Zucht: Europese Commissie verspilt geld aan ‘anti-terreuractieplan’ dat geen aanslag zal voorkomen

Een plan zonder enige tanden, noemen we dat dus.

Europa heeft een probleem. Uw linkse medemens heeft het lang geprobeerd te ontkennen – en sommigen zijn die hardnekkige ontkenningsfase nog steeds niet helemaal ontgroeid – maar iedereen die tot drie kan tellen weet het eigenlijk wel: Europa en terreuraanslagen zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Brussel, Parijs, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Londen… het is slechts een greep uit de groeiende groep Europese steden die al bewoners zijn verloren aan de gruwel die islamistische terreur heet.

Dat die terreur dus uit islamitische hoek komt wordt natuurlijk nog wel steevast ontkend: het is gewoon heel veel toeval dat 99,9% van de aanslagplegers opvallend sterk islamitisch was en dat hun laatste woorden “Allahu akbar” waren. Er is geen verband te bespeuren hoor: als je zoiets alleen al durft te beweren, ben je natuurlijk een racist, fascist en verdien je het eigenlijk om bij zo’n aanslag de pijp uit te gaan. Ofzo.

Maar goed: erkennen dat er terreur – van wat voor aard dan ook – is, is een beginnetje. De Europese Commissie heeft dan ook besloten er wat tegen te willen doen – het werd eens tijd – en heeft daarom een zogenaamd ‘anti-terreuractieplan’ opgesteld, dat ons zou moeten beschermen tegen aanslagen door boze blanke mannen met een moeilijke jeugd, ofzo. Daartoe wordt 118 miljoen euro geïnvesteerd:

Het geld is bedoeld voor (politie)projecten om stadsbewoners minder kwetsbaar te maken, reizigers te beschermen en betere coördinatie van de hulpverlening. Vooral fysieke bescherming van drukke plekken krijgt de aandacht, denk aan verzinkbare paaltjes, verkeersmaatregelen en andere „innovatieve veiligheidsoplossingen.” De uitvoering ligt bij de lidstaten.

Aldus de Telegraaf.

Mijn eerste reactie daarop was: oké, prima. Maar is het eigenlijk wel zo prima? Dat valt dus nog te bezien. Je kunt immers wel alle pleinen van steden gaan zitten beschermen met betonblokken of gezellige bloempotten met bomen erin, maar dan gaat de lokale haatbaard gewoon met zijn busje met gasflessen naar de winkelstraat verderop. Grendel je die ook af, dan raast hij met hetzelfde sadistische vertier over de boulevard. Ga je die ook tot de nok vullen met beton… enfin, het moge duidelijk zijn: je kunt nooit alle openbare ruimtes beschermen tegen terreur, tenzij je alle auto’s door tunnels laat rijden ofzo. En dan verzinnen ze wel weer wat nieuws.

Is het dan slecht om dit te doen? Nee: volgens die logica zou je net zo goed nergens beveiliging kunnen hebben, omdat je toch altijd andere opties wat betreft een locatie voor je bloedbad hebt. Extra kwetsbare plekken beschermen is prima, maar je lost er het echte probleem nooit mee op.

Punt is: dit zogenaamde actieplan doet puur aan symptoombestrijding. Helaas komt bij het komen met échte oplossingen toch weer die erkenning van de bron van deze problemen om de hoek kijken. Dat heeft ook Geert Wilders door:

Niet dat ik het echt eens ben met zijn oplossingen, maar goed: hij denkt in ieder geval verder dan zijn neus lang is. En dat kun je van Commissie-bobo’s als Frans Timmermans nou niet echt zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Om een probleem te bestrijden moet je hem eerst benoemen. En dat gebeurt nog steeds niet dus blijven wij problemen houden.

  1. hans-e-pans

   Noem het betreffende probleem bij de naam en na verloop van tijd weet iedereen hoe de vork in de steel steekt.

   Voorbeeld van de student die in Groningen “zomaar” wordt neergeschoten. Overal staat dat de daders jonge “lichtgetinte”mannen waren, maar op het journaal van RTL4 maakt men allen gewag van jonge mannen.

   Men zoekt nu getuigen, dan zullen ze er zo wel een aantal kunnen oppakken want in de studentenstad Groningen barst het van de jonge mannen die men ook wel “studenten” noemt.

 2. DolleDries

  Iedere keer dat de massamedia in de VS met nieuwe, tot nu toe iedere keer onbewezen verdachtmakingen tegen president Donald Trump komen, zijn de Nederlandse linkse collega’s bij onder andere de NOS en NU er als de kippen bij om deze nepnieuws berichten onmiddellijk over te nemen. Nu uit FBI documenten echter onomstotelijk is bewezen dat de Clintons de afgelopen jaren maar liefst $ 145 miljoen opstreken door het sluiten van een corrupte uraniumdeal met Russische officials, krijgt u daar van de Nederlandse ‘kwaliteitsjournalisten’ helemaal niets over te horen.

  1. DolleDries

   Clintons ‘verdienden’ $ 145 miljoen met corrupte uraniumdeal
   Een groot aantal pikante onthullingen van Peter Schweizer in diens boek ‘Clinton Cash’ zijn nu bevestigd. Officials van het Russische kernenergie bedrijf Rosatom wisten tussen 2009 en 2013 met behulp van onder andere omkoping stapsgewijs één vijfde van de Amerikaanse uraniumproductie in handen te krijgen. De leiders van de Canadese mijnindustrie, die grote donateurs waren van de Clintons, verkochten hun belangen aan enkele Russen, een bedrijf dat bekend zou worden als Uranium One.
   Omdat uranium van strategisch belang is voor de Amerikaanse (kern)energievoorziening moest de verkoop worden goedgekeurd door onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, waarvan Hillary Clinton destijds minister was. In ruil voor haar goedkeuring sluisde de voorzitter van Uranium One $ 2,35 miljoen naar de Clinton Foundation, een zogenaamde ‘’gift’ die geheim werd gehouden, ondanks het feit dat het Witte Huis, toen nog bezet door Barack Obama, had beloofd dit soort donaties voortaan openbaar te maken.
   Kort nadat de Russen hun verkregen aandeel in Uranium One bekend maakten, kreeg Hillary $ 500.000,- voor een toespraak bij een Russische investeringsbank in Moskou, die aandelen in Uranium One aan de man bracht. De totale winst van de Clintons met deze corrupte deal –die pas nadat ze werden beklonken door de regering Obama werden goedgekeurd- liep uiteindelijk op tot $ 145 miljoen, meer dan de helft van de circa $ 250 miljoen die het door de Westerse politieke- en media elite zo verafgode echtpaar in de loop der jaren bij elkaar heeft gelogen en gestolen. (1)(2)

   Bron xnieuws

   1. corfo

    @ D.D.
    Ik val ongeveer van m’n stoel, niet vanwege de corrupte deal van de Clinton’s, want dat was van hen te verwachten, maar vanwege het feit dat ik geen enkele reactie lees van de Clinton-vereerders op dit forum ! Ze vallen toch keer-op-keer wéér door de mand.

 3. Equilibrium

  Zie ik deze”man”, dan zie ik een soort van tweede Hitler staan.
  “Net” pakje aan, maar daaronder een walgelijk vet gedrocht.
  Grootste misdadigers dragen een pak, daar kan geen onderwereld of motorbende tegenop.

 4. Punt50

  Eens met GW. De islam moet totaal de nek omgedraaid worden in Europa. Pas dan zijn we overal van verlost op dat gebied.

  1. Dunu Zithlau

   Wat nodig is, is nodig.

 5. RWB51

  Is deze Frans. K nu nog niet opgepakt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.