Thierry Baudet is voor Sleepwet-referendum: ‘Teken. Want als wij niet voor onze privacy opkomen raken we die kwijt’

“Big Brother will be watching you.”

Iedereen kent het boek en de film 1984. Het boek is kort na de Tweede Wereldoorlog geschreven door George Orwell. Hoewel hij een sociaaldemocraat was had Orwell grote vrees voor het communisme, wat hij een onmenselijke en totalitaire ideologie vond. We weten nu allemaal dat hij daar honderd procent gelijk in had. Toen 1984 geschreven werd — in 1948 — was Stalin zijn eigen volk lekker aan het onderdrukken uit naam van het communisme.

Nou, Orwell had voor zijn werk het één en ander kunnen leren van hedendaagse Nederlandse politici. Die gebruiken de Sleepnetwet namelijk om de inlichtingendiensten in staat te stellen om Nederlandse burgers continu af te luisteren en op andere manieren in de gaten te houden. Als deze wet er komt blijft er gewoon niets meer van onze privacy over.

Daarom is een groep bezorgde burgers een actie begonnen om een raadgevend referendum af te dwingen over deze dictatoriale wet. De VVD vindt dat natuurlijk heel vervelend — voor die partij is het recht op privacy een privilege, niet een recht — maar gelukkig is er nog een écht liberale partij in Nederland; een partij die dat soort wangedrag van de staat wél beangstigend vindt en zich er dus tegen verzet. Ik heb het natuurlijk over Forum voor Democratie.

FVD-leider Thierry Baudet heeft vandaag dan ook een video online gezet waarin hij iedereen oproept om de handtekeningenactie — om een referendum af te dwingen — te steunen.

“Je emails, je Whatsappjes, je internet zoekgeschiedenis. Je telefoongesprekken. Wie je vrienden zijn, met wie je aan het daten bent, je elektreonisch patiëntendossier. En dat je stiekem op zoek bent naar een andere baan. Al dat soort zaken kan de overheid straks zonder enig probleem bekijken en jarenlang opslaan en bewaren als de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten erdoor komt,” begint Thierry zijn video. “De sleepwetnet wordt die genoemd, omdat ‘ie als een sleepnet alle mogelijke informatie kan verzamelen. Ook informatie die niets met een strafbaar feit te maken heeft.”

“Big Brother will be watching you.”

“Maar hebben wij daar niet ook iets over te zeggen?,” vraagt hij zich vervolgens hardop af. “Moeten wij daar niet een debat over voeren met elkaar? Het onderwerp is nauwelijks aan bod gekomen in de verkiezingscampagnes. Toch wordt deze wet er nu zomaar doorheen gejast. ” Zijn boodschap — en die van heel Forum voor Democratie met hem — is dan ook helder:

“Wij vinden dat het hoog tijd is voor een referendum. Ga naar www.sleepwet.nl en teken. Want als wij niet voor onze privacy opkomen raken we die onmiddellijk kwijt.”

Dat is de trieste waarheid… en dat is dan ook meteen waarom iedereen zijn handtekening moet zetten op www.sleepwet.nl. Want wie vertrouwt Rutte en Pechtold nou écht met al dit soort informatie?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Kiliaan Noppen

  Thierry en Amnesty International samen op de barricade: dat ik dit nog mag meemaken!

 2. Bloem

  De overheid is per definitie incapabel en dus onbetrouwbaar daar waar het gaat om het bewaken van digitale informatie. Ook voor onze linksche medemenschen, stel uzelf eens voor dat Nederland ooit een extreem rechts kabinet zou krijgen….. dan kunnen alle Doppertjes van deze wereld wel inpakken en wegwezen. O.a. alle reacties op dit forum worden 3 jaar bewaard incl IP adres en gegevens van de respondent. Bovendien…. wie zegt dat de gegevens na 3 jaar ook daadwerkelijk verwijderd worden, de overheid is alles behalve feilloos.

  1. Kiliaan Noppen

   Bloem heeft volledig gelijk, als extreem-rechts aan de macht komt zijn mensen als ik hun leven niet meer zeker.
   Extreem-rechts betekent namelijk dictatuur en permanente schending van mensenrechten.
   Ik vertrouw er op dat Bloem en ik schouder aan schouder staan in het verzet tegen deze bruine krachten.

   1. trampoline

    Ik steunde en was a lid van Forum voor Democratie; dat zuden meer mensen moeten doen. FvD is een goede keuze; voor uzelf, uw kinderen en kleinkinderen.

   2. Bloem

    Als extreem links aan de macht komt, kan de rest van de forum deelnemers inpakken en wegwezen. Hoop dat u dan net zo solidair bent met mij en de rest, heer Dopper.

    1. Kiliaan Noppen

     Zeker, heer Bloem, daar kunt u op vertrouwen: fascisme is weerzinwekkend, en het maakt niet uit welke kleur het heeft.

     1. sjun

      Doorgaans heeft het een linkse kleurven haken massamedia er gauw bij aan. Ditmaal zien we weer een staaltje parteiangehauchte Volkskrant(riool)journalistiek om onwelgevallige geluiden te framen: http://tinyurl.com/y7she7pd

     2. Kiliaan Noppen

      “Doorgaans heeft het een linkse kleurven haken massamedia er gauw bij aan. “

      Logisch toch?

  2. nickname1001

   stel uzelf eens voor dat Nederland ooit een extreem links kabinet zou krijgen.
   Vele reageerders moeten vrezen voor hun vrijheid.
   Slechts enkelen kunnen zonder omkijken over straat.

   Ai, een medaille met 2 kanten.

 3. Peter Loosduinen

  Howick en Lily moeten ons land uit !!!
  In augustus van dit jaar verloor Armina haar laatste procedure: de rechter besloot dat ze nu echt het land uit moest. Op 14 augustus om 08.00 uur ‘s ochtends werd ze door de marechaussee uitgezet, zonder haar twee kinderen die ze had verstopt. Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.

  De kinderen zitten momenteel bij een pleeggezin, ergens in Nederland. Voogdijinstelling Nidos onderzoekt nu wat er moet gebeuren met de kinderen en waar ze het beste af zijn. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, kan Nidos nog niet zeggen.

 4. Rex Gildo

  Thierry is voorstander van een referendum tegen de z.g. sleepwet; prima!
  Hij komt hiermee echter wel in het kamp GroenLinks, D66, Socialistische Partij, PvdD en Arjan Lubach van de ultralinkse VPRO.
  De PVV van Geert Wilders heeft in februari van dit jaar reeds voor deze omstreden wet uitgesproken. Samen met de VVD, het CDA, de PvdA, 50PLUS, SGP, CU en andere losse kamerleden dachten zij blijkbaar in meerderheid via het aftappen van de telefoon van Ome Henk het terrorisme buiten de deur te houden.
  Nog ironischer is het feit, dat dergelijke ‘1984’-praktijken kennelijk juist toegepast worden in een anti-communistisch decor.
  Overigens moeten we niet de illusie hebben, dat er geen enkele privé-actie in verkeerde handen komt.
  De bonus-kaart van AH laat zien hoeveel koffie Tante Ingrid gebruikt en tegen welke prijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.