96 procent van Telegraaf-lezers: "Handen af van onze geschiedenis!"

Geen categoriejan 18 2018, 13:00
Nederlanders willen helemaal niet dat onze geschiedenis ter discussie wordt gesteld.
De overgrote meerderheid van de gewone Nederlanders steunt de GroenLinks racismeroepers die onze vaderlandse geschiedenis de oorlog hebben verklaard totaal niet. Dat blijkt duidelijk uit een online peiling van De Telegraaf, de grootste krant van ons land die door alle lagen van de bevolking gelezen wordt.
Op de Stelling van de Dag (Handen van historie Nederland) reageerde 96% met een "eens." Slechts 3% was het daar niet mee eens, en de resterende 1% had "geen mening."
Met andere woorden, de overgrote meerderheid vindt het volstrekt onzinnig dat de buste van Johan Maurits van Nassau verwijderd is uit het Mauritshuis en dat de J.P. Coenschool haar naam verandert omdat Coen niet politiekcorrect genoeg was voor onze tijd.
Uit de reacties van lezers blijkt duidelijk wat hun motieven zijn:

Veel stemmers vinden dat we juist trots moeten zijn op onze vaderlandse geschiedenis, ondanks een aantal zwarte bladzijden zoals het slavernijverleden tijdens de Gouden Eeuw. Die periode moet volgens een deelnemer echter wel in de context van die tijd worden geplaatst. „Wie weet wat men over 150 jaar over nu zegt. Misschien staat dan wel de doodstraf op het eten van vlees.” Het leggen van de daden van toen langs de meetlat van nu noemt iemand ’een goedkope vorm van politieke correctheid’.

Helaas komt één van de drie procenters ook aan het woord. Voor de goede orde gebruikt die maar even een godwinnetje om zijn punt te maken:

"Herschrijven is hier niet aan de orde. Maar een buste van Hitler willen wij ook niet in de straten zien van onze oosterburen omdat hij de grondlegger van de Duitse snelwegen was."

De vraag is natuurlijk of we daar nu om moeten lachen of juist om moeten huilen?
Afijn, het is in ieder geval goed om te zien dat meer dan 9 op de 10 Nederlanders helemaal niets hebben met het gejank en gezeur van de zelfhaters die onze vaderlandse geschiedenis in een zo kwaad mogelijk daglicht willen afschilderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten