Hoogleraar Universiteit Leiden vergelijkt Wilders Britse fascist die in 1936 door een joodse wijk marcheerde

“Het gaat mij om het signaleren van mechanismen.” Uhu. Tuurlijk.

Dat het Nederlandse onderwijs — en zeker universiteiten — gedomineerd worden door linkse betweters wisten we al, maar man, wat is het vriendelijk van hoogleraar (Universiteit Leiden) Leo Lucassen dat hij dit regelmatig bevestigt op Twitter. Want, zoals Geert Walling bericht op Elsevier.nl, gaat vliegt meneer regelmatig uit de bocht op dat medium:

In zijn tweet van vorige week gaat Lucassen nog iets verder: hij vergelijkt de PVV-leider met een Britse fascist die in 1936 een provocerende mars door een joodse wijk van Londen hield. Dit omdat Wilders samen met de Vlaamse nationalist De Winter een bezoek wilde brengen aan de goeddeels islamitische wijk Molenbeek in Brussel.

Na het stuk, waarin Lucassen totaal gekraakt wordt, zou je denken dat meneer de hoogleraar publiekelijk maar snel een stapje terug zou doen omdat hij zich als een vreselijk mens gedraagt. Maar nee, niets is minder waar. In plaats van pas op de plaats te maken doet hij er namelijk een schepje bovenop.

Met andere woorden, nee Geert Wilders is misschien geen neo-nazi die andersdenkenden wil vermoorden, maar zijn PVV creëert wel degelijk de mechanismen die de fascisten en nazi’s gebruikten om in de jaren dertig van de vorige eeuw groot te worden… en ongelooflijk veel onschuldige mensen de dood in te jagen.

Uh, wat?

Je wil er om lachen, maar eigenlijk is dat levensgevaarlijk. Dit soort types zorgen namelijk voor zoveel demonisering dat het een kwestie van tijd is voordat een linkse gek besluit om ‘in te grijpen voor Wilders de geschiedenis kan herhalen.’ En wat doen lui als Lucassen dan? Juist, dan wassen ze hun handen in onschuld. Net zoals ze dat deden na de vreselijke moord op Pim Fortuyn door de radicaal-linkse activist Volkert van der Graaf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Michael

  Vd Galien, je hebt al je recht om nog boos over “demoniseren” te schrijven verloren… Je bent zelf namelijk minstens net zo erg…

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/ziek-links-doden-schietpartij-texas-waren-vast-allemaal-trump-stemmers-mooi-dat-we-ervan-af-zijn/

  Verder begrijp je het punt van Lucassen niet. Hij zegt niets over dat de PVV mensen wil vermoorden oid, maar dat wordt er gemakshalve bijgehaald om zijn punt te ontkrachten. De manier waarop Wilders zijn boodschap overdraagt komt nou eenmaal sterk overeen met de tactieken van de fascisten en nationaal-socialisten uit die tijd, dat kun je moeilijk ontkennen. Heeft niets met stiekem een genocide willen of iets dergelijks te maken.

  1. Top

   En wie ben jij dan flapdrol? Ten eerste heb ik onder mijn schoenen meer intelligentie zitten dan jij in je kop. Ten tweede, heb ik het idee dat hier alleen maar komt om te trollen. Je bent werkeloze niksnut, die met zijn tijd geen raad weet en daarom je gal hier komt spuien. Sodemieter naar deJoop en je verkrachtende holmaat Jole. Maar tiefstraal hier op!

   1. DirkSteen

    Prima reactie!!!!

  2. chrism

   Juist die tactieken gebruiken de PVDA , GL en D66 erg veel .
   Beter opletten als de heren en dames aan het woord zijn dan hoor je het ook .

 2. Joop Sigaar

  Als ie weer eens bij z’n vrienden van buitenhof etc zit moet ik altijd gelijk naar het toilet ………
  Ook zo’n figuur die als de grote dag daar is niet vergeten mag worden om het trappetje op te lopen …
  Smerige kakkerlak .

  1. Michael

   Maar ja, links demoniseert hè…

   Zie hier het resultaat van je artikelen, vd Galien. Doodsbedreiging.

   1. DolleDries

    Dat heet mechanisme net zo als Wilders zijn leven niet zeker is als hij door dat wijk zou lopen.

    1. Michael

     Klopt, dezelfde mechanismen die leidden tot de moord op Fortuyn, nu geperfectioneerd door geobsedeerde rechtse gekkies als vd Galien.

     1. DolleDries

      Ik vind V d Galien zeker niet gek.
      Het is wel gek dat links altijd het fascisme en nazisme er bij halen.
      Zou wel gebrek aan argumenten zijn en dan maar een brok drogreden er in

     2. Michael

      Heb je dit stuk gelezen, Dries (zie link)? Was van eergisteren… er zijn talloze voorbeelden. Ik vind zo’n stuk eerder een uitspatting van een geobsedeerd rechts gekkie waarin hij probeerd heel links te demoniseren, dan een weloverwogaen en inhoudelijk stuk met door feiten onderbouwde argumenten.

      Tim of Lars schrijven geregeld goede, inhoudelijke stukken. Ik ben het niet altijd met ze eens, maar het zijn oprechte discussies. Vd Galien komt met dit soort onzin:

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/ziek-links-doden-schietpartij-texas-waren-vast-allemaal-trump-stemmers-mooi-dat-we-ervan-af-zijn/

     3. IJscoman

      Je kletst weer een slag in de rondte Dopper. In de (2x) door jou opgevoerde link gaat het eerste stukje over Antifa en de rest over twee tweets van linkse idioten. Wat heeft van der Galien daarin miszegt?

     4. Michael

      Ijscoman, de naam is Michael, niet Dopper. Geen idee wie of wat dat is.

      Lees het stuk van vd Galien nog eens goed zou ik zeggen. Je haalt terecht aan dat vd Galien het daar heeft over de tweet van één of andere gek. Echter, wat vd Galien verder doet, is heel “links” daarmee associëren. Zo’n beetje alles wat hij opschrijft gaat over heel “links”, niet over een enkele gek. Framen ten einde een groep te demoniseren heet dat. Als iemand dat bij rechts doet (bijvoorbeeld zeggen dat heel rechts ziek is als één of andere gestoorde neo-nazi wat zegt), en iedereen, vd Galien voorop, staat te steigeren over “demoniseren” etc. Zie dit artikel over Lucassen. Hij doet echter exact hetzelfde.

     5. IJscoman

      Dat doet vd Galien helemaal niet! Dat lees jij er in omdat je je als linkse gek meteen aangevallen voelt, Dopper. Ten eerste is het een heel kort artikeltje. In het eerste deel heeft hij het over de door links voortgebrachte rioolratten van antifa. En in het tweede deeltje over de twee tweets. De suggesties die volgens jou in het artikel zitten leg je er zelf in.

      Je bent een demoniserende nitwit die aan hallucinerende paranoia lijdt.

     6. sjun

      De grondlijn die Leo Lucassen hanteert lijkt Joseph Goebbels methodiek te zijn. Jammer, ik had hem toch wat hoger zitten.

     7. Michael

      Zucht… beste ijscoman, met zulke vrienden heeft de DDS geen vijanden nodig.

 3. Bloem

  Het is vreselijk, hoe onze jeugd wordt geindoctrineerd tot wereldvreemde linkse idioten. Een heel leger aan AFD’s wordt klaargestoomd.

 4. DolleDries

  Ik zie het meer andersom ,Geert als verzetsleider die het waagt om door een wijk te lopen die bezet is door een Nazi achtige ideologie die geen andere gezicht toelaten in hun wijk en geweld en haat als normaal beschouwen tegen anders denkende opgejuind door hun boek.

  1. DolleDries

   Voor ik het vergeet, ik signaleer alleen maar een mechanisme.

  2. Zweedse kok

   Haha, die het waagt door een wijk te lopen die bezet is.
   Ja, met 20 man bewaking durft hij van alles.

   1. swetsnek

    Trol alert niet voeren die hufter

    1. Zweedse kok

     Waar?
     Welke trol?
     Ik zie nog niets, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een hele langzame computer heb.

     1. ayreonaut

      “Ik zie nog niets, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een hele langzame computer heb.”

      Nee, computers verwerken de opdrachten van hun gebruikers, dat het in deze traag gaat verbaasd mij dan weer niet.

    2. Kodi

     Trollen afvoeren a.u.b.! Móóóóóderatie, mag de bezem uit de kast? Werk aan de winkel!

   2. Original NL

    Het feit dat hij 20 man bewaking nodig heeft zegt idd genoeg over deze anarchistische buurt in een naïef democratisch land.

  3. Michael

   Volgens mij is ie helemaal niet gegaan hoor, maar goed.

 5. poldi

  Voor mensen zoals deze arrogante linkse wangedrocht Leo Lucassen bestaat er eigenlijk maar één remedie, plaats dergelijke mensen voor minimaal een jaar in een wijk zoals bijvoorbeeld een Molenbeek, uiteraard met een inkomen op bijstandsniveau, zonder dat hij aan zijn vergaarde kapitaal kan komen.

  Mogelijk dat dit soort lieden dan tot inkeer komen, omdat hij dan voor 24 uur per dag met de werkelijkheid wordt geconfronteerd, in zijn kringen wordt hij namelijk niet beschimpt en bespuugd of uitgemaakt voor mooi en lelijk.

  Op deze wijze zullen er heel veel mensen gaan genezen, zullen ze gaan inzien dat de islam helemaal geen vredelievend geloof is en dat juist zij de scheppers zijn van een mogelijke nieuwe genocide!

  Deze man staat namelijk ver buiten de werkelijkheid, iets waar de nodige Nederlanders dagelijks wel mee geconfronteerd worden.

  1. Michael

   Ik denk dat je hier, onbedoeld, een goed punt hebt gemaakt. Lees je comment nog maar eens goed. Je zegt, terecht, dat de wijken waar mensen gevoelig zijn voor fundamentalisme wijken zijn met enorme problemen, lage inkomens, armoede, criminaliteit, en verval.

   1. IJscoman

    Michael doet een ‘Vogelaartje’: knap de wijken op en geef ze een zak geld dan zijn alle problemen als bij toverslag verdwenen. Hoe naief kun je zijn?

    1. Michael

     Waar in mijn comment staat dat?

     1. IJscoman

      Dat zeg jij niet. Dat zeg ik, als conclusie op je PvdA-praat.

     2. Michael

      Kortom, je legt me woorden in de mond die ik helemaal niet heb gezegd, en gaat daar dan tegen tekeer alsof ik ze heb gezegd…

   2. Anna

    Michael. Vroeger was er veel armoede,lage inkomens. Maar, geen verval, criminaliteit, geen fundamentalisten,geen terroristen. Wel zeer hard werkende mensen. Men wordt geen fundamentalist, terrorist, crimineel door armoede en lage lonen. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor verval wijken.

    1. Kees

     Anna for president!!

 6. Zweedse kok

  Op een punt gaan de vergelijkingen zeker mank.
  Vroeger, toen alles beter was, kregen nationaal socialisten bij een demonstratie of protestmars duizenden mensen op de been.
  Demonstraties, georganiseerd door en/of voor de PVV in het verleden, geven weinig tot geen hoop voor de toekomst.
  In het verleden behaalde resultaten geven geen enkele garantie of hoop voor de toekomst.

 7. poldi

  Plagiaat
  ———–
  De heer Leo Lucassen is een dweil met de kraan open.
  Hij zal het ver schoppen onder de teveel onnozelen op deze NL Universiteit .

  Dat vanwege de fatsoensnorm op deze universiteit.

  Maar buiten de muren kan hij blijven dweilen. De kraan staat buiten altijd open!

  1. Zweedse kok

   Poldi toch.
   Kan mij herinneren uit diverse postings van u, dat u zelf universitair geschoold bent en u zeer veel vrienden op de universiteit heeft.
   En dan deze onzin:de teveel onnozelen op deze NL Universiteit.
   Nee Poldi, nooit je eigen vrienden afvallen.

   1. IJscoman

    Zweedse Cock heeft een ‘ouwe jongens krentenbrood’ instelling. Zeker opgedaan bij Minerva. Elkaar altijd dekken, ook al is het immoreel en crimineel.

 8. Duckday

  Deze man is een gevaar voor Nederland met zulke uitspraken Heeft het recht niet om zich hoogleraar te noemen Universiteit Leiden zitten veel van deze doemdenkers waar een steekje aan los zit en Waar we voor moeten op passen

  1. corfo

   @ Duckday.
   Deze man is idd. een gróót gevaar voor Nederland.
   En dan te bedenken dat dit soort ziekelijke geesten doceert aan mensen die mogelijk over enige jaren aan u én mij zeggen wat wél of niet goed voor ons is !
   Er lopen inmiddels héél veel van deze zieke geesten rond aan onze universiteiten.

 9. Bloem

  Het lijkt wel of links steeds prominenter aanwezig is op dit forum.

  1. swetsnek

   dat lijkt zo Bloem er zijn er hier een stuk of wat met heel veel aliassen

 10. Guus Geluk

  Godwins zijn kennelijk alleen schandalig als de naam van Geert Wilders in het geding is. Toen brulkikker Jan Roos een grote groep migranten wegzette als zijnde Duitse bezetters, was dat niet erg.

  1. DolleDries

   Klopt sinds joden niet meer door bepaalde wijken kunnen lopen mag je de veroorzakers best vergelijken met de Duitse bezetters.

   1. Guus Geluk

    “Godwins zijn kennelijk alleen schandalig als de naam van Geert Wilders in het geding.”

    Quod erat demonstrandum.

    1. Michael

     ++++

     1. DolleDries

      Is Guus met de Cito toets bezig.

 11. swetsnek

  Kijk hem daar nu zitten met zijn extreem linkse kop bah

  1. Scaldis

   Wat een Tokkie ben jij zeg, d’r komt niks anders dan stront uit je bek. Neem een voorbeeld aan Guus zou ik zeggen wat betreft taalgebruik.

 12. buitenbeentje

  de hamvragen:
  Was die joodse wijk (het was trouwens een wijk waar veel joden woonden, nuanceverschil) in Londen ook een broeinest van terroristen? nee, natuurlijk niet

  Was die fascist in Londen op dat moment een volksvertegenwoordiger? (spoiler: nee, Oswald Mosley was toen al lang geen volksvertegenwoordiger meer)

  Was Mosley van plan met z´n tweeen (en beveiliging) door de wijk te lopen?(spoiler:The Battle of Cable Street was a riot that took place on Sunday 4 October 1936 in Cable Street in the East End of London. It was a clash between the Metropolitan Police, sent to protect a march by members of the British Union of Fascists, led by Oswald Mosley (Mosley planned to send thousands of marchers dressed in uniforms styled on those of Blackshirts through the East End), and various anti-fascist demonstrators, including local anarchist, communist, Irish, Jewish and socialist groups. The majority of both marchers and counter-protesters travelled into the area for this purpose).

  Kortom een laagleraar onwaardig, het niveau van universitaire docenten en laagleraren is werkelijk bedroevend in Nederland.

  1. Zweedse kok

   quote: It was a clash between the British Union of Fascists, and various anti-fascist demonstrators, including local anarchist, communist, Irish, Jewish and socialist groups.
   .
   De juiste mensen waren dus : anti-fascisten – anarchisten – communisten – socialisten.
   En dat uit uw mond.
   De mijne valt er van open.

   1. corfo

    @ Zweet kökki.
    Vooral open houden, die bek van je !!

   2. buitenbeentje

    Ik zou het op prijs stellen als je mijn bijdragen niet vervuilt. Mensen als Lucassen prooien op mensen als u, die zijn titel verwarren met kennis en integriteit. Lucassen vergelijkt zonder blikken of blozen drollen met truffels omdat er mensen zijn die dankzij zijn positie zijn drollen als truffels tot zich zullen nemen zonder de vergelijking te ontleden.

    In jouw geval denk ik dat de meest treffende uitdrukking is: Mens, ga koken.

    1. Zweedse kok

     quote:Ik zou het op prijs stellen als je mijn bijdragen niet vervuilt
     .
     Een gekopieerd stukje van internet halen om het vervolgens uw bijdrage te noemen?
     Helaas gezakt.

     1. buitenbeentje

      Ga jij nou maar naar je kötballen.

 13. corfo

  Deze man vergelijkt dhr. Wilders met een Britse fascist uit 1936; een figuur van méér dan 80 jaar geleden. Leopoldje leeft in een ver, ver verleden, daar hebben héél erg veel
  opruiers ter linker zijde, last van. En dat durft zich “hoogleraar” te (laten) noemen ?!
  Wat een schaamteloze minkukel.

  1. Michael

   Corfo blijkt een actieve voorstander te zijn van de neiging om nooit iets te leren uit het verleden.

   1. IJscoman

    De vergelijking van Lulletje Lucassen is schaamteloos. En zelfs jij weet dat Becker, ondanks je extreem lage moraal.

 14. Ben Zine

  Het zijn exact DIT soort mensen, mensen zoals Leo Lucassen, die ons mooie Nederland sinds de jaren ’70 (sinds Joop den Uyl en zijn roversbende) stelselmatig en geleidelijk hebben verziekt en verpest met hun linkse waanideeën. Wat mij aan deze man bijzonder irriteert is zijn hautaine “wetenschappelijke” attitude, het dédain waarmee hij neerkijkt op PVV-ers. Zo zelfingenomen, zo arrogant en ook zo gespeend van enige humor. Wat een weerzinwekkende man, kijk eens naar dat pruilmondje… Lucassen symboliseert de linkse kerk, hij belichaamt alles wat mij zo tegenstaat van deze zieke ideologie.

 15. Ritter

  Leo Lucassen is berucht om zijn dwaze vergelijkingen. Ook is hij nogal pro-islam en pro-massa immigratie.

  Dus geen wonder dat hij nu weer met een dwaze vergelijking aankomt over Geert Wilders.

 16. Ben Zine

  tegenstaat van = tegenstaat aan.

 17. DolleDries

  Over links gesproken goed nieuws uit de USA

  Ondanks een massa aandacht in de linkse media is het Antifa-plan “Refuse Fascism” om president Donald Trump af te zetten een complete mislukking geworden. In de meeste steden waren er minder dan honderd mensen op de been die protesteerden en op veel plaatsen waren er nog veel meer supporters van Trump.
  De door Soros gefinancierde groep beweerde dat miljoenen mensen zich zouden verzamelen en het zogenaamde fascistische Trump/Pence-regime zouden dwingen om af te treden.

  In Boston presenteerde een supporter van Trump het bovenstaande beeld van hooguit een paar dozijn mensen die de ondergang van Trump plannen.
  De neo-fascistische groep had een gigantische hoeveelheid geld uitgegeven om de protesten aan te moedigen, daarvoor hadden ze zelfs een paginagrote advertentie in de New York Times geplaatst. Bovendien kregen ze vorige week overvloedig  gratis reclame in de reguliere media, maar dit alles speelde geen rol toen de door het communisme geïnspireerde vandalen zich op de straten verzamelden. Het aantal deelnemers was belachelijk laag, een basketbalwedstrijd op een high school zou meer geïnteresseerden getrokken hebben.

  De meldingen van geweld waren dan ook verrassend laag. De opkomst bij de twee “Linkse Kusten” (west en oost) was pathetisch.
  – Los Angeles verzamelde slechts een paar duizend “demonstranten”(waarvan er veel werden betaald).
  – NYC slechts een paar honderd “demonstranten” (veel ook betaald).
  – Seattle had er nauwelijks vijftig, maar ze hebben tenminste hun Sovjetvlag kunnen laten zien.
  – In Texas enkele tientallen mensen.

 18. chrism

  De moord op Fortuijn , zat volgens mij ook links achter , want 1 man met dwarrelende kogels bestaat niet .
  Er werd van uit diverse hoeken geschoten en na de dood kwamen websites die achter elkaar uit de lucht gehaald werden .
  U weet toch nog wel die mannen als Klaas de Vries en Aad Melkert , die trouwens op opmerkelijke manier een job toen kreeg in de banken wereld USA waar hij enorm faalde .
  Links is radicaler en gevaarlijker dan menig denken .

  1. DolleDries

   Het mechanisme van links is levensgevaarlijk.

 19. sonar

  Leo Lucassen een malloot die we moeten Vercassen met zijn linkse waanidee.
  Als zulke figuren zich hoog opgeleid voelen,steken de laag opgeleide er met kop en schouders er boven uit.
  De linkse figuren moeten niet steeds maar linksaf gaan want daardoor blijven zij maar rondjes lopen,rechtdoor zou een verhelderende blik geven van wat er allemaal in de wereld afspeeld, en dan kunnen zij wat opener reageren naar de werkelijkheid.

 20. Ni28

  Michael, je hebt je zegje gedaan en de andere Michael uitgekafferd. Ik zou zeggen, tot andere keer met een andere naam. Zo doen trollen dat, toch?

 21. Klukkluk

  Tijdens geschiedenis heb ik bij het onderwerp ‘totalitaire regimes’ goed opgelet. Mijn extreem linkse docent waarschuwde hiervoor en de kenmerken goed te observeren; een perfecte goddelijke leider, antidemocratisch, hierarchisch, militaristisch, autoritair, masculien, vijandig naar andersdenkenden, homofoob, antisemitisch, antiliberaal, een heilig boek, straatterreur, crimineel, zwarte vlaggen en straatmarsen. En Voila! Dagelijks te herkennen in wijken als Molenbeek. En bij Antifa. Daar heb ik Gekke Linkse Lucas niet voor nodig.

 22. Arnoniemuss

  @Michael. Ik wilde reageren, maar het staat er al. Je bent me voor geweest. Helemaal met je eens. En personen als AFD, Sylvana,Kuzu, Pechtold, Klaver e.a. worden door DDS stuk gedemoniseerd. Van mij hoeft dat niet. Maar laat DDS dan niet gaan jammeren als Wilders een keer kritiek krijgt vanwege een zeer dubieus Safariplan.

  1. mening66

   Wat is er mis om een wijk op Belgisch grondgebied te bezoeken?
   Of geef je hier openlijk aan dat Molenbeek niet meer toegankelijk mag zijn voor anderen dan moslims?

 23. denk eens na

  Leo is net zo extreem links als Adolf extreem rechts was

 24. mening66

  Deze Leo Lucassen ken ik persoonlijk en ja helaas dit is geen frisse man.
  Ik heb hem vaak gevraagd in gesprek te gaan met mij maar hij gaat daar, zo laf als hij is, niet op in.

 25. Kodi

  Werkend Nederland kan dus zuur verdiend loon naar hard werken over houden indien subsidiesponzen die enkel onzin uitkramen en niets bijdragen van de subsidietiet worden losgerukt. Ik zeg: Doen! Sterker nog, zij zijn de Nederlandse samenleving en bevolking herstelbetalingen verschuldigd.

 26. Anna

  Broers lucassen ” wij willen vooral feiten in migratiedebat”. Feiten zijn voor broers Lucassen dat ze het nodig hebben om de Tweede Wereldoorlog en Joden te misbruiken om hun tegenstanders te kunnen demoniseren. Zonder gebruik van Joden en Tweede Wereldoorlog zijn ze nergens. Feiten en gevolgen van massa- immigratie van niet westerse bevolking met andere religie, cultuur, normen en waarden worden door hen liever onder de mat geschoven. Migratie is inderdaad van alle tijden maar dat waren in het algemeen christelijke Europeanen. Feit blijft dat de burgemeester van Molenbeek het niet aandurfde om twee mensen die kritiek leveren op immigratie en islam in vrijwel geheel islamitisch Molenbeek toe te laten. Een burgemeester die als de dood is voor de gevolgen. Broers Lucassen doodstil.

 27. Ni28

  De reactie van Geert Walling is meer zeggend dan het artikel van Lucassen in de Elsevier.

 28. Ben Zine

  En laten we vooral niet vergeten dat het ook gewoon een ordinaire geldkwestie is. Deze flapdrol met zijn humorloze pruilmondje beweegt zich in wetenschappelijke en intellectuele kringen waar het absoluut onacceptabel is wanneer je er geen linkse policor mening op nahoudt. Zodra Lucassen blijk zou geven van rechtse opvattingen ligt hij eruit. Dan kan hij zijn baan, en dus zijn inkomen, wel vaarwel zeggen. Linkse policor poep uitkramen is voor lulletje Lucassen een BRON VAN INKOMSTEN, een verdienmodel. Je moet je huur en je boodschappen tenslotte ergens van betalen.

 29. Ni28

  22@ gaan koken zou ik niet adviseren anders krijgen wij hier nog meer braaksel uit de Zweedse keuken.

 30. Adriaen

  Niemand die tot 10 kan tellen neemt Leo Lucassen serieus.
  Dus, waar hebben we het over?
  Geef de man geen podium.
  Het is een trol, een querulant, die leeft van aandacht.
  Negeren is het enige parool.

 31. Kodi

  Het nieuwe antisemitisme komt van links

  Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.

  Veroordelingen
  De antisemitismewind waait uit islamitische en linkse hoek. Vermomd als Israëlafkeer en antizionisme wordt oud antisemitisme door politici, journalisten en activisten nieuw leven ingeblazen. Alle in linkse kringen zo gekoesterde internationale instituties worden geteisterd door dit fenomeen. Van de VN tot de heilige NGO, Human Rights Watch. Het nieuwe antisemitisme uit zich in eindeloze veroordelingen van de Joodse staat en iedereen die het voor haar opneemt.

  Verenigde Staten
  Het is zorgelijk te zien dat het linkse deel van de Joodse gemeenschap betrokken is bij het besmeuren van politici die het opnemen voor Israël. In de VS trekken organisaties als AIPAC, ADL en J-Street alles uit de kast om Trump en zijn medewerkers te betichten van antisemitisme. Valse beschuldigingen waarvoor men nu schoorvoetend excuses aanbiedt. Het gevaar van links antisemitisme en de innige banden met antisemitische organisaties als de Moslim Broederschap is in Democratische kring onbespreekbaar. Zelfs nu de akelige antisemiet Keith Ellison partijvoorzitter dreigt te worden.

  Racist
  Hoewel half journalistiek Nederland tijdens de verkiezingen in de VS verbleef is over Democratisch antisemitisme geen seconde verslag gedaan. NOS- en Nieuwsuur-journalisten lieten het buiten beeld en kwaliteitskranten uit hun kolommen. Het paste niet bij de verbindende verheerlijking van Hillary en het zou de smeercampagne tegen ‘racist’ Trump onnodig ontkrachten.

  Israëlhaat
  In Nederland woedt een intense Israëlhaat. Zodra er in Jeruzalem een balkon dreigt te worden aangebouwd haalt dat ‘wereldschokkende’ nieuws alle media. Linkse fractievoorzitters verdringen elkaar bij het indienen van veroordelende moties. Islamitisch geweld en -antisemitisme zijn onbespreekbaar. Pers en politiek bedekken de haat met verzachtende verklaringen. Terreur wordt door onze overheid, hulp- en kerkorganisaties direct en indirect ondersteund. Nederlands (belasting)geld beloont het doden van Joden.

  Palestijnse staat
  In zijn afscheidsmotie riep SP’er Harry van Bommel op tot erkenning van de (terreur)staat Palestina. Natuurlijk stemden de linkse partijen, inclusief de PvdD en 50Plus voor. De stemlijst is een onthullend politiek document. Gelukkig werd het plan nipt met 76 tegen 71 verworpen, al vormt de CDA-tegenstem geen garantie voor de toekomst.

  Links Amerika durft president-elect Trump nog niet openlijk te veroordelen voor zijn pro-Israël houding. In links Nederland zijn we dat stadium allang voorbij. Voordat er vonnis wordt geveld in zijn politieke showproces gebruiken de media Wilders’ pro-Israël houding als dé stok om hem publiekelijk te slaan.

  Complottheorieën Volkskrant
  In een serie stuitende Volkskrant-reportages serveren ‘onderzoeksjournalisten’ Tom Kreling en Huib Modderkolk de lezer schaamteloos antisemitische complottheorieën. Vrijwel alle Joodse Nederlanders zijn Mossad-informanten. Nederland herbergt Joodse landverraders. Walgelijke beledigingen aan het adres van een kleine bevolkingsgroep getekend door het dodelijke verraad van hun overheid en mede-burgers. Deze weerzinwekkende artikelenreeks is vol trots door de Volkskrantredactie aangekondigd en verspreid. Dat dit geen verontwaardiging wekt is onthutsend.

  Deuggasten
  Overal ziet men alledaags antisemitisme. Openlijk getuigen van Jodenhaat is geen enkel probleem meer. Van ochtendkrant tot de deugtafel van Pauw. Tijdens een gesprek over antisemitisme lieten de deuggasten van EO-moralist Tijs van den Brink zien hoe het gif hun linkse logica doordrenkt. Een ‘cultuurtheoloog’ die opmerkt dat “Joden en moslims elkaar moeten vasthouden inplaats van de tent uitvechten” en een onderzoeksjournalist die de uitspraak K*er Joden wel begrijpt: “Zo’n Marokkaanse jongen wordt ook gediscrimineerd, dus…”.

  Het zijn onheilspellende ontwikkelingen. De lugubere trekken van links worden zichtbaar.

  Hoe lang is Nederland nog van plan dit pad naar de afgrond te bewandelen?

  https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.