Asociaal Rutte III slachtoffert arbeidsbeperkten om snel een paar euro te bezuinigen

Dieptriest.

Bij EenVandaag was er gisteravond aandacht voor een groep die normaal genegeerd wordt, zowel in de media als in de politiek: arbeidsbeperkten. Dit zijn vaak mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Ze werken, ze verdienen geld en zorgen dus voor zichzelf, en verdienen het minimumloon.

Helaas wil Rutte III dat systeem op zijn kop zetten. Deze mensen moeten wat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie betreft voortaan maar genoegen nemen met een ‘salaris’ dat vergelijkbaar is met de bijstand. Zoals één zo’n arbeidsbeperkt individu, Astrid, uitlegde aan EenVandaag:

“Voor zo’n klein bedrag kom ik mijn bed niet uit.”

Ook vertelde ze dat “net” uit de schulden is, maar daar nu weer in raakt.

“Ik heb jarenlang schulden gehad doordat ik werkloos was. Door wat het kabinet nu wil raak ik weer in de schulden.”

Daarnaast legde ze uit dat werken voor haar ontzettend belangrijk is omdat het haar socialiseert:

“Ik werk voor een minimumloon. Dat maakt me niks [uit], want ik ben van huis. Ik heb sociale contacten, ik heb leuke collega’s, daarom werk ik.”

Maar ja, als dat opeens voor een niveautje bijstand moet doen en daardoor ook nog eens in de schulden raakt terwijl ze wel elke dag werkt, heeft ze daar natuurlijk totaal geen zin in. Dan is het ’t gewoon niet waard. Zeker een ‘liberale’ partij als de VVD zou dat moeten begrijpen, maar blijkbaar is niets minder waar. De dames en heren van die partij leven al zo lang in hun ivoren toren dat ze geen idee hebben hoe normale mensen denken.

Astrid:

“De huur wordt duurder. De sociale lasten worden hoger. Waar moet ik dat van betalen? Want er blijft weinig over. Ik wil ook nog leven.”

Sterker nog, als ze teruggezet wordt naar bijstandsniveau blijft er helemaal niets over.

SP-raadslid Arjan Vliegenthart mocht langskomen bij EenVandaag om uit te leggen wat dit betekent… en wat hij en zijn bondgenoten doen om mensen als Astrid te helpen.

“Tegen een normale werknemer zou niemand durven te zeggen: ‘U moet morgen terugkomen voor hetzelfde werk met 30 procent minder loon en geen pensioen.’ Maar tegen deze doelgroep zeggen we dat wel. Dat vind ik op z’n Amsterdams gezegd mesjogge.”

Of zoals Astrid het verwoordt:

“Die nieuwe minister. Schandalig.”

Het is ronduit asociaal, maar helaas is dit het kabinet waarmee Nederland het de komende jaren moet doen.

Volg mij op Twitter


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. swetsnek

  Het mooiste is dat je alleen bent geen familie een miljoen schuld en dan heerlijk dood gaat hahahahaah dat zal ze leren

 2. Zweedse kok

  Wat een links gel*l en totaal foutieve voorstelling van zaken hier.
  Meneer van Galien gaat met de dag meer op mevr. Jette Klijnsma lijken.
  Deze mensen kregen het sociaal minimum terwijl zij ver onder dat niveau presteerden.
  Zelf het bijstandsniveau komt niet overeen met hun arbeidsprestatie.
  Niet dat die mensen er iets aan kunnen doen, maar werk van het niveau sociale werkplaats salariswaardig noemen gaat mij echt te ver.
  Salaris naar prestatie is een liberaal standpunt, wat hier weer eens totaal onderuitgehaald wordt.
  Deze mensen dienen vanuit een vangnet regeling betaald te worden, maar laten we het aub geen salaris noemen.

  1. buitenbeentje

   Een zweedse koekenbakker die de hele dag op DDS zit moet dus gewoon niets krijgen, begrijp ik hier uit

   1. Zweedse kok

    Tot Buitenbeentjes grote teleurstelling krijgen mijn vrouw en ik meerdere malen per maand geld toegeschoven door de Nederlandse overheid, een pensioenfonds, een kapitaalsverzekering en een gedeelte van de winst uit eigen onderneming

  2. IJscoman

   Zweedse cock, mensen die bijstand ontvangen leveren daarvoor enkele prestatie terug. Arbeidsbeperkten werken voor hun geld en hoe beperkt die prestatie ook in kwaliteit is, in uren gemeten hebben ze een volle dagtaak. Dus hebben ze recht op het minimumloon.

   1. IJscoman

    Moet zijn:…. leveren daarvoor GEEN enkele prestatie terug.

  3. Bram Zanddijk

   Ik ben het niet met u eens maar vind uw bijdrage wel verfrissend. Dit zou je namelijk een onversneden ‘rechts-liberaal’ geluid kunnen noemen, een ideologische benadering waarin iedereen voor zichzelf moet zorgen en dat kan pas tot een menswaardig bestaan leiden als hij of zij voldoende rendabel weet bij te dragen aan de economie.
   U heeft gelijk dat de redactie van DDS en de meeste reacties hier in essentie ideologisch een linkse opstelling impliceren. Om die reden is het ook zo merkwaardig dat hier voortdurend tegen ‘links’ wordt gefulmineerd om vervolgens onversneden lkinkse standpunten in te nemen.
   Deze wonderlijke ideologische verwarring zie je met name bij de PVV die op sociaal-economisch gebied een standpunt ter linkerzijde van de Socialistische Partij inneemt maar zichzelf toch als ‘rechts’ afficheert.

   Mijn indruk is dat de meeste mensen hier ‘nationaal-socialistisch’ zijn, een combinatie van Marxistische ideeën op materieel gebied en volksnationalistische en soms zelfs racistische ideeën op immaterieel gebied.

   Het biedt een fascinerend beeld van mensen in ideologische verwarring en in het bijzonder een posrt-modernistisch gemis aan ethisch fundament.

   1. Mariposa78

    He Wim hoeveel nicks heb je nou? En word je er zelf niet moe van?
    Voor ik het vergeet TROLL ALERT

 3. Henk-Jansen

  Iedereen op DDS zal hier de vingers bij aflikken want dit is nou een perfect voorbeeld van rechts beleid!

  1. IJscoman

   Henk-Jansen, je bent abuis. De meeste reaguurders op DDS worden als rechts gelabeld (door links dramvolk) omdat ze tegen de EU en tegen massa-immigratie zijn. In veel andere opzichten denken ze echter sociaal.

   Nu niet meer zo star en eenzijdig denken hoor.

  2. Bloem

   Beste heer Jansen, ik gebruik niet graag grove bewoordingen, u slaat echter complete lulkoek uit. Links beleid is economische vluchtelingen in de watten leggen en de zwakkeren en ouderen in de maatschappij in de kou zetten. Dat is echt geen rechts beleid.

   1. Henk-Jansen

    U bent hier degene die onzin uitkraamt! Het is juist rechts die de zwakkeren in de samenleving laat stikken. Het idee van een ‘participatiestaat’ is bedacht en uitgevoerd door de vvd, een rechtse partij bij uitstek!

    1. Floris

     De VVD WAS een rechtse partij. Maar dan moeten we helemaal terug tot Bolkestein. Na hem is het een soort D66 geworden.

     1. Bram Zanddijk

      Het enige dat uit deze opmerking valt op te maken is dat de begrippen links en rechts aan hopeloze verwarring ten prooi zijn gevallen.

    2. Bloem

     Beste heer Jansen,
     Sorry voor mijn late reactie.
     Met alle respect, de VVD kan met het huidige beleid onmogelijk een rechtse partij genoemd worden. De vorige kabinetsperiode met de PVDA heeft men een ronduit links beleid doorgevoerd. Bij de afgelopen formatie heeft de VVD er alles aan gedaan om maar niet over rechts te regeren en een coalitie gezocht met extreem links in de vorm van GroenLinks. Uiteindelijk heeft men (omdat er over links geen andere mogelijkheid was, PVDA wilde immers niet meer) gekozen voor GroenLinks light in de vorm van D66.

     Daarbij wil ik u graag meegeven dat het Links was dat de verzorgingsstaat heeft afgebroken door jan en alleman binnen te halen en hiervan te laten profiteren. De verzorgingsstaat was prima betaalbaar gebleven wanneer we niet de kansenparels uit half Afrika en Midden-Oosten zouden importeren.

     De meesten op dit forum, een aantal halsstarrige Joop adepten daargelaten, zijn rechts van inborst doch piekeren er niet over om de zwakkeren in de maatschappij in de kou te laten staan. Wij willen juist een ander beleid zodat de zwakkeren, zieken en oud van dagen weer een fatsoenlijke behandeling krijgen. En als het effe kan lagere lasten zodat de burgers weer baas in eigen portemonnee worden.

  3. corfo

   @ Henk-Jansen.
   Zou best kunnen dat dít een perfect voorbeeld van rechts beleid is.
   Maar dat wil toch nog niet zeggen dat alle rechtsdenkende mensen het daarmee eens zijn ? Rechts reageert hierop héél anders als links Henk-Jansen.
   Links zou in deze situatie zeggen : “Nou dit is een rijk landje hoor, dus ze komen écht niet om van de honger !” Links zou deze maatregel zonder meer goedkeuren; onder de PvdA groeide het aantal Voedselbanken tot in de hemel, weet u nog ?
   Rechtsdenkende zijn over ’t algemeen niet zo egoïstisch als mensen ter linker zijde.
   Vandaar het spreekwoord : Links lullen rechts vullen ! Kent u vast wel.

 4. Bloem

  Rutte III? Volgens mij is het Pechtold 1 en bij D66 zijn ze meer van de elite. Daar horen geen maatschappelijke verschoppelingen bij. Droevig.

 5. DolleDries

  En de twee regerende jezus bedriegende partijen keken er naar en vonden dat het goed was.

 6. loes530

  is gewoon droevig

 7. Michael

  Goh, meneer “alles is de schuld van links”-vd Galien blijkt zelf toch ook een voorstander van de verzorgingsstaat.

  1. Henk-Jansen

   Een verzorgingsstaat is een prachtig systeem maar het is helemaal vernield door Rutte met zijn ‘participatiemaatschappij’!

 8. Ni28

  Rutte haat de zwakke groepen die zich niet kunnen verweren. Dat is ook laf. Samen met zij andere eigenschap is het een laffe leugenaar. Er is niet een jaar voorbij gegaan dat de ouderen het moesten ontgelden. Deze groep komt nu ook weer bij. En andere partijen zitten erbij, kijken naar en zijn er mee eens. De sociale aspect(niet verwarren met socialistisch) is snel aan het verdwijnen en de kloof tussen rijk en arm wordt groter want geloof die kunstmatige statistiekjes niet, de realiteit is anders. Het wordt tijd dat Rutte een schop onder zijn kont krijgt want hij is de motor die deze ontwikkelingen aanwakkert.

 9. Ni28

  7@ Verwar sociaal niet met socialistisch. Grote familiebedrijven voerden vroeger een sociaal beleid al waren het goed verdienende rechtse kapitalisten. Jammer dat deze vorm beetje uitgestorven is.

 10. Ni28

  Weer die trollen monoloog hier die een dialoog moet voorstellen.

 11. Babaji538

  Ik roep iedereen op, om stiekem
  vanuit geldsubsidie mijn kraan
  op LinkedIn vol te storten, zonder plagiaat.

  Petra Hermans

 12. Babaji538

  Fijn, om nog een extra stempel van ‘beperkt’
  mee te krijgen.
  Wie had het hier over beperking?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.