2017 in review: vijf momenten waarop Alexander Pechtold echt Kereltje Peggold was

Van voltooid leven tot PVV-kiezers uitsluiten. Het was een bewogen jaar voor Alexander Pechtold.

Dat Alexander Pechtold een vervelend mannetje is weten we allemaal. Maar dit jaar stak hij zichzelf écht naar de kroon. Keer op keer scheurde hij de bocht uit. Meneer was a) ongelooflijk arrogant en b) ongelooflijk arrogant. Hij zag natuurlijk al aankomen dat D66 in het kabinet terecht zou komen, en dus gedroeg hij zich als een echte diva.

Daarom hier de vijf momenten van 2017 waarop Alexander Pechtold echt Kereltje Peggold was:

5. Nepliberale Pechtold: ‘We moeten iets doen aan doorgeslagen flexcontracten!’
“Ik maar denken dat D66 zogenaamd een liberale partij was.” Zo begon ik mijn artikel over een Facebook-post van Pechtold waarin hij laat weten dat er wat hem betreft iets gedaan moet worden tegen “doorgeslagen flexcontracten.” Je zou denken dat een liberaal juist blij is met flexibele afspraken, maar niets is minder waar. Meneer is in zijn hart namelijk een socialist. Zoals ik als reactie schreef op Pechtolds achterlijke Facebook-update:

Hartstikke leuk, allemaal, maar wat is dat voor gezeur van Pechtold (het is zijn Facebook-post) over “doorgeslagen flexcontracten”? Heel gek, maar zo’n flexcontract kán niet doorgeslagen zijn; het zorgt er aan de ene kant voor dat werknemers werk hebben, maar aan de andere kant dat werkgevers weten dat ze niet ellenlang vastzitten aan mensen die overbodig zijn. En ja, dat laatste kost een werkgever gewoon bakken met geld, niet alleen bij ziekte, maar ook bij veranderende economische omstandigheden.

4. Arrogante Pechtold blijft erbij: geen kabinet met CU, wel met GroenLinks, SP of PvdA
Als Pechtold iets bewees tijdens de formatie dan is het wel dat meneer een afgrijselijke hekel heeft aan christenen. Oh ja, hij is politiekcorrect tot op het bot en zal minderheidsreligies te vuur en te zwaard verdedigen, maar die kutchristenen? Daar heeft hij lak aan. Die zijn toch blank. En conservatief. Opzouten dus!

Natuurlijk is het wel weer hilarisch dat hij uiteindelijk alsnog door het stof moest kruipen.

3. Democratiehater Pechtold sluit samenwerking tussen D66 en PVV alvast uit in álle Nederlandse gemeenten
De Telegraaf berichtte in april van dit jaar dat Kereltje Peggold de PVV al voorhand uitsloot na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Je zou denken dat dit toch een beetje vroeg en vooral ook arrogant is, maar blijkbaar vindt meneer de democratiehater dit soort wangedrag volkomen normaal:

Pechtold reageert op de aankondiging dat Wilders in zestig gemeenten mee wil doen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Landelijk wil momenteel bijna niemand met hem samenwerken. In de PVV valt te horen dat de stap naar de gemeente er mede toe dient om te laten zien dat de partij wel degelijk kan samenwerken. D66 ziet daar echter weinig in. Pechtold denkt dat het gewoonweg niet zal gebeuren. „Volgens mij is in alle vezels van D66 doorgedrongen dat samenwerking er niet inzit.

Zoals onze Tim Engelbart uitlegde:

Dat Pechtold zo’n uitspraak zo snel al maakt, zegt veel over het gebrekkige vertrouwen in de democratie dat D66 tegenwoordig koestert. Het is namelijk helemaal niet aan Pechtold om te bepalen of zijn partij in een gemeente in Friesland of Overijssel straks een college gaat vormen met een lokale afdeling van de PVV. Dat mogen D66 en de PVV daar ter plekke uitmaken, en daar heeft de Haagse partijleider simpelweg geen donder mee te maken.

Ach ja. Kereltje Peggold zou Kereltje Peggold niet zijn als hij het democratische proces wél respecteerde.

2. Achterbakse Pechtold noemt NEE!-stemmers ‘rabiate populisten’. Liegt keihard dat Oekraïneverdrag is aangepast
Ook dit jaar bleek Pechtold weer eens één van de grootste eurofielen van het Binnenhof te zijn. Om dat te onderstrepen loog hij over het belang van Rutte’s inlegvelletje, en noemde hij eurosceptici en nee-stemmers in het referendum van vorig jaar “rabiate populisten.

Pechtold beledigt hiermee niet alleen de ‘populisten’ die volkomen terecht kritische waren over de inhoud van dat, in Pechtoldtaal dan maar: addendum. Deze wanstaltige politicus beledigt ook zijn bezorgde collega’s en de ongelovige juristen die tot in detail hebben beargumenteerd waarom dat addendum een wassen neus is die nul en generlei waarde heeft. Niet juridisch, niet maatschappelijk. Maar iedereen die het waagt om de sprookjes van deze opgeblazen Kikker en zijn Vriendjes door te prikken, wordt weggezet als dom, onwetend en overemotioneel. Tjongejongejonge. Dan heb je het echt niet gevolgd.

Natuurlijk reageerde CDA-pitbull Pieter Omtzigt onmiddellijk op de idioterie van Pechtold. Hij twitterde een bericht naar de D66’er waarin hij hem vroeg om dan maar eens uit te leggen wat er precies veranderd was aan de tekst van het verdrag met Oekraïne. Pechtolds reactie? Niets meer of minder dan the sound of silence.

Meneer roept namelijk wel heel arrogant dat iedereen dom, rabiaat en extremistisch is, maar weigert vervolgens uit te leggen waarom dan.

1. Gestoorde Pechtold: “Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven”
In oktober van dit jaar berichtte het NRC Handelsblad dat Alexander Pechtold er een handje van had om grappen te maken over voltooid leven en ouderenzorg. Dat deed hij bewust om zijn onderhandelingspartners van de ChristenUnie op de kast te jagen. Hoe? Nou, op deze manier bijvoorbeeld:

Pechtold durft het inmiddels aan om aan tafel grapjes te maken over medische ethiek – al gaat hij dan soms weer zó ver dat Segers en Schouten het niet leuk vinden. Als er een keertje lang gedelibereerd wordt over de kosten voor de ouderenzorg, zegt hij: „Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven.”

Het ergste is dat hij dit ongetwijfeld nog grappig vond ook. Het zegt alles over de psyche van deze man.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DolleDries

  Punt zes, hij is een laat bloeiende pedofiel en valt op een 15 jarige jongere vrouw.
  Punt zeven,hij is omkoopbaar volgens de wettelijke regels

  1. loes530

   is toch is tijd dat op stap

   1. Vit

    Je bedoelt dat het tijd wordt dat hij opstapt, nou inderdaad.

   2. Heinz

    Loes530, ik mis die pittige one-liners van Angélique kunt u er iets aan doen?

 2. Zout

  1. Gestoorde Pechtold: “Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven”
  Wat mij betreft mag hij het goede voorbeeld geven, een echte bijdrage heeft D66 niet voor de democratie in ons land.

  2. Achterbakse Pechtold noemt NEE!-stemmers ‘rabiate populisten’. Liegt keihard dat Oekraïneverdrag is aangepast
  Tja… het volk heerst, althans dat betekent de ‘D’ van D66. Ze daarna populisten noemen is niet echt handig als je zelf denkt een democraat te zijn.

  3. Democratiehater Pechtold sluit samenwerking tussen D66 en PVV alvast uit in álle Nederlandse gemeenten
  Ik vertrouw erop dat het omgekeerd is. D66 komt niet aan de bak, gewoon geen zetels.

  4. Arrogante Pechtold blijft erbij: geen kabinet met CU, wel met GroenLinks, SP of PvdA
  Daarbij gooit hij het kroonjuweel, het referendum, in de vuilnisbak. Zo kennen wij het partijkartel weer, in vol ornaat.

  5. Nepliberale Pechtold: ‘We moeten iets doen aan doorgeslagen flexcontracten!’
  Niets dus…

  Vroeger draaide Alex er nog wel eens omheen, nu zegt hij gewoon snoeihard dat hij schijt heeft aan de kiezers. Dag Alex, wegwezen, we zijn jou arrogante gezever meer dan zat.

 3. Heinz

  Fantastisch dat deze man zoveel losmaakt. Met enkele woorden haalt hij de drammerigheid van bijv. Geert Wilders en anderen onderuit.

  1. sonar

   Een reactie zoals die van jou Heinz kan alleen een hersenloze geven ,laat je eens opnemen .

  2. Zout

   @Heinz: Pechtold is geen man, hij is een arrogant.

 4. Guus Geluk

  “Als er een keertje lang gedelibereerd wordt over de kosten voor de ouderenzorg, zegt hij: „Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven.””

  Ik heb mij dikwijls afgevraagd wat Pechtold bezielde dit te zeggen.

  1. Vit

   Ik denk dat hij de film ‘Soylent Green’ had gezien.

   1. Guus Geluk

    Of hij is niet goed snik.

    1. Vit

     Nah zou je denken?

     1. Guus Geluk

      Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Pechtold bij de verkiezingen van 2021 opstapt en wordt opgevolgd door Pia Donorwet Dijkstra.

     2. Zout

      Ik heb vernomen dat D’66 zichzelf zal opheffen, net als dat zij hebben gedaan met de democratie.

     3. Guus Geluk

      Afgaand op de peilingen, is D66 bloeiende. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat zij zichzelf gaat opheffen.

      Pechtold zit echter al lang over de houdbaarheidsdatum. Mijn gok: de opvolgster is Ollongren of Dijkstra.

    2. Vit

     Ach die pik doet alleen maar zijn ‘stinkende’ best om het volk te vertegenwoordigen.

     1. Guus Geluk

      Obelix zou zeggen: rare jongens, die D66-stemmers.

  2. edoc431

   Geef hem een snorretje en hopla waar lijkt hij op?, kwestie van Mengele aannemen en klaar is deze lamzak

   1. Lex

    Trouwens de weduwe van Mengele heeft aardig wat gekost hij had wel een goed pensioen geregeld voor zijn vrouw.

    Dat heeft kapitalen gekost ze zat in de top 5 hoogste pensioenen en ik dacht dat ze dik negentig is geworden.

    1. Heinz

     Ik heb je altijd als slim gevonden, flex.

  3. Nasrani

   Een beetje nativiteit is jou niet vreemd.

   1. Guus Geluk

    Nativiteit?

 5. Ben Zine

  Pechtold is weliswaar een narcist, een volkomen over het paard getilde en zelfingenomen kwal. Iemand die bij het aanschouwen van zichzelf in de spiegel zegt: “Wat staat daar toch een geweldige vent !” Maar het is uiteindelijk maar één enkel mannetje. Wat ik verontrustend vind is dat er toch nog zo veel mensen op hem hebben gestemd. Hoe haal je het in Godsnaam in je hoofd, om op D66 te stemmen… Dan ben je echt in de war.

 6. edoc431

  Fantastisch dat deze man zoveel losmaakt. Met enkele woorden haalt hij de drammerigheid van bijv. rubberen Rutte en anderen onderuit.

 7. Lex

  Ik blijf het een eng nek vinden. Hij had beter veilingmeester kunnen blijven dat paste beter bij hem.

  Nu zitten we met hem opgescheept vreselijke vent. met achterlijke ideeën.

  Rutte schijnt een meester te zijn in alles bij elkaar te houden. Toch hoop ik het aankomend jaar open een kabinet crisis en hoop op een nieuw kabinet FVD+PVV+VVD zoder Mark Rutte.

  1. Zout

   VVD zijn de exponenten van de oude regentenkliek. Bij geen enkele partij zijn zoveel integriteitsproblemen aan de hand geweest. De VVD moet decimeren en het liefst supprimeren.

  2. Marija

   @Lex (19) Ruftert heeft er eerst voor gezorgd alleen ja-knikkers om zich heen te verzamelen. Daaromhoudt hij *de boel* nog bij elkaar.
   Ik zou graag zien dat het zo snel mogelijk in elkaar klapt, ouwe hap in nieuwe schoenen.

   1. Marija

    (23)

 8. Heinz

  Pechtold is resultaat gericht en absoluut geen muggezifter of chicaneur. Ga eens schaken met hem en je kan je koning na 3 zetten omleggen.

 9. Rosasolis

  Oh wat is het moeilijk geweest om eindelijk 4 partijen bij elkaar te krijgen om eindelijk
  een regering te vormen…wegens D666 en Pechtold. En hoe is het mogelijk nadat de
  nieuwe regering amper een start maakt, komt ineens alweer Pia Dijkstra met haar euthanesie eisen. Nu ben ik bang omdat het snel achteruit gaan met Pechtold, dat die Pia haar kans ziet om op te klimmen, om het over te nemen…Hoe is het mogelijk dat een gewone TV nieuws omroepster, die een paar jaar later een “vinger aan de pols” show krijgt, die ze ook opgeeft, nu wordt gezien als “autoriteit” op zakken van leven en dood! Zij heeft GEEN medische studie ooit gedaan, als arts of verpleegkundige, en heeft nooit gewerkt als zorgwerker. Zij was haar carriere begonnen en beeindigde als TV medewerkster. En nu is zij gewone regeringslid van D666. Maar zij doet alles om op te klimmen binnen dit partij. Ik vraag me af wie erger gestoord is Pechtold of Pia?
  En wat zou er gebeuren als Pechtold zou zijn functie moeten verlaten, en dat Pia het wil overnemen?

 10. Parestado4

  Arrogante corpsbal!!

 11. TJ

  (Het ergste is dat hij dit ongetwijfeld nog grappig vond ook. Het zegt alles over de psyche van deze man). Ik durf zelfs te geloven, dat hij dat echt als een oplossing ziet voor de hoge zorgkosten. Laat iedere oudere die niet lekker in zijn vel zit of lang genoeg in zijn luiers heeft moeten liggen, gepest en getreitert wordt, vragen om legale euthanasie, dan worden de kosten voor zorg een stuk minder, kunnen ze weer trots zeggen dat ze dat toch maar weer voor elkaar hebben gekregen, om de zorg betaalbaar te houden. Dat tussen die oudere ook mensen zitten die diep in de schulden zitten door alle prijsopdrijvingen en eigen risico, van deze overheid, ook maar kiezen voor een einde aan hun leven, is collateral damage.

 12. Nico-Levering

  Kan het kereltje eerst niet zelf die pil innemen, dan worden wij er allemaal beter van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.