Morgen is het zover: Wilders doet aangifte tegen Rutte om 'discriminatie van Nederlanders'

Geen categorienov 29 2017, 20:00
Laatst kondigde hij het al aan, maar donderdag gaat PVV-leider Geert Wilders dan ook de daad bij het woord voegen, wanneer hij naar de politie stapt en aangifte doet tegen premier Mark Rutte.
Iets meer dan een week geleden opende Geert Wilders de actie Rutte 3 discrimineert. De bijbehorende website omschrijft het als volgt:
"Ik zeg: genoeg is genoeg. Wij worden als tweederangs burgers behandeld in ons eigen land. De politiek denkt aan iedereen behalve aan de Nederlanders. Als er iemand in Nederland onterecht ongelijk wordt behandeld is het de Nederlander zelf. Er zijn talloze voorbeelden van. Daarom ga ik aangifte doen tegen Mark Rutte. Wegens discriminatie van Nederlanders. Steun mij!"
Die discriminatie komt in vele vormen, aldus Wilders. Zo moeten Nederlanders gewoon voor hun zorg - en eigen risico - betalen, terwijl asielzoekers dit alles voor noppes krijgen. Allemaal reden genoeg voor de PVV-voorman om aangifte tegen de persoon Mark Rutte te doen. Zoals mijn collega Tim Engelbart onlangs al duidelijk maakte, slaat dit alles juridisch gezien natuurlijk nog geen deuk in een pakje boter. Dit is allemaal politiek: het is niet alsof Rutte persoonlijk alle Nederlanders heeft zitten discrimineren. Om nog maar te zwijgen over de soms nogal vergezochte vergelijkingen.
Dat alles belette de PVV'er echter niet om dit alles door te zetten. Hij heeft naar eigen zeggen al ruim 35.000 steunverklaringen binnen, die hij morgen zal meezeulen richting het politiebureau, waar hij de aangifte zal indienen:
Los van het zonet besproken juridische aspect is het ook simpelweg best triest om aangifte te doen tegen een politieke tegenstander. Zeker als je Geert Wilders heet, en een voltallig kabinet ervan beschuldigd hebt een politieke rechtzaak tegen je te hebben opgezet in de vorm van het 'Minder Marokkanen'-proces.
Toch heeft Wilders puur politiek natuurlijk een punt: niemand kan eromheen dat asielzoekers simpelweg allerlei zaken gratis krijgen waar Nederlanders gewoon voor in de buidel moeten tasten. Woningen, zorg, onderwijs: ik snap goed dat Wilders en zijn aanhangers dit meer dan oneerlijk vinden. En dat is het natuurlijk ook gewoon, zeker als je bedenkt dat 99% van de 'vluchtelingen' helemaal niet de reis naar Nederland had hoeven af te leggen als het ze alleen om de veiligheid ging. Die 'wir schaffen das'-politiek keur ik net zo stellig af als de PVV-leider, maar aangifte tegen een specifieke persoon doen om zoiets? Dat gaat toch echt te ver, zelfs als symbolische actie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten