Rutte gebruikt de hack-successen van de AIVD als argument voor de Sleepnetwet

Mark Rutte geeft aan dat de Sleepnetwet nodig is om hackpogingen zoals de AIVD heeft gedaan voor de FBI te kunnen blijven uitvoeren. Hiermee gebruikt Rutte de situatie omtrent de Ruslandhacks van de AIVD om de Sleepnetwet te promoten.

In algemene zin wilde hij wel kwijt dat de nieuwe wet de diensten de mogelijkheid geeft om patronen te herkennen en niet alleen individuele aanvallen. Dat is volgens hem belangrijk voor de opsporing. „En daarvoor heb je de nieuwe Wiv nodig”, aldus Rutte. Hij zegt „trots” te zijn op de AIVD en MIVD. Rutte wijst erop dat diensten van andere landen al ruimere bevoegdheden hebben.

Gelukkig ben ik niet zo een persoon die overal gelijk lijntjes ziet en complotten en doelbewuste pogingen om alles op elkaar aan te laten sluiten, maar toch, hoe verdomd goed komt dit uit zeg voor het Kabinet. Er komt binnenkort een referendum en nu komt er een succesverhaal van de AIVD naar buiten. Het zou haast geen toeval kunnen zijn, ware het niet dat je dan wel een heel verkracht en pessimistisch beeld van de wereld moet hebben als je stelt dat het allemaal zo geregeld is.

Als Rutte dit nu zegt, dan zal de regering een veel actievere houding aannemen bij de verkiezingen van het referendum. Ze hebben vast geleerd van het vorige referendum en ik kan mij voorstellen dat ze niet nog een keer de fout maken om passief achter de zijlijn te blijven staan en te hopen dat het goed komt.

Kom maar op, zou ik zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

129 reacties

 1. George van de linden

  Daarnet…Rutte op de NPO staats-Tv…Gatverdamme ,wat een voorspelbare / gerepeteerde fakeshow!!!!
  Ik zapte al na 2 min naar een andere zender.

 2. napels

  Rutte gaat door tot heel nederland kapotgemaakt is.

 3. Fortiori

  Geen enkel probleem, er wordt toch wel meegekeken. Zodra je naar een dagje uit hebt gezocht stromen de aanbiedingen binnen.

  1. swetsnek

   Geen verstand van internet merk ik hahahahaha
   Iedere provider raad je aan een VPN te nemen hahahahahah

 4. DolleDries

  Dit was te voorzien, die Rutte stinkt uit zijn mond met zijn leugens net als dit opgezette spelletje met nepnieuws. Dat amateuristische filmpje bij de NOS was al verdacht.

 5. Guus Geluk

  Andersom zullen tegenstanders van de WIM de casus in kwestie gebruiken als argument dat de AIVD voldoende mogelijkheden bezit.

  1. Guus Geluk

   WIV

  2. DolleDries

   Goeie Guus.

 6. Zout

  Ik vind mijn eigen manieren om mijn privacy te beschermen en overheidssurveillance te pareren. Het is mogelijk voor burgers om zelf de privacy te beschermen en het dataverkeer te anonimiseren, bijvoorbeeld door een VPN-abonnement af te sluiten en op een simpele elle internetverkeer te vergrendelen.

  Inlichtingendiensten hebben op deze manier geen inzicht meer in het dataverkeer. Ook het gebruik van de Tor-browser biedt gebruikers anonimiteitsgaranties, al zijn er hierbij met het oog op de sleepwet enkele kanttekeningen te maken. Met de introductie van de sleepwet is de terechte verwachting dan ook dat meer Nederlanders het heft in eigen hand zullen nemen om hun internetverkeer af te schermen voor nieuwsgierige ogen, inclusief de priemende ogen van de Nederlandse inlichtingendiensten.

  1. buitenbeentje

   Voor degenen die niets te verbergen hebben en geen VPN abonnement willen of kunnen afsluiten: Door de Opera browser te gebruiken kan iedereen de daarbij meegeleverde gratis VPN functie inschakelen (van Surfeasy). Het is wel niet een “echte” VPN functie, maar werkt via proxy´s, voor de mens die niets te verbergen heeft kan deze 256 bit encryptie al voldoen. Geldt alleen voor het dataverkeer binnen Opera natuurlijk.

  2. tomygun

   Hi Zout ,
   Prima ik zelf gebruik nu opra om van al deze kolere reclame af tekomen .
   werkt goed even wennen maar prima .
   Het leuke alle linkse news sides krijg je niet meer ( Duitse ) .

  3. swetsnek

   IK gebruik al jaren TOR geen centje pijn

 7. Zout

  Het recht op privacy is in de grondwet vastgelegd. Net als de verklaring dat je onschuldig bent tenzij schuld bewezen is. Deze beide verworvenheden die horen bij een “democratische” samenleving zijn we in rap tempo aan het verliezen. En dan hebben we hier niet eens te maken met een kwaadwillend regime.

  1. Zout

   Er zijn talloze voorbeelden te vinden waarbij de overheid verzamelde gegevens kan gebruiken of zal kunnen gaan gebruiken. En dat is dan gelijk een van de allergrootste bezwaren tegen de ongebreidelde verzamelwoede van de overheid onder het mom van “bestrijding van terrorisme” of “een veilige samenleving” of “bescherming van het kind” of “bestrijden van uitkeringsfraude”.

  2. swetsnek

   Behalve bij de belasting he Zout daar moet jij bewijzen dat het niet klopt

 8. DolleDries

  Rutte wordt een hele enge man waar hij Poetin van beschuldigd doet hij nu zelf! staatspropaganda in optima forma tenminste dat denk hij kukident word steeds enger

  1. tomygun

   Wordt ? hij is het gewoon wat je te horen krijgd is Kilary shit .

 9. DolleDries

  Mooi staaltje nep nieuws. Vooral dat verhaal van de camera is om je ballen uit de broek te lachen.

 10. Zout

  In 1999 vertelde Scott McNealy, destijds de CEO van Sun Microsystems, dat mensen geen privacy hadden. Zestien jaar later heeft hij nog steeds dezelfde mening, maar is het volgens hem de overheid die de grootste dreiging voor de privacy vormt. “Het kan me niet schelen dat Google en AT&T informatie over me hebben, omdat ik altijd naar een andere provider kan overstappen”, zo laat hij tegenover PC World weten.

  Overstappen wordt een stuk lastiger met de overheid, merkt McNealy op, die tegenwoordig met een startup genaamd Wayin bezig is. “Er is maar één ministerie van motorvoertuigen. Waar ik me echt zorgen over maak is het idee van een geplande socialistische economie, gedreven door een bureaucratische overheid van gekozen
  functionarissen.” Hoe kleiner de overheid, hoe minder dreigingen zijn, gaat McNealy verder.

  Het wordt volgens hem dan ook een probleem als het overheidsapparaat groeit en zich met gebieden als gezondheidszorg, onderwijs en verzekeringen gaat bemoeien. “Als ze me vertellen hoeveel Cola ik mag drinken en hoe groot de porties op school mogen zijn, wordt het een nanny-staat.” In plaats van het beschermen van de vrijheden van burgers, proberen grote overheden die juist af te nemen, zo waarschuwt McNealy. “Het is doodeng dat de NSA of Belastingdienst dingen over mijn privéleven weten en hoe ik stem. Elke Amerikaan zou zeer op zijn hoede voor een grote
  overheid moeten zijn.”

  Bron: https://www.security.nl/posting/433817/McNealy%3A+overheid+grootste+dreiging+voor+privacy

 11. Zout

  Persoonsgegevens van Nederlanders zijn niet veilig bij gemeenten, zo concludeert het radioprogramma Argos na onderzoek naar het overheidssysteem Suwinet. Daardoor hebben derden toegang tot allerlei gevoelige informatie gekregen. Suwinet is een speciale database waarin instanties als de Belastingdienst, de IB-groep, Kadaster, Rijksdienst Wegverkeer en het UWV hun persoonsgegevens met gemeenten uitwisselen.

  https://www.security.nl/posting/432913/Onderzoek%3A+persoonsgegevens+niet+veilig+bij+gemeenten

 12. Zout

  Onder het motto “Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen”, wil Teeven (VVD) het liefst dat opsporingsdiensten ‘voor eeuwig’ over zo veel mogelijk gegevens van alle burgers kunnen beschikken. ‘De basisvoorwaarde is dat de overheid te vertrouwen is, en dat is ze’, zei Teeven bij een eerdere gelegenheid.

  Bron : Volkskrant vrijdag 23 mei 2008 door Sheila Sitalsing (papieren editie)

 13. Zout

  De overheid is niet te vertrouwen

  Hoewel je nooit precies kunt weten welke beslissingen de overheid over jou neemt, is
  het geen goed idee de instanties aan wie je jouw gegevens afstaat te vertrouwen. Keer
  op keer blijkt de overheid niet in staat te zijn persoonsgegevens van de burger goed te beveiligen.

  De bredere trend is samen te vatten met de woorden Big Brother. De overheid lijdt aan
  een kwaal die je wel datobesitas kunt noemen: een onstilbare honger naar de gegevens van haar burgers, met uitdijende databases als gevolg.

  Het probleem is niet zozeer dat de overheid zoveel van je weet, maar dat er conclusies
  aan die informatie worden verbonden. Onze data zijn niet slechts gegevens; het is
  informatie die leidt tot handelen. En ‘foute’ informatie in overheidsdatabanken is eerder
  regel dan uitzondering, concludeerde alvast de Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid: “Over de hele linie moet de assumptie dat informatie juist is vervangen worden door het besef dat de informatie op onderdelen hoogstwaarschijnlijk niet accuraat, verouderd en soms zelfs misbruikt en gemanipuleerd zal zijn.”

  1. Abri079

   De eerste zin van je laatste alinea bevat wat mij betreft een tegenstrijdigheid.
   Wat mij betreft is het nl. wel een probleem dat de overheid van mij zoveel weet. Wat moet men feitelijk met die informatie? Gaat men beleid maken op basis van wat ik vind?

   Probleem is ook dat “de overheid” daar conclusies aan verbindt. Wat ga ik daar van merken als burger in positieve en negatieve zin? Word ik dan preventief gefouilleerd, gebeld met de mededeling dat er een demonstratie is waardoor ik beter weg kan blijven uit een zeker gebied, als ik op een forum iets schrijf breekt de overheid dan in om te vertellen dat mijn mening gejorrist wordt?

   Maar Zout, we schrijven het wellicht anders op doch hebben wel hetzelfde beeld in deze is mijn inschatting.

   1. Zout

    @Abri: We hebben dezelfde uitgangspunten. Een overheid op deze tour is levensgevaarlijk voor de vrijheid!

 14. DolleDries

  Dus wat de Russen verweten wordt met hacken doen ze zelf in Nederland.
  Hier verwijt de pot de ketel.

 15. Ben Zine

  Het was ook te verwachten… Eerst dat verhaal over het “succes” van die AIVD hackers (waar Guus nog zo hoog over opgaf), en nu dus onze grijnzende griezel die prompt pleit voor het invoeren van de sleepwet. Nee hoor Guus, dit is vooral geen toeval en er is vooral geen sprake van een van tevoren geënsceneerd spelletje ! 🙂

  1. Ben Zine

   “Dit is vooral geen toeval” moet zijn “Dit is puur toeval”.

  2. Guus Geluk

   Rutte benadrukt de noodzakelijkheid van een effectief veiligheidsbeleid, waarbij nieuwe middelen moeten worden ingezet om de problemen het hoofd te bieden.

   Vooralsnog heb jij geen enkel argument aangeleverd die het relaas – dat de AIVD cruciale informatie bemachtigde – niet kunnen ontkrachten. Ga je dat nog doen of beperk je je uitsluitend tot complottheorieën?

   1. Guus Geluk

    “Niet kunnen ontkrachten” = onderuit haalt.

    1. denk eens na

     guus , wie geloofd deze man nog? , in de volks mond noemen ze hem excuus truus) zo betrouwbaar is deze volksverlakker

     1. Guus Geluk

      Denk eens na, Rutte is niet inhoudelijk op de casus ingegaan. Als premier moet hij zijn mond houden over wat de AIVD uitspookt. Wel bepleit hij meer bevoegdheden voor de AIVD en haalt darbij deze zaak aan.

   2. Ben Zine

    Net zomin als dat ik een argument kan aanleveren dat het verhaal ontkracht, kun jij een argument aanleveren dat het verhaal bevestigt. We weten het namelijk geen van beiden. Waar ik alleen op wil wijzen, is dat het wel héél opvallend is dat Rutte er na het hacker verhaal als de kippen bij is om te pleiten voor die beruchte sleepwet. Ik zie onze grijnzende griezel er wel voor aan. Ook het incident met Turkije, vlak voor de verkiezingen, was zo’n trucje om de publieke opinie te beïnvloeden door de “sterke” en “standvastige” staatsman te spelen. Allemaal doorgestoken kaart. Rutte is een zeer manipulatief mannetje en speelt kennelijk graag spelletjes. In Engeland zouden ze over zo iemand zeggen: ” He is full of shit”.

    1. Guus Geluk

     Rutte benadrukt de noodzaak voor een effectief veiligheidsbeleid. Hij gaat daarbij in op deze casus. Andersom zou je kunnen zeggen dat de inlichtingendienst kennelijk over genoeg mogelijkheden beschikt de problemen het hoofd te bieden.

     Vooralsnog heeft niemand hier het relaas kunnen ontkrachten dat de inlichtingendienst Cosey Bear is geïnfiltreerd en bemachtigde informatie heeft doorgespeeld aan de Amerikanen. Zolang ik daartoe geen argumenten zie, beschouw ik dit plausibele verhaal als in de kern waar.

     1. denk eens na

      Als het hacker nieuws bij Jinek en DWDD verschijnt, dan weet je dat het een opzetje is , de burgers voor masseren op een idee of probleem , en de npo doet er volop aan mee om de burgers om de tuin te lijden.

     2. Guus Geluk

      In de kern zie ik geen aanleiding om te stellen dat het verhaal van A tot Z is gelogen.

     3. Zout

      @Wimşelşün Çöde: Dat is logisch want je bent opzettelijk onwetend. De argumenten die pleiten tegen de betrouwbaarheid van de regering stapelen zich op en jij ziet het niet.

      #sleepnet

     4. Guus Geluk

      Vooralsnog heeft geen enkel persoon gaten kunnen schieten in het waarschijnlijke relaas van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Integendeel, de dictator van een ons vijandige mogendheid wordt klakkeloos geloofd.

      Dit riekt naar landverraad, Erik.

     5. Zout

      @Wimşelşün Çöde: Dag Wim!

      #sleepnet

     6. Guus Geluk

      De Nederlandse inlichtingendienst heeft belangrijke informatie aan de Amerikanen overhandigd, met betrekking tot een hack van het State Department en het Witte Huis.

      Kun je dit relaas onderuit halen of blijf je met die Sleepwet komen?

     7. Holland

      Sleepnet Guus, sleepnet. S l e e p n e t! S-l-e-e-p-n-e-t!!
      Je laat je op sleepnet nemen door het propagandanieuws van de AIVD. Dat komt wel heel goed uit nu de sleepnet-wet er door heen gesleept moet worden. Het wordt tijd dat jij het verband duidelijk gaat zien door deze voorgehangen sleeprookworst en de a.s. sleepwet: maar je bent niet geslepen genoeg om dat je doorzien. Omdat je een sleepslaafje bent van de overheid.

      Sleepnet Guus, sleepnet en nog eens sleepnet!

     8. Guus Geluk

      Ook Holland kan het verhaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst niet onderuit halen, maar brult ammechtig over de Sleepwet. Onze eigen inlichtingendienst wordt hier – hoewel daar geen enkele grond voor is – beticht van leugenachtigheid, terwijl een buitenlandse dictator wordt geloofd.

     9. Zout

      @Holland: Dank voor je glasheldere bijval.

      Nog even dit:

      Onder het motto “Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen”, wil Teeven (VVD) het liefst dat opsporingsdiensten ‘voor eeuwig’ over zo veel mogelijk gegevens van alle burgers kunnen beschikken. ‘De basisvoorwaarde is dat de overheid te vertrouwen is, en dat is ze’, zei Teeven bij een eerdere gelegenheid.

      Bron : Volkskrant vrijdag 23 mei 2008 door Sheila Sitalsing (papieren editie)

      #sleepnet

     10. Holland

      Guus, propaganda is niet onderuit te halen. Het is gefabriceerd nieuws en of dat een leugen is valt niet te controleren noch te bewijzen.

      Zou je dus nu op willen houden met te doen alsof het echt nieuws is en daarmee ‘de waarheid’? Het feit dat het niet onderuit te halen is, bewijst namelijk ook helemaal niks. Jij kan ook niet bewijzen dat het waar is. Je gelooft het. En dat is juist de bedoeling van propaganda.

     11. Guus Geluk

      Je zult je vriendje vast bedanken voor de bijval, Erik, maar vooraksnig heeft niemabd een overtuigend argument ingebracht tegen het relaas van de AIVD. Cozey Bear is gehacked en belangrijke informatie door de Nederlanders doorgespeeld aan de Amerikanen. Dat zal wel geen bijzonderheid zijn, er wordt veel afgehacked.

      Het is onvoorstelbaar dat het wordt van en buitenlands dictator klakkeloos wordt geslikt, terwijl onze eigen inlichtingendienst wordt weggezet.

     12. Guus Geluk

      Jij stelt dat dit gefabriceerd nieuws is, maar je kunt er geen enkel bewijs of argument toe leveren, op enkele complottheorieën na. Enige verdieping in de materie leert echter dat het verhaal als plausibel is te beschouwen. Jij stelt dat het nepnieuws is, dus dan moet je dat ook kunnen hardmaken.

      Maar dat kun je niet.

     13. Holland

      “Enige verdieping in de materie echter dat het verhaal als plausibel is te beschouwen.”
      ————————————————————————
      Propaganda zit ook vaak plausibel in elkaar, juist doordat het gefabriceerd is. Ik hoor graag de plausibele argumenten van je voor een verdere verdieping.

      Dat het van een overheidsorgaan komt legt natuurlijk geen enkel gewicht in de schaal.

     14. Guus Geluk

      Ik hoor graag argumenten waarom het relaas van de AIVD niet plausibel zou zijn. Je bent bijvoorbeeld nog steeds niet ingegaan op het uitvoerige artikel van Hans van Modderkolk. Je hebt het artikel als propaganda opzij geschoven, en dat zul je waarschijnlijk ook blijven doen.

     15. Guus Geluk

      Huib Modderkolk.

     16. Ernst Quispel

      Het is inderdaad verbijsterend dat zonder enig bewijs en logica de rapportage van de AIVD als leugens terzijde worden geschoven.

 16. Ernst Quispel

  De naar buiten gebrachte feiten bevestigen en passant het gelijk van Ollongren, die al eerder terecht waarschuwde voor de Russische inmenging.

  1. Guus Geluk

   Dat is correct, de minister is door haar eigen veiligheidsdienst op de hoogte gebracht en dat geldt ook voor haar voorganger.

   Alle puzzelstukjes vallen op de plaats.

   1. denk eens na

    Maar de bewijzen toont de aivd ook niet, hoe kun je iets bewijzen wat niet waar is .guus we kunnen ook niet bewijzen dat god niet bestaat .

   2. denk eens na

    Je bedoelt ollogren die Amsterdam van Nederland wilde afscheiden, wat op at5 staat maar met een grijns dat ontkent , het zou het zusje van rutte kunnen zijn , leugens daar is feeks ollogren nooit in gestikt.

  2. Anna

   Ernst Quispel. Blijkt de Nederlandse AIVD de grote hacker te zijn. De Russische hackers mogen we niet horen en zien. Wat een afgang van AIVD en Rutte. AIVD heeft misschien liever Trump als president gezien.

  3. Abri079

   Het is inderdaad verbijsterend dat zonder enig bewijs en logica de rapportage van de AIVD als waarheid wordt gepresenteerd.

 17. EllyD18

  Het zou me niet eens verbazen als het weer zo’n in elkaar geflanst toneelstukje van hem was. Deze man zit vol streken.

 18. DolleDries

  Het lijkt veel op de georkestreerde Turken toestand met de vorige verkiezingen.

  1. loes530

   Dries hebben ze altijd wat te zeuren over de PVV

 19. Duke

  Het is maar wat je een succes wilt noemen. Bij deze anti-Rusland berichten, zonder dat we enige vorm van bewijs te zien krijgen, moeten we maar aannemen dat het klopt. Rutte staat niet echt bekend om zijn geloofwaardigheid, dus tja.
  Als die hackers opdracht hadden gekregen om hun aandacht op Kiev te richten, dan was MH17 misschien niet gebeurd of was misschien die onderste steen boven gekomen. Daar hadden we meer aan gehad.

  1. Ernst Quispel

   Het blijft opmerkelijk hoe hier zonder enige grond de Russen worden geloofd en de eigen AIVD voor leugenaar wordt uitgemaakt.

   Waar is deze loyaliteit met een buitenlandse dictator in hemelsnaam op gebaseerd?

   1. A3aan

    Neen Snert Kwispeldoor. Waarom zou je een Rutte, die bewezen heeft te liegen, niet doet wat belooft is, op zijn blauwe ogen geloven.

    Om welke redenen zou men loyaal zijn jegens Rutte lll ?

    1. Ernst Quispel

     De vraag was, A3aan, waarom we een smerige buitenlandse dictator op zijn blauwe ogen geloven en onze democratisch gekozen bestuurders en onze AIVD niet.

     De klemmende vraag is waarom mensen als u ons land zo gemakkelijk verraden. Waarin noemt u zichzelf eigenlijk Nederlander?

     1. Duke

      1. Onze democratisch gekozen bestuurders zijn notoire leugenaars.
      2. Rutte wil die Sleepwet er door drukken, dus dit is een perfect nieuwsbericht om gebruik/misbruik van te maken.
      3. We hebben geen enkel bewijs gezien en kunnen dus niet oordelen of het WAAR of ONWAAR is.
      4. Er zijn tig anti-Rusland propaganda nepnieuws berichten de wereld in geslingerd, dat elk anti-Rusland bericht per definitie met enige scepsis benaderd hoort te worden.
      5.Nieuws kritisch lezen en benaderen maakt je geen landverrader. Dat maken alleen trollen zoals jij ervan.

     2. Ernst Quispel

      U bevestigt mijn stelling: u beschouwt democratische gekozen Nederlanders als leugenaars en u gelooft een buitenlandse dictator.

      Waarom woont u hier nog?

     3. Holland

      Ernst Lulhannes: A3aan zegt toch duidelijk “..een Rutte, die bewezen heeft te liegen en niet doet wat beloofd is….”.

      Dat is toch een glashelder antwoord op je vraag. Waarom zou je je eigen regeringsleider geloven als die BEWEZEN heeft vaak te liegen? Het feit dat hij “democratisch gekozen is” zoals jij weer bralt, zegt absoluut niks over zijn oprechtheid en eerlijkheid. Rutte is een smerige leugenaar. En van Poetin moet dat nog maar bewezen worden.

     4. Ernst Quispel

      Ik zie Rutte niet als een leugenaar maar als een bekwaam politicus. Als men politieke compromissen uitkrijt voor leugens begrijpt men niets van politiek.

     5. Holland

      De psychopatische trekje van Ernst Hütten gaan nu toch ernstige vormen aannemen: onze huis-autist ontkent domweg wat al talloze malen bewezen is. Aan dit soort zinloze en idiote nondiscussies verspil ik geen tijd.

     6. Ernst Quispel

      Welke leugens zijn dan ‘bewezen’, Holland?

     7. Guus Geluk

      De trol Holland gelooft ook liever de Russen dan onze eigen inlichtingendienst.

     8. Zout

      @Holland: De psychopathische trekjes van Wim Hütten hebben inderdaad ernstige vormen aangenomen: Het is duidelijk dat onze huis-autist opzettelijk ontkent wat al talloze malen is bewezen. Aan dit soort zinloze en idiote nondiscussies verspil ook ik geen tijd.

     9. Zout

      En laten we de D66-naaiers niet vergeten!

      Op het partijcongres in Leeuwarden heeft D66 besloten geen campagne te voeren tegen de nieuwe wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (WIV). De ’sleepwet’ is onder D66’ers omstreden, met name vanwege privacy van burgers die geschonden zou kunnen worden als de overheid via de kabel breed aftapt.

      http://www.telegraaf.nl/nieuws/1266105/d66-houdt-vast-aan-sleepwet

   2. Duke

    Trol134, je bent toe aan een bril.

    1. A3aan

     Alwéér Duke! Wordt het niet eens tijd voor een nieuw stel hersens?

     1. Ernst Quispel

      Ik reageerde op Duke. Mogelijk voelt u zich ook aangesproken.

     2. Duke

      A3aan, Ernst Quispel is de trol Code134 dus het was aan hem gericht.

   3. Anna

    Ernst Quispel. Aan geloofwaardigheid “zonder enige grond” kun je maar beter geen geloof aan hechten niet voor de AIVD, NAVO, EU,Amerikanen, Russen en zeker niet voor Rutte. Vanwege die valse Sleepwet is het de leugen regeert.

 20. Bes Tolen

  Helaas is er veel op overheidsniveau niet op orde. Daaronder mee te verstaan organisaties, die hun dure collectief gefinancierde diensten verlenen onder beheer van de overheid zoals in de gezondheidszorg. Niet in het minst dus organisaties, die veel met burgers te maken hebben. Verder heeft de overheid zich op het gebied van vrije meningsuiting bedroevend slecht ontwikkeld sinds de jaren tachtig. Er is m.i. sprake van omvangrijke valse beïnvloeding en indoctrinatie op velerlei terrein. Het hele onderwijs van laag tot hoog lijdt er kwalitatief onder en de informatiemedia blinken in grote meerderheid uit door de doorwrochte wijze waarop ze de bevolking misleiden. Nog erger is het functioneren van de politiek, wezenlijk voor het volk. De politiek, die niet meer waar maakt waarvoor ze dient te staan, namelijk voor de belangen van het volk zelf. Hier is m.i. zelfs sprake van principieel verzaken. De gang van zaken is uitermate verstoord waarbij ondemocratische uitsluiting regel is [met de grootste bedreiging voor nota bene de autochtone bevolking] en waarover de nodige juiste, volledige openbare informatie ontbreekt. In dit maatschappelijke klimaat waarin de overheid geen extra vertrouwen verdient, kan wettelijke extra nauwelijks tot niet te controleren bevoegdheid de overheid niet worden toevertrouwd. ”Rusland” ten spijt. De breedsprakige vaagheid waarmee de zogeheten successen van de AIVD worden gebracht, kan geen bijdrage heten tot gebleken noodzaak om de overheid meer indringende bevoegdheden toe te kennen op privégebied van de burgers. [Daarbij worden de burgers ook nog eens voor imbeciel gehouden gezien filmbeelden, die op TV werden vertoond].

  1. Ernst Quispel

   @Bes Tolen.

   Op nagenoeg elk punt dat u met ronkende stelligheid naar voren brengt ben ik het met u oneens. Nederland heeft een niveau van gezondheidszorg en onderwijs dat op een hoger niveau staat dan ooit, de vrijheid van meningsuiting is ruimer dan ze ooit was en de democratie functioneert mogelijk niet beter, maar zeker niet slechter dan voorheen. Er is slechts reden voor dankbaarheid en trots om tot dit land en volk te behoren.

   Uw betoog is geïnfecteerd door het intellectueel zwakke populisme dat aanschuurt tegen racisme en volksnationalisme en bon ton is in de minderheidsgroeperingen die hier suggereren namens ‘Das Volk’ te spreken. Ik neem de bedreiging van dit sentiment voor onze Nederlandse rechtsstaat serieus (deze ondermijnende kracht is een constante in de geschiedenis) maar inhoudelijk mist het feit en logica. Het is onvrede, frustratie en projectie van persoonlijk falen, veel meer kan ik er niet van maken. Ik neem u niets kwalijk, u zit in deze tunnelvisie en u zult er waarschijnlijk niet meer uit geraken maar ik hoop ook voor u op een moment van helder inzicht: gaat dit over de woelingen in mijn ziel of over de werkelijkheid?

   Een goede vraag, vindt u ook niet?

   1. Zout

    @Wim: Uw betoog is geïnfecteerd door het intellectueel zwakke populisme dat aanschuurt tegen racisme en volksnationalisme en bon ton is in de minderheidsgroeperingen die hier suggereren namens ‘Das Volk’ te spreken.

    Leip zuurdeeg… Dag Wim!

    1. Feit

     Die man is echt totaal debiel. Die is echt niet goed.

     Laat m sterven…

     1. denk eens na

      Volgens mij heeft rutte zijn excuus aan geboden voor zijn liegen meerdere malen zelfs dus wat zeur je nou over de betrouwbaar van rutte

   2. Zout

    ‘Nothing to hide’ is een documentaire van twee Berlijnse journalisten, Mihaela Gladovic en Marc Meillassoux, die zich afvroegen waarom we ons zo makkelijk onderwerpen aan die massale surveillance door overheden en bedrijven.

    Waarom laten we zonder enig noemenswaardig verzet onze privacy, rechten en vrijheid aan banden leggen. We horen de mantra zo dikwijls weerklinken: surveillance is voor mij geen probleem, ik heb toch niets te verbergen?

    https://www.datapanik.org/2017/10/12/nothing-to-hide-2016/

   3. Zout

    Met “ik heb niets te verbergen” bedoelt men “ik denk dat ik niets fout doe of heb gedaan” het échte bezwaar is dat we dat nu (nog) niet weten. Later, straks of over enige tijd kan datgene wat we nu zeggen, doen of vinden, heel gemakkelijk worden gekwalificeerd als misdrijf of overtreding. En alles waarvan we nu denken of zeggen dat we dat niet willen verbergen, zou over enige tijd weleens belastend kunnen zijn. Werken we wellicht nog mee aan onze eigen, toekomstige veroordeling.

    Ik heb geen enkele, maar dan ook geen enkele aanwijzing dat de overheid is te vertrouwen. Want: Wie controleert de controleur?

    #sleepnet

  2. Zout

   Stevig betoog forumvriend!

 21. Peter Selie

  Rutte zijn zielige poging om de sleepnetwet er door heen te jassen grenst aan bijna kinderlijk gedrag, net zoals hij de verkiezingen heeft gewonnen door de Turkije rel, dat was ook zo doorzichtig als glas. Nou Rutte succes met je wetje want privacy is al een mythe geworden.

  1. Zout

   @Peter: Toch niet! Niet opgeven, blijven strijden tegen dit onrecht. Privacy is een recht, privacy is een grondwettelijk recht!

   Artikel 10

   – 1. Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.

   – 2. De wet stelt regels ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met
   het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens.

   – 3. De wet stelt regels inzake de aanspraken van personen op kennisneming van over hen vastgelegde gegevens en van het gebruik dat daarvan wordt gemaakt, alsmede op verbetering van zodanige gegevens.

 22. buitenbeentje

  Ik heb al tegen gestemd, het stembiljet is gisteren teruggestuurd naar Den Haag.

 23. Babaji538

  Ik ben zó goed, dat voortdurend vanalles, van alles (!),
  wordt verwijderd, op internet.
  Kwestie van waardering, binnen en buiten Google,
  binnen en buiten LinkedIn, binnen en buiten Twitter en
  buiten èn binnen WordPress.com.
  Het wordt allemaal voor mij gedaan, uit begrip, respect,
  warmte en liefde.

  Petra Hermans

 24. Benny

  Rutte propt alles door onze kelen. Zo ook dit weer,en daar zijn alle middelen voor geoorloofd…..over nep nieuws gesproken…..

 25. Guus Geluk

  Wat is er nu precies aan de hand?

  Op een warme zomeravond in 2014 hacken en infiltreren knappe koppen van de AIVD de Russische hackersgroep Cosey Bear, verwant aan Fancy Bear, welke door de Britten wordt gemonitord. Twee en een half jaar kijkt men live over de schouders van de beertjes-hackers mee, waarbij de AIVD gade slaat hoe de Russen cyberattacks uitvoeren op de Verenigde Staten. Een lijntje met de Amerikanen wordt geopend en belangrijke informatie wordt doorgespeeld.

  Zo’n gek verhaal is dat niet. Inlichtingendiensten onderscheppen van alles en brengen hun bondgenoten daarvan op de hoogte. Wat je kunt concluderen is dat in de grijze kolos in Zoetermeer mensen zitten die weten wat zij doen.

  De pro-Russische Trumpianen op dit forum komt het nieuws echter niet goed uit. Al vlug zwiepen de complottheorieën over tafel: het is een opzetje van de CIA danwel premier Rutte, teneibde propaganda te verspreiden of de sleepwet door het parlement te loodsen. De AIVD liegt, de minister liegt, de premier liegt; alle Amerikaanse inlochtingendiensten liegen. De Enige die de waarheid spreekt is de Grote Vladimir Poetin.

  Wat een afgang, en wat is de oikofobie, ten faveure van een Buitenkandse dictator, toch groot.

 26. Ni28

  De berichten over succesvolle AIVD zijn naar buiten gebracht om de sleepwet een extra reden te geven. Doorzichtig en dom. De AIVD is hiermee verraden terwijl deze door kon gaan met deze activiteiten. Dom, dom, dom. Toen de Engelsen de Duitse Enigma hebben gekraakt hebben zij dit stil gehouden om maximaal van te kunnen profiteren maar hier wou de Nieuwsuur een schokkende primeur hebben en hulp aan de sleepwet te geven. Nu de AIVD ontmaskerd is zijn ze ook met de Russen klaar want die zijn niet dom. Onze journalisten wel.

  1. Ni28

   Gisteren heb ik dit al geopperd en vandaag gelijk gekregen.

  2. Guus Geluk

   Nee, de AIVD was al uit het systeem van Cosey Bear, alvorens Nieuwsuur zich begon te verdiepen in de materie. Mede dankzij de loslippigheid van de Amerikanen.

   Derhalve kun je journalistieke ijver moeilijk dom noemen.

   1. Ni28

    Zulke details mag je nooit naar buiten brengen, het is beter als de Russen hun vijand niet kennen. Dus het blijft dom.

    1. Guus Geluk

     Hoe de AIVD in Cosey Bear is geïnfiltreerd, wordt niet vermeld.

     1. Ni28

      Dat zou ook de kroon zijn op deze circusstunt. Maar dat is al te laat want het hoe en wat is nu makkelijk te achterhalen als je weet waar je zoeken moet. Het blijft DOM wat hier uitgehaald is. Onvoorstelbaar dom.

 27. Ni28

  De enige reden dat dit naar buiten toe gebracht is is de ondersteuning van de sleepnet wet waarover het referendum gaat. Kijk eens daar hebben wij het voor nodig. Echte Ruttes rotstreek want hij zal er meer van weten.

  1. Zout

   @Ni28: De uitslag van het referendum zal sowieso genegeerd worden, daarover bestaat geen twijfel.

   – #1juni2005
   – #6april2016
   – #21maart2018

   https://www.volkskrant.nl/binnenland/buma-kabinet-zal-nee-bij-referendum-over-de-sleepwet-negeren~a4524992/

 28. Ni28

  Pro-russiche Trumpianen? Wilt je je taal matigen, GG? Je lijkt steeds meer op de ranzige versie van Dopper.

  1. Guus Geluk

   Rustig maar, Ni28, ik schaar jou niet onder de pro-Russische Trumpianen. Er is hier echter wel een substantieel aantal aan scribenten dat de ene complottheorie aan de andere rijgt, en ik vermoed om Rusland uit de wind te houden. Ik weet dat jij een meer realistische kijk op het Russisch buitenlandbeleid hebt en dat is een goede zaak.

  2. Zout

   @Ni28: Ğüş is de ranzige versie van Wim Hütten! Twee handen op één bierbuik.

   1. Guus Geluk

    Erik is weer aan het zuigen.

    1. tomygun

     Geen Geluk ,
     Om er gaten in teschieten is niet veel nodig een klein beetje
     kansspel berekening toepassen voor beginners .
     De info bestaat uit 2014 we zijn nu in 2018 toeval ? .
     Toeval bestaat enkeld op de korte termijn ontdekken en melden .
     Gebruik maken van , een veel gebruikte truc in het casino bij
     de eerste inzet is er al reeds gedraaid en het nummer bekend
     er wordt enkeld ingezet door 1 persoon een bekende van het
     personeel ,zie wat hier gebeurde al lang bekend maar wordt
     nu voor de sleepnet wet gebruikt .
     Een nieuwe bril kan soms ook helpen .

     1. Guus Geluk

      Ja, van 2014 tot ongeveer 2017 had de AIVD toegang tot het systeem van Cozey Bear.

 29. Ni28

  Het referendum over de sleepnetwet gaat meer over het misbruik ervan wat heel makkelijk kan. Je moet de inlichtingendiensten de nodige vrijheid geven maar je moet voor zorgen dat het geen politiestaat wordt waarbij mensen met andere meningen op een hoop met criminelen worden gegooid. Het kan te makkelijk misbruikt worden ook door politieke partijen. De door minister Ollongren beoogde censuur is de eerste schakel in deze. Dat schept niet bepaald vertrouwen.

 30. Ni28

  Quispel probeert te zeggen dat politiek een vieze spel is waar alles toegestaan is dus ook liegen. En Rutte ligt hem wel want soort zoekt soort.

  1. Ernst Quispel

   Op welke bijdrage van mij is dit een reactie, Ni28?

   P.s. Het is ‘vies spel’, het betreft een onzijdig zelfstandig naamwoord.

  2. Siemien

   Lijkt erg op de islam..daar mag/ je ook liegen

 31. Anna

  Gezien de grote successen van de AIVD met hacken blijken niet de Russen maar de Nederlandse AIVD de ware hackers te zijn. Alle andere staten o.a. VS en Rusland zijn daarbij maar stuntelaars. Zou Rutte dat wel door hebben? Rutte bedient natuurlijk de NAVO en EU. Sleepwet zal onze vrijheid van meningsuiting helemaal naar de afgrond werken. Dat is vooral de bedoeling bij D66. Weet wat u stemt.

  1. tomygun

   De redactie heeft het niet kunnen lezen zo snel was het weg .
   Well done Bruce we will know it any way some day .

 32. Zout

  Ik weet niet of dat verhaal van Nederlandse AIVD-hackers waar is of niet; maar het is hoe dan ook een heel raar verhaal dat aan alle kanten rammelt. En het blijft me verbazen dat onze “kwaliteitsjournalistiek” geen kritische vragen meer stelt als de conclusies bevallen.

  https://twitter.com/thierrybaudet/status/957187241088110592

  #sleepnet

  1. Ernst Quispel

   Baudet trekt de betrouwbaarheid wel in twijfel maar levert voor die ernstige beschuldiging als onderbouwing feit noch logica.
   Dit soort loze beweringen onderstrepen mijn indruk hier niet met een competente en serieuze politicus te maken te hebben.
   Mogelijk beseft deze amateur niet met dit soort losse flodders elke geloofwaardigheid te verliezen.

 33. lanex

  Deze januskop denkt dit te kunnen gebruiken voor de verkiezingen straks, net als de Turkse toestanden draaide hij het allemaal om ter meerdere eer en glorie voor zichzelf.
  Hopelijk is het volk wat meer op de hoogte van deze smerige tactiek!

  1. corfo

   @ lanex.
   Als iemand in dit landje niet op de hoogte zou zijn van de ongelooflijk smerige, achterbakse tactiek van deze minkukel, alias Pinoccio, dan is die persoon of een blinde vink óf een dove kwartel !

 34. corfo

  Laat u zich vooral niet meeslepen door de leugens van Pinoccio.
  De sleepwet is bedoeld om te weten te komen wat u én ik alzo “uitvreten” op internet, in mailtjes enz. Heeft écht, totaal niks, h-e-l-e-m-a-a-l niks met Rusland te maken. Dat wil die vent u steeds weer wijsmaken, maar ’t klopt niet, zoals er maar héél weinig aan die vent klopt. Kijk de man in z’n ogen en zie hoe vals/gemeen/kwaadaardig hij je aankijkt.

 35. Ruud562

  @Guus “Rutte benadrukt de noodzaak voor een effectief veiligheidsbeleid.”

  Nou Guus, als hij dat waarlijk voor staat had hij jaren geleden de grenzen moeten sluiten, véél scherpere toelatingseisen moeten stellen aan nieuwkomers etc. etc.
  En er lijken mij nu véél belangrijker zaken te spelen, zaken waar men bovenop zou moeten zitten denkend aan bijvoorbeeld het islamitisch duivelsgebroed dat aanslagen beraamt, dan aan zogenaamde inmenging in verkiezingen van het ene buitenlandse in het andere buitenlandse land.

  Nee, het is weer de zoveelste leugen van deze volksverlakker die aan de leiband loopt van ‘het Brusselse’.
  Hij is gewoon bezig met het beleggen van een opstapje naar wat in dat Brussel wordt bekokstoofd!

  1. Guus Geluk

   Dat is uw mening. In de optiek van Rutte, alsmede de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer, is het goed als de WIV wordt ingesteld.

   Anderzijds is de WIV al door beide Kamers geloodst, alwaar slechts de linkse partijen tegenstemden. Referendum wel of niet, de WIV treedt in werking.

   1. Siemien

    Precies Guus, het is “goed” voor de tweede kamer.
    Den-Haag moet gewoon oprütten met deze privacy schendende wetten, die, naar mening bedoeld zijn om van u en mij zoveel mogelijk informatie te verzamelen.
    Ik heb alles te verbergen, maar dat is niet de vraag natuurlijk, het gaat erom wat ik wil geven aan het internet en dat is namelijk niets..

    1. Guus Geluk

     Ge begrijpt me niet goed, Rikkert. Ik bedoelde te zeggen dat de Kamer het in ’t landsbelang acht de WIV in te voeren, de rechtspopulistische PVV incluis.

 36. Siemien

  Niet alleen Rutte gebruikt dit soort argumenten, het is een schande hoe onze regering met mijn/onze privacy omgaat.
  Onder het mom terreurbestrijding, banken die structureel jou en mijn privacy inperken, derden die mee mogen kijken op uw en mijn rekening.
  Zorgaanbieders die zich een weg banen tot uw en mijn privé gegevens, ik zeg niets meer tegen een arts.
  En wat te denken van de gemeentes in Nederland die structureel gegevens lekken, belastingdienst die gegevens naar de verkeerde mensen stuurt.
  En dit zijn dan nog maar de voorbeelden die eigenlijk bij iedereen bekend zou den moeten zijn…

 37. Bes Tolen

  Meneer Quispel, het is mij bekend dat de gezondheidszorg en het onderwijs op een hoger niveau staan dan vroeger. Bij de gezondheidszorg is dat nauwelijks een verdienste omdat zo omstreeks 1960 die zorg zich nog onder middeleeuws aandoende controle (Rome) bevond in Nederland. Die is overigens nog niet helemaal voorbij. Het onderwijs is bepaald niet over de hele lijn op een hoger niveau gekomen. Ik zie wel vooruitgang in pedagogiek en onderwijsmethodes. Waar het mij om gaat, is zoals dit: ”Kabinet gaat universiteiten aanspreken op hun obsessie met buitenlandse studenten”. Juist een artikel vandaag op DDS.
  Ik maak me over Nederland en de westerse wereld geen illusies. De risico’s, die de politiek neemt, zijn mijns inziens wel veel te groot tot onverantwoord en gevaarlijk toe. De bezwaren, die het ”populisme” heeft, snijden m.i. veelal hout.

  1. Ernst Quispel

   @Bes Tolen, ik zie dat er van uw betoog weinig meer overblijft dan zorg over de neiging van onze universiteiten in te willen spelen op de onvermijdelijke globalisering van de wetenschap en dus het onderwijs deels in de Engelsen taal willen aanbieden.

   U mag daar ongerust over zijn en bezwaar tegen willen maken maar geloof me, het is een zinloos achterhoedegevecht. Als u dat gevecht wenst aan te gaan miste u de tekenen des tijds.

 38. nietzonderverzet

  één gek, één smeerlap, één gefrustreerde schoft is dan in de nabije toekomst voldoende om een ‘verdenking’ aan je te koppelen.
  er wordt dan voor gezorgd dat die ‘verdenking’ voldoende gewicht heeft om VOLLEDIG op je los te gaan, met alle middelen voorhanden om je totaal te vertrappen, zéker als je je verzet tegen de verdachtmakingen van de gek, smeerlap, schoft.
  .
  dit was dus vóór de nu vigerende sleepwet.
  .
  dezelfde gekken, smeerlappen en schoften zijn nog steeds te vinden in organisaties die als ‘professionals’ worden gezien door justitie, bijv.: maatschappelijke dienstverlener clubs e.d.
  nú wordt daar dus je complete internetgedrag bij gekoppeld. de verwoesting van je privacy en leven zal daarmee dan compleet uitgevoerd worden. (als deze dat vóór de sleepwet niet was).
  .
  waarvan acte…..

  1. nietzonderverzet

   dus de term overheid dient gelezen te worden als de personen die de wet maken, handhaven en controleren.
   als zich daar dan gefrustreerde gekken, schoften en smeerlappen tussen bevinden (die zich in alle geledingen van de bevolking bevinden) en je ‘botst’ met één daarvan, dan ben je aan de beurt.
   die sleepwet zal nu gepresenteerd worden als handvat voor vertrouwelijke(?) overheids- diensten. dit is het begin, kijk maar naar het DNA gebeuren, deze werd geïntroduceerd voor de z.g. zware criminaliteit, we weten intussen beter. na een gewenning-periode zullen de data van personen door steeds meer diensten gebruikt gaan worden om het uiteindelijk te ‘vermarkten’.
   nederlanders, let op uw saeck!

 39. Ruud562

  Heer Geluk, uw vertrouwen in beide Kamers van ons parlement is benoemenswaardig te noemen. Alleen worden beide Kamers vaak buiten spel gezet en komen ze daar te laat achter omdat hun kennis ontbrak, ontbreekt of dat er coalitie en andere belangen spelen. Wat grote invloed heeft op hun besluitvorming, dus neen, om het functioneren van die Kamers nu blindelings te volgen…..

 40. Parestado4

  sleepnet wet voor pulskorren?Zoiets?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.