PvdA-Kamerlid Moorlag wil niet aftreden: eerst verantwoording aan de leden

Geen categoriedec 30 2017, 20:00
De oh zo sociale PvdA-Kamerlid Moorlag heeft toen hij werkte bij een sociale werkplaats veel mensen onder een schijnconstructie laten werken. Honderden mensen waren daardoor de dupe van de plannen van deze sociaal-democraat. De partij is daar natuurlijk helemaal niet blij mee en wil Moorlag graag weg hebben. Hijzelf wil dat juist niet.

In een verklaring die hij op twitter heeft gedeeld, zegt Moorlag zaterdag: „Zolang geen zorgvuldig onderzoek heeft plaatsgevonden en daardoor niet transparant en deugdelijk verantwoording kan worden afgelegd, zal ik geen gehoor geven aan de oproep van het partijbestuur en deze positie in de fractie innemen.”

De fractie was zelf nog niet duidelijk, aangezien Lodewijk Asscher heeft gezegd dat Moorlag het niet slecht bedoelde en juist zo veel mogelijk mensen wilde laten werken. Wat erg ironisch is, want dat gaat in tegen het standpunt omtrent het verhogen van het minimumloon. Daar geldt dezelfde argumentatie voor.
De jongeren van de PvdA, de Jonge Socialisten, willen dat Moorlag zo snel mogelijk vertrekt. Volgens de jongeren strookt het gedrag van het Kamerlid niet met de gedachtegoed van de sociaal-democraten.

„Ook als William Moorlag met de beste bedoelingen foute beslissingen heeft genomen, zou het hem sieren als hij zijn Kamerzetel opgeeft”, aldus de Jonge Socialisten. Ze probeert steun te krijgen voor een ledenraad van de partij waar de kwestie aan de orde moet komen.

In dit geval ben ik het eens met Moorlag. Of hij het wel of niet heeft gedaan maakt nu nog niet uit. In dit soort zaken moet er eerst duidelijk zijn wat er gebeurd is en daarna verantwoording afgelegd aan degene die het moeten krijgen. Zomaar Kamerleden wegsturen zonder de volledige context duidelijk te hebben is geen manier van doen. Dan is het alleen maar symboolpolitiek.
Sowieso komt het heel slecht uit voor de sociaal-democraten van de PvdA, want als Moorlag gemaand wordt om weg te gaan en hij wil niet weggaan, dan telt de partij nog maar acht hoofden in de Tweede Kamer. Dat is ook een van de redenen waarschijnlijk waarom Asscher niet zo snel actie wil ondernemen. Al met al een horrorjaar voor de rode rakkers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten