Oeps! CNN doet het weer: verspreidt nepnieuws over de regering-Trump

De nieuwszender is gedwongen om wéér door het stof te kruipen.

Een nieuwe dag, een nieuw stuk nepnieuws bij CNN. Nou ja, beter gezegd: de ontdekking van een nepnieuws-artikel van CNN.

In mei van dit jaar berichtte het Clinton News Network dat Trumps minister van Justitie en Veiligheid, Jeff Sessions, twee ontmoetingen met de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten had verzwegen voor de FBI. Dat zou belangrijk zijn geweest omdat hij die ontmoetingen had moeten aangeven voor hij daadwerkelijk goedgekeurd werd door de Senaat voor het ministerschap.

Helaas voor CNN is er één probleempje: de nieuwszender is nu gedwongen om toe te geven dat de FBI Sessions zelf vertelde dat hij ontmoetingen met Russen als Senator niet moest vermelden op het formulier dat ze hem gaven. Dit omdat het onderhouden van diplomatieke banden een normaal onderdeel was van zijn werk in de Senaat.

Sessions beweerde dat eerder ook al, maar in zijn oorspronkelijke bericht citeerde CNN een “expert” die stelde dat hij dat wél had moeten doen.

Niet dus.

Hoe we erachter zijn gekomen dat CNN nepnieuws verspreidde? Een conservatieve groep dwong via een WOB-verzoek transparantie af. Het gevolg was dat er een FBI e-mail gevonden werd uit maart waaruit bleek dat Sessions honderd procent gelijk had. De FBI had hem inderdaad vertelt om zijn contacten met Rusland als senator niet te vermelden.

Het enige jammere aan dit verhaal is dat de berichtgeving van CNN ondertussen al genoeg schade heeft aangericht. Buzzfeed, de Huffington Post, ABC News en The Atlantic gingen er bijvoorbeeld mee aan de haal en vertelden lezers dat dit het ‘zoveelste’ voorbeeld was van geheime contacten tussen Team Trump en de Russen. Dat blijkt dus je reinste onzin te zijn.

Dit is niet de eerste keer dat CNN moet toegeven dat het nepnieuws verspreid heeft. Vorige week moest de zender al door het stof omdat het beweerde dat Donald Trump Jr., de zoon van Donald Trump, op de hoogte was gesteld door Wikileaks van de aankomende publicatie van negatieve informatie voor Hillary Clinton. Achteraf bleek dat niet te kloppen; hij kreeg pas een bericht van Wikileaks toen de informatie al online stond.

Kortom, ook als het over Rusland en Trump gaat kan het mediakartel absoluut niet vertrouwd worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DolleDries

  Door al dat gelieg waar ze steeds meer door de mand vallen komt Trump steeds sterker in het zadel en deze geweldige President verdiend dat ook. Wat een kei die vent.

 2. buitenbeentje

  Dit is een bericht van CNN en dus volkomen te vertrouwen volgens onze Doppertrollen. com er maar in å (=ASCII code134), vertel ons dat CNN geen betrouwbare bron is.

 3. tomygun

  Op z,n cnn`s , Is Time Warner een USA stro pop van de islam? .
  Het doet vermoeden dat het Time Warner CNN hoofd kantor in de USA
  enkeld in word het hoofd kantor genoemd word maar alle vermoeden is
  dat dit bedrijf word gerund door de islam .
  90 % van de reclame gaat over vliegen , vakantie naar islam landen
  en luchtvaart maatschappen met een islam grondslag .
  80 % van de reportages gaat over islam landen .
  80 % van hun tijd en energie steken zij in het bestrijden aan alles
  en iedereen die ook maar een beetje anti islam is .
  Een onderzoekje waard zou ik zeggen .

 4. Kodi

  Achterban Trump is #NotTiredOfWinningYet

  U.S. President Donald Trump holds a signed executive order to declare formal recognition of Jerusalem as the capital of Israel during an event in the Diplomatic Reception Room of the White House December 6, 2017 in Washington, DC. Photo by Olivier Douliery/Abaca Press Reporters / Abaca

  Beetje bij beetje komt er goed nieuws voor de Trump-administratie. De jobcijfers (2 miljoen extra banen sinds het begin van zijn presidentschap) zijn uitstekend en worden elke maand beter. De beurs die volgens ‘experts’ zou instorten als Trump president werd, breekt zowat elke week een nieuw historisch hoogterecord. Belangrijker is dat de president nu ook in het Congres zijn zaakjes voor elkaar krijgt. Ook het Hooggerechtshof geeft Trump een duwtje in de rug en keurt zijn inreisverbod goed, mét steun van twee Democratische rechters. Komt daar nog bij dat het verhaal over de vermeende samenzwering tussen Rusland en Trump tijdens de verkiezing telkens als een pudding in elkaar valt. Dan is het niet vreemd dat een belaagde president zich als een vis in het water voelt. Zeker, deze president kan je van veel beschuldigen, behalve van bescheidenheid.

  Nieuwe belastingverlaging

  Na het Huis van Afgevaardigden, was het afgelopen vrijdag de beurt aan de Senaat om haar versie van een nieuwe belastingwet goed te keuren. Dit is zonder meer een grote overwinning voor Trump, volgens hem groter dan de belastingverlaging onder Reagan. Hiermee maakt hij een belangrijke verkiezingsbelofte waar: lagere belastingen, voor zowel bedrijven als burgers. Aangezien het Huis en de Senaat verschillende versies goedkeurden die relatief gelijklopen, moet er nu in een gezamenlijke conferentie een gemeenschappelijke tekst worden gevonden. Wat er zeker in zal staan is een drastische verlaging van de vennootschapsbelasting en een verlaging van de personenbelasting.

  Ook politiek lijkt het voor Trump interessant omdat de belastingaftrek die de staten opleggen, zou wegvallen. Staten die geen of lage belastingen heffen, zijn meestal Republikeins (bijvoorbeeld Texas), terwijl staten met hoge belastingen meestal Democratisch zijn. Omdat de aftrek wegvalt in de federale belastingaangifte zal elke Amerikaan gelijk bijdragen aan de federale overheid, verdedigde Amerikaans minister van Begroting Mulvaney het wegvallen van deze aftrek.

  Verder valt te verwachten dat de verplichting om zich te verzekeren voor gezondheidszorg (Obamacare Individual Mandate) zal wegvallen, evenals heel wat aftrekposten. Paul Ryan, voorzitter van het Huis, droomt van een ‘Postcard Tax Return’ waarbij de belastingaangifte zo eenvoudig wordt, dat ze op een postkaart kan opgestuurd worden.

  Vooringenomen mainstream media en Hollywood

  Groot feest op vrijdag bij de mainstream media en in Hollywood, toen bekend raakte dat voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn in beschuldiging werd gesteld door speciaal onderzoeker Mueller. Het was ABC-reporter Brian Ross, die bekend maakte dat kandidaat Trump aan Flynn vroeg om contact te zoeken met de Russen. Dit zou een overtreding van de Logan Act zijn, een wet uit 1799, die amper twee keer is toegepast en die zegt dat burgers niet mogen onderhandelen met landen waarmee de VS een conflict heeft. De beurs daalde direct met 350 punten.

  Een heksenjacht, die enkel gericht is op het delegitimeren van Trumps overwinning

  Toch zat Ross fout. Het was president-elect Trump en opnieuw geen bewijs voor de samenzweringstheorie. In het programma The View vierde Joy Behar, een van de presentatoren, het nieuws alsof het haar verjaardag was. Brian Ross werd geschorst door ABC en Flynn loog tegen de FBI, maar samenzwering tijdens de campagne met de Russen? Het blijft een heksenjacht, die enkel gericht is op het delegitimeren van Trumps overwinning. Qua fake news kan het tellen.

  Verder komt er een stemming in het Huis om Trump af te zetten wegens obstructie van het onderzoek. Dit omdat Trump gezegd zou hebben tegen toenmalig FBI-directeur James Comey dat hij hoopte dat Comey Flynn kon laten gaan. Alan Dershowitz, professor op Harvard en Democraat, reageerde dat deze beschuldiging onzin is. Dit komt omdat een president iedereen kan vrijstellen van vervolging, zoals al velen hebben gedaan in verschillende zaken, en geen haan die er naar kraaide.

  Sprookjes over Trump

  Het niet aanvaarden van de overwinning van Trump is een internationale sport geworden. Het is gebaseerd op twee sprookjes: Trump won de verkiezingen niet echt en Trump moet verwijderd worden omdat hij een gevaar is voor de VS en de wereld.

  Dat hij de verkiezingen niet echt gewonnen heeft zou moeten blijken uit verschillende zaken. Hillary Clinton heeft meer stemmen gekregen en Trump zou samenzweren met de Russen. Na de verkiezingen kwam de vraag of men het verkiezingscollege niet zou kunnen bewegen om Trump niet te verkiezen als president. Het feit dat er een grondwet bestaat, waarin de verkiezingsregels worden vastgelegd, was minder belangrijk.

  Om aan te tonen hoe laag men bereid is te gaan om Trumps overwinning niet te accepteren, is de stelling dat Trump psychiatrisch gestoord zijn. Er zijn zelfs psychiaters die dit bevestigen, zonder enig onderzoek. Men spreekt dan snel over het 25e amendement op de grondwet, ingevoerd na het presidentschap van Woodrow Wilson die mentale problemen had in de laatste jaren van zijn presidentschap. Het amendement stelt dat de president kan verwijderd worden wanneer hij psychisch niet meer in staat zou zijn om te regeren.

  ‘Bezint vooraleer ge begint’

  Vergeet niet dat Trump nog steeds mateloos populair is bij zijn achterban

  Omdat men Trump niet kon verhinderen om president te worden, neemt men nu de wapens op om de president te delegitimeren. Trump zou zo gevaarlijk zijn voor de VS en de wereld dat het niet respecteren van een democratische verkiezing gerechtvaardigd zou zijn. Mensen die zich daarmee bezig houden, politici of media, moeten goed nadenken alvorens dit wapen te gebruiken. Democratische politici in het bijzonder, want vroeg of laat komen ook zij weer aan de macht in Washington. De vraag is ook tot wat de afzetting van Trump, zonder strafbaar feit, zou kunnen leiden. Vergeet niet dat Trump nog steeds mateloos populair is bij zijn achterban.

  Trump trekt er zich weinig van aan. Hij stelt zijn joodse en evangelische achterban tevreden met de verhuis van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Tijdens een rally in Missouri vroeg hij aan het publiek of ze al moe waren van alle overwinningen. Hij zei er meteen bij: ‘we’re just gonna keep on winning, winning, winning’!

  http://www.stopdebankiers.com/achterban-trump-is-nottiredofwinningyet/

 5. Ritter

  Het is niet alleen CNN. Ook de overige grote netwerken verspreiden nep nieuws over Trump en zijn daarop regelmatig betrapt.

  Alleen al verleden week zijn er drie artikelen in grote Amerikaanse media gepubliceerd die achteraf “nep nieuws” bleken te zijn.

  Onderstaand artikel geeft aan welke leugens over Trump werden verspreid alleen al afgelopen week en hoe de media hierop betrapt werden.
  —————-
  The media’s Russia probe meltdown: 3 screw-ups in one week
  https://www.axios.com/the-medias-russia-probe-meltdown-3-screw-ups-in-one-week-2515978886.html

 6. Farn

  Waar zijn de politici nu om hun excuses aan te bieden , die toen hun afschuw uitspraken over deze zaak? Maar nee nu hoor je deze omhoog gevallen idiote niet. Stelletje slappelingen.

 7. DolleDries

  Waarnemend CIA directeur Michael Morell (links) met minister van Defensie Leon Panetta (2013). (Afbeelding: Wikimedia Commons, ministerie van Defensie (DoD)(2)).
  Opnieuw is een door de reguliere media ‘complottheorie’ genoemd feit bevestigd als de waarheid: Michael Morell, lange tijd vice-directeur en enige tijd waarnemend directeur van de CIA, heeft in een verrassend openhartig interview met Politico toegegeven dat de ‘Deep State’ (schaduwregering achter o.a. de Clintons) oorlog voert tegen president Donald Trump. In de zomer van 2016 ging Morell pal achter Hillary Clinton staan, en leverde hij zware kritiek op Trump. Ook was hij één van de eersten die met de Rusland-hoax naar buiten kwam, een verzinsel dat werd bedacht om Trump ten val te brengen.

  Morell zei dat hij en andere leiders van de inlichtingendiensten ‘niet goed nadachten’ over de negatieve gevolgen toen ze besloten om zich met de politiek te bemoeien en zich tegen Trump op te stellen. Hij had bijvoorbeeld zelf in een ingezonden commentaar in de New York Times geschreven dat ‘ik er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat zij (Hillary Clinton) gekozen wordt als onze 45e president’, Trump ‘een bedreiging voor onze nationale veiligheid’ genoemd, en zelfs dat ‘wij kunnen zeggen dat (de Russische president) Putin meneer Trump als een onwetende agent van de Russische Federatie heeft gerekruteerd.’
  Het is zeer ongewoon dat een van de hoogst geplaatste topleiders van een inlichtingendienst zich zo duidelijk met de politiek bemoeit en die probeert te beïnvloeden. Morell gaf in zijn interview vrijwel letterlijk toe dat de ‘Deep State’ inderdaad de oorlog heeft geopend tegen Trump. ‘Vanuit Trump gezien… ziet hij een voormalige CIA directeur en een voormalige NSA directeur, Mike Hayden… die hem en zijn beleid bekritiseren. Daar zou hij terecht van kunnen zeggen ‘wat is er gaande met die inlichtingenjongens’. Zijn het nu politici?’
  ‘Trump moet wel gedacht hebben dat we hem te pakken wilden nemen’
  Trumps beschuldiging dat het via de media verspreide ‘Russiagate’ nepnieuws enkel is bedacht om hem te beschadigen, lijkt hiermee bevestigd, ook al lijkt Morell hier geen spijt van te hebben. Tegelijkertijd beschuldigt hij ook zichzelf door eraan toe te voegen ‘en hij (Trump) ziet een vice- en voormalig waarnemend directeur van de CIA die kritiek op hem heeft en die achter zijn tegenstander gaat staan.’
  ‘En toen hij de Republikeinse kandidaat was geworden, werd er 24 tot 48 uur na zijn eerste inlichtingenbriefing informatie gelekt die hem en zijn toenmalige veiligheidsadviseur Michael Flynn in een negatief daglicht plaatsten.’ Ook de toenmalige directeur, John Brennan, verzette zich onmiddellijk tegen alles wat Trump zei en van plan was.
  Toen Trump eenmaal tot president werd gekozen, had hij dagelijks op de hoogte moeten worden gehouden door de inlichtingendiensten. Maar dat gebeurde niet. ‘Binnen een paar dagen werd er gelekt dat dit niet gebeurde. Trump moet dus wel gedacht hebben ‘wie zijn die mensen? Willen ze me te pakken nemen? Is dit een politieke organisatie?’… Dus ik denk dat er een aanzienlijk nadeel was toen we ons op dat moment met de politiek bemoeiden.’
  Trump wantrouwen is terecht
  Politico journalist Susan Glasser stelt op grond van Morells ontboezemingen dat Trump gelijk heeft met zijn gevoel dat er actief werd en wordt geprobeerd om politieke verdeeldheid te zaaien. ‘En nu staan u en anderen aan de ene kant, samen met mogelijk al uw voormalige collega’s, en hij aan de andere kant.’
  ‘Ja,’ erkent Morell. ‘Maar je kunt daar niet zomaar voor kiezen… Bij de CIA werk je voor de president van de Verenigde Staten. Dat is jouw klant. Als die klant dan twijfelt aan wat je aan hem of haar vertelt, en kiest wat hij wel of niet accepteert, is dat demoraliserend. En daarom nemen mensen bepaalde maatregelen… Veel collega’s hebben mij gezegd dat ze erover denken ermee te stoppen.’
  In het interview had hij echter zojuist toegegeven dat hij zelf één van de hoofdpersonen is in dat ‘demoraliserende’ scenario, wat juist de reden is dat president Trump zijn inlichtingenmensen niet volledig vertrouwt.
  Bedenk daarnaast dat Morell de persoon is die de – nooit bewezen – ‘Russisch hacks het politieke equivalent van 9/11’ noemde, en constant nieuw voer geeft aan de ‘Russische propaganda’ hype (terwijl hij tegelijkertijd een lang interview gaf aan Russia Today om zijn nieuwe boek te promoten…). (1)
  Nederlandse media blindelingse nepnieuws verspreiders

  Waar wij nog aan toe willen voegen dat ook de Nederlandse media volkomen blindelings het door de CIA bedachte, aan hysterie grenzende ‘Russiagate’ nepnieuws volgen –en nu weer de zoveelste ronde fake aanklachten tegen Trump wegens seksuele intimidatie-, zonder ook maar een seconde zelf onderzoek te doen of al deze ongefundeerde beschuldigingen wel kloppen. En dat zegt opnieuw alles over de (on)geloofwaardigheid en van de ‘professionele’ nieuwsverstrekkers in ons almaar linkser berichtende, en daardoor erg eenzijdig geworden medialandscha

  1. DolleDries

   Bron xander nieuwe

  2. lanex

   Tweebeke gisterenavond weer te gretig het nieuws brengend van drie opgegraven vrouwen met hilarische nep verhalen om Trump weer te beschadigen. Ik geloof geen snars meer van die té opportunistische verhalen.

 8. Blue monday

  Goed voorbeeld doet goed volgen….hoe vaak moest Trump al niet door het stof volgens de linkse pers?

 9. CJD

  Het feit dat CNN nepnieuws verspreidt is niet heel verwonderlijk, dat hebben ze immers al toegegeven. Afgezien van een paar alternatieve zenders zoals The Young Turks, en Secular talk vertrouw ik geen enkel nieuws zender afkomstig uit dat hoek van de wereld

 10. Steve Van der Vekens

  Die kerel op de foto heeft een scène in de film Bruno meegespeeld, waar Sasha Baron Cohen hem in een hotelkamer probeert te versieren en zijn broek op zijn knieën laat zakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.