PvdA-Kamerlid Moorlag wil niet aftreden: eerst verantwoording aan de leden

De oh zo sociale PvdA-Kamerlid Moorlag heeft toen hij werkte bij een sociale werkplaats veel mensen onder een schijnconstructie laten werken. Honderden mensen waren daardoor de dupe van de plannen van deze sociaal-democraat. De partij is daar natuurlijk helemaal niet blij mee en wil Moorlag graag weg hebben. Hijzelf wil dat juist niet.

In een verklaring die hij op twitter heeft gedeeld, zegt Moorlag zaterdag: „Zolang geen zorgvuldig onderzoek heeft plaatsgevonden en daardoor niet transparant en deugdelijk verantwoording kan worden afgelegd, zal ik geen gehoor geven aan de oproep van het partijbestuur en deze positie in de fractie innemen.”

De fractie was zelf nog niet duidelijk, aangezien Lodewijk Asscher heeft gezegd dat Moorlag het niet slecht bedoelde en juist zo veel mogelijk mensen wilde laten werken. Wat erg ironisch is, want dat gaat in tegen het standpunt omtrent het verhogen van het minimumloon. Daar geldt dezelfde argumentatie voor.

De jongeren van de PvdA, de Jonge Socialisten, willen dat Moorlag zo snel mogelijk vertrekt. Volgens de jongeren strookt het gedrag van het Kamerlid niet met de gedachtegoed van de sociaal-democraten.

„Ook als William Moorlag met de beste bedoelingen foute beslissingen heeft genomen, zou het hem sieren als hij zijn Kamerzetel opgeeft”, aldus de Jonge Socialisten. Ze probeert steun te krijgen voor een ledenraad van de partij waar de kwestie aan de orde moet komen.

In dit geval ben ik het eens met Moorlag. Of hij het wel of niet heeft gedaan maakt nu nog niet uit. In dit soort zaken moet er eerst duidelijk zijn wat er gebeurd is en daarna verantwoording afgelegd aan degene die het moeten krijgen. Zomaar Kamerleden wegsturen zonder de volledige context duidelijk te hebben is geen manier van doen. Dan is het alleen maar symboolpolitiek.

Sowieso komt het heel slecht uit voor de sociaal-democraten van de PvdA, want als Moorlag gemaand wordt om weg te gaan en hij wil niet weggaan, dan telt de partij nog maar acht hoofden in de Tweede Kamer. Dat is ook een van de redenen waarschijnlijk waarom Asscher niet zo snel actie wil ondernemen. Al met al een horrorjaar voor de rode rakkers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. denk eens na

  mr arschlog wil nu wel weten welke burgermeesterfunctie hij krijgt toe gespeeld

 2. Florissa

  Kiesdrempel instellen, scheelt een hoop narigheid . Dit soort kunnen we missen als kiespijn .

  1. Bloem

   Beste Florissa, kunt u uitleggen hoe een kiesdrempel voorkomt dat er zo nu en dan iemand in de kamer verkozen wordt waarvan later naar buiten komt dat hij of zij in het verleden mogelijk iets gedaan heeft wat anderen niet zo netjes vinden?

   1. Florissa

    Je moet dan minimaal 10 zetels hebben voor het beginnen van een eigen partij,zoiets als Denk kunnen ze dan vergeten ,en moet men tot de verkiezingen wachten voor het oprichten van hun ideale gedachtengoed .

 3. sjun

  Ik vermoed dat er binnenkort weer een nieuwe coördinator terrorismebestrijding boven de Balkenendenorm wordt benoemd…

  1. hans-e-pans

   Op deze manier chanteert hij zich daar naar toe.

   1. sjun

    Ondertussen kan er natuurlijk breed in de media uitgemeten onderzoek met bekend gemaakte onderzoeksvragen, onderzochten hun functies en netwerkjes, onderzoekslocaties, hoor en wederhoor plaatsvinden. Zo’n vlek verdient uitgewreven te worden.

 4. Feit

  Baudet is zonder reden verklaard als charlatan, door de NRC lezers.

  Ben benieuwd hoe ze zo los gaan op deze meneer.

  1. hans-e-pans

   In de denktrant van de linksmensen is deze meneer geen dader, maar een slchtoffer van het heersende systeem.

 5. DolleDries

  Gezien de laksheid met het verwijdden van deze laagharige uitbuitende crimineel van gehandicapten mag je best concluderen dat de PVDA een maffia-achtige club is geworden.

  1. Abri079

   Beste Dries,
   Ben ik niet helemaal met je eens. Het gaat niet meer om de PvdA. Het gaat hier om het gedrag van leden van de leden der Tweede Kamer der Staten Generaal. Sinds decennia wordt het Nederlandse volk geconfronteerd met leden van die Kamer die een andere realiteit hebben dan van hen wordt gevraagd/vereist voor het invullen van hun functie als volksvertegenwoordiger.
   Wellicht is het handig om na Penthouse Pechtold de nummering in te voeren vanaf PP1.
   Dat maakt deze man PP2.
   Overigens:
   De politiek heeft landelijk, provinciaal en lokaal wel heel veel criminaliteit in zich.

 6. EllyD18

  Ach toch die arme Moorlag, hij weet helemaal niet wat een moraal is en nou gaat hij dat de andere moraallozen proberen uit te leggen.

 7. Zout

  Geld verdienen aan mensen die werkzaam zijn op een sociale werkplaats terwijl je nota bene directeur daar bent is gewoon fout. Of beter gezegd fouter dan fout. Daar komt bij dat Moorlag daarnaast weigert om zijn zetel op te geven, want ja iemand die is verkozen met minder stemmen dan GeenPeil heeft gewoon dat recht. In zijn beleving heeft hij helemaal niets verkeerd gedaan.

 8. poldi

  De nivellerings goeroe’s van weleer worden op hun wenken bediend.

 9. Babaji538

  Even goed kijken, hoe de man, op de foto
  uit zijn ogen kijkt.
  Dollartekens.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.