen nu en 35 inpikken…)

   Dus op geen enkel vlak is dit een coalitie die jou, mij of welke andere Nederlander recht aan doet.

   Dat jij als een juich aapje staat te springen omdat jouw clubbie erbij zit zegt iets over jouw, je onwetendheid, niet nadenken dat we vooruit moeten en vooral niet achteruit.

   op geen enkel vlak van boven de genoemde punten stond in de verkiezings agenda van zowel VVD, CDA, D66 of CU en juichen dat we doen. Dit zijn geen compromisen maar ideëen die juist na de verkiezingen zijn bekokstooft.

   Juichen Guus Juichen!

   (mocht dit kabinet er over 4 jaar nog zitten dan ben ik benieuwd hoe ver het land is toegetakeld juichen Guus juichen!)

   1. Guus Geluk

    – Meer geld naar Defensie.
    – Standstill wat de medisch-etische zaken betreft.
    – Deals met Afrikaanse landen, teneinde opvang in de regio te realiseren; opvang voor gediscrimineerde christelijke vluchtelingen in Turkije.
    – Werkdruk personeel in het onderwijs verminderen.
    – Eigen risico bevriezen.
    – Meer geld voor de politie.
    – Het Wilhelmus leren en kinderen onderrichten in onze nationale identiteit.
    – Integratie terug naar de overheid.
    – Strengere straffen voor criminelen

    Ik kan me daar goed in vinden, DutchDropveter.

    1. DutchDropveter

     – Meer geld naar Defensie (nadat ze het eerst afgepakt hebben HYPOCRIET!)
     – Standstill wat de medisch-etische zaken betreft. (GELOOF EN STAAT UIT ELKAAR)
     – Deals met Afrikaanse landen, teneinde opvang in de regio te realiseren; opvang voor gediscrimineerde christelijke vluchtelingen in Turkije. (wordt al tientallen jaren geroepen lijkt apple wel die het wiel op nieuw uitvinden)
     – Werkdruk personeel in het onderwijs verminderen. (Bullshit deze lui moeten minder zeiken en hun opinie minder opdringen aan hun leerlingen!)
     – Eigen risico bevriezen (maar er wordt geen woord gezegd over de eigenbijdrage)
     – Het Wilhelmus leren en kinderen onderrichten in onze nationale identiteit (nou oke maar eigenlijk tevens zinloos)
     – Integratie terug naar de overheid (zonder goede richting een bestuurloze boot dus wederom woorden GEEN DADEN)
     – Strengere straffen voor criminelen (HAHAHAHAAHA verkiezingsprogramma van 11 en 7 jaar terug? is dus al TWEE keer NIET gelukt)

     En jij kunt je daar goed in vinden? lijstje met beloftes die ze al vaker niet zijn nagekomen? Ga jij nou maar van ja appelflap op de bank thuis genieten want kennelijk is je kort termijn geheugen kapot stuk.

     1. Guus Geluk

      – In tijden van bezuinigingen is Defensie inderdaad gesloopt, daar komt binnen korte tijd verandering in.
      – Het kabinet wordt niet voor niets als “rechts met den bijbel” aangeduidt.
      – Wordt al tientallen jaren geroepen; is ook gebeurt en de premier is bevoegd meer van zulks te bepleiten.
      – Wat mij betreft moet ook het onderwijs voldoende worden onderhouden en dit is een goede maatregel.
      – Nee, dat klopt, maar Rutte II stond op het punt het eigen risico op te schroeven.
      – Vind ik niet. Kinderen wat bijspijkeren over onze nationale identiteit komt hun ontwikkeling juist ten goede.
      – Lubach maakte een mooi filmpje over de verslechtering in de huidige manier van integreren.
      – Laten we hopen dat het kabinet er in slaagt criminelen strenger te straffen.

     2. DutchDropveter

      Jezus Guus ik wist dat je een andere mening had maar nu kom je wel heel hypocriet over..

      – In tijden van bezuinigingen is Defensie inderdaad gesloopt, daar komt binnen korte tijd verandering in. (moet ook wel 2% norm NAVO… dus valt weinig over te discusseren)

      – Het kabinet wordt niet voor niets als “rechts met den bijbel” aangeduidt. (onzin mark en pechtold zeiden zelf al dat dit een sterk middan kabinet is en totaal geen rechts)

      – Wordt al tientallen jaren geroepen; is ook gebeurt en de premier is bevoegd meer van zulks te bepleiten (opvang in de regio is oa door CU, D66 en VVD -tig keer afgeschoten nu hier voor kiezen (stond niet in verkiezingsagenda) is wederom hypocriet)

      – Wat mij betreft moet ook het onderwijs voldoende worden onderhouden en dit is een goede maatregel. (Mee eens maar let wel een leraar verdiend al boven gemiddeld als je kijkt naar onze buurlanden)

      – Nee, dat klopt, maar Rutte II stond op het punt het eigen risico op te schroeven (PLUS de eigen bijdragen dus dubbel op dat er nu een weg valt is geen cadeau te veel weerstand…)

      – Vind ik niet. Kinderen wat bijspijkeren over onze nationale identiteit komt hun ontwikkeling juist ten goede (Daar is het volkslied een dusdanig onderdeel van is dat je het net zo goed kunt laten varen onze geschiedenis is meer dan een liedje wat niemand kent)

      – Lubach maakte een mooi filmpje over de verslechtering in de huidige manier van integreren (Intergratie is letterlijk altijd al een probleem geweest. Zit je nog thuis met je appelflap op schoot? ga dan even de uitzending van gister terug kijken; “allah in Europa” voor mij is nu toch echt de druppel over de emmer)

      – Laten we hopen dat het kabinet er in slaagt criminelen strenger te straffen (hopen is een maar ik denk dat de pipo’s die deze uitspraken hebben ook de macht hebben dit realiteit te maken)

      Laten we wel wezen Guus dit kabinet gaat iets uitvoeren wat technisch gezien niemand wil. Dat we blij moeten zijn met uberhaupt een kabinet zegt eigenlijk al voldoende en dat het systeem wat we nu hebben binnen nu en 10 jaar op flikkerd omdat jawel; er geen volksvertegenwoordiger luisterd naar de zorgen van de burger.

      Nogmaals kijk die aflevering terug als je nu nog niet ziet dat we hier aan het omvolken zijn dan serieus Guus wtf doe je op deze website?

     3. Guus Geluk

      – Op die 2% NAVO-norm valt wel het één en ander af te dingen, maar het belangrijkste is dat er structureel geld wordt bijgeplust. Volgens de Volkskrant spendeert Rutte III iets meer dan een miljard aan Defensie en daar ben ik erg blij mee.
      – “Rechts met den bijbel” is een creatie van Asscher in één van de formatiedebatten. De SP heeft dit kabinet ook al in de rechtse hoek gezet. Blijkbaar ziet men dus rechtse elementen in iets wat een middenkabinet zou zijn.
      – Nee, het voorstel werd aanvankelijk door GroenLinks afgeschoten. Daar liepen de onderhandelingen met de groene afgevaardigden op stuk. Inmiddels heeft het nieuwe kabinet een duidelijk standpunt ingenomen: onbeperkte migratie middels deals met dictators voorkomen.
      – Ja, klopt, daarom moet de werkdruk omlaag en moet het salaris omhoog.
      – Wel, het eigen risico blijft in elk geval staan en gaat niet omhoog. Hoewel ik ook pleit voor een lager eigen risico (met 100 omlaag), moeten er compromissen worden gemaakt. Dat is onvermijdelijk.
      – Het nieuwe kabinet biedt een aparte lesstof aan om leerlingen meer bij te brengen van onze nationale identiteit. Wat kan daar nou tegen zijn? Of ben jij tegen het onderwijzen van jongeren in het Wilhelmus en het Rijksmuseum?

      In een coalitie moeten compromissen worden gemaakt en dat zullen de achterbannen ook wel begrijpen.

     4. DutchDropveter

      Guus Guus toch,

      1 miljard extra gezegd door de volkskrant? dan weten we toch voldoende? deze krant heeft al ruim 20 jaar niet objectief kunnen zijn. 1 miljard klinkt veel maar daar koop je misschien 20 tanks van (die we door Rutten 1 en 2 niet meer hebben) Wederom behoorlijk hypocriet en niet kijken waardoor het komt dat defensie geen geld meer heeft.

      – “Rechts met den bijbel” is een creatie van Asscher in één van de formatiedebatten. De SP heeft dit kabinet ook al in de rechtse hoek gezet. Blijkbaar ziet men dus rechtse elementen in iets wat een middenkabinet zou zijn. ( omdat de sp het zegt Guus jongen dit is een brei van meningen niet van feiten)

      – Nee, het voorstel werd aanvankelijk door GroenLinks afgeschoten. Daar liepen de onderhandelingen met de groene afgevaardigden op stuk. Inmiddels heeft het nieuwe kabinet een duidelijk standpunt ingenomen: onbeperkte migratie middels deals met dictators voorkomen. (maar kijken naar hoe deze (illegale) mensen ons land binnen komen dus zeg maar bij de bron het probleem aanpakken wordt niet gedaan, btw leuk dat je over groenlinks begint dat is toch echt links…)

      – Ja, klopt, daarom moet de werkdruk omlaag en moet het salaris omhoog. (Welke werkdruk?! iedereen letterlijk iedere arbeider heeft hier last van omdat de werkgever door de crisis het met minder FTE’s moest zien rond te breien. Nou wat maakt een basischooldocent meer dan bijvoorbeeld een Call-center-medewerker die elke uur wel 10 keer een grote bek krijgt. PFFFT werkdruk ) Meeste leraren zijn links en denken dat ze heel wat zijn DAT is het probleem, je moet eens weten hoeveel mensen hun werk tegenwoordig mee naar huis nemen dan heb lopen zeiken over het nakijken van een toetsje, ga je schamen!)

      – Wel, het eigen risico blijft in elk geval staan en gaat niet omhoog. Hoewel ik ook pleit voor een lager eigen risico (met 100 omlaag), moeten er compromissen worden gemaakt. Dat is onvermijdelijk.
      Alles kan gewoon terug naar het zorgfonds, maar sloop nieuwe medicijnen uit het pakket. En nog een kleine tip zorg dat zorgleveranciers enkel bij een door de staat gefaciliteerde verkoper kunnen inkopen. De overheid moet tussen de Farma en de verzekeraar komen staan, groot inkopen willen jullie niet? dan pakken we de concurrent. DAT heet marktwerking!

      – Het nieuwe kabinet biedt een aparte lesstof aan om leerlingen meer bij te brengen van onze nationale identiteit. Wat kan daar nou tegen zijn? Of ben jij tegen het onderwijzen van jongeren in het Wilhelmus en het Rijksmuseum? Heb je allemaal bar weinig aan als bijv. 80% van de moslims enkel al de Joodse genocide ontkent.

      mijn voorstel om sowieso veel shit te voorkomen (hoef je het ook niet op te lossen) Maak dat geloof eenf 18+ en dan voor elk geloof. Dus enkel openbare basischolen, gemixte klassen iedereen “gelijk”

      Als dat gender gebeuren op discussietafel kan komen waarom dit dan niet? Geen kinderen die door de kert misbruikt kunnen worden, geen kinderen waarvan de geschiedenis thuis expres anders wordt verteld dan hij feitelijk gebeurd is. Wetenschap voor geloof waardoor kinderen vrijheid van geloof ervaren en niet wat hun ouders denken dat goed is.

      Dus Guus we hebben meer dan een lange weg te gaan en dit kabinet wordt de doodssteek voor de VVD. Van mij mag deze hele club van gelieg en bedrieg omvallen. Kijk enkel naar het zooitje dat is opgestapt.

 3. poison

  Krijgen zij maar de schijterij van die taart, stelletje onnozelaars.

 4. J.C.

  Het kiezersbedrog zal deze keer niet zo lang stand houden. De autochtone Nederlanders blijven niet achterlijk, het verzet komt er aan……..

 5. nickname1001

  Indien Alexander veel punten van het D66 programma binnen heeft gehaald, heeft hij inderdaad alle rede tot vrolijk zijn.
  Helaas zijn voor sommigen hier de welbekende druiven heel zuur.
  De meerderheid van Nederland deelt namelijk hun denkbeelden niet.
  Tja, dat is nu democratie.

  1. Kodi

   De meerderheid van de Nederlanders deelt de denkbeelden van D’66 niet.

 6. Kodi

  Asielbeleid Rutte III: broddelwerk van de bovenste plank

  Moeizaam compromis is mistig en onwerkbaar

  Posted on 9 oktober 2017 12:00 door Jan Gajentaan

  Nederland Coalitieland schijnt er patent op te hebben: het smeden van uiterst onzinnige compromissen. Wat per saldo altijd leidt tot meer bureaucratie en meer lasten. Hoe meer partijen er deelnemen, des te ingewikkelder en onwerkbaarder de compromissen worden. Dat gevoel krijg ik als ik kijk naar het asielbeleid dat nu doorsijpelt uit het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

  Regeltjes
  Op vergelijkbare wijze dreef Lodewijk Asscher als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de afgelopen jaren met name het MKB tot wanhoop met zijn Wet Werk en Zekerheid die alleen maar tot méér bureaucratie en onzinnige regeltjes leidde. Dat de arbeidsmarkt nu herstelt heeft meer te maken met ultrasoepel ECB-beleid (voor zolang het duurt) en daaraan gekoppeld herstel van de huizenmarkt, dan aan de maatregelen van Asscher.

  Voor elk wat wils
  Als we het voorgenomen asielbeleid van Rutte III nader bekijken, blijken alle partijen een beetje hun zin te hebben gekregen van informateur Gerrit Zalm. Zo werd de wens van D66 en ChristenUnie om meer vluchtelingen naar Nederland te halen op uitnodiging doorgevoerd: dat worden er straks 1.000 in plaats van 500 nu. Dit aantal komt bovenop de 37.000 asielzoekers die volgens verwachting volgend jaar naar Nederland komen . Daar weer bovenop: EU-quota van asielzoekers, als Timmermans c.s. alsnog hun zin weten door te drukken.

  Versobering
  Natuurlijk moesten VVD en CDA hun achterban ook iets kunnen bieden na alle stoere verkiezingspraatjes. Voor hen heeft Zalm het uitkleden van de asielregeling uit de hoge hoed gehaald. Voortaan maken asielzoekers geen aanspraak meer op bijstand, zorgtoeslag of huurtoeslag, maar komen in een soort sobere gemeentelijke opvangregeling. De coalitiepartijen hopen dat dit een ontmoedigingseffect heeft, maar het kan onder asielzoekers net zo goed leiden tot meer criminaliteit en radicalisering. Asielzoekers die dankzij open grenzen en een woud aan EU-mensenrechtenprocedures nergens gescreend worden op hun achtergrond. Sterker, een groot deel komt aan zonder papieren.

  Asielravijn
  Wat zou het mooi zijn als er een asielbeleid is dat helder is voor iedereen! Moeilijk kan dat niet zijn. Frits Bolkenstein kwam er in 1994 al mee tijdens een uitzending van Brandpunt: vang asielzoekers op in hun eigen regio. Natuurlijk werd Bolkestein de volgende ochtend zo ongeveer geroosterd in de Tweede Kamer, niet op de laatste plaats door zijn eigen VVD-fractie. Zoals Ayaan Hirsi Ali onlangs zei: “The VVD-fractie was like a room full of children, with one wise man”. Dat VVD-kamerlid Malik Azmani in 2015 nog eens dat oude idee van Bolkestein van stal haalde, was waarschijnlijk stoere praat voor de bühne. Ook Malik Azmani wordt door het bekende legertje van VVD-voorlichters begeleid tot aan het ravijn. In dit geval het asielravijn.

  Toch is kiezen voor opvang in eigen regio de enige manier om de wereldwijde asielindustrie af te remmen. Ook de “linkse” Britse migratiewetenschapper Paul Collier roept dat al jaren. Hij betoogt terecht dat dat niet alleen beter is voor ons, maar ook voor de stabiliteit van de herkomstlanden. Die zien immers hun middenklasse verdwijnen door de lokroep van Angela Merkel.

  Logica
  Is het niet gewoon ook simpele logica? Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog ving Nederland een miljoen Belgische vluchtelingen op. Binnen twee jaar kon het grootste deel weer naar huis. Ze werden niet door mensensmokkelaars naar het Midden-Oosten gebracht om daar een riante asielzoekersregeling te krijgen en hun dagen verder in ledigheid door te brengen. Een beetje helderheid zal ons redden, denk ik wel eens. Helaas staat ons wat betreft het asielbeleid van Rutte III alleen maar mist te wachten.

  Aan degenen die toch weer op Mark Rutte hebben gestemd op basis van stoere praatjes vlak voor de verkiezingen zou ik willen zeggen: hartelijk bedankt!

  Ik ben er dit keer niet ingetrapt.

  https://opiniez.com/2017/10/09/asielbeleid-rutte-iii-broddelwerk-van-de-bovenste-plank/

  1. Guus Geluk

   Die site is onbetrouwbaar, Zwarte band.

   1. IJscoman

    Guus de policor-kleuter weet niet zelf niet meer wat voor onzin hij roept. “OpinieZ is een onafhankelijk webmagazine met confronterende opinieartikelen over politiek en maatschappij. Voor de vrijheid en tegen politieke correctheid.”

    Vooral dat laatste zinnetje is tegen zijn zere been en roept paniek op. Vandaar dat ‘onbetrouwbaar’.

    1. Guus Geluk

     Ik heb de onbetrouwbaarheid tot twee maal toe aangetoond, één keer zelfs in een discussie met jou. Je bent gewoon weer aan het zuigen.

     1. IJscoman

      Daar kan ik me niets van herinneren. Ik bestrijd dat Opiniez onbetrouwbaar is.

     2. Guus Geluk

      Dat ben ik niet met je eens.

      Ik vind het leeuwendeel van de alternatieve media rommel. Alleen De Dagelijkse Standaard en Jalta acht ik betrouwbaar.

   2. DolleDries

    Ik vind jou religie veel onbetrouwbaarder gezien de CDA en CU.

    1. Guus Geluk

     Ik neem aan dat je doelt op de partijen die momenteel een coalitie vormen, teneinde dit land te besturen, ondanks de moeilijke compromissen die zij dienen te sluiten?

     Over betrouwbaarheid gesproken.

     1. DolleDries

      Na mijn mening zou iemand die jou religie aanhangt nooit in de politiek mogen verzeilen een nest van corruptie en bedrog.

     2. Guus Geluk

      Dries, dan zijn christenen niet in de politiek vertegenwoordigd.

      De christelijke politiek is immers goed voor 27 zetels.

 7. Ni28

  Pechtold heeft zijn partijleiderschap eindelijk verzilverd door ministerschap. Nu alleen nog de datum prikken voor de val van het kabinet en dan kan hij zich terugtrekken met een riante inkomen om zijn pensioen af te wachten.

  1. nomis

   lees de colum van afgelopen zaterdag van Martin Visser,over Jette Kleinsma,ook helemaal geen ene malle moer gepresteerd!
   Wel burgemeester,schoften!!!

 8. Ni28

  “OpinieZ is onbetrouwbaar”. Natuurlijk weer een linkse bewering. Het voelt ongemakkelijk als je het leest. Zeker als je afgaat van dopperachtige reacties.

 9. Kodi

  Binnen kortere tijd dan de formatie heeft geduurd vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat kan alvast een gezellig momentum worden van haarscheurtjes. Ik zie de peilingen eraan voorafgaand met enthousiasme tegemoet. Going down going down.

 10. Peter Selie

  ‘We zetten de puntjes op de i’ en daarna kan het nachtmerriekabinet los! Tja zo zie je maar weer de burger krijgt waarvoor hij of zij gekozen heeft.

 11. Blank en niet Wit

  De puntjes op de I. I umlaut dus zoals in “ik ben geïrriteerd”.

 12. nomis

  Ons mediageile,groot fan van de leer van Adolf,ein nazi,ein fuhrer,breekt in tranen uit dat ie niet in de jaren40-45 geleefd heeft,gezien zijn adoratie van een EUROPA,zijn natte droom!!Deze veilingmeester gaat ons redden?
  Net als die cda,er Vd Kamp,een smerig vies narcistich kereltje!
  De vlag kan halfstok!!!

 13. Ecoshaarlem

  Pechtold is zeer slim, blijft in de kamer, en na de verkiezingen van de gemeentes solliciteren naar burgemeester van Amsterdam!

 14. Babaji538

  Voor het eerst van mijn leven, sinds de tijd
  van “het Koninkrijk der Nederlanden (?)”,
  koos ik ervoor om bewust mijn stembiljet
  richting Auschwitz te sturen.
  Of Sobibór. Een keuze staat vrij.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.