Multiculti op haar best: bewoners van Zweedse Schilderswijken durven nauwelijks nog naar buiten

Het massaal binnenhalen van kansenparels heeft de Zweedse samenleving niet al te best gedaan, kun je gerust stellen. Bewoners van enkele wijken in het Scandinavische land durven nauwelijks nog de deur uit.

Zweden: het is het land van Ikea, best wel prima auto’s en nogal smaakloze gehaktballetjes, maar bovenal het land van knetterlinkse overheidsbesluiten. Het is een land waar socialisme sterk is doorgevoerd, met als gevolg: korte werkdagen die knagen aan je productiviteit, bizar lang verlof voor nieuwe vaders en torenhoge belastingen. Oh, en uiterst lakse migratiewetgeving.

En dat is natuurlijk een geweldige magneet voor kansenparels die liever in een dik gesubsidieerde woning in Stockholm dan een vluchtelingenkamp in Zuid-Turkije zitten. Niet zo gek dus dat men en masse naar het land – dat gek genoeg nogal ver ligt van al die brandhaarden – zijn gekomen. Leuk voor hen, maar iets minder leuk voor de mensen die er al eerder woonden. U weet wel: ‘Zweden’, noemt men die.

En die Zweden luiden nu de noodklok. Al eerder werd bekend dat Zweedse steden als Stockholm en Malmö wijken kennen waar de politie simpelweg niet meer heen gaat, of waar ze enkel in grote groepen zich laten zien. Niet zo gek: jonge mannen met een zekere migratieachtergrond lopen daar op straat met kogelwerende vesten, steken – in het beste geval – banden van politiewagens lek en gooien – in minder fijne gevallen – granaten naar agenten. Écht een gezellige plek dus. Daarbij vergeleken lijkt de Haagse Schilderswijk toch een boegbeeld van goede integratie.

Probleem is: sommige mensen moeten die wijken wel in, omdat ze daar wonen enzo. Maar zijn ze eenmaal thuis, dan durven de meesten hun huis nauwelijks nog uit. Maar liefst 48% van de inwoners van zo’n wijk in Malmö zegt onder geen geding na zonsondergang de deur uit te gaan, uit angst voor criminaliteit en ander geweld. En neem het ze eens kwalijk: bij gebrek aan politiecontrole verwordt zo’n wijk natuurlijk al snel tot een echt land binnen een land waar niet de wet, maar de sharia de dienst uitmaakt.

Ja, je moet als overheid wel héél erg gek – of links – zijn om dat soort taferelen in je land te laten ontstaan. Het is maar een idee hoor, maar zou het niet eens tijd zijn om al die probleemveroorzakende kansenparels weer twee zeeën terug te schoppen? Stennis schoppen prima, maar dan wel in hun eigen land graag. Of zouden ze er daar soms niet zo makkelijk mee wegkomen als dat hier in Europa het geval is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Nasrani

  Wees eerlijk. Dit is wat Zweden toch verdient? De kruik gaat zolang te water tot ze barst.

 2. van Urk

  De eerste verwarde Allahu Akbar is gewapend met mes vanochtend op Urk gespot! (inclusief filmbeelden) http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/153829/urk-verwarde-man-zwaait-met-mes-agent-lost-waarschuwingsschot

 3. poison

  Over enkele jaren is Nederland het Zweden van nu.

  1. Christina

   Dat wilde ik net schrijven, ja inderdaad, want alleen de Friezen durven stelling te nemen denk ik!!
   En `onze`politici` zijn net zo links als die kneuzen daar in Zweden!!

  2. Rosasolis

   @poison. Ik zie dit niet in Nederland gebeuren. Niemand in Nederland wil de “islamitische take-over” steunen. Ik ben lid van de CDA, en ons partij zal alles doen
   om alles van ons grondwet te ondersteunen. Wij zullen nooit toelaten dat de islam
   ons land zou ooit overnemen. Gisteren heeft ons nieuwe minister van justitie F. Grappenhuis verklaard dat ons politie agenten alleen de normale politie uniform zullen
   handhaven, en niets anders.

 4. Paaldanseres

  CNN zei het al eerder… “This is the beginning of the the end”. Maar dat was tegen Trump…

  Heden ten dagen is dit vooral van toepassing op deze rovende, kaalvretende, uit de staatruif vretende bende islamitische en wereldvreemde kansenparels.
  Oppakken en deruit flikkeren… in heel europa.

  #flesje open plopt en bakje chips klaarzet.

 5. marco1

  Zolang iedereen op een paar friezen na op zijn beloop laat is het in Nederland voor je het weet ook zo. Ik verwacht er weinig verzet tegen op wat met afdchuw reageren op het internet. Maar goed als er straks s’avonds niet meer uit huis durft te gaan is daar weer wel extra tijd voor dan.

  1. Zweedse kok

   quote>Ik verwacht er weinig verzet tegen op wat met afschuw reageren op het internet na.
   .
   Gelukkig weer iemand, die de hier aanwezige reageerders op waarde weet te schatten.
   Een bijzonder klein gezelschap toetsenbordhelden, welke denken gelijk te hebben doordat ze elke andere mening aan slechts een persoon toeschrijven en deze mening het liefst willen laten verwijderen dmv een ban. Het gevolg: alleen gelijkgestemden die elkaar trachten te overtreffen in stelligheid.

   1. marco1

    Daar kun je idd weleens gelijk in hebben.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Frappant weinig medelijden met de Zweden.
  De Zweed is in regressie
  Ze zijn terug geëvolueerd van Viking tot kruipvis.
  Van Yggdrasyll tot geknakte halal-snijboon
  Van Odin tot een plasje lauw PC-urine

  Zweden
  De Natte Droom van de West-Europese elite.

 7. trampoline

  Ik zou zeggen: neem het recht in eigen handen bescherm jezelf.

 8. sjun

  Vroeg of laat doet ook in Zweden eigenrichting haar intrede om de leeromgeving afdoende te kunnen beschermen.

 9. Bastiaan

  Bekijk de DOCU .

  Swedish Documentary On Failed Immigration – YouTube

  https://www.youtube.com/watch?v=z7mLP5ioBQs

  Er mag niet over immigratie gesproken worden. De zweden zijn allemaal geïndoctrineerd vanuit een geloof de multiculti samenleving te omarmen. Daarmee zijn ze (niet) blind om dit bespreekbaar te maken, echter niemand spreekt hierover om anders aanzien en/of baan te verliezen.

 10. Rosasolis

  Het gaat niet gebeuren in Nederland. Omdat onze grote partijen dit nachtmerrie niet willen toelaten. Geen moskeeën in islamitische boekwinkels, geen “No go moslim wijken”,
  geen politie agenten met hoofddoeken, geen imams die haat prediken, geen wet die subsidie geeft aan Islamitische scholen die te weinig onderwijs resultaten presteren,
  geen erkenning van huwelijken met kinderbruidjes onder 18 jaar. En ook niet aan de
  kinderen die geboren worden uit deze kind-bruidjes. Hopelijk binnenkort een totaal
  verbod tegen alle vormen van rituele slachten van dieren voor moslim feesten, (en er zijn veel). Ik denk dat Nederland de weg zou kunnen leiden tot hoe wij het nu doen om de islam onder controle te houden. Maar ik ben bezorgd over ons nieuwe
  minister die een dubbele Zweeds-Nederlands passpoort heeft.

  1. marco1

   Ik moet zeggen als ik zo eens in de grote steden kijk is hun aanpak erg succesvol geweest.Laten we hopen de regering doorgaat met het goede werk wat ze verrichten zodat we ons geen zorgen hoeven te maken zo het nu gaat hebben ze die moslims goed onder de duim.

 11. corfo

  Zweden heeft nu, wat Nederland nog gaat krijgen. No-go-area’s !
  In NL bestaan al enkele van zulke wijken, de politie mag daar pas in als er drie of meer agenten bijeen lopen.
  Het meest ergerlijke aan het idee dat NL óók van die Zweedse wijken zal krijgen is het feit dat we dan vast en zeker ook van de verschrikkelijk stinkende, wereldvreemde Zweedse cock’s krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.