CDA draait: toch geen parlementaire enquete over het gasdebacle in Groningen

Na vandaag lijkt er voorlopig (lees jaren) geen parlementaire enquete te komen over de gaswinning in Groningen. CDA lijkt te draaien in deze kwestie en voorlopig niets te zien in zo een enquete, want volgens de christen-democraten heeft het geen meerwaarde

Een enquête moet volgens CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder dan ook wel een toegevoegde waarde hebben. ‘Het OVV-rapport trok stevige conclusies. Die staan nog steeds als een huis. Als een enquête niets extra’s oplevert, doe je veel werk voor iets wat misschien niets extra’s oplevert. We moeten ons nu concentreren op een goede schadeafwikkeling en een slag maken met een duurzame versterkingsopgave.’

In Groningen is er veel schade berokkend aan woningen en infrastructuur in Groningen. De hele constructie van de NAM, de waarnemers van de schade, en de instituties lijken door elkaar heen te lopen en de belangen van elke partij lijken in een scheefconstructie te verkeren. Het is dus niet meer dan logisch dat er een parlementair enquete komt.

Niet alleen de procedures omtrent de schade van woningen en de verantwoording daarvoor zijn belangrijke redenen, maar ook de hele inzet van de inkomsten en het innen van aardgas. De verzorgingsstaat is gespekt door de aardgasinkomsten, terwijl het maar de vraag is of dat een goede keuze was. Het is belangrijk om in kaart te brengen hoe het hele proces omtrent aardgas en de NAM verlopen is. Voor de toekomst lijkt er niet veel meer in te zitten, dus we kunnen niet verder gaan net als Noorwegen en een fonds opzetten waar de aardgasinkomsten in komen.

Het kabinet is het ook verplicht aan de Groningers dat het probleem serieus genomen wordt en de Groningers zelf ook serieus genomen worden. Het lijkt een soort Haagse arrogantie door te stellen dat zo een enquete geen meerwaarde zou hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ni28

  Het draait bij de CDA altijd om het gedraai toch?

 2. denk eens na

  livestro dood aan getroffen . nep nieuws of niet>?

  1. denk eens na

   bron geenstijl

   1. denk eens na

    smakeloze humor>!

   2. cmsuijkerbuijk

    Het is een reactie van GeenStijl op een twitterbericht van Liverstro waarin hij hoopt, dat GS gesloten zal gaan worden: https://www.geenstijl.nl/5140138/no-retreat-no-surrender/

    1. Floris

     Livestro pleit zonder een traan te laten voor censuur.

     En dat zouden ze in Den Haag (Karin Ollongren voorop) ook wel willen.

     De dictatuur komt eraan.

 3. Abri079

  Judas van Iskariot kan nog wat leren van deze boefjes.

 4. trampoline

  Ik geef het op! Niets is zelfs maar bij benadering betrouwbaar in de politiek. Daar ga ik mijn tijd niet meer aan verdoen.
  Ik ben lid van FvD, zal daar op stemmen omdat ik het met ze eens ben en uit rancune tegen de overige partijen. En als dat niet kan stem ik niet meer.

  Den Haag bestaat voor mij niet meer!!!!!!

 5. Zout

  FVD: ‘Adequate compensatie van de slachtoffers van de gasboringen in Groningen zonder bureaucratische rompslomp.’

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/174483/Wat-zeggen-de-nieuwe-politieke-partijen-over-Groningen-en-de-gaswinning

  Dat je nooit, maar dan ook nooit meer op het CDA moet stemmen moge toch overduidelijk zijn.

  1. Floris

   En ook niet op de CU.

   Dan blijft er nog maar één christelijke partij over.

   1. loes530

    Ik blijf gewoon pvv stemmen

    1. Zout

     Ook prima Loes, ik heb de indruk dat PVV en FVD het prima kunnen vinden, ook las het gaat over het Groningse debacle.

    2. Supernoodle

     Ik ook Loes!

    3. buitenbeentje

     dito

 6. corfo

  CDA = een draaipartij ? Hoe komt men daar nou toch bij ? Het is een partij waarvan men op aan kan ! Men weet van te voren dat die club nog nooit iets heeft gedaan als : draaien, draaien, altijd maar draaien. Christelijke Draai Anus !
  Hun voormalige “kroonprins” nog gevolgd de laatste dagen ? Die omhoog gevallen dames-mepper, is dan toch maar opgestapt als lid van het IOC. Ik hoop hartstochtelijk dat dat arrogante kwalletje, Camieleke Eurlings dus,nergens meer een voet a.d. grond krijgt ! Ik vrees toch dat deze dames-mepper eerstdaags uit de hoge hoed getoverd wordt als burgemeester van bijv. Ohé en Laak of Madurodam.

  1. buitenbeentje

   Ik ben van mening dat mensen gestraft moeten worden voor hun fouten. Dat dit niet adequaat gebeurd is, valt voor het grootste gedeelte te wijten aan het O.M. dat onderscheid maakt in afkomst en/of portemonnee. Dat Camiel daar gebruik van gemaakt heeft kan ik hem niet kwalijk nemen. Ik heb ook niet het gevoel dat hij om zich heen meppend door het leven gaat en dan nog is het O.M. en daarna de rechter verantwoordelijk voor straffen. Als iemand zijn zelfbeheersing verliest is dat kwalijk, maar geen halsmisdaad.

   Dat arrogant kwalleke Camiel, daarmee ben ik het eens, nu verder van de sociale dienst moet gaan leven vind ik wel erg zwaar bestraft. Bovendien, wat doen we dan met al die mannen die dagelijks hun partner meppen omdat het moet van de religie.

   O wacht, die zitten al bij de sociale dienst.

  2. sonar

   @Corfo dat gedeelte waar het C D A in de kamer zit is een draaimolen dus ze doen niets anders dan draaien.

 7. DolleDries

  Ik denk als er een God bestaat dat deze allang de kont naar het CDA gedraaid heeft.

  1. Zout

   Die C kan er al meer dan 50 jaar vanaf. Ze hebben zelfs Mohammedanen in die partij. Veel gekker moet het toch niet worden.

   1. Guus Geluk

    Moslims mogen namelijk niet in de partij.

    1. Zout

     @Guus: Dat is vreemd, Mustafa Amhaouch, Tweede Kamerlid van het CDA is een Mohammedaan. Amhaouch was o.a. actief in Limburgse moskeebesturen.

     Christenen en Mohammedanen verhouden zich niet tot elkaar, islam sluit het christendom ten principale uit. Binnen de islam bestaat alleen de islam, de rest zijn dhimmies, ongelovigen, varkens, apen en brandstof voor de hel.

     Het (C)DA heeft dat stukje niet goed begrepen, zoals ze zoveel dingen niet (meer) begrijpt. Het pluche en de hang naar de macht haalt veel overhoop bij politieke partijen, zo blijkt.

     https://www.nd.nl/nieuws/politiek/met-mustafa-amhaouch-heeft-cda-weer-moslim-in.1231315.lynkx

 8. Supernoodle

  Ik heb zo’n idee dat partijen waar een ‘D’ in staat, de grootst volksverlakkers zijn die er bestaat.

 9. Duckday

  Weer een draaikont van het CDA leugens en bedrog macht en pluche doet alles overboord te zetten Misschien de afrekening al met over enkele maanden
  Stem dan blij en vrij PVV

 10. glazenbol

  Mijn centrifuge krijgt een giga minderwaardigheidsgevoel als ze het CDA gedraai zou kunnen zien

 11. wheelboy

  Zo ken ik het CDA weer .Draaien als een windvaan .Ik hoor japie de hoop scheffer nog zeggen .Als wij aan de macht komen kwartje van kok krijg je terug .Of balkellende wij morrelen niet aan de hypotheek aftrek .Nee hij morrelde er idd niet aan ging naar max 30 jaar en het huurwaarde forfait ging omhoog . En dat kwartje dat japie terug zou geven ehm nooit gehad .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.