Forum voor Democratieleden: “Geert Wilders is mij te radicaal” en “Baudet zie ik als toekomstig premier”

Dit is waarom Forum voor Democratie zo snel stijgt in de peilingen.

Heel verrassend, maar het NRC Handelsblad heeft zowaar een interessant artikel gepubliceerd over Forum voor Democratie. De linkse krant deed dat vanwege het FVD-congres dat dit weekend plaatsvond en een enorm succes was. Van alle partijen kon FVD de meeste leden verwelkomen op die mooie dag(en).

Voor het artikel interviewde de NRC acht verschillende FVD-leden die stuk voor stuk uitleggen waarom ze FVD steunen. Uit die gesprekken wordt al snel duidelijk dat partijleider Thierry Baudet mensen vooral aanspreekt omdat hij energiek en jong is, niet politiekcorrect, maar wél beschaafd en ‘redelijk.’ Hij doet veel mensen denken aan Pim Fortuyn, en veel minder aan Geert Wilders.

Enkele citaten volgen hieronder.

Robert Tulen (29):

“Ik was door de twee zetels van Forum blij verrast. Heb me sindsdien in Baudet en Theo Hiddema verdiept. Het zijn twee charismatische en kundige politici. Daar ga ik voor. Ik zie in Baudet een toekomstige minister-president.”

Bas Asselbergs (54):

“Net als Pim is Thierry eerlijk en beschaafd; hij noemt het beestje bij de naam. Geert Wilders is mij veel te radicaal. Hij roept maar wat en heeft geen goede mensen achter zich.”

Lille Mulder (49):

“Ik ben nooit trouw aan één partij geweest. Destijds was ik wel heel enthousiast over Pim Fortuyn. Daarna ben ik niet meer gaan stemmen. Ook de laatste verkiezingen niet. Ik was wel klaar met de politiek. Teleurgesteld eigenlijk. Mijn man wees me op het Forum voor Democratie en Thierry Baudet. Toen dacht ik: hé, wat is dit voor een jongeling? Hij is jong, hij heeft visie. Ik mag dat wel, zo’n rebel tussen het geijkte.”

Frans Arendsen (56):

“Bij de laatste verkiezingen heb ik VVD gestemd. Eerder ook op Pim Fortuyn. Nooit op de PVV en ik hoop ook dat het Forum verschoond blijft van dat soort elementen. Ik heb niets met het populistische dat wel aan Baudet wordt toegeschreven, maar voel me verwant met het intellectualistische dat hij heeft.”

En tenslotte Pamela Pinas (24):

“Forum is een jonge, frisse partij met ideeën. Ik heb het gevoel dat zij de problemen echt aankaarten. De andere partijen hebben hun kans gehad. En als Forum het niet waarmaakt, ben ik direct weer weg.”

Deze uitspraken zijn tekenend voor de achterban van Forum voor Democratie én ze verklaren ook nog eens waarom de partij zo snel stijgt in de peilingen. Baudet wordt door sommige van zijn critici “Wilders light” genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Feitelijk is de man de 2017-versie van Pim Fortuyn. Flamboyant. Een outsider. Beschaafd. Niet-politiekcorrect. Wilders richt zich heel erg op ‘Henk en Ingrid.’ Baudet is meer bezig met ‘Felix en Juliette.’ Ironisch genoeg lijkt hij juist daardoor ook flink wat Henk en Ingrids mee te nemen — of misschien zijn er nu eenmaal meer Felixen en Juliettes dan ‘we’ denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. EllyD19

  Denk dat FVD een grote Partij gaat worden. Vraag me af of de VVD deze Partij ook buiten spel zal gaan zetten.
  Het is ze wel met de PVV gelukt en ze zijn ermee weggekomen.

  1. DirkSteen

   Ja, Rutte is niet gestikt in zijn laatste leugen en hij zal nog veel meer gaan liegen om zich hieruit te wurmen!!!

 2. Feit

  Baudet wordt natuurlijk premier van Nederland. Dat is niet meer te stoppen.

  Het zal een politieke omslag geven waar ik al mijn hele leven op hoop en heel veel mensen met mij.

  De omslag die zo verschrikkelijk hard nodig is.

  1. Bram Zanddijk

   Baudet zal met zijn partij toch tenminste 60 zetels in de Tweede Kamer moeten bezetten om enige kans op het premierschap te maken, en zelfs dan wordt het heel lastig.

   Ik acht dat geen realistische optie.

   1. Feit

    Komt een tijd dat hij minimaal de helft haalt, Bram.

    Dat is wat ik denk.

    1. denk eens na

     Bram de mensen en dan ook nog het domme gedeelte heeft hopelijk nu eens door dat het 1 grote tering zooi in denhaag is ,baantjes jagers , net flix kijkers dom stem vee wat hoog uit 20 mensen beslissen over 17 miljoen Nederlanders , het word tijd dat het skoriemo rie gaat hangen.

     1. Code134

      ‘denk eens na’ doet zijn naam eer aan.

  2. Code134

   “Baudet wordt natuurlijk premier van Nederland. Dat is niet meer te stoppen.”

   Hilarisch!

   1. Feit

    Ja dat kan je democratisch niet meer voorkomen, Code.

    Wen er maar aan.

    1. Code134

     Zolang je er maar geen geld op inzet kan je niks overkomen, Feit.

     🙂

     1. Feit

      Ik heb er wel in geïnvesteerd, Code.

      Ik houd van ze.

 3. Bloem

  Beste heer van der Galien, Ik schreef u reeds eerder:
  FvD gaat Nederland echt niet in haar eentje redden daarvoor zal er samenwerking op rechts gezocht moeten worden. Het is waar dat FvD deels een andere doelgroep aanspreekt dan de PVV, echter zullen de 2 moeten samenwerken om iets voor elkaar te krijgen (1+1=3 effect) zolang FvD te veel haar focus legt op het afvangen van kiezers bij de PVV raakt rechts slechts verdeeld en wordt het nooit wat. FvD moet het vlgs mij van de VVD stemmers hebben een salon fähig doch rechtser geluid.

 4. Henk-Jansen

  Ik ben het op een aantal punten oneens met het fvd maar het nationalistische vind ik geweldig! Er is niks mis met trots zijn op je eigen land, je geschiedenis, je cultuur en tradities!

 5. Top

  In de politiek, kan je de meeste ‘watjesstemmers’ vinden. Maar zonder de PVV, was er geen FvD geweest.

  1. Westenbrink

   Helemaal mee eens. Ze hebben ook alles van de PVV overgenomen/gepikt. Maar premier, nee, want niemand wil met de FvD en de PVV samen regeren, dus vergeet het maar. Alhoewel, PVV en FvD kan prima samen gaan, precies dezelfde ideeën omtrent immigratie, islam etc. Dus, samenwerken.

   1. Freud

    Dat bijna niemand ziet dat Baudet een charmante poseur is verbaast me. Eens heeft hij bij een spreekbeurt de uitdrukking “homeopatische vermenging” gebruikt. Toen daar later commentaar op kwam, nam hij dat meteen weer terug. Nooit komt hij met “oplossingen” tegen de vermeende “islamisering” Hij heeft het niet over het verbieden van de koran en het sluiten van moskeeën. Nee, hij is niet gek. Hij wil niet de rest van zijn politieke leven omringt worden door een cordon van beveiligers. In plaats daarvan speelt hij wat piano, gooit er wat potjeslatijn en steenkolen-grieks uit en lult wat over het doorbreken van het partijenkartel, terwijl hij wel weet dat de hele wereld uit kartels bestaat. Wie de macht heeft doet er alles aan om die te houden, zo is het altijd geweest. Ik ben benieuwd wanneer hij zoals Geert W. ook de stunts gaat uithalen, waar je het niet mee eens hoeft te zijn, maar die ook moed vereisen en een vaste overtuiging. In verkleedpartijen en het spelen van “boer daar ligt een kip in’t water” hebben we natuurlijk niets. Zijn toespraken zijn slap en missen juist die overtuiging. Het lijkt erop dat hij niemand echt wil kwetsen. Aan Fortuyn kan hij niet tippen. Aan Geert ook niet. Het wordt tijd dat hij zijn ware gezicht laat zien. Dan zal ook blijken dat Thierry Baudet een valse profeet is.

    1. Code134

     Dat is juist. Baudet is een charlatan maar dat is wat mij betreft niet het grootste probleem. Het probleem is dat hij niet serieus is. De man is een postmoderne ironicus die politiek een spel vindt. De man heeft geen werkelijke idealen of bekommernis met gewone mensen. Hij speelt dat wel maar het is volstrekt doorgestoken kaart.

     Ik denk niet dat hij hier nog uit kan stappen. De man is een slachtoffer van zijn eigen karikatuur.

    2. hendrik25

     Je verwijt dat hij niet met oplossingen komt is onjuist; hij heeft meerdere concrete voorstellen gedaan. De eerste stap is natuurlijk stoppen van islamigratie. Als we de grens niet sluiten voor nieuwe islamieten is het dwijlen met kraan open. Dat staat gewoon in het fvd standpunten programma. Daarvoor moeten we sterk staan tegenover Brussel en zelf weer controle over de grenzen nemen.

     Daarbij vullen Geert en Baudet elkaar aan. Geert lukte het niet echt om verder te groeien en heeft allang zijn campagne energie verloren. Hij was bijna niet te zien afgelopen verkiezingen. Baudet daarentegen heeft groot ingezet op de jongeren partij jfvd en die is inmiddels een van de grootste jongerenpartijen van Nederland. Zo weet je dat er wordt gericht op een goede toekomst.

     Geert kan er ook wel aan tippen met zijn a4-tje partijprogramma. Maar het zijn natuurlijke bondgenoten. FvD heeft het gemunt op de VVD, en terecht.

     Zijn periode voordat hij verkiesbaar was laat ons zien wie hij was; nu doet hij het zoals het meest effectief is als politicus, deel entertainer, deel vertegenwoordiger. Anders krijg je mensen hun aandacht niet. Dit is iets wat Geert in het verleden vaak ook goed deed.

  2. rosmalen53

   Id lekker meeliften op het succes van een ander, alle ideeën overnemen.
   Ben benieuwd wanneer kadetje onder dezelfde strenge beveiliging mag gaan leven als wilders dan piept ie wel anders en dat zegt ook al genoeg
   Laat wilders maar radicaler zijn dat is ook hard nodig
   in deze tijd
   We hebben lef gozers nodig en geen lafbekken met een tweederangs VVD partij want dat is nl wat het FvD is
   Ik hoop van harte dat wilders hier premier wordt, dik verdiend

   1. hendrik25

    Je hebt zeker de plannen van FvD nog nooit gelezen? Staat vol met goede plannen. Overigens zijn zelfs journalisten en andere politici inmiddels sommige plannen en concepten daarvan aan het gebruiken inmiddels. Maar de oplettende kiezer ziet waar het vandaan kwam.

    Ik denk dat Wilders een goede kans maakte om hoog te scoren laatste verkiezingen. Maar waarom was hij bijna niet te zien? En dan in een RTL programma een beetje over z’n haar praten?

 6. denk eens na

  Ik hoop dat het hem niet als wijlen pim zal vergaan .

 7. Supernoodle

  Thierry is helaas een lichtgewicht in de politiek.
  Veel woorden weinig wol.
  Hij maakt niks klaar in de 2e kamer.
  Het referendum debat was wel het dieptepunt. De beste man had 20 minuten spreektijd, maar naar 4 karige minuten was hij alweer vertrokken. U weet wel! De partij die groot is geworden dankzij het (Oekraïne) referendum.
  Het is maar goed ook voor Theirry dat hij een non Aanvalsverdrag heeft met de PVV.
  Anders was hij al weggeblazen.

  Een partij wat geen standpunten maar vage beelden en metaforen heeft.

  Maar hij kan nog een beter politicus worden.
  Ik geef hem nog het voordeel van de twijfel.

  1. Feit

   Phoe, wat zal jij een kritiek kunnen bedenken op de gevestigde orde als je hiermee komt.

   1. Supernoodle

    Ik ben altijd kritisch.
    Ook naar de PVV en andere partijen toe.
    Maar bij FvD is het helaas niet anders.
    Als Theo Hiddema stopt (en dat gaat best wel in korte tijd gebeuren, red zijn leeftijd) is dat een aderlating voor FvD.
    Ik durf wel te beweren dat Theo meer dan 50% van stemmers trekt.

    1. denk eens na

     super noodel eenvoudige dingen kunnen in 1 minuut verteld worden , de rest zit uit hun nek te lullen.

     1. Supernoodle

      @denk eens na.

      “eenvoudige dingen kunnen in 1 minuut verteld worden”

      Dat klopt!
      Misschien voor de naïeveling.
      Anders waren we allemaal lid geworden van de Jehova’s.

  2. corfo

   @ Supernoodle.
   “Veel woorden weinig wol” zegt u.
   Ik ken er nóg een paar zo, t.w. : Rubberen Rutje, Buma, Pechtold, Yasser Feras, Kuzu.

   1. Supernoodle

    @ Cordo
    Inderdaad!
    Maar die meute heb ik al jaren geleden afgeschreven.
    Volksverlakkerij pur sang.

    1. denk eens na

     noodle als de quantum mechanica op YouTube in 2 minuten uit gelegd kan woorden dan is een gesprek over politieke uit vreters en de radicale islam in 10 seconden uit te leggen of je moet wel heel dom zijn
     .

   2. Supernoodle

    @ Cordo
    Inderdaad!
    Maar die meute heb ik al jaren geleden al afgerekend.
    Volksverlakkerij pur sang.

 8. Ben Zine

  Baudet heeft niks met “Felix en Juliette”, dat slaat nergens op. Zo wordt hij geframed als een elitaire corpsbal, en dat zou niet bepaald een compliment zijn. Baudet is een intellectueel, hoogopgeleid (twee studies, geschiedenis en rechten), beschaafd en kan zich uitstekend verwoorden. Een zegen voor de Nederlandse politiek waar al veel te lang allerlei waardeloze randfiguren de dienst uitmaken. Natuurlijk zou het linkse journaille het liefst willen dat Thierry en Geert vechtend over straat zouden rollen, maar ik denk dat zij allebei te slim zijn om daar in te trappen. Zij kunnen elkaar versterken, en ik denk ook wel dat ze dat uiteindelijk zullen doen. Tenslotte zou iemand als Martin Bosma ook perfect bij FvD passen. Ze hoeven elkaar niet te beconcurreren, maar kunnen uitstekend naast elkaar bestaan. Geert is wat meer specifiek anti-islam, terwijl Thierry naar mijn idee toch wat algemener is georiënteerd. Hoe dan ook: Hulde voor Baudet. Wat hij op zijn 34e weet neer te zetten verdient groot respect.

  1. Marija

   mee eens

  2. Code134

   “Zo wordt hij geframed als een elitaire corpsbal, en dat zou niet bepaald een compliment zijn. ”

   Nee, een compliment is het niet, maar een frame is het ook niet. Je ziet wat je krijgt.

  3. Baaz

   Eens!

 9. Duke

  Net als Fortuyn weet Baudet heel erg goed waar het allemaal misgaat, maar ik hoor geen tot weinig oplossingen van hem of zijn partij (in de media). Wie tegen Rutte, EU, islamisering kan terecht bij andere partijen, dus wat voegt Baudet toe? Is het de toon van Baudet vs de toon van Wilders? Zo ja,is dat rechtse policor en niets beter dan linkse policor.

 10. Blue monday

  Ontegenzeggelijk dat Baudet en het FvD een zekere aantrekkingskracht heeft.

  Het zal groot kunnen groeien, maar dat gaat dan wel ten koste van de PVV en de VVD.

  Simpel gesteld, het potentieel zou maximaal zo’n 50 zetels kunnen zijn, maar dan bestaan de VVD en PVV niet meer.

  De partij is daarbij ook te elitair en voor de gewone arbeider biedt het geen goed verhaal. Die zien een vlaktaks bv. helemaal niet zitten.

  Kortom, FvD is een veelbelovende partij, maar voorlopig eten ze hooguit andere rechtse partijen leeg.

 11. Pjotter

  TOP@ Top, het zal tot een samenwerkingsverband moeten komen voor de echte omslag en de PVV was de motor om tot FVD te komen.

  1. van Urk

   Het lijken wel reclamische commentaren van homeopathische middelen. u weet wel; De blabla heeft bij mij zeer goed geholpen en ik voel me een stuk fitter. Zoiets.

 12. Ni28

  Net als Baudet ben ik onaangenaam verrast door de toch nog behoorlijke steun voor de VVD terwijl deze minstens de helft van hun eigen kiezers bedriegt. De FvD is dan de partij om dit te doen keren. De vergelijking met Fortuyn geldt voor mij maar deels. Toch zitten bij hem elementen van Fortuyn. Fortuyn was een verademing in het politieke en vooral sociale landschap. Hij riep niet maar hij legde uit. Wat dat betreft moet Baudet nog ervaring opdoen vooral in debatteren want hij wordt de arrogantie van anderen niet bespaard en ook zijn standpunt voor Rusland heroverwegen.

  1. hendrik25

   Juist dit ja!

 13. Ritter

  Het is niet nodig dat DDS ,als mondstuk van FVD, Geert Wilders en de PVV afkraken.

  Beide partijen willen in essentie hetzelfde maar verwoorden het anders. Daarom spreken zij een andere doelgroepen aan die in in grote lijnen hetzelfde willen.

  Geert Wilders heeft jarenlang de agenda gedreven. Daar konden andere partijen niet omheen. En nog steeds is de PVV tweede grote partij van Nederland ondanks alle tegenwerking door de politieke en media elite.

  Een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa is de sluipende islamisering van onze samenleving. Geert Wilders heeft zich tegen dit gevaar jarenlang ingezet. Met gevaar voor eigen leven.

  Als Geert Wilders er niet was had de politieke correcte agenda

 14. DolleDries

  Het zou mijn partij niet worden op een of ander manier vind ik die Baudet een gluiperd een gladde jongen die de punten van Wilders in een wat elitair jasje steekt en ondertussen Wilders met behulp van DDS afkraken
  Misschien is het beter de DDS DDB te noemen of wel DE Dagelijks Baudet.

  1. denk eens na

   dries met wilders kom je niet verder ,nu de beurt aan baudet die dit islam varkentje wel even gaat wassen

 15. Rosasolis

  Hoewel velen weten dat de PVV heeft gefaald, omdat het is niets meer dan een prive
  sociëteit is, die geen leden toelaat, is de nieuwe FvD niets meer dan een kopie van
  G. Wilders PVV. De zelfde ideeen zijn overgenomen. Er zijn maar weinig verschillen,
  behalve 2 belangrijke: 1. Geert Wilders is niet arrogant en geeft wel duidelijk zijn
  meningen door. Helaas heeft hij gedurende die 11 jaar bestaan van zijn PVV nooit gewild dat zijn PVV een officieel politieke partij werd, dat leden toelieten. Daarom kon dit sociëteit nooit groeien, als een normale partij.
  2. Dus omdat Geert geen echte leden wil, krijgt Nederland een jonge copycat om het te
  proberen over de nemen van de oude Geert…Zalen huren en dezelfde preek herhalen,
  en dan nog meer geld verzamelen van nieuwe leden van de FvD, en om dan nog meer
  zalen te huren voor nog meer preken. Maar helaas heeft Thierry rare theorieen over
  democratie, die hij heeft overgenomen van een Amerikaanse schrijver: om nationale democratie te hebben, hoef je geen democratie binnen je partij uit te voeren! Waarschijnlijk is dit de reden dat Baudet heeft verklaard een paar dagen geleden,
  dat er komen alleen “teams” in zijn partij. Hij heeft de leiding en geen andere leiders
  in zijn teams mogen komen. Klinkt behoorlijk verwarrend, en oneerlijk om door de gaan met Geerts manier om alles in eigen handen te regelen en alleen “medewerkers in teams” toe te laten. Maar dan had Thierry een andere naam voor z’n partij moeten
  kiezen. Want de idiologie van ZIJN partij is niet democratisch. Je moet mensen met
  TALENT in hun vaak nooit beschouwen als alleen lid van een team! Waarschijnlijk is
  het allerergste van dit nieuwe Baudet partij is dat zij geld aannemen van “nieuwe leden”
  die niets te vertellen hebben. En hoogst alleen als medewerken kunnen functioneren…
  voordat ook zij dit FvD partij beslissen te verlaten, wegens het feit dat zij doodmoe zijn
  wegens te veel werk, en te weinig salaris. Maar Geert is veel eerlijker geweest.
  Hij heeft nooit gedurende al die 11 jaren geld aangenomen van “nieuwe leden”…
  om daarna hun gelden te misbruiken, door een valse en verwarrende verklaring te geven over wat democratie is!

  1. Supernoodle

   Je hebt zeker een punt.

   “Hoewel velen weten dat de PVV heeft gefaald, omdat het is niets meer dan een prive
   sociëteit is, die geen leden toelaat”

   Blijft altijd wel bijzonder dat er altijd gehamerd word dat men een leden partij moet hebben.
   4% is lid van een politieke partij.
   96% geeft daar maling aan.

   1. Rosasolis

    @supernoodle, wat griezelig zou het werkelijk zijn als dat — volgens u– 96% van ons bevolking “maling heeft” aan een politiek partij. Moeten wij allen stemmen op een arrogant, gestoorde nieuwkomer, die denk het allemaal zelf te weten, en geen andere talentvolle leden in ZIJN partij waardig vind om een leidende functie te hebben? Hoe komt u aan die belachelijke cijfers…alweer van zo’n internet site?
    En als u zegt dat 96% geen maling heeft aan politiek…waarom zouden ze gaan
    stemmen op Baudet? Moeten wij gaan voorbereiden voor een nieuwe griezelijke SF takeover van medewerkers van “teams” onder leiding van T. Baudet, zodat wij
    volgens de Theory van Thierry geen regering meer nodig hebben en ook geen
    partijen met leden? Moeten wij ons gaan voorbereiden voor een nieuwe
    gestoorde Nederlandse Dictator?…Hoe komt u aan die belachelijke cijfers;
    volgens u: “4% is lid van een politieke partij. 96% geeft daar maling van.”
    Als dit van een internet site is, hoeven wij dit sensatie troep niet te lezen.
    Dus stuur ons a.u.b. geen internet sites met uw waanzinnige informatie.
    Last but not least: als er volgens u “96% geen maling aan” heeft aan politiek waarom zouden ze Thierry & Theo gaan steunen?

  2. Marija

   Ik ben het met u eens, het duidelijke recht toe recht aan van Wilders, zal veel van zijn kiezers aanspreken, Baudet acteert meer met zijn intellect en dat spreekt dan weer een andere groep aan.
   Ik zou graag samenwerking zien.

 16. Blue monday

  DDS suggereert met de kop natuurlijk wel dat FvD alleen een aantrekkingskracht heeft op twijfelende PVV’ers.

  Dit vind ik merkwaardig, aangezien de klassieke VVD’ers (die uit Wassenaar en Bloemendael) in hun nopjes moeten zijn met een soortgenoot, zoals Baudet.

  Die oude VVD, vaak geroemd hier, maar eigenlijk was dat niks meer en minder dan
  de FvD van vandaag. Een rijke elitaire kakpartij die de arbeider zo kort mogelijk heeft willen houden en het bedrijfsleven maximaal tegemoet wil komen.

  Godzijdank dat die VVD niet meer bestaat.

  1. Supernoodle

   Kop, spijkers, raak.

   FvD is ook een kakpartij die maling heeft aan Henk en Ingrid.

 17. Paaldanseres

  Allemaal mooi en aardig…. totdat Baudet met zijn FvD partij te groot wordt, voor de zielige, zure linksdebielen. Dan zal de hele volkverlakkende politiek, incl. de linkse MSM op alle mogelijke fronten helemaal los gaan. De achterban van Baudet FvD zullen de nieuwe Henk en Ingrid’s van de toekomst worden en zullen ook worden weggezet als extreem-rechts, xenofoben, tokkies, racisten, witmansen en wat dies meer. Net als bij de achterban van Wilders nu. Ook dan zal er alles door links uit de kast worden gehaald om Baudet’s FvD af te fakkelen. Theirry Baudet word (hopelijk) de nieuwe Pim Fortuyn. Links zal dat koste wat kost willen verhinderen. Ik zeg dan ook… Thierry… kiek oet mien jong….
  “Watch your back, because the lefties are going to be pissed off again.”

  En darrom… speltip 39, Spreid je winstkansen. “Rechts Nederland… Verenig u”.

  1. Blue monday

   De Henk en Ingrid heten bij FvD “Floris-Jan en Marie-Louise”

   En links zal inderdaad alles uit de kast halen om de rijken niet nog rijker te laten worden.

 18. Peter Selie

  Forum voor Democratieleden: “Geert Wilders is mij te mild” en “Baudet zie ik als toekomstig vice premier”

 19. Boudewijn Hummelinck

  Ik ben bijzonder gecharmeerd van Baudet. Het is een goed opgeleide en evenzeer goedgebekte retoricus die het in de Vaderlandse politiek behoorlijk ver kan schoppen.

  Gewichtiger dan dat is dat hij een prettig conservatieve visie heeft en bereid is daarmee lijnrecht in te gaan tegen de socialisten en de liberalen die dit land hebben omgetoverd tot een Scandinavische welvaartsstaat waarin handophouwen hoog wordt geacht en ondernemerschap een vies woord is.

  Kortom een fris geluid waar dit land behoefte aan heeft.

 20. RobertMarsman

  Mag ik even lachen. Baudet doet denken aan Pim Fortuijn. Man hou op. Wilders lijkt meer op Pim Fortuijn als Baudet ooit zal lijken.

  Er is niets radicaals aan Wilders. In een tijd van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad. (Orwell)

  1. Supernoodle

   Politici en journalisten delen het treurige lot dat ze vaak nu al over dingen praten die ze morgen pas begrijpen.
   Net zoals de Hr van der Galien.

   1. RobertMarsman

    Baudet in een adem noemen met Pim Fortuijn is gewoon lachwekkend. Pim Fortuijn benoemde namelijk de islam als probleem zoals Wilders dat doet. Een woord die Baudet niet eens uit zijn mond kan krijgen want dat durft hij niet. Ze weten hier niet eens wat islamisering betekend zoals bleek in een ander artikel die hier geplaatst werd vandaag.

    Ik schreef het vanmorgen al maar Wilders niet serieus nemen is het zelfde als het probleem die hij benoemt niet serieus nemen. En ook op zijn er genoeg weg kijkers te vinden. Waar we dus niets aan hebben. Met zo’n instelling is dit land hopeloos verloren.

    Voor iedereen die denkt dat het wel mee zal vallen met de islamisering wens ik veel sterkte toe (Pim Fortuijn)

    1. Boudewijn Hummelinck

     Baudet is een echte aristocraat uit goede familie uit Amsterdam. Die kerel heeft smaak en cultuur en kan met mes en vork eten. Dat soort toppers hebben we in ons vaderlandje nodig.
     Fortuin (hij probeerde er chique Fortuyn van te maken) is, net als Wilders omhooggevallen middenstand. Nouveau riche.
     Die afkomst verraadt zich altijd in hun neiging het voor het eigen laagopgeleide en armoedige volk op te nemen. Dat is enorm duidelijk bij een proleet als Wilders. Die verkoopt in zijn C&A-convectiepak gewoon een socialistisch verhaal. Als het aan hem ligt moet de staat voor iedereen zorgen en moeten de ondernemers meer belasting betalen. Het is gewoon een rooie jongen.

     Dit heeft niks met conservatief rechts te maken, mensen. Trapt er niet in!

     1. Supernoodle

      “Baudet is een echte aristocraat uit goede familie uit Amsterdam. Die kerel heeft smaak en cultuur en kan met mes en vork eten”

      En dat is het hedendaagse Amsterdam waar ik van walg.
      Een rotte appel valt niet ver van de boom.
      Mooi praten met zijn lavendel vloot.

     2. toetssteen

      @Boudewijn
      Verkoop C&A ook scherfvesten? Ik sta perplex!!! Nooit geweten.
      Mhhh, weet de heer Boudewijn wel dat om over een scherfvest een goed zittend colbert te draperen een kleermaker nodig is?

      Pfff, man ga naar de Joop.

     3. Boudewijn Hummelinck

      Beste Toetssteen,

      Ik bedoelde het overdrachtelijk, beste kerel. Mogelijk kent u het liedje van Louis Davids:

      Dat is de kleine man, die kleine burgerman
      Zo’n hele kleine man met een confectiepakkie an
      De man die niks verdragen kan blijft altijd onder Jan
      Zo’n hongerlijer, zenuwelijer van een kleine man

      Voor dit soort mensen komen volkse types als Fortuin en Wilders op. Dat is uiteraard hun goed recht maar vergelijk hen niet met Baudet, dat is namelijk een heer van goede komaf. Baudet is rechts en mensen die voor de kleine burgeman opkomen links. Zo simpel ligt het en kleine burgermannen die dat niet door hebben denken rechts te stemmen maar lopen feitelijk achter socialisten als Wilders aan.
      Ik las hier vandaag dat Nederland steeds rechtser wordt. Ik viel van mijn fauteuil van het lachen. Rechtse conservatieve partijen zijn er bijna niet meer in dit land. Dit is een linkse Scandinavische welvaartsstaat zoals Joop den Uyl het bedoelde.

      De VVD heeft nog een rechtervleugel en het CDA laat soms nog een beetje een rechts geluid horen maar zuiver rechts-conservatief hoor ik alleen bij Baudet. De rest is links.

     4. Marija

      CV Wilders:
      Biografie
      Fractieleider van de Partij voor de Vrijheid en lijsttrekker van PVV. Kamerlid vanaf 1998.
      Geert Wilders startte in 2004 de Groep Wilders, die in 2006 voor het eerst meedeed aan de verkiezingen, onder de naam Partij voor de Vrijheid. Tegen alle verwachtingen en opiniepeilingen in haalde de partij toen meteen negen zetels, een verpletterend debuut.
      Geert Wilders voert jarenlang strijd tegen de islamisering van Nederland en de miljardenverslindende massa-immigratie. De PVV-fractieleider is tevens aangeklaagde in het proces tegen de vrijheid van meningsuiting, waarbij hem uitspraken ten laste worden gelegd die niet getolereerd worden door de linkse elite.
      Geen enkele partij is zo actief in het buitenland als de Partij voor de Vrijheid. De afgelopen jaren is Geert Wilders uitgegroeid tot het boegbeeld van de internationale anti-jihadbeweging.
      Loopbaan
      Vanaf 2006  Tweede Kamerlid en fractievoorzitter (PVV)
      2004 – 2006  Tweede Kamerlid en fractievoorzitter (Groep Wilders)
      1998 – 2004  Tweede Kamerlid (VVD)
      1997 – 1998  Gemeenteraadslid Utrecht (VVD)
      1990 – 1998  Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie VVD
      1986 – 1988  Medewerker Sociale Verzekeringsraad
      1984 – 1986  Medewerker Ziekenfondsraad
      Opleidingen
      Rechtsgeleerdheid Open Universiteit (deelcertificaten)
      Opleiding sociale verzekeringen te Amsterdam
      Mavo en Havo te Venlo
      Overige
      In 2005 schreef Geert Wilders ‘Kies voor vrijheid’ en in 2008 publiceerde hij ‘Fitna’.

       

     5. toetssteen

      @Boudewijn
      Ha die Frank Lenssen/ ManyAmileTo go/Cliff Clavin. Is het te rustig op Joop?
      Mja, krijgt u ervan als de ‘grote’ Jolo eenieder bant die niet zijn oord preekt.

      Inzake uw framen van Wilders naar links, dat is te bizar voor woorden aangezien de PVV voor het grootste deel mee stemt met de VVD.
      Ja, soms hebben ze een heel terecht sociaal, niet socialistisch dingetje. Zie de zorg.

     6. Code134

      @Toetssteen,

      Mijn indruk was juist. U bent niet in staat een normale Nederlandse zin te produceren, laat staan dat nog te begrijpen valt wat u allemaal beweert.

      Ik snap nu ook wel dat u een term als ‘obsoleet’ niet kende. Las u wel eens een krant of boek?

     7. hendrik25

      Nederland word steeds rechtser. Iedere nieuwe generatie 18 jarige is rechtser dan de vorige. Het is wel een nieuw rechts, dat op culturele en sociale vlakken wat linkser is, maar op zaken als immigratie rechtser is dan menig conservatief.

      Immer het lang negeren van hoe immigratie ons land verandert is voelbaar en roept veel onbehagen op.

 21. corfo

  Dat gehele zootje daar in den Haag kan me gestolen worden, we worden keer op keer besodemieterd door dat stelletje. “We zijn een rijk landje” roept een Haagse dwaas, dezelfde gek durft óók nog te roepen : “Álle Nederlanders gaan erop vooruit !” waarna plots álles duurder wordt zodat iedereen erop achteruit gaat !! De figuur in kwestie grijnst doorlopend en rent gierend van de lach van de ene tv-camera naar de andere, waarna hij nóg meer leugens uitkraamt.
  De enige woorden waaraan ik enig geloof hecht zijn die van dhr. Wilders én dhr. Baudet, omdat hetgeen zij zeggen door de bevolking dagelijks kan worden waargenomen in, vooral, de grote steden; de chaos rukt echter steeds verder op richting platteland/dorpen. De hoogste alarmfase zou van kracht moeten zijn………..code donkerrood !!!!

 22. Supernoodle

  Thierry is een goeie lul, maar hangt helaas onder de verkeerde ezel.

  1. corfo

   @ Supernoodle.
   Ik heb hem nog niet horen liegen op een grootse wijze als Pinokkio.

  2. Feit

   Tja, dat kan je van iedereen zeggen.

   M.a.w., je zegt niks.

   Maar dat je hem niet mag is nu wel duidelijk, Super.

   1. Supernoodle

    Buthurt?
    Niet doen! Terrie heeft absoluut mijn zegening.
    Het is alleen een drol van een man.

 23. Supernoodle

  Wat Klaver bij links is, is Baudet bij rechts.
  Een hoop gebakken lucht.
  Waar bij klaver het (jongere) vrouwelijke geslacht glibberend van de stoeltjes valt bij een meeting, is bij Baudet het mannelijke deel wat zit te fappen op hun stoeltje bij een meeting.

 24. Jetske

  Rosasolis

  Helemaal mee eens, u was me dan ook een slag voor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.