Woedende Markuszower (PVV) eist tekst en uitleg van minister: ‘Waarom mag moordenaar van Sandra op verlof?’

Hebben we dan helemaal niets geleerd van het fiasco rond Michael Panhuis? Nee. Dat hebben we inderdaad niet, nee.

Het kan alleen in Nederland: kort nadat bekend werd dat een veroordeelde verkrachter, Michael Panhuis, hoogst waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de dood van de 23-jarige Anne Faber is bekend geworden dat de dader van een andere extreem gewelddadige moord na twee jaar voor het eerst op begeleid verlof mag. Zoals iedereen met ook maar een beetje compassie begrijpt vindt haar vader dat onacceptabel.

Thijs van Z. vermoordde de arme Sandra van Duijl. Vervolgens werd hij volgens het jeugdstrafrecht berecht en kreeg hij slechts twee jaar jeugdgevangenis met jeugd-tbs. Sandras vader Robert is woest. 

“Nederland, ooh Nederland. 2 jaar geleden werd onze dochter ook vermoord door deze gestoorde T van Z ook hij mag na 2 jaar al op verlof, net als de gestoorde die het onschuldige Meisje Anne Faber heeft vermoord. Wanneer wordt ons rechtssysteem eens aangepast!!! Ik zou graag even met deze jongens willen praten. Veel sterkte ouders en familie van Anne.”

Hoewel de politieke elite van ons land zich hier totaal niet druk om kan maken zijn er gelukkig nog politici die zich het lot van de Van Duils — en onze veiligheid! — wél aantrekken. Kom er maar in Gidi Markuszower, Tweede Kamerlid voor de PVV:

Screen Shot 2017-10-17 at 12.59.50

In zijn vragen noemt Markuszower Thijs van Z. een “gruwelijke moordenaar.” Vervolgens vraagt hij zich terecht af hoe het toch komt dat die gek volgens het jeugdstrafrecht berecht is terwijl hij toen toch echt volwassen was. Vervolgens vraagt hij zich af wat de minister geleerd heeft van de zaak Michael Panhuis en of de minister zich eigenlijk wel realiseert dat verlofregelingen voor gestoorde mafketels als Van Z. en Panhuis voor nóg meer slachtoffers kunnen zorgen.

Tenslotte zijn er twee belangrijke vragen die de minister in de hoek zetten:

4) Wanneer gaat deze dader op onbegeleid verlof. Kunt u garanderen dat deze dader tijdens zijn verlof, of verblijf in een tbs-kliniek, niet weer toeslaat? Zo nee, waarom laat u hem dan los?

5) Bent u het met de PVV eens dat een levenslange gevangenisstraf de enige manier is om de maatschappij tegen dit soort gevaarlijke gekken te beschermen?

De vetgedrukte vraag bij punt nummer vier is zo belangrijk omdat het de minister ofwel verantwoordelijk maakt voor hoe Van Z. zich gedraagt — als hij weer de fout ingaat is het einde carriere voor de minister of zijn opvolger — én omdat het de waanzin van ons systeem duidelijk maakt als de minister die garantie niet kan of wil geven. Dan geeft hij dus toe dat hij gewoon met onze levens gokt.

Tenslotte is de vraag bij het vijfde punt van belang omdat de PVV duidelijk een oplossing voor het probleem heeft. Wil de minister hier ook echt iets aan doen, of houdt hij het liever bij ‘sorry’ zeggen als het misgaat en een onschuldig meisje vermoord wordt door zijn weigering in te grijpen? Ga maar met de billen bloot.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Dunu Zithlau

  Waren die hersentjes van deze stakker die er allemaal maar niks aan kan doen wat hem overkwam nog niet helemaal volgroeid dat hij er met het lachertje een jeugdgevangenisstrafje van af mocht komen? Ben benieuwd wat hem binnenkort op vrije voeten weer gaat “overkomen”…

  1. Marija

   waarschijnlijk inteelt-geval

 2. Ecoshaarlem

  Ik vraag mij af of deze rechters, de meeste van D66 huize, zelf kinderen, of klein kinderen hebben?
  Vele zijn nog uit de hippy tijd waar alles, mocht!
  En de politieke elite laten het gebeuren, zijn te druk met Brussel bezig en toekomstige banen, ga over mijn nek!
  Triest voor deze ouders!

 3. fusilier

  Maak van 1 van onze eilanden maar een soort Alcatraz , en breng ze daar maar heen . En nooit weer loslaten dat gespuis ,want je kunt iemand wel voor zijn hoofd kijken, maar niet erin.

 4. vikingkiowa

  Wie denkt dat dit bericht daadwerkelijk behandeld gaat worden heeft zijn vertrouwen en geloof in de huidige regering blijkbaar nog niet verloren. stemmingmakerij en allemaal roepen en gillen op internet is fijn hoor om te zien dat er zoveel gelijk gestemden zijn.
  maar tastbaar is het niet en wordt het niet, net als met heel veel dingen waar burgers om antwoorden vragen maar ze gewoon dom gehouden worden of doodgezwegen..hoe lang nog en hoeveel meer mag er nog gelogen, bedrogen, ontkent of gezwegen worden voor de pc’s, tablets en laptops uitgezet worden en de mensen “het zelf dan maar regelen”..

 5. Johan P

  En het is zo verrekte eenvoudig om hier een eind aan te maken. om iemand met -al dan niet begeleid- verlof te laten gaan moet hij worden beoordeeld.
  Als we het nu voortaan zo regelen dat de commissie/personen die de beslissing nemen om iemand met verlof te laten gaan voortaan hoofdelijk aansprakelijk zijn voor alle kosten die voortvloeien uit alle eventuele misdragingen EN bij een misstap zelf een aantekening krijgen op hun strafblad dan is het over, want dan wordt er veel voorzichtiger mee omgegaan.
  Nu zijn dat soort personen niet verantwoordelijk te houden en blijven altijd buiten schot, dus kunnen ze lekker aanmodderen. Maak ze verantwoordelijk voor de schade en leed en ze zullen zich wel bedenken voordat ze zo’n monster loslaten in de maatschappij.

  1. PMG

   @Mooi voorstel Johan P, zo verrekte eenvoudig dat we jou dan maar verantwoordelijk gaan houden want jij staat hier achter. Dit soort hoort levenslang bij ons vandaan gehouden te worden!!! Vandaag weer zo’n gore 75 jarige pedo opgepakt die waarschijnlijk zijn hele leven al bezig is en dus misschien wel tientallen, zo niet honderden kinderen heeft misbruikt. Dit gaat zelfs door tot in de kerk!!! Dus je kunt je tandenborstel wel vast inpakken.

   1. tomygun

    PMG , ik ben het met je eens over de straf die gegeven
    moet worden oog om oog tand om tand .
    Maar dit beleid wat we nu hebben is niet de schuld van Johan .

  2. tomygun

   Johan , persoonlijk zou ik zeggen in deze commisie Mogen enkeld
   nabestaande van slachtofers zitten .

 6. trampoline

  Den Haag en justitie hebben helemaal geen boodschap aan de veiligheid van Nederlandse burgers maar doen alles vanuit een ivoren toren.
  Ik zou het volstrekt begrijpen als meer Nederlanders het recht in eigen hand nemen. Dat hoort natuurlijk niet, maar de Nederlandse overheid en justitie lokken dat tot echt zelf uit.

 7. Ruud562

  Zolang het doorgeslagen humanisme, de walgelijke politiek correctheid, de volkomen naïviteit en de verkeerde bezuinigingsdriften hoogtij vieren in het strafrecht, bij het OM en de ministeries, tot zolang zullen onze geliefden en naasten dagelijks gevaar lopen!
  Want zo verschrikkelijk ziek is ons recht en bestuur!

 8. Ni28

  Kogel aan de been en levenslang(dus tot de dood).

 9. H.Vaes

  Iemand die opzettelijk en met voorbedachte rade iemand van het leven berooft……zou geen recht meer moeten hebben om zelf verder te leven…….Nu is het zo…..dat iemand die opzettelijk en met voorbedachte rade iemand van het leven berooft…..na enige tijd weer de kans krijgt om weer toe te slaan.

 10. Lex

  Ach iedereen zijn hobby de een verzameld postzegels en de ander heeft moorden als hobby.

  Nee even zonder dollen. Ergerlijk maar ook gevaarlijk dat zoon gek na twee jaar cel alweer op verlof mag met allen risico’s van dien.

  Inderdaad er moet eerst weer een dode vallen voordat men iets gaat veranderen in het patroon.

  Triest heel erg triest.

 11. Florissa

  Als je dan bedenkt hoe lang er is nagedacht over de slogan van dit kabinet ,

  “Vertrouwen in de toekomst” kan deze zin ,als ze hier niet bij ingrijpen,samen met het nieuwe kabinet zo de vuilnisbak in ,en laten ze niet aankomen met ,hier gaan we niet over,dan moeten ze maar stofzuigers gaan verkopen,als ze alleen willen praten .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.