Officiële Twitteraccount D66 beschuldigt FVD van ‘pleiten voor rassenvermenging, vrezen homeopathische verdunning en hele groepen wegzetten’

D66 begrijpt dat Forum voor Democratie een groot gevaar is voor de partij.

Zoals wij eerder vanavond berichtten maakt Jan Paternotte (de neef van TPO’s Bas Paternotte) zich ernstig zorgen over de opmars van Forum voor Democratie. In een belachelijke column in het Parool beschuldigt hij Theo Hiddema en Thierry Baudet feitelijk van racisme. Zoals wij uitlegden in ons artikel over die walgelijke column is dat niet meer of minder dan een trucje; ze weten best dat FVD niet racistisch is, maar zijn zo bang voor die nieuwe partij dat ze geloven dat alleen de aanval nog werkt. Want ja, FVD trekt niet alleen veel mensen weg bij de gevestigde réchtse partijen, maar ook bij clubs als D66.

Nou was het al erg genoeg dat Paternotte dat stuk schreef — hij is immers Tweede Kamerlid voor D66 — maar het wordt nog erger. Het officiële Twitter-account van de partij neemt zijn talking points namelijk over en beschuldigt Baudet en Hiddema dus óók openlijk van racisme:

Nu is het aparte dat “rassenvermenging” altijd juist een progressief doel was. Linkmenschen geloofden namelijk dat dit ervoor zou zorgen dat iedereen met elkaar in harmonie zou leven. Uitgesproken racisten, daarentegen, hebben zich altijd gekeerd tégen dit soort relaties, zeker als er kinderen uit voortkomen. Ze zijn daarop tegen omdat ze denken dat dit ervoor zorgt dat het door hen vereerde ‘blanke ras’ (rassen bestaan niet bij mensen, maar goed, dat geheel terzijde) uitsterft.

Blijkbaar is die tijd niet meer. Nee, als je nu zegt dat het een goed idee is dat blanken en allochtonen relaties met elkaar aangaan en kinderen krijgen ben je opeens een neo-nazi.

Is dat gek? Ja dat is het. Maar ja, wat kunnen we zeggen? D66, he, dan krijg je dat.

Wat betreft het punt van homeopathische verdunning: Baudet heeft daar al lang tekst en uitleg over gegeven. Dat D66 daarover door blijft gaan zegt meer over die partij dan over Baudet.

En dan het punt over “hele groepen wegzetten.” FVD heeft niet alleen blanke Nederlandse mannen als leden, maar mensen van alle achtergronden. Daarnaast heeft Thierry het nooit over alle mensen die een bepaalde achtergrond, huidskleur of religie delen. Nooit. Misschien dat Wilders de grens wat dat betreft regelmatig opzoekt, maar Baudet doet dat zéker niet.

Kortom, het is een ongelooflijk achterbakse aanval van D66.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Zout

  Demofobie’66

 2. corfo

  Het links denkende deel van dit landje verliest steeds meer terrein.
  In zo’n situatie bedienen zij zich van de meest vreemde “wapens”, zoals : demoniseren, belachelijk maken, zelfs moord wordt niet geschuwd.
  U bent gewaarschuwd voor het linkse geteisem.

 3. Code134

  Het FvD is voor D66 geen groot gevaar maar een godsgeschenk. Zo’n zwakke politieke tegenstander wens je elke politieke partij toe.

  1. Zout

   Demofobie’66 is aan haar laatste ademteug bezig, logisch dat ze spartelen en doorzichtige godwinnetjes lanceren.

   1. Code134

    Voorlopig zitten ze stevig in de regering. Over vier jaar zijn er weer verkiezingen.

    1. sjun

     Dan worden ze zoals altijd na een regeringsperiode politiek afgerekend.

     1. Code134

      En zo hoort het ook.

    2. eRik2017

     @Code ik denk dat het geen anderhalf jaar duurt.

     1. Betoverd Konijn

      Definieer ‘zwakke politieke tegenstander’? Dat de ideeën jou niet aanstaan maakt ze niet zwak. Hoe vaak komen nieuwe partijen zo hard uit de startblokken? Dacht ik ook…

      En blijkbaar vindt D66 ze eng genoeg om ze zwart te maken op twitter met leugens. Applaus hoor. Wat een volksvertegenwoordigers. Klap klap klap.

 4. Gerlos

  Zoals al eerder vermeld door mij is D66 een partij die gevaarlijk is voor anders denkende mensen die de linkse kerk verafschuwen.
  Daarbij vindt ik de partij van Forum voor Democratie een verrijking, dus heren ga zo door en pak dat clubje van Pechtold in.

  1. van Urk

   Geen referendum maar wel ieder jaar een inspraakdag voor kinderen. Terwijl volwassenen hun bek moeten gaan houden wil D66 kinderen gebruiken voor adviezen. http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/12/d66-is-niet-meer-geloofwaardig-565683/

   1. PMG

    Dit soort kinderen (infantiele idioten)

    Bron: HLN.be
    Een nieuw, gevaarlijk spel verspreidt zich op speelplaatsen en sociale media. Na de ‘Blue Whale Challenge’ (dat jongeren aanzet zelfmoord te plegen), de ‘Fire Challenge’ (jongeren die zichzelf in brand steken en de beelden ervan op het internet gooien) en de ‘Hot Water Challenge’ (elkaar overgieten met heet water), waarschuwen scholen in het noorden van Frankrijk nu voor het gebruik van Spaanse pepers. Jongeren dagen elkaar uit die in één keer op te eten. Of wrijven ze in elkaars ogen of op elkaars huid. En dat kan leiden tot ernstige brandwonden. De politie van Pas-de-Calais waarschuwt zelfs officieel op Facebook voor het nieuwe fenomeen. Eerder raakten in Aube, ten oosten van Parijs, al drie klasgenoten licht verbrand. Tot nu toe heeft de politie geen weet van andere incidenten die ontspoord zouden zijn, ze wil vooral aan preventie doen. Het bericht werd ook al verspreid in Wallonië.

   2. trampoline

    Kinderen zijn gemakkelijk beïnvloedbaar. En dus wil D66 kinderen misbruiken om hun D66 mening te indoctrineren. Mijn nazaten mogen niet naar zo’n inspraakdag. Als mijn nazaten geïndoctrineerd moeten worden doe ik dat zelf wel; met mijn denkbeelden.

   3. wheelboy

    Jij snapt hem niet van Urk .Das vast om die kinderen 3 dingen te leren 1 we beloven en doen het 180 graden anders .2 Wij vertellen de kinderen alvast dat we zeer democratisch zijn maar ze hun mondje moeten houden . 3 je mag je ideeën inbrengen maar we doen er niets mee .

  2. sjun

   Dat is niet zo moeilijk. Bevraag D66 politici publiek op islam en integratie en laat hen niet met draaikonten en zwamverhalen wegkomen maar vraag door. President Zeman van Tsjechië verheldert alvast even wat er daarbij zoal kan worden opgevoerd. https://www.youtube.com/watch?v=k6Pw4PHxEKM

   1. van Urk

    Het genetisch resultaat van een progressief multicultureel land is zichtbaar op de kaart geworden: http://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2017/12/hoezo-calvinisten-565741/

 5. Paaldanseres

  Zouden het voortekenen zijn?… de laatste strohalmen… laten we het hopen.

 6. denk eens na

  Een geval Pimmetje.

  1. denk eens na

   Grappig dat d66 zo eigenlijk het meest de partij was die d66 nu niet meer is,zonde

 7. Duke

  D66 vind ik gevaarlijker voor Nederland dan de FvD:
  – Oude en zwakke mensen pilletjes laten slikken om eerder dood te gaan;
  – Organenroof;
  – D66-rechters die autochtonen relatief zwaar straffen en allochtonen relatief licht straffen;
  – D66-rechters die vooringenomen zijn bij processen tegen andersdenken, zie het proces van Wilders;
  – Ze zijn voor de anti-democratische superstaat EU en voor afbouw van de Nederlandse soevereiniteit;
  – Ze zijn tegen inspraak via democratische referenda;
  – Ze zijn tegen Zwarte Piet, onderdeel van de Nederlandse cultuur.
  – Wie het niet met ze eens is, wordt uitgemaakt voor racist, fascist of nazi of op andere wijze gedemoniseerd. We weten sinds Fortuyn hoe dat kan aflopen.

  1. sjun

   D66 de nieuwe NSB. Al eerder viel dat een afgeslachte cineast op en bovendien was er al eens stemadvies uit Ankara ten bate van D66.

   1. Zout

    NSB’66

    1. Zout

     @Duke: IJzersterk!

   2. Code134

    “D66 de nieuwe NSB.”

    Dit soort debiele berichten onderstrepen de noodzaak meer aandacht te besteden aan de geschiedenislessen in het middelbare onderwijs.

    1. sjun

     Er mag inderdaad wel wat eer aandacht voor de geschiedenislessen komen. Zo was 1400 jaar islam absoluut geen 1400 jaar vrede. Zo bestaat het bedachte Palestijnse volk van de Egyptenaar Yasser Arafat net aan vijftig jaar en heeft het zich vooral onderscheiden door het meeste subsidie per hoofd van de bevolking te ontvangen. De hoogste tijd dat deze feiten bij iedereen bekend worden en dat kan niet vroeg genoeg beginnen.

    2. swetsnek

     flikker op randdebiel

 8. buitenbeentje

  Scheldpartijen van Draaikonten66 tov de PVV hebben een tweeledig resultaat gehad, De PVV groeide en Demoniseren66 groeide ook als anti-PVV partij. Waarschijnlijk denken ze dat dit trucje nu weer werkt. Ze vergeten dat bij de laatste verkiezingen de PVV bashing al niet meer werkte, maar dat ze desondanks groeiden door het verlies van de PvdA (zie ook de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam).

  Ik denk dat er steeds meer ruimte komt op rechts, voor zowel PVV als FvD. De mensen zijn het zat, de democratie wordt verder uitgehold, anti zwarte Piet, steeds partijdiger MSM, het broeit, maar Den Haag gaat verder in de ijdele hoop dat de EU de macht sneller overneemt en daardoor kans op een revolutie kleiner wordt.

  Vanuit het Oosten schuift de verlichting op, Domoren66 zal nog gek op de neus kijken.

 9. eRik2017

  Een van de redenen waarom Adolf Hitler een hekel had aan joden en zigeuners was omdat hij zag dat vrouwen van het arische ras een relatie kregen met met een jood of zigeuner. Voor hem was dit rassenvermenging, met het gevaar dat het arische ras zou uitsterven. Zijn woede werd mede aangewakkerd om het feit dat hij moeite had een vriendin te krijgen, terwijl deze dames dus wel met heren van de voor hem minderwaardige mensen gingen.

  Iets zegt mij, dat politici moeten stoppen de politieke strijd te voeren op basis van bevolkingen, rassen, kleuren, geaardheden. Ik vind dit langzaam heel eng worden.
  Vooral D66. Juichen om het aantal vrouwen als Minister, en in Amsterdam juichen dat op de kieslijst voor de Gemeenteraad de helft van de mannen homo is in de top 10.
  Misschien goed bedoeld, maar het is een wespennest dat niet meer over politiek en samenleving gaat, maar opeisen dat sommige groepen van geslachten, geaardheden, overtuigingen een hogere plaats in de politiek of samenleving verdienen, terwijl je daarmee tegelijk andere groepen aangeeft dat ze geen voorkeurspositie verdienen, of zelfs onderin de lijst zijn geplaatst.

  1. Zout

   Een Adolfje doet het altijd goed, niewaar Erik?

   De uitspraken van Thierry Baudet binnen de context houden is een stuk minder spectaculair.

   1. eRik2017

    @Zout
    Ik hoop dat mijn relaas goed is overgekomen. Ik vind vaak dat een personage als Hitler er op de onjuiste manier erbij wordt gehaald.
    Waar ik op doel is dat Hiddema heeft gezegd: mensen ga eens met elkaar in het bed liggen in plaats van elkaar ontwijken vanwege bijv. een geloof. Ik vind dat hij daar niets raars mee zegt.
    Immers, hij ondersteunt daarmee de onlangs gehouden campagne in Rotterdam van die posters met zoenende mensen met verschillende achtergronden.

    Wat D66 doet is hem betichten van “Pleiten voor rassenvermenging”

    Naar mijn mening zegt D66: D66 hekelt de campagne in Rotterdam en de suggestie van Hiddema dat mensen van verschillende achtergronden met elkaar partneren en kinderen krijgen.
    Daaruit maak ik op: Rassenvermenging is dus volgens D66 een slecht en kwaad iets?
    Ik vind dat namelijk heel erg gevaarlijk!

  2. chrism

   Welkom in 2017 en helaas heb je nog gelijk ook .

 10. Florissa

  D66 zou beter kunnen staan voor de plannen die ze beloofden voor de verkiezingen,maar draai je weer zoals gewoonlijk mee met wat Rutte wil,moet je een vent zijn , en niet zeuren als er een partij komt die alle stemmers meeneemt en het met Baudet gaat proberen ,erger als Pechtold kan het niet worden .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.