Femke Halsema boos op Thierry Baudet bij De Balie, vervolgens liegt ze en bedriegt ze

Haar kinderen hebben altijd op zwarte scholen of gekleurde scholen gezeten, aldus mevrouw GroenLinks. Helaas voor haar zijn er gewoon beelden van haar waarop ze uitlegt dat ze haar kind van een zwarte school haalde omdat het gedrag van zijn islamitische medeleerlingen wat haar betrof onacceptabel was.

In een debat over identiteit in De Balie gisteren gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in gesprek met elkaar. De oud-GroenLinks leider kwam, zoals gebruikelijk, weer ongelooflijk cynisch en vooral bitter over, terwijl de huidige FVD-leider positief en energiek overkwam.

Op een gegeven moment werd het debat vrij hard toen Baudet het over ‘zwarte scholen’ had. Hij maakte dat persoonlijk, en vertelde dat Halsema haar kinderen van zo’n school gehaald had omdat het niet werkte. Dat klopte helemaal niet, aldus Halsema. Echt niet. Het was een gore leugen!

“Mijn kinderen hebben op een zwarte school gezeten, en de rest van hun carriere en ook nu, op een gekleurde school.”

Helaas voor de politiekcorrecte dame is dat je reinste onzin. En dat zeg ik niet, dat zegt ze zelf. Kijk dit interview met haar van enkele jaren geleden maar. In dat interview legt ze uit dat haar zoontje het op een gegeven moment niet meer naar zijn zin had op school:

“Dat mijn zoon op een gegeven moment heel erg van streek thuiskwam. Een vriendje, een islamitisch vriendje, die had gezegd — niet één keer maar vaker — omdat hij worst op brood at, varkensvlees, dat hij zou branden. Dat hij naar de hel zou gaan.”

Halsema heeft toen met de moeder van dat vriendje gesproken en haar verteld dat ze het prima vindt dat mensen geloven, maar niet dat háár kinderen op hun beurt vervolgens geconfronteerd worden “met een straffende God.” Hoe daarop gereageerd werd door die andere moeder? “Onbegrijpend.”

En nu komt het: Halsema vertelde vervolgens dat ze haar zoon van die school heeft gehaald en hem naar een andere school heeft gestuurd:

“Ik heb ze weggehaald. Ik wilde mijn kinderen een vrije, stadse opvoeding geven.”

Het is jammer dat Baudet die beelden niet paraat had tijdens het debat in De Balie, maar gelukkig kunnen we de boel nu alsnog rechtzetten. Halsema deed net alsof Baudet de boel voor de gek hield, maar dat is flauwekul. Hij vertelde de waarheid. Het is juist Halsema die het publiek een rad voor de ogen probeerde te draaien. Misschien dat die andere school ook officieel “gekleurd” was, maar het verhaal dat ze haar kids van een zwarte school gehaald had vanwege de intolerantie van de andere leerlingen klopt wel degelijk.

Kan minister Orwellgren Halsema even onderzoeken in verband met nepnieuws?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ernst Quispel

  “De oud-GroenLinks leider kwam, zoals gebruikelijk, weer ongelooflijk cynisch en vooral bitter over, terwijl de huidige FVD-leider positief en energiek overkwam.”

  DDS doet aan een televisiekanaal in Noord Korea denken.

  1. Ego-non-solus

   Ik heb het zelf niet gezien maar uit het feit dat u er inhoudelijk niet op ingaat leid ik af dat u met er mee eens bent.

   Overigens is uw reactie heel typisch. Een opmerking over vorm maar wegblijven bij inhoud. Ooit vond ik dat best wel slim maar nu dat – met name in de linkse hoek – zo vaak gebruikt wordt begin ik te denken dat het eerder duidt op gebrek aan intellectuele inhoud. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

   1. Stanly2000

    Ernst lijkt mij GEEN uitzondering.

  2. Zout

   Dag Wim!

  3. Bloem

   Daar hebben we onze huis-antisemiet weer.

  4. Feit

   Sterf weer lekker de dood, KErnst, je bent een vreselijk verbitterd persoon en niemand mist je op aarde.

   😉

  5. eRik2017

   Dag Wim!

  6. Pieter G

   Ernst Quispel 12 uur ago Beantwoorden

   —-
   Onzin, DDS geeft een feitelijke weergave.

   1. Ernst Quispel

    Nee, het is dweperige propagandataal.

    Overigens meer regel dan uitzondering op DDS; het lijkt soms of ze door FvD worden betaald.

    1. swetsnek

     Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag wim sterf eindelijk

 2. Ritter

  Halsema heeft gelogen over de zwarte school en dat is voor iedereen die de moeite neemt het even te onderzoeken duidelijk.

  Ik ben benieuwd of ze ermee wegkomt. Zal wel want ze heeft de gevestigde media op haar hand.

  1. Ernst Quispel

   Ik begrijp dat ze haar kinderen naar een zwarte school stuurde maar na problemen van school wisselde. De suggestie dat dit politiek was gemotiveerd lijkt me niet geloofwaardig.

   1. wheelboy

    Hahah Ernst lees is wat je schrijft .
    De suggestie dat dit politiek was gemotiveerd lijkt me niet geloofwaardig .

    Waarom zou dit iets met politiek te maken hebben .Ik zou mijn kinderen ook nooit naar een zwarte school gestuurd hebben .Al is het maar omdat de leraar aandacht aan taal achterstanden moet wegwerken en dan mijn kind minder aandacht kan geven .Dat heeft niets met politiek te maken puur dat je beste wil voor je kids .

    1. Ernst Quispel

     Halsema nam de bewuste beslissing om haar kinderen op een zwarte school te plaatsen maar ondervond in een specifieke situatie problemen, zoals ze die op elke school had kunnen krijgen.
     De politieke betekenis die er aan wordt toegekend lijkt me meer een probleem van degenen die deze behoefte hebben.

     1. corfo

      @ Kwispel.
      Jij liegt al nét zoals Halsema !
      Nu probeer haar handelen inzake de school voor haar kinderen weer goed te praten.
      Je moet niet lullen als een kip zonder kop, zoals te doen gebruikelijk bij lieden als jij : “problemen in een specifieke situatie enz”.
      Haar kinderen, maar zijzelf ook, kregen bonje met gekleurde ouders en mede-scholiertjes, dát is de reden Kwispeltje. Niet proberen om dat linkse mens met , voor jou, “dure” woorden te “ontlasten”.
      Net als heel veel extreem links denkenden moet dat soort steeds weer iets nieuws verzinnen om “goed weg te komen”. “Politiek correct”, zeg maar. Misselijk mens die Halsema, maar JIJ óók, Kwispel !!!

     2. trampoline

      Liegen en bedriegen is inmiddels jouw tweede natuur, net als van je rooie vriendjes.
      Ga met je hond quispelen.

     3. Ernst Quispel

      Waar zou het aan liggen, corvo, de islam, de genetische inferioriteit van de zwarte medemens of iets dergelijks?

      Vanuit die racistische blik krijg je dit soort hetzerig gezeik.

      Ik word er een beetje beroerd van, maar dat is heel persoonlijk hoor.

     4. sonar

      Kwippie die soort figuren regelen wel altijd voor andere het het zou moeten , maar zelf wagen ze zich daar niet aan .
      Dus kwippie blijf lekker in de anti rol zitten zoals alle linkse mafketels dat doen.

     5. HW

      Het gaat erom waar onze elite voor staat.
      Belijden met de mond hetgeen andere mensen zouden moeten doen, maar zelf in de praktijk bij het minste of geringste zelf niet uitvoeren, dat is het toneelspel, dat Halsema hier opvoert.
      Het Nederlandse gedeelte van het volk heeft dezelfde problemen als Halsema, maar voor deze mensen handhaaft de elite andere normen en wordt dit uitgelegd als discriminatie.

      Het praatje van Halsema komt leuk en sociaal over, maar de praktijk ziet er toch iets anders uit. De integratie is gewoon mislukt en links kan of wil dit niet accepteren, maar neemt voor eigen kroost wel de maatregelen, die elke echte Nederlander ook voor zijn kroost neemt.

      Dus ook Halsema discrimineert en daarmee is alles gezegd.

     6. Feit

      Komt door de cultuur, KErnst, die staat haaks op de onze.

      Wij eten wel worst en daarvoor ga je niet naar de hel zoals dat pleuris jochie beweert.

      Snappie?

      Val dood, KErnst!

      😉

     7. Ego-non-solus

      “maar ondervond in een specifieke situatie problemen, zoals ze die op elke school had kunnen krijgen.”.

      EJ, hoe zit dat nu. Was het een specifieke situatie die op die school dus uniek optrad of was het een algemene situatie die op iedere school had kunnen ontstaan. Of is het specifiek omdat linksmensen nooit iets verkeerds zouden kunnen doen in algemene situaties. Ik ben even los. Verklaar u nader svp.

     8. en_els

      Het probleem was haram voedsel, meneertje

     9. eRik2017

      Zo zo Wim, lekker aan de rol? Je gaat weer hard he?

   2. trampoline

    Mij wel!

    1. corfo

     @ Kwispel.
     Toon mij aan waar ik de woorden “islam, genetische inferieuriteit van de zwarte medemens of iets dergelijks” heb gebruikt !!
     Jij doet exact wat jij andersdenkenden verwijt Kwispeltje : je haalt er te pas en onpas de islam e.d. bij, dat zijn zeer smerige en verwerpelijke praktijken van de linkse ratten !
     Als ik beweer (de bewijzen zijn voorhanden) dat “mevrouw” Halsema, alsmede haar kinderen, bonje kregen op hun school, met gekleurde medemensen in dit geval, dan heeft dat totaal niks met islam of zwarte medemens te maken, idioot, dat haal jij erbij, je bent nog van een lager niveau als m’n hond. Als ze bonje had gekregen met kinderen van een Iraëlische school, was ik vast en zeker door jij een “jodenhater” genoemd.
     Jij bent de grootste smeerlap die op dit forum rond waart !!

     1. Ernst Quispel

      Ik noteer met genoegen dat je, terzake de problemen op zwarte scholen, geen relatie ziet met islam en zwarte medemens. Ik neem mijn woorden geheel terug, corvo.

     2. Vit

      Jij hebt wederom punten gescoord om eind december benoemd te worden als forumclown van het jaar waar een heuse award voor klaar staat, ga zo door en veel succes.

     3. Weethetbeter

      Slecht geslapen?

   3. Zout

    @Wimşelşün: Leuk geprobeerd Wim.

    Dag Wim!

    1. corfo

     @ Kwispel.
     Wat jij wél of niet met genoegen noteert, interesseert mij geen ene moer.
     Ik vroeg jou mij aan te tonen waar ik de genoemde woorden heb gebruikt, dat doe je niet; buitengewoon laf Kwispeltje, maar gebruikelijk bij het gajes ter linker zijde.
     “Bij problemen op zwarte scholen zie jij (ik dus) geen relatie met islam en zwarte medemens”, zijn jouw woorden, toch ?
     Jij probeert er wéér een draai aan te geven Kwispeltje.
     Op de school, betr. het gezin Halsema, had het idd. niks met islam of genetische inferieuriteit van de zwarte medemens te maken. En dan bedoel ik, omdat je er helemaal niks van begrijpt : op DÉZE school, kwispel; van andere scholen kan ik niks zeggen, weet ik niks van.
     ’t Gaat erom dat Halsema met veel bombarie aankondigt dat háár kinderen naar een zwarte school gaan, maar na korte tijd haalt ze haar kinderen daar snel weer vanaf om voor haar moverende redenen. (bonje met gekleurde ouders en medescholiertjes)

     1. denk eens na

      Als er geen verschil zit in zwarte en blanke scholen zo dat fenomeen niet bestaan

     2. Ernst Quispel

      “maar na korte tijd haalt ze haar kinderen daar snel weer vanaf om voor haar moverende redenen”

      Of dat na korte tijd was vertelt het verhaal niet en de haar moverende redenen lichtte ze helder toe, een vervelend incident van haar kind met een medescholier.
      Die dingen gebeuren, kennissen van mij haalden onlangs een kind van een (blanke) school om een vergelijkbare reden.

     3. eRik2017

      @Ernstçüm
      Nu ben ik ernstig benieuwd wat voor jou een vergelijkbare reden is.

      In dit geval werd Femke’s kind door een ander kind ingelicht dat hij zou brenden in de hel omdat hij varkensworst op zijn brood had.
      Toen Femke verhaal ging halen bij de moeder van de boodschapper, ging moeders eigenlijk achter de uitrspraak van haar spuit staan.

      Nu, wat is jouw vergelijkbare reden?

     4. Ernst Quispel

      Het kind werd gepest en met name voor homo uitgemaakt.

     5. eRik2017

      @Ernst
      Je kan toch niet serieus menen dat iemand uitmaken voor homo vergelijkbaar is met het verketteren van iemand vanuit een geloofsovertuiging.

      Pesten op school is volledig fout, daarover zijn wij het eens. Homo, Dikke, Brillemans, Kleine, Mietje, enz. is pesten en kinderen moet worden bijgebracht dat niet te doen.

      Iemand naar de hel verbannen omdat die persoon niet leeft volgens de regels van jouw geloof is volgens mij toch echt wat anders.

     6. Ernst Quispel

      eRik, of je vanuit een geloofsovertuiging of voor de lol wordt gepest lijkt me voor het effect weinig uit te maken; in beide gevallen staan de ouders voor de keuze de situatie te laten voortduren of het kind van school te halen.

     7. eRik2017

      Als jouw geval erover gaat dat het kind homo is en vanwgeloofsovertuiging van een ander kind verketterd werd, en de ouders van de dader het gedrag van hun spuit ook vanuit geloofsovertuiging goedkeurt, dan snap ik je punt.
      Zo niet, dan snap ik je niet, zoals meestal.

   4. Stanly2000

    Het sturen van haar kind naar een zwarte school was wel degelijk politiek. Ze ging er maar wat prat op. Zij als links mens zou wel even een voorbeeld geven aan al die andere niet linkse mensen.

   5. eRik2017

    Niet te hard nadenken @Wimşelşün, dat leidt tot rampen!

    Dag Wim!

    1. Zout

     Dag Wim!

   6. david1veenstra

    Dat was het wel degelijk. Halsema was in de beginjaren heel duidelijk. Haar kinderen moesten naar gemengde school. Toen uiteindelijk bleek dat die toch wel erg islamitisch was draaide Halsema. ‘Er waren toch wel erg veel moeders met hoofddoeken’ enz. Haar eigen woorden! Nu horen we dus ineens dat er ook kritiek was op het broodbeleg van haar zoontje. Uiteraard zijn er meer voorvallen geweest. Die zullen wel verborgen blijven. Het gaat natuurlijk niet aan dat je na 10 jaar of zo de PVV gelijk gaat geven.

 3. Marija

  Halsema, de flemende met stijve kaken sprekende leugenaarster.

 4. wheelboy

  Och zij is niet de enige GL die dat deed of zorgde dat ze op een blanke school zaten .Herr paul rosenmuller deed hetzelfde .Als erfgenaam van bergen aandelen die papa had in V&D destijds woonde meneer op de Utrechtse Heuvelrug in een riant optrekje .Waar in geen mijlen een allochtoon te bekennen was . Maar das GL eigen .Ze willen een schoon milieu maar willen gelukzoekers met vliegtuig ophalen . das 2x vervuiling . Ze willen tax tax tax .En dat heeft nog nooit geholpen .Autos rijden door rokers en zuipers drinken door enz. Maar oplossingen ik heb ze bij GL nog nooit gehoord .

  1. Hendrik Rijmelkloot

   Een nieuwe wet!
   de oplossing!
   linkse mensen met mooie praatjes
   moeten verplicht hun kinderen op zwarte scholen plaatsen!

   dat zal ze leren!

   1. Ni28

    Arme kinderen met zulke ouders.

 5. Babaji538

  Katalyserende fluctuaties maken de spoeling dun.
  Goed zo, voor Abn & Rabo.
  Ga door.

  Petra Hermans

  1. Ernst Quispel

   Leve de poëzie!

   🙂

   1. Top

    Blablablabla Blaaskaak! En voor de rest wat op dit soort trollen reageert; wat zijn jullie toch dom!

 6. Ni28

  Typische linkse communistische manieren zoals liegen, draaien, context veranderen en vooral vele decibels produceren. Altijd die hoge en harde toon. Inderdaad, over nepnieuws gesproken.

 7. Ni28

  1@ Dopper, je bent helemaal vrij om de DDS niet te lezen dus wat let je? Linkse blaadjes zij er in overvloed en je hoeft je niet meer in te spannen om andere lezers te irriteren met je gezeik. Ik gebruik ik bewust geen nette woord want jouw vuile vergelijkingen kunt je zo in de pispot deponeren.

  1. Zout

   @Ni28: Netjes gezegd, maar wel rechtstreeks en zonder omhaal!

   Ik geef je een tien+

 8. Zout

  Mooi om te zien (op de foto) hoe Femke zich helemaal sluit, armen over elkaar, benen over elkaar, hoofd weggedraaid.

  Thierry daarentegen, is open, armen los, rustige stand van het hoofd, benen ontspannen.

  Ja Femke heeft zich wel laten kennen…

  1. eRik2017

   @Zout
   Ja klopt, goed gezien!

 9. George van de linden

  Hoorde ik nou een LAMA schijten…..?
  O nee het was Ernst Quispel “lol”
  Mensen, een goede tip: reageer niet op de “heer Quispel voor uw eigen bestwil.

 10. George van de linden

  Ligt het aan mijzelf als ik zeg en vind dat ik de dames Kasja / Sigrid en nu ook Femke 3dames met vreselijke/enge/arrogante en irritante uitstralingen hebben ?

  1. denk eens na

   Vrouwen met een hoge functie gaan net als mannen , over lijken.

 11. Bon-vivant

  Ik heb de discussie gisteravond (deels) gevolgd. Wat me opviel is dat Baudet ongeveer 80% van de tijd aan het woord was. Uiteraard weer met zijn bekende riedel (“partijkartel”, “de burger staat buitenspel”, etc.). De man begint steeds meer op een omgevallen boekenkast te lijken. En toen de discussieleider hem even onderbrak tijdens één van z’n lange betogen, zei Baudet (ik verzin het niet): “maar u moet mij niet steeds onderbreken”.
  Het was beter geweest om Baudet zonder Femke en discussieleider op het podium te zetten, dan had ie zelf de hele avond aan elkaar kunnen kletsen. Dat was ‘m vast nog gelukt ook.

  1. Pieter G

   Bon-vivant 8 uur ago
   —-
   Als Baudet lang aan het woord is betekent het dat hij heel veel interessante dingen te vertellen had, want anders laat de gespreksleider hem niet zo lang aan het woord.
   Baudet bepaald namelijk helemaal niet de tijd dat hij mag spreken. Maar als hij een betoog begint moet je hem wel laten uitspreken wel zo netjes. Misschien is dit nieuw voor links of Bon Vivant dat niet politiek correct zijn ook eens iets kan uitspreken en wat tijd krijgt voor de verandering. Dit gebeurd namelijk weinig wanneer de immer links gekleurde media een gewillig slachtoffer van rechts probeert af te laten gaan.

 12. Chris Schoneveld

  Jammer dat Baudet met een mond vol tanden kwam te staan toen hem werd gevraagd wat hij vond van de uitspraak van zijn tweede man in Amsterdam dat negers en blanken verschillen in intelligentie. Inderdaad is dat een op het eerste gezicht racistische stelling.

  Volgens Baudet is dat een wetenschappelijke zaak waar hij niets over kan zeggen. Lichamelijk zijn blanken anders dan negers en bij sommige sporten is het lichaam van een neger beter of anders ontwikkeld waardoor negers in sommige sporten meer uitblinken. Dit is evolutionair heel goed te begrijpen en te verdedigen. Blanken en negers hebben een andere evolutionaire geschiedenis doordat de rassen geografisch lange tijd gescheiden zijn geweest. Of die geografische isolatie ook invloed heeft gehad op verschillen in de ontwikkeling van de hersenen is voor zover ik weet nog niet wetenschappelijk onderzocht.

  Maar als wetenschappelijk onderzoek zou uitwijzen dat negers gemiddeld een hoger IQ hebben dan blanken, moet die uitkomst dan als racistisch worden aangemerkt? Of alleen als het tegengestelde zou worden geconstateerd? Het zou me niet verbazen als het Chinese ras muzikaler of slimmer is dan het blanke ras. Is het racistisch als zou worden gevonden dat Joden intelligenter of muzikaler zijn dan de gemiddelde Germaan? Ik denk van niet. Maar…. het is wel een onderwerp waar een groot taboe op rust. Dat lichamelijke verschillen niet tot discriminatie of racisme aanleiding mag geven is evident maar natuurlijk geldt dat evenzeer voor mogelijke cerebrale verschillen tussen rassen.

  1. denk eens na

   Het is weleens wetenschappelijk uit gezocht, maar de verkettering ligt op de loer als je de uitkomst aanschouwt

 13. karel2

  Als Halsema kinderen van een school af haalt, en naar een andere school brengt dan is het wel goed om te weten welke school dat is, want mogelijk is dat ook een zwarte school?

  Kwestie van zorgvuldige journalistiek. Ze wilde haar kinderen beschermen tegen godsdienstfanatisme, niet tegen andere huidskleuren.

  Haar kinderen gingen naar Kunstmagneetschool in dezelfde wijk, dat niet bepaald een witte school is, maar zeer gemengd van huidskleur.

  Jammer, hè, valt ze nu toch weer niet door de mand?

 14. Sando

  Een échte comunist op en top Brrr wat een vies wijf!! Echt geen vrouw maar wijf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.