Bam! Meer dan 400.000 mensen eisen onderzoek rechtssysteem na dood Anne Faber

De petitie die gestart is na de dood van de 25-jarige Anne Faber is in slechts een week tijd maar liefst 400.000 keer ondertekend. In de petitie wordt een onderzoek geëist naar het “falend rechtssysteem in de zaak van verdachte Michael Panhuis.”

De petitie werd opgestart door een moeder van drie dochters. Vanochtend om 09:45 uur was de petitie 404.801 keer ondertekend door bezorgde en boze burgers. Al deze mensen hebben hun handtekening gezet onder de tekst:

“Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, onder anderen het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring. Tevens eisen wij een onderzoek naar kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht en willen een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek.”

Volgende week gaan de handtekeningen vrijwel zeker al naar Den Haag. Ze wil die geven aan Mark Rutte. Een prima idee, alleen is de kans dat hij doorpakt natuurlijk erg klein. Laten we niet vergeten dat dit onder zijn watch gebeurde. Schuld erkennen kan het einde inluiden van zijn nieuwe kabinet… of in ieder geval van de (nieuwe) minister van Veiligheid en Justitie. Laat dat nou precies het tegengestelde zijn van wat Rutte wil.

Minister Stef Blok (van Ruttes nepliberale partij de VVD) heeft al laten weten dat er actie wordt genomen zodat daders niet zelf kunnen kiezen of ze al dan niet tbs krijgen. Dat is een leuke eerste stap, maar meer ook niet. Dit soort moordend tuig hoort de rest van hun leven in de gevangenis te zitten. Niets geen “psychologische begeleiding gericht op een terugkeer in de maatschappij.” Ze hebben bij hun geboorte één kans gekregen om een goed leven te leiden, die hebben ze verprutst. Einde oefening.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ruud562

  “Niets geen “psychologische begeleiding gericht op een terugkeer in de maatschappij.” Ze hebben bij hun geboorte één kans gekregen om een goed leven te leiden, die hebben ze verprutst. Einde oefening.”

  Helemaal mee eens Michael, helemaal mee eens!

 2. buitenbeentje

  De rechterlijke macht zit al lang op de stoel van de wetgever. De politiek kan de doodstraf invoeren, zolang de rechter dan een taakstraf mag geven is alles voor niets. Minimumstraffen is de enige optie.

  1. trampoline

   De Nederlandse rechtspraak en politici doen niets; ze zijn alleen bezig met het sussen van burgers door mooie woorden en aangekondigde onderzoeken en verschuilen zich achter de wet. Kennelijk moet er eerst een flinke opstand komen voor ze door krijgen dat ze er voor ons zijn.

 3. R.K.

  Deze petitie toont maar aan, met alle reacties, dat er iets fundamenteel mis is en dat de burger zich niet langer beschermt voelt of wordt door de overheid. Het trieste geval Anne Faber staat hier symbool voor…….

 4. Punt50

  Referenda zijn er in NL om te negeren.

 5. Ni28

  400000 handtekeningen is veel maar het had nog veel meer moeten zijn. Zo petitie is eigenlijk een kleine referendum die weliswaar geen macht heeft maar de wil van de burger laat zien. Blok kan vertellen dat er iets al wordt voorbereid maar zonder deze voorval hadden zij niet eens over nagedacht. Hoe is mogelijk dat een crimineel een onderzoek mag weigeren? Rechten van de mens of rechten van de onmens?

 6. Ben Zine

  Laat het maar over aan Mark Rutte, de ultieme manipulator, met zijn geforceerde teringgrijns. Laat het maar over aan die laaielichter van de VVD, die rasleugenaar (“geen cent naar Griekenland”). Dan gaat het helemaal goed komen. Arme Anne, Rutte geeft geen ene fuck om jou, die is alleen maar bezig om zich in te likken in Brussel, dat is zijn enige prioriteit. Opvolger worden van Juncker. Dat veroordeelde gewelddadige zedendelinquenten los mogen lopen in dit land, daar moet je lachebek Mark niet mee lastig vallen.

  1. Ecoshaarlem

   Kan niet beter verwoord worden!

  2. Guus Geluk

   Je weet niet waar je over praat.

   1. swetsnek

    Rutte dat in de schoenen schuiven gaat misschien iets te ver maar er moet wel iets gebeuren zo kan het in ieder geval niet laten we eerlijk zijn

    1. Guus Geluk

     “Rutte dat in de schoenen schuiven gaat misschien iets te ver.”

     Dat gaat zeker te ver.

     1. denk eens na

      Laten we het guus in de schoenen schuiven.

     2. Guus Geluk

      Denk eens na.

 7. R.K.

  400.000 mensen nemen nu nog vreedzaam de moeite om hun ongenoegen kenbaar te maken, tel daarbij op de reeds eerder en genegeerde referenda dan begint het te borrelen, dat is een voorstadium voor het koken en dus waardoor het vreedzame karakter wel eens zou kunnen verdwijnen.

  Welke poltieke onbenul neemt hiervoor de verantwoording? Niet dus, we kunnen dan Spaanse toestanden tegemoet zien zoals bij het referendum over de toekomst in Catalonië. U weet wel, daar waar de politie op de eigen burgers heeft ingehakt.. Mijn “vertrouwen in de toekomst” (en voor de nazaten) is, of beter was al gedaald en het wordt er telkens niet beter op…..

 8. hans-e-pans

  De Roverheid zal wel zeggen dat er een commissie, of meerdere commissies, onderzoek naar zal gaan doen. We weten als te nette burgers van dit toch nog redelijk nette land wat dat betekend. Er wordt tijd gerekt en er wordt vanuit gegaan dat het geheugen van de gemiddelde Nederlander slecht is. Daarna gebeurd er dus niets. Ondertussen gaan de desastreuse handelingen met gevangenen gewoon op de oude voet verder.

 9. Ecoshaarlem

  Totaal mee eens, maar aanbieden aan Rutte geen goede zaak, aanbieden aan de hele kamer, Rutte vertrouw ik voor geen cent, heeft de boel te veel voorgelogen!

 10. Bloem

  Het Nederlandse rechtsysteem is al decennia dood- en doodziek. Sinds jaar en dag is de rechterlijke macht in handen van ultralinkse D66 adepten. Oorzaak; om rechter (of officier) te worden moet je niet alleen over de juiste papieren beschikken, je moet ook langs een regelrechte ballotagecommissie, bestaande uit rechters (respectievelijk officieren), zien te komen. Hierdoor is er in de loop van decennia een clubje ontstaan van uniforme D66 rechters met een zeer uniforme blik op de samenleving en het Nederlandse recht. Uiteraard is het goed dat rechters vooraf gescreend worden om onevenwichtige figuren te weren teneinde een evenwichtige en eerlijke rechtspraak te creëren. Echter nu slaat de balans wel heel erg naar links uit, met alle gevolgen van dien. Helaas is dit probleem niet van vandaag op morgen op te lossen, al ware het omdat de thuisclub van de rechterlijke macht de komende 3,5 jaar deel uit gaat maken van de wetgevende macht. Op zich al een vreemde situatie in een land dat scheiding van de machten (trias politica) zo hoog in het vaandel heeft.

  1. brabantguy

   Ultralinkse D’66 adepten? U maakt een koe nog aan het lachen.
   D’66 maakt al sinds ze in 2e kamer zit deel uit van de wetgevende macht. Evenals de PVV momenteel deel uitmaakt van de wetgevende macht….De wetgevende macht is namelijk het parlement Bloem. Tot zover de les Staatsleer

   1. IJscoman

    Boze Brabantgozer begrijpt ook wel dat Bloem de uitvoerende macht bedoelde. Maar hij kankert zo graag, dat hij deze kans niet voorbij kon laten gaan.

    Overigens is het geen Staatsleer (zonder hoofdletter), want dat is bestuurskunde. Branbantgay bedoelt natuurlijk staatsinrichting, het vak dat we op de middelbare school kregen.

   2. Bloem

    Beste heer Brabantguy, u heeft natuurlijk helemaal gelijk. Wat fijn dat er zulke fijne hulpvaardige deelnemers op dit forum actief zijn.

  1. IJscoman

   Dopper, ouwe hondelul: deze link heb je vanochtend al op een andere draad gepost. Kun je het provoceren weer niet laten?

  2. Boezaardt

   Nee hoor, maar is een inhoudelijke reactie nog een mogelijkheid of kom je hier alleen maar om te trollen?

   1. corfo

    @ Boezaardt.
    Je bent een héél erg vies, min figuurtje, met dat smerige getrol !

   2. IJscoman

    De onwelkome en eerloze vuilnisbakhond Dopper probeert het weer eens op zijn oude manier, wetend dat dit toch echt een doodlopend spoor is. Helaas zijn psychopaten niet in staat iets te leren.

  3. James Nasmyth

   Ja, dit is een overtuigend betoog. Het rechtssysteem in Nederland behoort tot de beste ter wereld en daar moeten we zuinig op zijn. Natuurlijk worden er soms fouten gemaakt en die moeten grondig worden onderzocht maar het is volstrekte onzin om op basis van dit enige tragische voorval te concluderen dat ons rechtssysteem niet deugt.

   1. IJscoman

    Jezus Dopper, blijf je aan de gang?

   2. Jan van Kampen

    #Trouw : Door deze moderne ‘’maakbaarheidsgedachte’’ voorkomend uit een ‘’vooruitgangsgedachte (18e eeuw)’’ is dit meisje getroffen. Mevr. Justitia is ontdaan van haar zwaard: de doodstraf is afgeschaft, want het immers leven van de dader staat boven het recht. Mevr. Justitia is ontdaan van haar blinddoek: ze dient niet alleen meer recht en bescherming maar heeft een opvoedende taak gekregen. De TBS klinieken zijn niet anders dan dit : wij gaan moordenaars / verkrachters ect. met rationele moderne wetenschap behandelen hen opnieuw opvoeden en terugzetten in de samenleving! Puur ‘’maakbaarheidsgedachte’’ dat geen recht dient maar wetenschap. Het is liefde van een overheid wanneer zij haar bevolking beschermd tegen verkrachters, moordenaars enz. Hier zien we dat de wetenschap liefdeloos is. Er functioneert nog een rechtstaat, inderdaad, maar dat is ondanks deze ‘’maakbaarheidsgedachte’’ niet dankzij. De maakbare wereld bestaat niet: schrijft Trouw, daar ben ik het van harte mee eens. Laten we daarom het ‘’maakbare’’ opvoedingsprogramma van Justitie afschaffen, ze functioneert gewoon niet. Deze moord had voorkomen kunnen worden, als we geen ‘’maakbaarheidsgedachte’’ waren gevolgd.

  4. Jan van Kampen

   #Trouw : Door deze moderne ‘’maakbaarheidsgedachte’’ voorkomend uit een ‘’vooruitgangsgedachte (18e eeuw)’’ is dit meisje getroffen. Mevr. Justitia is ontdaan van haar zwaard: de doodstraf is afgeschaft, want het immers leven van de dader staat boven het recht. Mevr. Justitia is ontdaan van haar blinddoek: ze dient niet alleen meer recht en bescherming maar heeft een opvoedende taak gekregen. De TBS klinieken zijn niet anders dan dit : wij gaan moordenaars / verkrachters ect. met rationele moderne wetenschap behandelen hen opnieuw opvoeden en terugzetten in de samenleving! Puur ‘’maakbaarheidsgedachte’’ dat geen recht dient maar wetenschap. Het is liefde van een overheid wanneer zij haar bevolking beschermd tegen verkrachters, moordenaars enz. Hier zien we dat de wetenschap liefdeloos is. Er functioneert nog een rechtstaat, inderdaad, maar dat is ondanks deze ‘’maakbaarheidsgedachte’’ niet dankzij. De maakbare wereld bestaat niet: schrijft Trouw, daar ben ik het van harte mee eens. Laten we daarom het ‘’maakbare’’ opvoedingsprogramma van Justitie afschaffen, ze functioneert gewoon niet. Deze moord had voorkomen kunnen worden, als we geen ‘’maakbaarheidsgedachte’’ waren gevolgd.

 11. Babaji538

  Schimmelkazen ruften.
  Zolen eveneens.

  De ene psychopaat volgt de andere op
  in de lijn van verwachting, zonder gevoel of doel.
  Het hele Nederlandse internet zal dan ook
  worden volgezet, met foto’s van escortjes
  daar waar men zich meer verloren dan thuis waande.

  Een koning van niks, vanuit een houding
  van champagne, kaviaar en warme duivensoep
  getuigt van geen woord tot verraad, (totaal) bedrog of verlies.
  Een lijn zonder lijn.
  Ik ben voorbij een Koninkrijk der Nederlanden
  dat in mijn opzicht nooit heeft bestaan.

  Alleen vanuit het invullen van een functie naar behoren
  zal erkenning volgen.
  Ik zal blij zijn, eindelijk, onder Koningin Victoria van Zweden
  te vallen.
  Het ligt in mijn verplichting van mijn werk, leven en missie.

  P.C.M. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.