Perfecte samenvatting van het wanbeleid van Rutte: teruggekeerde Syriëganger betrapt bij … inbraak in parenclub

Hij heeft waarschijnlijk honderdduizenden euro’s buit gemaakt. 

Volgens de NOS is een teruggekeerde Syriëganger betrokken geweest bij een inbraak bij parenclub Fun4Two in Moordrecht. De reden dat de autoriteiten weten wat hij deed? De AIVD hield de man in de gaten. De inlichtingendienst gaf de informatie, dat de verdachte samen met een stel vrienden de inbraak had gepleegd en vervolgens de buit wilde verdelen in een woning in Rozenburg, meteen door aan de politie.

Het gevolg:

De verdachten werden op 23 november in de gaten gehouden. Gezien werd dat in Rozenburg drie mannen met diverse tassen in twee auto’s stapten en naar Den Haag reden. Daar stapte een vierde man in. Een arrestatieteam pakte het viertal op de Eekhoornrade op. In de voertuigen werd een groot deel van de buit van de inbraak teruggevonden… De rest van de buit werd ontdekt in de woning in Rozenburg. Daar trof de politie ook drie vuurwapens en munitie aan.

Twee van de verdachten zitten nog vast. Eén van hen is Vially M. In het niet-zo-verre verleden reisde deze mafketel naar Syrië om daar deel te nemen aan de ‘jihad.’ Hoewel hij van Antilliaanse afkomst is bekeerde hij zich enkele jaren geleden tot de islam. Sindsdien wenst hij “Mohamed” genoemd te worden.

In 2013 vertrok M. naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij ISIS, aldus de AIVD. Later in dat jaar keerde hij terug naar Nederland. In oktober stond hij terecht voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Het OM eiste 30 maanden celstraf. Maar: de rechter ging daar niet in mee. M. werd vrijgesproken omdat volgens de rechter slechts vaststond dat M. ‘naar Syrië was gereisd,’ niet dat hij daadwerkelijk lid was van ISIS.

Hallo?! Wat denkt de rechter dat hij daar deed? Lekker van een vakantie genieten? Manmanman.

Gelukkig was de AIVD absoluut niet tevreden met die uitspraak… en dus besloot de dienst om M. toch goed in de gaten te houden. Het resultaat daarvan is dus dat hij opgepakt kon worden in verband met de inbraak in een parenclub. Ha.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. buitenbeentje

  wanneer volgt de grote schoonmaak in rechterland?

  1. Duke

   Als we het voor elkaar krijgen dat rechters niet meer voor het leven worden benoemd. Rechters laten kiezen door de kiezer voor 4-5 jaar, zie ik wel zitten.

   1. Henk-Jansen

    ‘Rechters laten kiezen door de kiezer’…. Ik heb nog nooit zoiets doms in mijn leven gehoord. Rechters moeten onafhankelijk zijn en dat onmogelijk als ze door de bevolking gekozen worden!

    1. Baaz

     Toch worden rechters (voor het leven, tot hun 70e) door de regering benoemd, dat is onafhankelijk?

    2. swetsnek

     nee jij lult lekker kijk nou toch wat er nu gebeurd alsof het nu recht geschapen er aan toe gaat hou toch op

    3. trampoline

     Benoemen door het politiek kartel is anders ook niet bepaald een succesnummer voor onafhankelijke rechtspraak, toch?

     1. Baaz

      Vandaar de rijkelijk D’66-invloed welke zich laat gelden door slappewasstraffen en veel schoffelen.

  2. Kiekebuhu

   Als er geen Ruttekabinet meer is ??

 2. Marija

  Nou dat was dan een geluk bij een stuk ongeluk.
  Ik vraag mij echt af wanneer de bezem eens door dit land wordt gehaald en dan van hoog tot laag.

  1. trampoline

   Sla dan Rutte en zijn trawanten niet over aub.

   1. Marija

    Daar wordt vandaag aan gewerkt door GEERT WILDERS 🙂

 3. Marija

  Pascal Bruckner:

  ‘Je kunt de islam onmogelijk vrijpleiten van misdaden die in naam van de islam worden begaan’

  Om in te lijsten !

 4. Baaz

  Ik vind dat deze levensgevaarlijke crimineel best nog wat meer daden mag plegen, liefst op het Binnenhof.

 5. Adriaan

  Wat hebben we toch een heerlijk leger aan rechters in dit land. Ze oordelen weliswaar naar de letter van de wet, maar je hoort ze nooit dat veel wetten niet deugen. Als de heren rechters dat eens zouden doen, dan zal het er wel wat anders gaan uitzien.

 6. sjun

  Tijd om werk te maken van het strippen van de Nederlandse nationaliteit van zulke solidariteitsovervragende cumulerende kostenposten. Welke politicus maakt er werk van?

 7. trampoline

  Niet onlogisch is dat hij vooraf de parenclub heeft “verkend” om te zien waar wat te halen viel.

 8. HW

  Zo langzamerhand wordt ons rechtssysteem achterhaald door de feiten. Linkse rakkers die niet willen straffen maken nu de dienst uit en weigeren gevaren voor de maatschappij niet te straffen, maar dragen liever het onheil over op de bevolking.

  Een rechtsspraak met een 12 koppige jury zou een goed alternatief zijn voor ons passieve rechtssysteem en zou de bevolking in staat stellen te oordelen over verdachten, waarbij de rechters dan slechts een straf volgens het wetboek op kunnen leggen.

  Ze hebben bewezen de weelde van het rechtspreken niet aan te kunnen, maar te veel op persoonlijke visie te oordelen. Dat zien we te vaak fout gaan.

 9. Vraagtekentje

  D666rechters, spreken recht wat krom is.

 10. Steve Van der Vekens

  Zijn de opblaaspoppen niet verkracht?

 11. Gerlos

  Voor dat gestolen geld kan je een hoop wipjes maken in heel veel parenclubs. Voor de rest deze figuren opsluiten met een straf van minimaal 10 jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.