Honderden Duitsers doen aangifte tegen AfD-kopstuk Beatrix von Storch vanwege “volkophitserij”

Twitter maakt meer kapot dan je lief is.

Beatrix von Storch, vice-fractievoorzitter van Alternative für Deutschland in de Bondsdag, is zwaar onder vuur komen te liggen nadat ze een nogal onvriendelijke tweet de wereld inslingerde als reactie op de beslissing van de politie (Keulen) om informatie onder meer in het Arabisch te verspreiden tijdens de Oudejaarsviering. Zoals iedereen ondertussen weet ging het bij de jaarwisseling 2015/16 helemaal mis in Keulen toen grote groepen mannelijke immigranten de straat opgingen en massaal Duitse vrouwen misbruikten. Al met al zouden zo’n duizend vrouwen betast en erger zijn tijdens die vreselijke nacht.

Toen Von Storch zag dat de politie ook in het Arabisch Twitterde reageerde ze verbolgen. “Wat is er in ons land in hemelsnaam aan de hand?,”  tweette ze. En vervolgens ging ze echt helemaal los:

“Denkt u die barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende mannenhorde zo tot bedaren te brengen?”

Naderhand maakte ze een screenshot van haar tweet en zette die op Facebook. Daar werd er uiteindelijk actie tegen haar genomen, aldus de politica zelf:

Ook haar tweet zelf is verwijderd, volgens de partij niet door Von Storch, maar dus door Twitter.

Als reactie op die buitengewoon onprettige tweet — want ja, laten we wel wezen, mevrouw ging veel te ver, als niet voor de wet, dan in ieder geval voor mensen die normen en waarden hoog in het vaandel hebben — hebben honderden Duitsers nu aangifte gedaan tegen Von Storch. Zelfs de politie Keulen doet daar aan mee met een officiële klacht tegen de volksvertegenwoordigster.

En Von Storch zelf? Die weigert ook maar een vingerbreedte toe te geven, zoals ze duidelijk maakt met deze ironische tweet:

Omdat fractievoorzitter Alice Weidel Von Storch’s tweet verdedigde is er ook aangifte gedaan tegen háár. Justitie in Keulen is nu bezig met een onderzoek naar beide politici. Het is mogelijk dat er uiteindelijk besloten wordt om inderdaad een zaak tegen ze te beginnen.

Ondertussen, en dat zal niemand verbazen, heeft één Nederlandse politicus Von Storch publiekelijk al gesteund. Het gaat natuurlijk om Geert Wilders:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Holland

  Ik vind ‘barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende mannenhorde’ nog netjes uitgedrukt.

  1. Supernoodle

   Vervang ‘Islamitische’ naar blank.
   Dan kreeg ze van de deugmens aan alle kanten veren in de reet gestoken.

 2. trampoline

  En daarmee bedoelde ze niet het hele ras of alle gelovigen maar de deelgroep mannen die vrouwen verkracht en aanrandt.
  Wat is daar in hemelsnaam mis mee?

 3. Penser

  ‘Een nogal onvriendelijke tweet’, meldt Michael. Kan wezen, maar rechtvaardigt dat een aangifte ? Zelfs van de politie ? Compleet doorgeslagen ! ‘Mevrouw ging veel te ver’, even verderop. Totaal oneens. Als je voor VVMU bent, gaat eigenlijk niets te ver. Het hellend vlak is ingezet met ‘je mag alles zeggen, maar ….’ Altijd is er wel iemand op de wereld te vinden die ergens aanstoot aan neemt. Juist daarom hoort de VVMU absoluut te zijn.

  1. trampoline

   VVMU is in Duitsland allang verleden tijd. Als het aan Merkel ligt dan volgt de EUSSR.

   1. Pjotter

    En NL volgt onze Oosterburen met rappe schreden via de sleepnetwet van Olengren ons naar Zweedse toestanden gaat leiden.

 4. Ni28

  Sociale media zijn de toppunt van vrijheid. Correctie, waren de toppunt van vrijheid. In Duitsland heeft censuur haar intreden gedaan en in Nederland is het aanstaande. Kijk uit met wat je schrijft of zegt. Je buurman kan je zo aangeven. Het doet mij denken aan de tijden van de Oostenrijkse en Hongaarse monarchie waar elke scheve woord over de keizer werd hard bestraft. Waar je ook kwam zat zo agent in burger om te luisteren. Censuur in andere vorm dan vandaag maar toch censuur. De regeringen handelen in hun onmacht met straffe maatregelen en vergeten helemaal dat wij ons nog steeds democratisch noemen. Waarschijnlijk inmiddels ten onrechte. Mensen worden opgehitst om massaal aangiftes te doen tegen mensen die de regering dwars zitten, zie het geval van Wilders. Sinds mevrouw Petri de AfD verliet heb ik niets meer met die partij gezien de kopstukken maar wat mevrouw von Storch twitterde lijkt mij een reactie van zo 60-70% van gewone Duitsers. Politie(lees politiek) die hoopt door Arabisch te communiceren populair onder moslims te worden is dom bezig. Het laat de zwakheid van de establishment zien zeker als je beseft dat de moslims in een eercultuur leven in tegenstelling tot ons. Dit zien zij als zwakheid en voelen zich daarbij de winnaars. En dat zijn zij ook. Dus worden de vrouwen hiermee niet geholpen, in tegendeel. Het zwakke argument dat zij in meerdere talen communiceren helpt hier niet bij want iedereen voelt waar het om gaat. Duitsland sleept Europa in donkere tijden. De vrijheid zoals die wij hebben gekend heeft de langste tijd gehad.

  1. Steve Van der Vekens

   De regeringen blijven fout na fout maken doordat ze niet willen toegeven dat de piste die ze nu bewandelen, van collaborateurs komt.

 5. Ben Zine

  Von Storch lijkt me een beschaafde intelligente ontwikkelde vrouw. Wat mij betreft lost ze vandaag nog Merkel af als bondskanselier. Of nee, liever nog gisteren.

 6. Guus Geluk

  AfD-leider Gauland wist te melden trots te zijn op het veroveringsleger van de Nazi’s. Van deze club, Michael, verwacht je niet anders.

  1. buitenbeentje

   Gauland wist te melden trots te zijn op de soldaten die gedwongen waren te vechten in de tweede wereldoorlog. Zoals wij trots mogen zijn op “onze jongens” in Srebrenica etc.
   Zoals gewoonlijk weer lekker verdraaid. Werk je bij de NOS?

  2. Ni28

   Dit is een typisch linkse domme opmerking al ben ik zelf absoluut geen fan van Gauland. Sinds het vertrek van Petri heeft deze partij voor mij afgedaan. De trots op het Duitse leger was bedoeld voor de militaire prestaties van het leger en niet het doel. Zelfs de geallieerden gaven toe dat zij als militairen op zich hoge prestaties leverden. Net zo als de Iraakse beveelhebber gaf toe dat de IS strijders op zich een harde noot waren om te kraken. En ook deze stonden aan de foute kant maar vergelijk geen appelen met peren a.u.b. De fouten liggen altijd bij de zieke politiek die het zo ver laat komen en niet bij de militairen zelf die het moeten opknappen met gevaar voor eigen leven. De NSB-ers mag je in die zin veroordelen maar niet de militairen die hun opdracht krijgen of het nu Duitsers of wat anders zijn. Je praat als de domme Dopper.

   1. Guus Geluk

    De Wehrmacht pleegde ook oorlogsmisdaden, Ni28, dus de bewering van Gauland is simpelweg niet houdbaar.

    https://jalta.nl/geschiedenis/alternative-fur-deutschland-en-mythe-goede-wehrmacht/

    1. Ni28

     Elke leger ooit pleegde ook altijd oorlogsmisdaden daar kom je in een oorlog niet omheen. Bepaalde groeperingen ruiken altijd hun kans om de oorlog uit te buiten in een onoverzichtelijke situatie. Ook de Wehrmacht werd gecontroleerd door de Nazi’s. In de bevrijdende Russische leger had je dat ook. Ooit van generaal Vlasov gehoord?

     1. Guus Geluk

      Het verschil tussen het Sovjet-leger – dat zich na de oorlog inderdaad schuldig maakte aan moordpartijen en massa-verkrachtingen in het verwoeste Duitsland – en de Wehrmacht, is dat de Wehrmacht louter een veroveringsoorlog voerde, teneinde Europa aan Nazi-Duitsland te onderwerpen.

      Op zulke “prestaties” kun je, in elk geval wat mij betreft, gewoonweg niet trots zijn.

    2. buitenbeentje

     Zullen we het over het KNIL hebben?

     1. Guus Geluk

      Dit is geen argument.

     2. buitenbeentje

      @ Guus
      Of dit een argument is beslis jij niet. Veel Nederlander zijn nog altijd en zover ik weet nog steeds trots op het bezettingsleger in Indonesië en in ieder geval op zijn soldaten. Dus als we niet met twee maten meten zijn die Nederlanders allemaal fout.

     3. Guus Geluk

      Buitenbeentje, je probeert recht te praten wat krom is en je bent er niet erg goed in.

     4. buitenbeentje

      @Guus geluk
      En jij probeert krom te praten wat recht is en dat doe je al tijden knap miserabel. Nog meer argumenten?

 7. Ni28

  Michael kijkt duidelijk ook uit met zijn oordeel want zijn blog loopt ook gevaar. Wat is zo onvriendelijk aan von Storchs beschrijving te noemen voor een groep die zich zo onvriendelijk gedraagt? Barbaars, groep verkrachtende mannenhorden en moslims, inhoudelijk klopt het helaas wel. Nergens noemt zij ook alle moslims in het algemeen al denkt zij dat misschien wel. Nogmaals, ik had liever de beschaafde mevrouw Petri gezien aan de kop van deze partij maar het heeft niets te maken met de inhoud van deze worden. Je kunt raden wie de aangiftes gaat doen en waarschijnlijk wordt het van boven af georganiseerd zoals bij Wilders hier. Hoe je het wendt of keert de censuur heeft haar intreden gedaan in Duitsland. Nederland volgt snel met mevrouw Ollongren. Wat over moet blijven is de linkse happy family zoal wij die meemaken bij onze onafhankelijke NPO. Dictaturen laten graag alleen lachende mensen zien. Het gaat bergafwaarts met Europa.

  1. Zout

   #sleepnetwet

 8. poldi

  En duizenden Duitsers die het hartgrondig maar haar eens zijn en gruwen van al dat politiek correcte gedram van links.

 9. Duckday

  Krijg de indruk als er een klein beetje waarheid in zit er links een volksopstand komt met voorgedrukte aan giften We hebben het hier in dit land ook gehad hele op tocht diversen mensen wisten niet waar ze voor tekende

 10. Ritter

  De censuur in Duitsland word met de dag erger.

  Mensen die de feiten benoemen worden gedemoniseerd en geprobeerd het zwijgen op te leggen. Vooral als het de islam en de illegale massa immigratie betreft.

  De AFD benoemt een feit ( de massa aanrandingen zijn echt gebeurt) en dat mag dus niet.

  Wat je dan krijgt is dat er vanuit links en de Duitse islamitische gemeenschap een hetze word georganiseerd tegen het AFD; zoals ook in Nederland is gebeurt na de “minder” uitspraak van Geert Wilders.

 11. Ben Zine

  Veel Duitsers hebben nog altijd zo’n enorm schuldgevoel over de genocide op de Joden tijdens WO2, dat ze nu werkelijk extréém politiek correct zijn geworden. Zó politiek correct, dat ze nog liever sterven dan dat ze eerlijk durven te zeggen waar het op staat. Nu wordt eigenlijk pas duidelijk zichtbaar hoezeer de Duitsers zijn getraumatiseerd door hun eigen verleden. Ze zijn zo ontzettend verkrampt, zo doodsbang om ook maar enigszins te neigen naar rechts, zo dwangmatig policor, het is eigenlijk een beetje meelijwekkend en bijna aandoenlijk. Het is overigens wel wrang dat ze in Duitsland, met al hun ongetwijfeld goede bedoelingen, sinds 2015 de poorten wederom wagenwijd hebben opengezet voor anti-semitisme. Precies datgene waar ze zich al sinds 1945 zo diep voor schamen. Wederom moeten Duitse Joden zich bedreigd voelen, net als in de jaren ’30. Het gezegde klopt: L’histoire se répète… Het blijft een apart volkje, die Duitsers. Toen krankzinnige Adolf, nu krankzinnige Angela. Altijd zorgen onze oosterburen weer voor problemen en krijgen ze het voor elkaar leiders te kiezen die eigenlijk thuishoren in een psychiatrische inrichting.

  1. corfo

   @ Ben Zine.
   Voor wat betreft “het kiezen van leiders die eigenlijk thuishoren in een psychiatrische inrichting”, heeft u volkomen gelijk.
   Hetzelfde kan gezegd worden over de Nederlandse “leiders” in de afgelopen jaren.

 12. tomygun

  Een paar minaretten meer en Duitsland is gelijk aan Iran .
  De zelfde fout is gemaakt als met zuid Afrika door het land
  aan de afro`s tegeven onder druk van links .
  Het zelfde in Duitsland de macht gegeven aan oost duitsland
  onder druk van links maar al het geld kwam van west Duitsland .
  Een blinde kan zien wat die stasi nu doet heil Merkel .

 13. corfo

  Als er honderden aangifte tegen deze dame hebben gedaan zijn er 10-tallen miljoenen Duitsers die dat NIET gedaan hebben.
  Ik verwacht dat het doen van aangifte tegen deze mevrouw op dezelfde manier is gegaan als enige jaren geleden tegen dhr. Wilders : de voorgedrukte aangiftes lagen al klaar op de diverse politiebureau’s en de “benadeelden”, meestal ongeletterd, hoefden alleen maar twee kruisjes te zetten, één voor hun voornaam én één voor hun achternaam.

  1. buitenbeentje

   drie kruisjes toch? de eerste staat voor drs.

   1. corfo

    @ buitenbeentje.
    Dank voor de aanvulling.
    Ik wist dat niet, stom natuurlijk, ik had het kunnen én moeten weten.
    Allemaal hoog opgeleid.

 14. cmsuijkerbuijk

  Wat had ze dán moeten schrijven? De bekende leugens van de MSM en de wegkijkpolitiek van de gevestigde partijen?

  1. DolleDries

   Verwarde mannen of verlaagde suikerspiegels. Mogelijkheden genoeg.

 15. DolleDries

  Zweedse staatstelevisie SVT: Blokkeer Google en Facebook tijdens de verkiezingen

 16. DolleDries

  In 2017 zijn er geen immigranten illegaal Israël binnengekomen, terwijl 4 012 illegale migranten vrijwillig zijn vertrokken, illegalen krijgen twee opties: vrijwillig vertrekken of onbepaalde tijd detentie. De cijfers markeren een keerpunt in de strijd tegen illegale immigratie in het land.
  Volgens de administratieve cijfers hebben 4.012 illegale migranten – waarvan 3.332 ingezetenen van Afrikaanse landen – Israël in 2017 vrijwillig verlaten.

  1. Kodi

   Kunnen = willen, zo blijkt maar weer. En het werkt. Done the good job!

  1. Guus Geluk

   Hij valt fors door de mand.

   1. Zout

    Dat is wat jij graag wilt Guus. Fijn dat er een verschil bestaat tussen wensen, denken en de feiten.

    FVD gaat de grootste partij worden, en Thierry Baudet gaat Nederland een echte president bezorgen die bovendien wordt gekozen en niet automatisch gaat zitten omdat ‘zijn’ partij de grootste is.

    Allemaal prachtige vooruitzichten want het is 2018 en geen 1918.

 17. George Knight

  Men hoeft het niet met de politiek van de AfD of Beatrix von Storch eens te zijn om toch de beslissing van Facebook en Twitter af te wijzen om Beatrix von Storch te censureren. Des te meer omdat het niets oplost en de macht van de techbedrijven eerder groter dan kleiner maakt. Terwijl de maatschappij juist om inperking van de macht van Silicon Valley vraagt omdat de bedrijven hun journalistieke verantwoordelijkheid niet wensen te nemen en daar door de overheid niet toe gebracht kunnen worden.

  Ofwel, dit gaat niet over een vermeend kwalijke, radicaal-rechtse uiting van een Duitse partijpoliticus, maar over de macht van Amerikaanse techbedrijven als Facebook, Twitter en Google.

  Dit soort censuur lost niets op, maar geeft wel in de beeldvorming het idee dat er iets opgelost wordt. Wat dus niet het geval is. Facebook, Twitter, Google en andere Amerikaanse techbedrijven volgen om opportunistische redenen altijd het beleid van de Amerikaanse regering en zijn niet onpartijdig.

  Ze zullen daarom de economisch en politiek machtigen niet aanpakken, maar wel de minder machtigen. Zoals de AfD die als een zondebok dient. En als bliksemafleider voor maatregelen om de macht van de techgiganten in te perken. Deze censuur is symboolpolitiek en afleiding. Op verzoek van de machtige Israëlische regering worden echter wel onmachtige Palestijnse activisten van Facebook of Twitter verbannen. Zo gaat dat wereldwijd.

  Censuur corrigeert niet het onrecht of trekt een ongelijkheid recht, maar vergroot de verschillen tussen de macht en de onmacht juist nog eens extra.

  Als Beatrix von Storch op sociale media een politieke mening verkondigt die aanvechtbaar is, dan moet die niet gecensureerd, maar met een weerwoord bestreden worden. Zo ontstaat een open publiek debat waarin meningen botsen.

  Europese overheden moeten zich niet verlaten op de zelfregulering van de Amerikaanse techbedrijven of ze zelfs een verzoek doen om samen te werken in het bestrijden van haatspraak of onwelgevallige uitingen, maar juist inzien dat deze bedrijven selectieve belangen hebben die niet gelijk op lopen met het ontstaan van een dynamisch, open publiek debat.

  Het is niet Beatrix von Storch die aangepakt moet worden, maar de techbedrijven die haar censureren en geheimzinnig doen over hun beweegredenen en economische belangen, en selectief zijn in hun zelfregulering die afhankelijk is van dat economisch belang en totaal niet met grondrechten te maken heeft of daar vanuit beredeneerd wordt.

  Wat nodig is, is niet censuur door Facebook en Twitter, maar toezicht op Facebook en Twitter.

  1. Zout

   @George: Toezicht op Facebook & Twitter?

   Door wie dan wel? En wie gaat straks bepalen wat jij en ik wel en vooral niet mogen lezen? En hoe gaan zij dat bepalen?

   En hoe zit het met het recht op de vrije mening en nieuwsgaring? Wie gaat dat straks bepalen?

   #sleepnetwet

 18. sjun

  Ze had natuurlijk moeten twitteren dat het om ontwikkelings- en gewetensdeficiënten met een politiekreligieuze voorkeur voor het Mohammedanisme ging. Twitter solliciteert naar gebruik van nieuwsprekende termen en naar concurrente waarbij de woorden niet op ee politiekcorrect goudschaaltje gewogen hoeven worden.

 19. lanex

  Oh wat zijn ze weer verontwaardigd dat linkse gepeupel!
  Ik las trouwens dat de rechterkant ook van zich laat horen, hopelijk niet zoals hier met Wilders, dat linkse Burgemeesters in hun hypocriete stijf correcte broek marcheren om aangifte te doen voor zoveel onrecht.

 20. DolleDries

  Duitse moeder zwaar geïntimideerd door Merkels Gestapo omdat ze kritiek heeft op de burgemeester van Kandel inzake de moord op de 15 jarige Mia
  Posted on januari 2, 2018 door Bolo in Artikelen // 5 Comments

  Maar liefst drie leden van Merkels Gestapo zijn er nodig om een moeder dusdanig te intimideren en bedreigen zodat ze verdwijnt met haar protestbord waarmee ze kritiek uit op de burgemeester van Kandel die een islamitische heilstaat vol met minderjarige vluchtelingen tussen de 25 en 50 jaar oud belangrijker vindt dan de moord op één kind van zijn Kandel.
  Dit is de vrijheid van meningsuiting in Duitsland anno 2018, Joseph Goebels draait zich vol bewondering om in zijn graf wanneer hij dit nog mee had mogen maken en Heinrich Himmler komt spontaan klaar in zijn dood wanneer hij het optreden van deze moedige nieuwe rekruten van Merkels Sturmabteilung aan het werk had kunnen zien.

 21. buitenbeentje

  Ondertussen is er een studie uitgekomen waaruit blijkt dat de stijging in geweldscriminaliteit van 10,4% in Niedersachsen voor 92,1% aan “vluchtelingen te danken is. We praten dan over jonge islamitische mannen, voornamelijk Noord-Afrikaans.

  Wat mij betreft mag von Storch dan over barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende horde mannen praten.

  http://www.krone.at/1605371

 22. Florissa

  Honderden Duitsers??? er zijn er 80 miljoen ,waar hebben we het over, ze kunnen ook schrijven dat de rest het er mee eens is ,maar de media draait daar net als hier liever alles om ten goede van de Islam .

 23. Ni28

  14@ GG, De Sovjet leger heeft de hele Oost Europa veroverd mocht je dat ontvallen zijn. De Amerikanen waren op 5 mei in toenmalige Tsjechoslowakije bij Pilsen geraakt en mochten van de Russen niet verder. De Tsjechen moesten nog tot de 9de wachten totdat zij uit Berlijn terug waren gekomen. Weet u hoeveel slachtoffers extra dat heeft gekost? Zij wilden Berlijn veroveren voordat het de geallieerden zouden doen. Die hadden door de druk van de Sovjets Oost Europa laten vallen. Politieke spelletjes ten kosten van de burgers. Van de regen in de drup betekende dat voor viertig lange jaren. Bovendien maakt u een fout door de prestaties te meten aan ideologie en niet prestaties waarover het gaat. Zij waren fout maar vochten dapper net zoals op de andere kant die dan niet fout was. De linkse logica heeft maar een doel.

  1. Guus Geluk

   “Bovendien maakt u een fout door de prestaties te meten aan ideologie en niet prestaties waarover het gaat.”

   Ik zie dat anders, ik doe dat hier niet. De “prestaties” van de Wehrmacht zijn helemaal geen prestaties waar je trots op kunt zijn. De Wehrmacht wordt verantwoordelijk gehouden voor talloze doden, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

   Maar goed, Gauland moet het zelf maar weten.

   1. Floris

    Als je het zuiver militair bekijkt dan was de Wehrmacht een geweldige vechtmachine. Wat in WO1 in vier jaar niet lukte, bereikten ze middels hun Blitzkrieg in evenveel weken in Frankrijk. Taktisch geniaal, een combinatie van pantsereenheden en luchtmacht waar de gealliëerden geen antwoord op hadden.

    Natuurlijk heeft de Wehrmacht ook foute dingen gedaan, al werd dat vuile “werk” normaliter opgeknapt door de SS.

    Een van de meest grove gewelddaden was het bombarderen van burgers en daar maakten beide kanten zich schuldig aan.

    1. Guus Geluk

     Ja, maar het is absoluut te kort door de bocht om een bepaalde, verwrongen trots voor de Wehrmacht te voelen.

     https://jalta.nl/geschiedenis/alternative-fur-deutschland-en-mythe-goede-wehrmacht/

     “In de Tweede Wereldoorlog maakte de Wehrmacht zich op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. De meeste van deze misdaden werden begaan aan het Oostfront, waar het Derde Rijk een vernietigingsoorlog voerde tegen de Sovjet-Unie. De Wehrmacht kreeg van het Oberkommando der Wehrmacht (OKW) het bevel om alle politieke commissarissen, de ideologische officieren in het Rode Leger, bij gevangenname te executeren. De Wehrmacht assisteerde de beruchte Einsatzgruppen ook bij het vermoorden van Joden. En bij wraakacties tegen partizanen werden hele dorpen volkomen uitgemoord. De grootste misdaad waar de Wehrmacht verantwoordelijk voor was was de dood van meer dan drie miljoen Sovjet-krijgsgevangenen. Ze werden, als ze niet direct werden geëxecuteerd, afgebeuld in werkkampen en doodgehongerd.”

     1. Floris

      In principe was het zo dat de Wehrmacht tegen het Rode Leger vocht en de Einsatzgruppen de executies en dergelijke op zich namen.

      “Deze eenheden, die bestonden uit leden van de Sicherheitspolizei (Sipo), Sicherheitsdienst (SD), Ordnungspolizei (Orpo) en Waffen-SS, volgden de Wehrmacht in het spoor van haar opmars. De missie van de Einsatzgruppen was om alle weerstand achter de Duitse frontlinie uit te schakelen. De Einsatzgruppen doodden in hun ogen “ongewenste elementen” zoals Joden, communisten, zigeuners, homoseksuelen, intellectuelen, gehandicapten en partizanen. De slachtoffers waren voornamelijk burgers die zonder enige vorm van proces werden vermoord.”

      We zijn het er over eens dat het Duitse militaire apparaat gruwelijke oorlogsmisdaden heeft gepleegd en dat de Wehrmacht beslist niet schoon was. Toch is er echter een groot verschil tussen Wehrmacht en Einsatzgruppen.

 24. eRik2017

  Eerlijk gezegd vind ik de hele opmerking Beatrix von S. erg dom, en helemaal dat ze meent dat de rechtsstaat wordt aangetast. En wel hierom:

  In Keulen 2015/2016 heeft Duitse justitie (helaas) nauwelijks tot geen individuelen kunnen veroordelen.
  Dat betekent dan ook dat je niet openlijk een groep mensen ergens van kan beschuldigen noch veroordelen. helemaal niet als volksvertegenwoordiger.

  Wat ik lees is dat de Duitse overheid speciaal ook informatie heeft uitgedeeld in het Arabisch.
  Wat ik daar uit opmaak is dat de Duitse overheid een bepaalde groep IN HET BIJZONDER (namelijk zij die Arabisch spreken) heeft aangesproken wat de regels zijn rond NYE viering. Daarmee geeft men ook juist een waarschuwing juist aan een groep in een bepaalde hoek.
  Zo kan je het ook nog zien.

  Als eigenaar van een social media platform ben je altijd nog baas in eigen huis en heb je alle recht gasten of gebruikers te weigeren of te wijzen op behoud van goed gedrag.
  Zodra een eigenaar van een social media platform (kan ook Blogsite zijn) voeding gaat geven aan het aanzetten of ontstaan van strafbare feiten, dan kan de eigenaar hier verantwoordelijk voor worden gehouden.

  Zo zit het volgens mij een beetje in elkaar.

 25. Ruud562

  “Als reactie op die buitengewoon onprettige tweet — want ja, laten we wel wezen, mevrouw ging veel te ver”

  Nou Michael, jij gaat toch ook niet je ‘deugzaam’ opstellen of ook zo walgelijk politiek correct worden? Blijf alsjeblieft met beide journalistieke benen op de grond staan, laat je niet verleiden en blijf realistisch in je berichtgeving!

  Die mevrouw heeft volkomen gelijk met haar tweet! Is niets mis mee, maar is gewoon keihard de waarheid c.q. realiteit!

 26. Babaji538

  Dank u.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.