96 procent van Telegraaf-lezers: “Handen af van onze geschiedenis!”

Nederlanders willen helemaal niet dat onze geschiedenis ter discussie wordt gesteld.

De overgrote meerderheid van de gewone Nederlanders steunt de GroenLinks racismeroepers die onze vaderlandse geschiedenis de oorlog hebben verklaard totaal niet. Dat blijkt duidelijk uit een online peiling van De Telegraaf, de grootste krant van ons land die door alle lagen van de bevolking gelezen wordt.

Op de Stelling van de Dag (Handen van historie Nederland) reageerde 96% met een “eens.” Slechts 3% was het daar niet mee eens, en de resterende 1% had “geen mening.”

Met andere woorden, de overgrote meerderheid vindt het volstrekt onzinnig dat de buste van Johan Maurits van Nassau verwijderd is uit het Mauritshuis en dat de J.P. Coenschool haar naam verandert omdat Coen niet politiekcorrect genoeg was voor onze tijd.

Uit de reacties van lezers blijkt duidelijk wat hun motieven zijn:

Veel stemmers vinden dat we juist trots moeten zijn op onze vaderlandse geschiedenis, ondanks een aantal zwarte bladzijden zoals het slavernijverleden tijdens de Gouden Eeuw. Die periode moet volgens een deelnemer echter wel in de context van die tijd worden geplaatst. „Wie weet wat men over 150 jaar over nu zegt. Misschien staat dan wel de doodstraf op het eten van vlees.” Het leggen van de daden van toen langs de meetlat van nu noemt iemand ’een goedkope vorm van politieke correctheid’.

Helaas komt één van de drie procenters ook aan het woord. Voor de goede orde gebruikt die maar even een godwinnetje om zijn punt te maken:

“Herschrijven is hier niet aan de orde. Maar een buste van Hitler willen wij ook niet in de straten zien van onze oosterburen omdat hij de grondlegger van de Duitse snelwegen was.”

De vraag is natuurlijk of we daar nu om moeten lachen of juist om moeten huilen?

Afijn, het is in ieder geval goed om te zien dat meer dan 9 op de 10 Nederlanders helemaal niets hebben met het gejank en gezeur van de zelfhaters die onze vaderlandse geschiedenis in een zo kwaad mogelijk daglicht willen afschilderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Abri079

  Als je werkelijk niets anders in je leven hebt dan zuur naar alles te kijken wat een leven heb je dan?
  Mijn mening? Flikker toch op!

  1. hans-e-pans

   Er zal een moment/tijd komen dat we onze driekleur niet meer mogen tonen, want daar kleeft natuurlijk ons gehele verleden aan.

 2. Ni28

  Zou de Nederlander eindelijk wakker worden en het opnemen voor eigen cultuur? Of gaat men door de knieën door onpasselijke tolerantie? De rek zou al van deze elastiekje uit moeten zijn.

  1. B. Pascal

   de rek is nu wel uit de cultuur. maar de verkapte christenhaat is nooit uitgerekt. men wil de christelijke geschiedenis aanpassen, veranderen en stelen. een kenmerk van een valse ideologie!

 3. Code134

  Deze peiling slaat helemaal nergens op: het is gericht op Telegraaf-lezers (rechts en dom Nederland) en de vraagstelling is idioot demagogisch.

  1. Ego-non-solus

   Code, Code, wat een buitengemeen rare reactie. “Rechts en dom”? Weet u, al eeuwen geldt de uitspraak dat wie zichzelf verheft verlaagd zal worden. Het bijzondere is dat daar geen enkele blogreactie daar voor nodig is, u doet het zelf. En het sneue is, u ziet dat niet.

  2. Bloem

   Terwijl wij er op dit forum toch uitermate zeker van zijn dat het links en dom moet zijn

   1. Steve Van der Vekens

    Links probeert zo slim te zijn dat ze dom overkomen omdat ze zichzelf in het hele verhaal vergeten. Ze zouden zichzelf graag in de poepert door moslims laten nemen.

    1. Code134

     ‘Ze zouden zichzelf graag in de poepert door moslims laten nemen.’

     Het is opvallend hoeveel homoseksuele fantasieën hier verschijnen.
     Veel reaguurders hier wordt toegewenst dat ze de moed durven vatten om uit de kast te komen.

     1. Steve Van der Vekens

      Maak je niet druk Code. 🙂

  3. trampoline

   Jij slaat helemaal nergens op. Je bent een verblind warhoofd en verder stel je helemaal niets voor!

  4. penis aqua di rosa

   Code welke krant lees jij dan?
   Volkskrant, AD, NRC etc etc?

 4. Ritter

  Er is een klein groepje activisten die aan de “beeldenstorm” doet en normaal kan je zulke kleine groepjes negeren.

  Helaas zijn er veel media die sympathiseren met dit soort activisten en ze een groot platvorm geven .Dus hoor en ziet je deze activisten vaak in de media.

  Je heb met de Zwarte Piet discussie gezien hoe groot de macht is van een klein groepje activisten……………..omdat ze vaak de steun hebben van veel media.

 5. Pedrito

  Groen-slinks is het platform voor fascistische linkse oproerkraaiers

 6. Bloem

  Gisteravond lieten ze bij het NOS journaal het hoofd van de JP Coen school uit Amsterdam aan het woord http://www.at5.nl/s/K9G
  Dit soort figuren hoort niet op een opleidingsinstituut thuis, zeker niet in een leidinggevende positie

 7. Rosasolis

  Waarom mag je niet soms trots zijn op de Nederlandse geschiedenis? Dit land dat zoveel heeft gedaan om bedreigde mensen tijdens de tijden van agressie: Joden opvangen die uit Spanje en Portugal moesten vluchten tijdens de jaren van de Inquisitie. Daarna was het opvangen van honderden Protestant Hugonieten uit Frankrijk, en later vluchtelingen uit de Franse Revolutie. Hoewel Nederland was neutraal tijdens WW 1, waren er vele slachtovers uit de dorpen van Belgie, die dringend medische hulp en een onderkomen nodig hadden. Ik denk als wij geen Nederlands VOC hadden dan waren wij gedwongen
  om een arme provincie van het United British Kingdom te worden! Ieder Nederlander
  mag zeer trots zijn op de geschiedenis van Admiraal Michiel de Ruyter. Die de grondlegger was van onze Nederlandse Marine. Uit mijn oude geschiedenis boek (uit Canada), weten wij dat vele moslim sjeiks Afrikanen verkochten aan de slavenhandelaren… Velen van deze kleurlingen waren Christenen. De slavenhandel was toen vreselijk…en helaas gaat het nog steeds door met jihad groepen die proberen de niet-moslim kleurlingen te overheersen…Boko Harum, El Shabat, etc.
  Maar hoewel er door de grote wereld geschiedenis weinig heilzaam is te vinden, vind ik dat dit mooie land het meest dichtbij is gekomen…door de eeuwen heen…tot nu toe!

 8. Heinz

  Droogstoppel heeft vele principes, maar het lot van de Javaan en de strijd van Havelaar interesseren hem niet. Want de Javaan is geen blanke christen. En dus moet deze ‘heiden’ zelfs blij zijn als hij zich dood werkt onder het juk van de gelovige Nederlander.

  1. Pjotter

   Heinz@ Je vergeet wel de blanke Nederlander 80% van de bevolking te noemen die als slaven en in armoede leefden en werden uitgebuit tot aan WO II.

   1. Heinz

    U hebt gelijk, helemaal. !

 9. Babaji538

  Een dubbele moraal is geen moraal.
  Petra Hermans

 10. Steve Van der Vekens

  De politiek in België houdt naar aanloop van de verkiezingen in oktober de lippen stijf op mekaar wat betreft immigratie.
  De Belgische media spelen hierin een prominente rol, ze doen niets anders dan de aandacht afleiden van mensen die zich zorgen maken en geen hoofddoek meer kunnen zien.
  Ik heb nu twee dagen alles op HLN gevolgd en ik voel me slecht bij de manier waarop de media criticasters uitsluit. Wat een ratten, het frustreerd me.
  Doet altijd goed om hier terug te komen en de meningen te horen van normale mensen. Groeten.

 11. Pjotter

  Dus als dit onderzoek een juist beeld geeft dan zou 97% moeten buigen voor 3% een juist beeld van de NL democratie, dat dan wel.

  En dat straatnamen en schoolnamen gezeik, je wordt er kotsmisselijk van, als er dan zo nodig schuld en boete moet worden gedaan neem dan de rijkdommen af van de enkele bekende families nazaten die deze daden hebben verricht en zadel er niet elke Nederlander mee op.

  1. van Urk

   Eerst is God doodverklaard door de rode haan, met medewerking van Linkse cabaretiers en de Linkse pers, nu worden de tradities en geschiedenis om zeep geholpen of verdoemd. Deze “beeldenstorm” vervreemdt de Nederlander van zijn eigen geschiedenis ,van zijn identiteit en dus van zijn Nederlanderschap. Is dat wat de overheden willen? Dit politiek correct verdraaien van de geschiedenis doet mij erg aan Orwells “1984” denken waar het “ministry of truth” aan nepnieuws en geschiedvervalsing deed om alles aan de partij ideologie aan te passen en ongewelvallige zaken in de “memory hole” verbrandt onder het partij motto “Ignorance is strenght “. De partij visie op de geschiedvervalsing is: “Who controls the past controles the future, who controles the present controles the past”.

 12. eRik2017

  Nou moeten wij met z’n allen eens kijken naar de roep van enkele personen die een minimaal klein percentage van de bevolking vertegenwoordigen.
  Mensen weten langzaam dat als je onzinnige dingen schreeuwt over onderwerpen zoals dit, dan wordt je gehoord en ook nog eens serieus genomen.
  Het probleem is alleen dat als er weer eens geschreuwd wordt, dan staan er meteen 10 minigroeperingen direct klaar om mee te schreeuwen.

  Het spreekwoord zegt, als een schaap over de dam is, dan volgen er meer.
  Er vmag ook wel eens gezegd, zo is het genoeg, over tot de orde van de dag. Maar neen. Zodra je eenmaal de zwarte piet hebt geliqideerd, is het de beurt aan namen van tunnels, straten en scholen.

  Als het gaat over reacties die verwizjen naar die met met die snor, dat gebeurd op DDS dagelijks. Wij mogen toch niet hopen dat ze op Joop.nl ook citaten gaan overnemen.

  Mensen met problemen over de Nederlandse geschiedenis: Aan het werk! en laten wij werken aan de toekomst, om te voorkomen dat mensen elkaar weer de kop in moeten slaan voor een brood op een zak aardappelen.

 13. Ni28

  Code 134 is een ongelooflijke schoft zonder hersens en zou hier eindelijk gedumpt moeten worden.

 14. Ni28

  Code pleit in wezen voor de herschrijving van Nederlandse geschiedenis en zou liefst zelf vele beelden vernielen. Wat een barbaar! Afgekeken van de IS praktijken zeker.

 15. Parestado4

  Kijk:We worden geregeerd vanuit de randstad en wel vanuit Den Haag.De rest van Nederland zijn in hun ogen tweede rangs burgers.Nou heb ik niet zoveel op met dagblad de Telegraaf,maar wat gezegd,moet gezegd worden.

 16. Gerlos

  Hoe is het toch mogelijk dat een kleine groep activisten de kans krijgt om de Nederlandse geschiedenis naar de bliksem te helpen. Gelukkig blijkt dat 96 procent vindt dat ze met hun poten daar vanaf moeten blijven en gaan denken wat er anno 201i in wereld afspeelt inplaats zich druks te maken over wat er eeuwen geleden is gebeurd. Waarschijnlijk hebben deze zuurpruimen niks anders te doen en genieten ze van de Nederlandse STAATSRUIF.

 17. Zout

  Het mooie van geschiedenis is dat het al is geschied, daarom heet het ook geschiedenis.
  Je kunt doen wat je wilt en blèren wat je wilt, de geschiedenis is de geschiedenis.

 18. chicamo1

  Al deze policor nazi’s doen alsof Nederland de slavernij heeft uitgevonden. Slavernij is bijna zo oud als het mensdom. Daarbij werden slaven veelal geronseld door in eerste instantie de Afrikaanse en Arabische bevolking. De Nederlanders zorgden voor de verscheping en verkoop in Amerika. Slavernij is nooit goed te praten, maar dit is realiteit. En nog steeds is er in Afrika slavernij, helaas.

 19. pejoar

  de terreur van minderheden wordt groter en groter.
  kleine groepen die te veel media aandacht krijgen en hun onzin proberen op te dringen.
  Poetin zei eens dit:
  “In Rusland leven we als Russen. Elke minderheid, van overal, die wil leven in Rusland, om te werken en te eten in Rusland, spreekt Russisch, en moet de Russische wetten respecteren.

  Als ze de sharia prefereren, en het leven leiden van een moslim, dan adviseren wij hen om naar die plaatsen te gaan waar dat is de staatswet. Rusland heeft geen islamitische minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig, en we zullen ze geen speciale privileges toekennen, of proberen om onze wetten te veranderen om beter bij hun wensen te passen.

  Het maakt niet uit hoe hard ze roepen ‘discriminatie’. We tolereren geen gebrek aan respect voor onze Russische cultuur. We kunnen beter leren van de zelfmoord van Amerika, Engeland, Nederland en Frankrijk, als we willen overleven als natie. De moslims zijn die landen aan het overnemen en dat zal ze niet lukken met Rusland.

  De Russische gewoontes en tradities zijn niet compatibel met het gebrek aan cultuur of de primitieve manier van sharia wetgeving en moslims. Wanneer dit eervolle wetgevend lichaam denkt aan het maken van nieuwe wetten, moet het in gedachten hebben de Russische nationale belangen voorop te stellen, in acht nemend dat de moslims minderheden zijn en geen Russen.”

 20. Sprripk

  Veel westerlingen zijn vreemdelingen in hun eigen cultuur.Nederland(die door de christelijke identiteit in een eeuwenlang proces gevormd is) was nog tot aan het begin van de tweede helft van de vorige eeuw één van de meest christelijke landen van Europa…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/01/15/laat-de-islamisering-die-nu-plaatsvindt-in-europa-niet-verder-toenemen/

 21. Zout

  Alsof je met je handen aan onze geschiedenis zou kunnen zitten. Geschiedenis is een vaststaand feit, die kun je nooit veranderen.

  Gisteren is vandaag niet meer…
  Vul m’n glas nog maar een keer…

  https://www.youtube.com/watch?v=WkNFoP87Vks

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.