Als voorspeld: EU verklaart pulsvisserij illegaal, Nederlandse vissers geruïneerd

“Nederland reageert ontzet.” 

Zoals wij gisteren al voorspelden heeft het Europees Parlement besloten om de pulsvisserij (of pulskorvisserij) illegaal te verklaren. Het Europees Parlement heeft de Fransen dus gelijk gegeven. Die riepen dat dit soort visserij slecht is voor het milieu en de visstand. Natuurlijk is dat de grootst mogelijke onzin — het is gewoon een mooie innovatie waardoor er effectiever gevist kan worden — maar daar hebben de Fransen lak aan. De techniek is immers afkomstig uit Nederland, waardoor onze vissers een “concurrentievoordeel” hebben. Door de techniek af te schaffen worden onze vissers in één klap geruïneerd en kunnen Franse vissers lekker doorgaan met hun werk.

CDA-europarlementariër Annie Schreijer-Pierik reageert geschokt op deze beslissing van haar Europese collega’s:

“Dit is een ramp voor de Nederlandse visserij en de kottersgezinnen. De inkomens van vierhonderd gezinnen komen hierdoor op de tocht te staan.”

Jan Huitema, europarlementariër voor de VVD, is het daar helemaal mee eens. Hij noemt het besluit “het zwartst mogelijke scenario” en voegt daar aan toe:

“Bij voorbaat wordt een techniek afgeserveerd zonder onderzoek af te wachten. Dit is een stap terug voor Europa.”

Dit zijn dus dezelfde personen van dezelfde partijen die onverdeeld achter het Grote Europese Project staan; dat project waardoor Duitsland en Frankrijk saampjes de rest van Europa vertellen wat ze wel en niet kunnen doen. Ze kunnen nu dus wel klagen, maar juist zij hebben ervoor gezorgd dat dit soort dingen kunnen gebeuren.

Het enigszins goede nieuws is dat het Europees Parlement nog moet praten met de Europese visserijministers en met de Europese Commissie. Die moeten het besluit ook steunen. Maar, zoals Huitema terecht zegt, is dat “een heel moeilijk verhaal” voor Nederland. De Fransen hebben hun zin gekregen in het Parlement, en zullen dat ongetwijfeld ook krijgen van de andere Europese visserijministers en natuurlijk al helemaal van de Europese Commissie.

Het bewijst maar weer dat het Grote Europese Project Nederland in niets meer of minder dan een vazalstaat van Frankrijk en Duitsland verandert. We kunnen roepen wat we willen, maar als die twee landen besluiten dat ze ons even willen “aanpakken” dan is niemand in staat om ze tegen te houden — Den Haag al helemaal niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. Archetype01

  kom maar met gedoogbeleid.

 2. Brand_Hendrik

  Laten we als Nederland weer baas worden over eigen water. Uit de EU en goede handelsbetrekkingen aanknopen met de omliggende landen.
  Ga voor Nexit!

  1. Henk-Jansen

   En jij denkt dat de Europese Unie ons zo maar gratis en voor niets een goede handelsbetrekking geeft?

   1. Holland

    Het maakt niet uit wat het kost, laffe schijtbak.

    1. Henk-Jansen

     Doe eens niet zo achterlijk, Holland. Als je de EU wilt verlaten zal dat handenvol met geld kosten, wil je daarnaast ook nog eens een goed handelsakkoord met de EU zul je alsnog miljarden per jaar moeten afdragen aan Brussel en alle relevante economische regelgeving klakkeloos over moeten nemen zonder dat je daar zelf inspraak ik hebt. Als je denkt dat Nederland buiten de EU beter af is als erin ben je ongelooflijk naief!

     1. Holland

      Wim, met Great Britain gaat het anders geweldig. The Economist: “THIS WAS NOT MEANT TO HAPPEN, leest de laatste regel van de subkop. “CHAOS was predicted. Following Britain’s vote to leave the European Union (EU) in June 2016, most economists believed that a recession was imminent. A government study published in the run-up to the referendum forecast that house prices would fall quickly, by up to a fifth, and that unemployment would rise by over 800,000. But there has been no recession. It is true that Britain has slipped down the international league tables of GDP growth since the Brexit vote, but growth in both 2016 and 2017 still averaged around 2%, roughly similar to 2015. Furthermore, house prices are steady and unemployment has dropped to a 40-year low of 4.3%. Disaster has been avoided. What went right?”

      Zoals gezegd: je bent een laffen en gierige schijtbak.

     2. Henk-Jansen

      Holland, met de Britten gaat het helemaal niet ‘geweldig’, het gaat gewoon normaal met ze in het huidige economische klimaat. Verder begrijp je niet dat het VK en Nederland niet met elkaar te vergelijken zijn. Het VK heeft een interne markt van 65 miljoen mensen en haar economie is veel minder op de export gericht als de onze. De economische schade zou bij ons dan ook veel groter zijn dan bij het VK.

     3. glazenbol

      iK HEB EEN KANARIEPIETJE DIE EEN TON WEEGT EN ZO STERK IS DAT HIJ MET ZIJN EIGEN KOOITJE KAN VLIEGEN, DEZE ONZIN GELOOG JIJ WAARSCHIJNLIJK OOK ZULTKOP!!

   2. denk eens na

    Dan met andere landen bv china en rusland .Laten we de haven van Rotterdam en Schiphol open stellen voor de Chineesen .

    1. Henk-Jansen

     Wat ongelooflijk naief gedacht van jou, de Nederlandse export is voor meer dan 70% op EU gericht en als je denkt dat dat zo maar door China en Rusland overgenomen kan worden heb je totaal geen verstand van de economie.

     1. denk eens na

      Wat denk je dat de eu kost? Laten we beginnen met alle asiel zoekers te weigeren, een asielzoeker kost 500.000 in zijn hele leven dat keer 30.000 die jaarlijks binnen komen . tel uit je winst.

     2. glazenbol

      Het word steeds leuker hier, een totaal hersenloze die een ander durft te beichten van het niet hebben van verstand!! slapstick van de hoogste orde!

    2. Zout

     @Denk eens na: Henkie is een weg-met-ons trol. Die moet je in z’n trollensnot laten gaarkoken.

     1. Henk-Jansen

      Dus ik ben een trol alleen omdat ik een andere mening hebt dan jullie, Zout?

     2. Zout

      @Henkie: Okay, jij hebt een andere mening, dat klopt. Maar vaak gaat het bij trollen niet om een andere mening maar om het stoken om te stoken.

     3. Henk-Jansen

      Ik plaag jullie gewoon af en toe, maar daar kun je toch tegen, Zout? 😉

     4. Zout

      @Henkie: Ja.

     5. Holland

      Door de EU goedgekeurd nieuws: Henk-Jansen = Wim H. = Trol134. Oud nieuws natuurlijk, maar altijd het herhalen waard.

     6. Henk-Jansen

      Ik heb het al vaker verteld, Holland, maar ik ben code134 niet.

  2. Kees

   Precies, daar heb je helemaal geen EU voor nodig, die hadden we vroeger ook niet. Samenwerken kan overal en altijd. En laten we hopen dat we ook van de euro af zijn als die binnenkort klapt, als Italie een parallelle munt gaat invoeren.

 3. Pretpark

  De gestapo in Brussel, heeft net als toen,een hardwerkend volkje in nederland,een ster gegeven!!!!!!!!!
  Wat een schoften!!!!!!!
  Vvd,en Cda, en vooralD66,GEWELDIG HE,ga eens met die vissers praten,ikzelf hoop dat ze jullie het huis uit schoppen!
  Geweldig,de nieuwe NAZISTAAT, EUROPA!!!!!

  1. Zout

   @Pretpark: Ik ben bang dat het de gemiddeld Nederlander geen reet interesseert. Het stemmen op partijen als VVD, CDA, D66 en PvdA impliceert dat.

   Aan ons de taak om overal en altijd te ageren tegen deze EU-roversbende!

   1. Meester Kong

    De gemiddelde Nederlander ziet dat gewoon goed.
    Geeft wel te denken @Zout.
    Zelfs die madam le Pen is op haar schreden terug gekomen en wil niet meer uit de EU

    1. Zout

     @Kong: De PvdA is dood, lang leve de PvdA.

     1. Meester Kong

      Ach gut, we hebben een demente onder ons …..

     2. Zout

      @Kong: Morsdaudt!

 4. Code134

  “Volgens Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond, wordt het voortbestaan van de platvisvloot ernstig bedreigd. ‘We hebben die pulswing ontwikkeld omdat we met de hoge brandstofprijzen niets meer konden verdienen. Als we terug moeten naar de oude werkwijze en als de brandstof weer duur wordt – en dat gaat geheid gebeuren – betekent dat voor veel schepen het einde. We moeten nu vechten voor het behoud van de Nederlandse driekleur op de Noordzee.’ ”

  De pulsvisserij maskeerde dus de ondergang van een zieltogende bedrijfstak.

  1. Holland

   Trol134 heeft het buskruit niet uitgevonden. De pulsvisserij was door innovatie juist weer bloeiend en winstgevend. De Franse visserij is zieltogend. En de Nederlandse nu ook door dictatoriaal Brussel. Gedwongen om terug te keren naar het ‘middeleeuwse’ vissen. Het is bijna niet te geloven.

   1. Zout

    @Holland: Wat zal ik de dag heugen dat deze vreselijke kwijl van een Wim zijn reacties staakt. Gelukkig weten jij en ik dat hij het erom doet, hij kan niet anders, wil niet anders en doet niet anders. 😉

    1. DolleDries

     Het is met code is het zo, hij schrijft niet wat hij denkt. Hij schrijft hier misschien in opdracht of waarschijnlijker hij is geestelijk gestoord. om de boel op te juinen.
     Dat heeft tot het gevolg dat hij niet meer weet wat hij geschreven heeft.
     Voor een tijd terug schreef hij onder de naam Beukman. Toen ging het over omde vereniging Martijn te verbieden. Natuurlijk lag hij weer dwars en sprak zijn sympathie uit voor deze vereniging. Wat hem tot een pedofiel maakte. Het beste is code niet serieus te nemen.

     1. corfo

      @ DD
      De figuur @ Cootje is volledig geschift, zijn deerniswekkende situatie wordt steeds duidelijker zichtbaar, hoofdzakelijk door zijn, wat hijzelf noemt : “reacties”, maar in feite zijn het hilarische zelfportretjes.

     2. Zout

      @DD: Waarvan akte, met dank.

  2. glazenbol

   Ach na het slopen van de bouw, het transport, een groot deel der kleine MKBers zijn nu de vissers de dupe van het Europese/NEDERlandse wanbeleid!!

 5. Babaji538

  In een houding waarbij het voetvolk als goedkoop plebs
  wordt gepasseerd, nemen gedane zaken geen keer.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.
   Als je een lange leren broek draagt heb je óók leren pijpen !
   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans

   1. Marija

    🙂 🙂

 6. B. Pascal

  In de jaren 80, kwamen er quota’s om de Fransen,
  In de jaren 90, een heffing om de Fransen,
  Nu een verbod, om de Fransen.

  Wanneer ziet ons volg dat er meer Fransen zijn dan Nederlanders.
  Dat betekend dat we in het Europees Parlement met minder zijn.
  Daardoor leiden we altijd verlies.

  DEMOCRATIE : DICTATUUR VAN DE MEERDERHEID!

 7. tomygun

  Zo,n EU parlement maakt meer kapot dan u lief is .
  EU meer smaken hebben we niet .
  Is er niet een aannemer die van Brussel een eiland wil maken ?
  het liefst drijvend zo dat de vissers het naar de ocean kunnen
  sleepen en daar de stop eruit kunnen trekken .
  Tja en dan roepen alle dobernegers in Brussel verzamelen.
  Oops de dag begint met goed nieuws .

 8. denk eens na

  Uit de eu en handels verdragen afsluiten met de USA, China ,Rusland , Australie.

  1. Mart

   De Bricslanden doen het aardig,denk ik.Mart Brasil.

 9. Zout

  Mijn partijleider zei het zo:

  Dit is de EU-realiteit. Meerderheid van Europese landen zal altijd het Nederlands belang kunnen overstemmen. Nu zijn onze vissers de pineut, een volgende keer ons MKB, dan wordt ons weer immigratie opgedrongen. De EU is een gedrocht en HEEL SLECHT voor NL!

  1. corfo

   @ Zout.
   Zoals altijd : volkomen juist.
   EU = dictatuur.

   1. Henk-Jansen

    Het EU-parlement is gekozen door het volk. Hoe kun je het dan een dictatuur noemen?

    1. corfo

     @ H.J.
     Zoals ik in een andere reactie over Femke H. las, “kan een mens veranderen”, volgens een linksdenkende reaguurder; zou best kunnen.
     Mensen die op democratische wijze zijn verkozen worden binnen no-time dictators als ze bemerken dat “regeringsleiders” van EU-lidstaten, voor hen buigen als knipmessen en alleen maar kunnen lispelen : “Natuurlijk Korsakofje Juncker, gaan we doen hoor ! Natuurlijk sturen we wél miljarden naar Griekenland, hoewel we onze domme bevolking hebben wijsgemaakt dat we dát niet zouden doen. Natuurlijk nemen wij het aantal parasieten op dat u ons opdraagt”. Mensen die menen zich álles te mogen/kunnen veroorloven veranderen in dictators.
     Beste H.J. mensen kunnen veranderen en dát is gebeurd met EU-figuurtjes.

    2. Ni28

     Ook in dictaturen mag het volk kiezen uit verschillende kwaden.

    3. Holland

     Het EU-parlement is een papieren tijger, samengeklonterd in enkele gedisciplineerde en aangestuurde kartels, zonder de bevoegdheid om zelf wetsvoorstellen in te dienen. Kortom: duurbetaald stemvee.

    4. Zout

     @Henkie: Democratisch gekozen? Nederland heeft ongeveer 4% invloed binnen het EU-parlement bij een zetelverhouding van 766/26.

     Weet je wat dat betekent voor jouw ene enkele ‘democratische’ stem?

     1. Henk-Jansen

      Nederland heeft ook maar 3,3% van de inwoners in de Europese Unie, we hebben dus al meer politieke invloed dan we eigenlijk zouden moeten hebben.

     2. Zout

      @Henkie: Ik heb het naar boven afgerond. de werkelijke invloed (766/26) is 3,4%.

      26 zetels gedeeld door 100% van 766 zetels = 26:7,6= 3,4%

      Maar Henkie, jij mag blijven steken bij het cijfer, ik heb het over de werkelijke invloed van ons land op de besluitvorming binnen de EU, en die is minimaal.

      Het zal je daarom niet verbazen dat ik op FVD stem, dat ik voorstander ben van Nexit, de gulden en samenwerking binnen de EU i.p.v. onderwerping.

     3. Henk-Jansen

      Ik snap het wel hoor, dat je uit de EU wil want het is natuurlijk een romantische gedachte, om weer baas over de eigen grenzen en regels te zijn. Ik ben echter van mening dat een nexit de Nederlandse economie en onze welvaart te veel schade toebrengt.

    5. swetsnek

     NIET WAAR

  2. Meester Kong

   Zelfs als trol is @Zout nog het lachertje van dit forum.
   Man man ga je heil eens ergens anders zoeken 🙂 🙂

   1. Zout

    @Kong: Mijn partijleider zei het zo:

    Dit is de EU-realiteit. Meerderheid van Europese landen zal altijd het Nederlands belang kunnen overstemmen. Nu zijn onze vissers de pineut, een volgende keer ons MKB, dan wordt ons weer immigratie opgedrongen. De EU is een gedrocht en HEEL SLECHT voor NL!

    Stem FVD!

  3. Fortiori

   Het verlaten van de EU is plassen in eigen broek. Het is als het verlaten van de grote trailer met handel en op het solexje verder met 2 fietstasjes……bij de grens tegengehouden ?… snapt U.

   1. Vit

    Maar het geeft wel een warm gevoel.

    1. Fortiori

     Is dat ervaring ?

     1. denk eens na

      Het is ook wel lekker dat je dochter geen hoofd doek op moet , vind ik persoonlijk belangrijker dan geld.

 10. raaf

  De fransoos heeft alweer zijn zin. Maar ik verzeker u: er gaat nog veel meer dergelijks komen! De fransen hebben er nu alles aan gedaan om die lastige concurrent op visserijgebied te liquideren, en zullen er nu alles aan gaan doen om het NL ook op landbouwgebied, waar er ook hervormd moet gaan worden (staat ook op de agenda) kapot te maken. Zodat zij, en niet NL, weer de tweede landbouwproductenexporteur ter wereld wordt. Met Macrons voorstellen voor verdere integratie zullen zij ons op nog veel meer terreinen kunnen overheersen en tegenwerken.

  In NL weten de Eurofielen (bv. die van het CDA, wiens politici in de jaren negentig zo veel soevereiniteit, ook op landbouw- en visserijgebied, hebben overgedragen aan ‘Brussel’) nog steeds niet hoe het werkt in de EU, he? Als je iets wilt, vraag dan eerst aan de fransen of het van hen mag! Want als je hen tegen je hebt, dan kun je het wel vergeten, dan gaat iets niet door. Ze krijgen in het EP altijd hun zin, en ook in de Europese Raad van ministers. De NL vissers wisten ook niet hoe het werkt in de EU, maar hun vakvereniging had hun moeten waarschuwen: ‘Maar 5% van de vloot mag innoveren, houdt u daaraan! Het is er nog niet door in ‘Brussel’, ook al is het mogelijk om met Europese subsidies en in afstemming met de eigen NL overheid te investeren. DOE HET NIET zo lang er in Brussel geen definitief, onomkeerbaar fiat ligt!’. Die 5% moesten de Hollanders serieus nemen. Brussel is niet van het gedogen, zoals hier. Nl zijn te ondernemend, in de ogen van de rest van Europa.
  Daarom passen we niet bij elkaar, en zijn we veel beter zonder EU af als we onze eigen vrije gang kunnen gaan, en kunnen innoveren als we dat willen. Het is een federaal Europa onder Franse leiding of Nexit, er is geen tussenvorm.

  Als je in de EU wilt blijven (‘Europa heeft alleen maar voordelen’, om met Pechtold te spreken), dan zul je als Hollander moeten beseffen, dat het op de FRANSE wijze zal gaan. Dat betekent: geen of zeer trage innovatie, het kunstmatig overeind houden van niet-rendabele bedrijven, op elk gebied, maar berucht is hun landbouwsector, met gigantische subsidies, en dat al decennia lang, en Fort Europa, net zoals altijd al in Frankrijk het geval is geweest, afschermen tegen betere en voordeligere producten uit de rest van de wereld middels importheffingen (protectionisme, dat zij uit hebben gevonden (mercantillisme)). Het gevolg is: steeds verder achterop komen te lopen bij de rest van de wereld, geen innovatie, veel kunstmatige staatsteun, en de Fransen zijn overal de baas over (eerst nog met de Duitsers, maar de demografie werkt sterk in Frans voordeel, de pariteit tussen die twee zal op den duur verdwijnen). Dat wordt het ‘Europa’, ja, dus ook het NL, van de toekomst: wen er maar vast aan. Er zijn maar twee smaken (en de britten hebben dat goed begrepen): of een Nexit, of een Frans europa met veel armoe, weinig ondernemingszin, veel subsidies en protectionisme, veel geldverspilling, een zwakke Euro (zo zwak als de Franse franc vroeger), continue begrotingstekorten en oplopende staatsschulden, richting Griekse toestanden. En denk niet, dat NL dan toch maar straffeloos zijn eigen gang kan gaan, zoals het nu nog wel kan als het toch gewoon met die nieuwe vismethode verder zou gaan. Nu kunnen we nog, omdat NL de grootste netto-betaler is, evt. boetes aftrekken van de netto-bijdrage en zo op ramkoers richting een Nexit gaan, maar als straks de Fransen hun Europese leger krijgen, dan zal dat ook niet meer kunnen omdat dan de Europese marine, onder Franse leiding, onze vissersschepen aan de ketting zal leggen (en zeg niet dat dit denkbeeldig is: denk aan de kabeljauwoorlog tussen de moderne Europese landen Engeland en Denemarken in de jaren zeventig).

  Dus gaan de naïeve Hollanders gewoon verder richting een Groot-franse, europese superstaat, of stappen we eruit nu het nog kan en nog niet alles kapot is gemaakt?

 11. Mark kuiper

  het ligt niet aan de partijen ( behalve D66 maar mogen naar de maan lopen ) maar aan de partijleiders rutte die moet vervangen worden door iemand van de cda of vvd die een rechte rug heeft

 12. DolleDries

  Gezien de meeste stemmen naar de EU geliefde partijen gaan mogen de vissers wel hun dankbaar richten naar deze stemmers en partijen.

 13. Ni28

  Het recht van de sterkste in de EU. Een grote land gaat zich niet schikken naar een kleine land ook als deze gelijk heeft. De Fransen willen niet investeren in vooruitgang zij laten zich liever uitbetalen voor hun achteruitgang met zowat nog echte manufacturen die zich geen modernisering kunnen veroorloven. En wij moeten het betalen. Ik heb nog geen woord van Rutte gehoord in deze die heeft al vast voor getekend. Want wij leven in een gave land. Ik hoop dat de vissers zich niet bij neerleggen en een hoop herrie gaan maken. Maar ook zij leven in een gave land.

  1. Zout

   @Ni28: Nederland heeft ongeveer 4% invloed binnen het EU-parlement bij een zetelverhouding van 766/26. Ongeveer 80% van onze wetgeving is afkomstig uit Brussel. Deze rekensom gaat nog verder wanneer we weten dat onze nationale visserij (pulsvisserij) de nek is omgedraaid en het daar beslist niet zal stoppen.

   Deze rekensom wordt de Nederlandse burger nooit voorgehouden, de beslissingen, zoals de EU Grondwet en het Oekraïneverdrag, worden ons alleen meegedeeld.

   Hoogste tijd om dat te doorbreken. Stem FVD en ga voor Nexit!

 14. buitenbeentje

  Ik onthoud me maar van commentaar, veel te veel trollen aanwezig vandaag, geen zin in. Ik sla steeds vaker over, DDS wil niet anders. Waarmee ik geenszins wil aanduiden dat ze me nodig hebben. Zonder lezers gaat het ze vast beter.

  “suicide is painless” zingen doet.

  1. Meester Kong

   Ach zielepoot, je wilt gewoon geen andere mening horen.
   Vrijheid van meningsuiting is je een gruwel.

   1. corfo

    @ Mr.Kont.
    Wát een stom gewauwel van jou; maar dat zijn we wel gewend natuurlijk. @ buitenbeentje geeft een reden aan waarom hij, mogelijk tijdelijk, wenst te stoppen met reageren op DDS, maar dat is jou kennelijk een gruwel : wéér iemand minder om te demoniseren, belachelijk te maken of te beledigen.
    Jij mag dom lullen zoveel als je wilt, maar als een ander niet van o.a. jouw domme geleuter is gediend én dat duidelijk aangeeft, begin je te zeiken.
    Typisch verderfelijk links gedrag.

    1. Meester Kong

     Als ik mij aangesproken voel, mag ik dan geen commentaar geven op zijn redenen.
     Andere meningen zijn de meeste reaguurders een gruwel.
     Zelfs Michael v/d G moest verdwijnen na zijn islam = religie 🙂 🙂

     1. corfo

      @ Mr.Kont.
      “Mensen” als jij moeten “te vuur én te zwaard” bestreden worden`.
      Het betreft n.l. een soort uitvaagsel van de maatschappij dat voorstander is van een dictatuur, landverraad, demoniseren van andersdenkenden, zelfs het vermoorden van andersdenkenden behoort tot hun “mogelijkheden”, zoals al een paar keer is gebleken.
      Het betreft het meest gevaarlijke deel van de bevolking, dat liegt, bedriegt, naar boven likt én naar beneden trapt, dat kwijlend naar hun “leider” opkijkt en hem blindelings zal volgen in álles wat de minkukel doet én zegt. Gedrag als van lemmingen, maar ze hebben door hun grote domheid zelf (nog) niet in de gaten.

  2. Zout

   buitenbeentje: Niet opgeven, strijd de goede strijd! We hebben een oorlog van linksaf tegen ons land te winnen.

 15. Ni28

  Code heeft zijn afspraak bij de psychiater pas vanmiddag.

  1. Meester Kong

   Ga jij ook al mee in die waanzin?

   1. Holland

    Trol Kong springt wel heel opvallend in de bres voor zijn medetrolletjes. Iets behoedzamer manoeuvreren, Kongetje.

    1. corfo

     @ Holland.
     Die hele rotzooi aan trolletjes moet worden behandeld aan schizofrenie !
     Één trol hoort stemmetjes in z’n hoofd en gaat denken dat hij wel 15 trolletjes is en handelt ook dien overeenkomstig; z.s.m. behandelen die zooi.

     1. Meester Kong

      Even wat dingetjes in je reaguursel omdraaien en je hepT de waarheid…

  2. Zout

   Ni28: Dat is vast zijn laatste sessie, Wim in uitbehandeld. 😉

   1. swetsnek

    hahahahaha het blijft mooi niet opgeven jongens hoor hahahahahah

 16. Groen Rechts

  Ach ja, als we het laatste visje uit de zee gepulst hebben, kan de visservloot alsnog naar de sloop.

 17. corfo

  Éen reaguurder stelde een NEXIT voor (helemaal mee eens !)
  Een reactie luidde : “Doe eens normaal, wat denk je dat een NEXIT gaat kosten ?”
  Mijn reactie : Wat kost het aanblijven in de EU ons ? Liever éénmalig een groot bedrag betalen om verlost te worden van een dictatuur dan jaarlijks miljarden in een bodemloze put te gooien.
  Wat gaat het verbod op de pulsvisserij ons niet kosten ? Kapitaalvernietiging van miljoenen euro’s voor de vissers; fin.hulp van de NL-overheid voor hen, én terecht.
  De EU heeft al méér kapot gemaakt als u lief is !!!
  Stap uit de dictatuur, “geleid” door een Zuipschuit, terzijde gestaan door paljassen.
  NEXIT z.s.m. ongeacht de kosten !!

  1. Zout

   @Corfo: Inderdaad Nexit, uit de euro en stemmen op FVD, of andersom, dat mag ook. 😉

   1. Fortiori

    De Euro is een internationaal geaccepteerde reserve valuta voor de centrale banken. D.w.z. een wereldmunt. Zout, een goed gemeend advies: laat je niet meer uit over die onzin, uit de Euro. Lees anders eerst er het nodige over. IMF, SDR, belangrijkste munt blijft de dollar met 41,7% en de euro met bijna 31%. De yen en het Britse pond volgen met elk ruim 8%.die deel uitmaken van het z.g. “valuta mandje” Het is te begrijpen.

    1. Zout

     @Fortiori: Zou ik alleen staan in deze opvatting?

     Er is nog steeds veel twijfel, gek heh?

     https://www.nu.nl/economie/3970073/economen-verdeeld-houdbaarheid-euro.html

     1. Fortiori

      Zout, gelezen…Inderderdaad er is verdeeldheid. Maar geen zekerheidje dat het verlaten van de muntunie een sprong voorwaarts is. Met name de moeder aller crises is toch wel benauwend. Met de Euro ben je in het internationale betalingsverkeer nog altijd goed af. EU is nog altijd groter dan Nederland of welk ander land ook binnen die EU.

 18. George van de linden

  Kort maar krachtig:

  Fijn hé die Eu!

 19. trampoline

  De EUSSR staat onder dictatatuur van de grote landen w.o. Duisland en Frankrijk. Zij maken de dienst uit en wij hebben niets te zeggen.
  Daarom is sabotage en boycot van de EUSSR noodzaak en geoorloofd.

 20. Vit

  “De pulsvisserij maskeerde dus de ondergang van een zieltogende bedrijfstak.”

  Die redenatie kan ik niet helemaal volgen Wim, kun je dat even uitleggen?

 21. Vit

  Ik neem aan dat er geen alleenrecht (octrooi) is op pulsvisserij (een innovatie) dus waarom zouden andere landen dat ook niet gaan doen?

 22. Duckday

  Dat zat er gewoon in Frankrijk maakt de dienst uit
  Nederland snel N exit
  Wat heeft de EU en Euro ons nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid voor de NORMALE man vrouw gebracht in Nederland
  En voor al die zuurpruimen het uittreden kost niks zal alleen miljarden op brengen En misschien ploft dan de hele EU

 23. Ni28

  Henk-Jansen, uit uw worden maak ik op dat Nederland ingelijfd is in een grote maffia familie. Eenmaal binnen kom je niet meer uit of als bedelaar. Ik was altijd voor een unie maar niet een zoals deze is.

 24. Ni28

  De pulskorvisserij zoals beschreven is innovatief en duurzaam en minder milieubelastend. De toverwoorden die iedereen in Brussel zou moeten toejuichen en zeker met Parijs akkoord in het geheugen. Maar zover gaan de principes nu ook weer niet. Frankrijk en anderen zouden zwaar moeten investeren dus dan gaat het maar niet door. De EU bewijst hiermee zwaar ziek te zijn en zo goed als terminaal. Of moet pulskorvisserij een grote leugen zijn dan veranderd het plaatje maar daar geloof ik niets van. De vissers zouden die enorme investeringen niet doen als het zo was. De Unie is een zoethoudertje voor landen die Europa willen overheersen, Duitsland en Frankrijk. Overheersen zonder oorlog dat scheelt toch weer wat.

  1. Holland

   “De Unie is een zoethoudertje voor landen die Europa willen overheersen, Duitsland en Frankrijk. Overheersen zonder oorlog dat scheelt toch weer wat.”
   ————————————————————————————-
   Ware woorden Ni28, ware woorden.

  2. Vit

   Eensch, maar dan ook helemaal!

 25. Ni28

  King Kong beschermt zijn vele aliassen. He, Dopper?

 26. Weethetbeter

  Ja, laten we lekker uit de EU stappen… Kunnen we daarna in ons eigen (kleine) deel van de Noordzee gaan vissen. Schiet lekker op. Kunnen we direct 75% van onze vissersvloot opdoeken.

  1. Vit

   Buiten territoriale wateren kunnen tot in China vissen bij wijze van spreken en dat doen we nu ook.

   1. Mart

    Wèl uit de braziliaanse zones blijven graag….hadden al veel last van de jappen.Ik voer op een brandblus/supplyboot rond een gasplatform alhier.Er kwam een japaneese visserboot dicht in de buurt,met wat piepeltjes met een hengel in de hand voor de show.Wij zagen de boot steeds maar dieper gaan liggen.Het bleek dat ze gewoon de zee leeg slurpte met een grote pomp.Wij waarschuwden de marine in Sao Sebastian,maar toen die er aankwamen was die jap al verdwenen.

   2. Weethetbeter

    Als we dat nu ook doen dan begrijp ik niet waarom die Fransen zoveel kabaal maken.

    1. Vit

     Omdat wij het sneller en goedkoper kunnen.

     1. Vit

      Ps, en dat is niet eerlijk, ohh nee.

 27. Kees

  Heel Europa moet zich al decennia lang richten naar de Franse landbouw, miljarden is daar al heen gegaan. Nu is de Franse visserij aan de beurt. We tellen niet mee in Europa, nou ja, soms , om te betalen, maar daarna moeten we zwijgen.

 28. P.Sisterons

  Nederland is voor 30% afhankelijk van export. Samen met de UK staan we sterk.
  Frankrijk wil wel maar kan niet meekomen met de technologische vooruitgang.

  1. van Urk

   Wij kunnen niet zonder EU? Volgens mij is het andersom en kan de EU niet eens zonder Nederland als grootste nettobetaler. Het niet zo,n innovatieve arrogante Frankrijk zal wel even slikken als zij nu de rekening krijgen. Dus wij kunnen wel zonder problemen uittreden en ons eigen ding gaan doen. Anders worden we gewoon lid van de Europese vrijhandelsassociatie (EFTA) en een samenwerking aangaan met Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

 29. Parestado4

  Hebben we in dit land nog wel volksvertegenwoordigers die voor de belangen van de bevolking op komen,of worden we bestuurd door marionetten die colaboreren met Brussel?

  1. Zout

   @Parestado4: Het tweede.

   Bovendien is onze invloed binnen de EU niet veel groter dan 4%!

   80% van onze wetgeving wordt in Brussel bepaald. Wil jij soms een Nexit?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.