Verkiezingen van 'irritantste woord van het jaar': shinen, duurzaam, genderneutraal

Geen categoriedec 01 2017, 17:00
Dit jaar kunnen we weer stemmen op het 'irritantste woord van het jaar'. We kunnen onze stem weer laten horen over welk woord we echt niet meer willen horen en waar we de kriebels van krijgen. Even een artikeltje dramatisch geërgerd reageren!

Het instituut voor de Nederlandse taal heeft een verkiezing georganiseerd en tien woorden genomineerd. Woorden die eerdere jaren genomineerd waren, doen dit jaar niet meer mee. Vorig jaar won 'treitervlogger'. In 2015 won 'me' (in plaats van mijn), in 2014 'oudjes' en in 2013 'kids'.

Welke woorden zijn genomineerd?
Ik weet het wel. Het wordt of Papadag, Duurzaam, of Genderneutraal. Deze woorden vond ik dit jaar wel echt het meest irritant. Jesse Klaver die elke vrijdag vrij wilde van de onderhandelingen, omdat die een 'Papadag had'. Duurzaam doet mij denken aan allemaal verschrikkelijk irritante hipsters die 'duurzaam' je gezicht in duwen (ja er zijn ook goede en leuke hipsters, maak je geen zorgen). Genderneutraal spreekt voor zich: de genderneutrale wc's, genderneutrale kleding, genderneutrale nummers en genderneutrale verhalen. Ik ben er klaar mee.
Bent u er ook net zo klaar mee als ik? U kunt stemmen op deze woorden via deze LINK.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten