Bam! Michael van Gerwen wint op grandioze wijze de Players Championships Finals

En gaat naar huis met 110.000 euro.

Vorige week liet Michael van Gerwen bij de Grand Slam of Darts zien dat hij écht de beste darter ter wereld is op het moment. Zoals wij toen al schreven won hij dat prestigieuze toernooi op heerlijke wijze.

Nou, gisteren deed hij daar een schepje bovenop. De Nederlander won namelijk ook de Players Championships Finals even… waardoor hij weer 110.000 euro kon bijschrijven op zijn bankrekening. Met name zijn finale was groots: hij versloeg de verrassende finalist Johnny Clayton met 11-2. Gemiddeld gooide Van Gerwen 105,5 en hij gooide ook nog eens 48 procent op dubbels. Dat zijn geweldig goede cijfers.

Volgende maand begint het WK in Londen. Ook daarbij is Van Gerwen natuurlijk dé grote favoriet. Hij is nu al een paar jaar feitelijk de beste darter ter wereld. Alleen moet hij het op dat moment zelf ook even doen. In 2014 en 2017 (dit jaar dus) won hij de titel weer, volgende maand en in januari 2018 wil hij zijn titel prolongeren.

Als iemand dat kan is hij het. Van Gerwen is momenteel echt van een andere orde dan de rest van de darters. Hij laat zich door niemand tegenhouden en wordt alsmaar beter; zéker als hij onder druk komt te staan. Op de één of andere manier kan hij er dan altijd nóg een schepje bovenop doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.