Max Verstappen wordt prima vijfde in doodsaaie race

Eigenlijk zat er gewoon niet meer in.

Hij haalde het meeste eruit. En dat betekent dat Max Verstappen vandaag genoegen moest nemen met een vijfde plek. Nee, dat was bepaald niet waar hij vooraf voor getekend had — hij en zijn teambaas hoopten mee te strijden voor de overwinning — maar Verstappens Red Bull kwam echt snelheid te kort. Het was niet zo dat hij heel veel langzamer was dan Mercedes en Ferrari, maar wel genoeg om te concluderen dat een hogere klassering er gewoon echt niet inzat.

Het begin van de race was bloedstollend. Verschillende auto’s raakten elkaar. Grosjean reed Ocon aan. Vandoorne kon wat deze race betrof met pensioen. Ricciardo draaide een volledig rondje doordat hij van achteren aangeraakt werd, Magnussen vloog eruit… Ja, het was weer een echt Formule 1-feestje. De coureurs die niet vanaf de eerste meter in de problemen konden moesten God op hun blote knietjes danken dat het zo goed ging.

Max was één van die coureurs. Hij probeerde Kimi Raikkonen in te halen, meteen bij de start, maar hij kwam snelheid tekort. Tegelijkertijd kwamen de bolides achter hem weer power te kort om hém te passeren. Het leek er dus op dat als er niets gebeurde Max waarschijnlijk vierde zou worden. Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel reden immers voor hem. Wereldkampioen Lewis Hamilton moest van achteraan in het veld beginnen omdat hij gecrasht was in de kwalificatie.

Tijdens de race bleek Hamilton echter zoveel sneller te zijn dan Verstappen dat hij de Nederlander nog wel kon inhalen. Zelfs als die het maximale uit zijn Red Bull haalde kwam hij hoogstwaarschijnlijk snelheid te kort. Hamilton vloog werkelijk over het circuit.

Wordt maar vijfde, werd hem verteld, maar zorg ervoor dat de auto over de finish komt. De motor niet tot het extreme pushen. Met de handrem erop rijden en die punten mee naar huis nemen.

In ronde 59 moest Verstappen er dan ook aan geloven. Hamilton ging hem voorbij. Er was geen houden aan. Over de boardradio kreeg Max dan ook te horen:

“Hier kan je niks aan doen. Zorg dat de auto de finish haalt.”

Zo was het precies. Waar Verstappen bij de afgelopen races één van de snelsten op het circuit was, was dat vandaag écht niet zo. En dat lag niet aan hem, maar aan zijn wagen. Daar doe je als coureur verder niet zoveel aan. Je kunt er wel over zeuren, maar ook dat heeft geen zin. Vijfde plek. Punten mee naar huis nemen. Dat is het dan.

Viel er dan helemaal niets te genieten deze race? Nou, dat is ook weer niet zo. Het was namelijk wel degelijk schitterend om te zien hoe Hamilton vandaag huis hield. De man reed echt op ongelooflijke wijze over de baan. Hij begon helemaal achteraan, maar eindigde uiteindelijk maar nét naast het podium. Met een beetje meer mazzel was hij vandaag ‘gewoon’ derde geworden. Oh, en het verschil met winnaar Vettel en de nummer twee Bottas was ook nog eens minimaal.

Kortom, hoewel er voor Verstappen-fans niet veel te vieren viel was het voor Hamilton-fans juist wél een mooie race. Zoals wel vaker blijkt dus maar weer dat het eerst en vooral een kwestie van perspectief is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Zweedse kok

    Matig hoor, 4 mensen waren sneller.

  2. toetssteen

    Max had helaas 2 stops. Dat is niet meer in te halen.

  3. buitenbeentje

    Hamilton haalde de hele tuktuk club in, dat is nou niet echt een prestatie van wereldformaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.