Vriendin van UKIP-leider in email: “Meghan Markle zal het koninklijk huis besmetten,” plaveit weg “voor een zwarte koning”

UKIP gaat heel hard de LPF achterna.

De nieuwe leider van UKIP, Henry Bolton, is ernstig in verlegenheid gebracht door idiote emails van zijn vriendin. Jo Marney stuurde namelijk racistische emails over Meghan Markle, de actrice die binnenkort in het huwelijksbootje stapt met prins Harry.

Marney liet in emails weten dat Markle het Britse koninklijk huis “zal besmetten” en “de weg plaveit voor een zwarte koning.” Markle is namelijk half-Afro-Amerikaans. En dat mag niet wat Marney betreft.

De vreselijke emails werden gepubliceerd door de krant The Daily Mail.

Natuurlijk is dat allemaal al erg genoeg, maar het verhaal wordt nog erger. Bolton was tot voor kort namelijk een zogenaamd trouwe echtgenoot en loyale vader van twee kinderen. Dat veranderde toen hij Marney kort voor de kerst leerde kennen. Daarna verliet hij zijn vrouw en twee jonge kinderen onmiddellijk. Partijvoorzitter Paul Oakden zegt daar terecht over dat die actie óók niet goed zal vallen bij de UKIP-achterban is, wat natuurlijk een understatement van jewelste is.

Door Bolton — en ook door zijn voorganger, trouwens — is UKIP nu verworden tot een zielige, clownesque bende. Met de beste wil kun je er niets anders van maken. UKIP werd een partij van belang toen Nigel Farage de leider van de partij was, maar sinds zijn afscheid is het één grote klucht. Je wilt er niet eens dood mee geassocieerd worden. Zó diep is UKIP gezonken.

De kans is groot dat Bolton eruit wordt gewerkt door de partijleden en dat UKIP dus op zoek moet naar haar vijfde leider in vijf jaar tijd. Zelfs de LPF kreeg dat niet voor elkaar.

Wat er nu moet gebeuren is duidelijk: of Nigel Farage komt terug als leider… of de partij kan zichzelf maar beter opdoeken. Op deze manier doorgaan heeft in ieder geval geen zin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. George van de linden

  Markle werd geboren in Los Angeles als Rachel Meghan Markle. Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en vader met Ierse, Engelse en Nederlandse wortels. Ze ging naar Northwestern University en behaalde daar bachelortitels in de podiumkunsten en internationale betrekkingen. Daarna werkte ze enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

  Racist of niet…ik zou mij er hoogst ongemakkelijk bij voelen als er een koningin of koning der Nederlanden zou opstaan die PIK-zwart was, dus als een Zwarte-Piet dus.
  En ik ben niet eens koningsgezind ben en voel ook niets van dien aard.
  Sterker nog ,heel die geld slurpende monarchie mogen ze van mij opdoeken.

  1. Code134

   “Racist of niet…ik zou mij er hoogst ongemakkelijk bij voelen als er een koningin of koning der Nederlanden zou opstaan die PIK-zwart was, dus als een Zwarte-Piet dus.”

   Als je dit vindt is het toch niet meer de vraag of je een racist bent?

   1. corfo

    @ Cootje.
    Doe toch eens normaal, dwaze man !
    Geen enkele échte Nederlander wil een pik-zwarte koning/koningin.
    Óók ik zou liever zien dat de nr. 3 van de lijst van Sylv.S. als koningin op ónze troon zou deinen; met zo’n varkenskop verjaag je in één keer alles parasieten uit Nederland.

    1. Henk-Jansen

     Het is fijn om te horen dat de ´echte´ Nederlanders, want zo noemen pvv´ers en fvd´ers zichzelf altijd, eindelijk openlijk toegeven dat ze racistisch zijn!

     1. Bloem

      Beste heer Jansen een zwarte man/vrouw/transgender zou wat mij betreft prima zijn. Wat mij betreft zou de monarch ook Joods of Israelisch mogen zijn. Daar heeft u gezien uw eerdere uitspraken weer problemen mee. Wat maakt dat van u?

     2. Feit

      Heel de Bijlmer wil dat de koning een “zwarte” is.

      Alle Marokannen willen dat de koning Marokkaans wordt.

      Alle Turken….

      Niks mis mee maar George is de “racist”.

      Wat een armoedig circus voer je hier op, gekke Henkie?

    2. Code134

     Dat jij blanken liever ziet als zwarten was al duidelijk, Corfo, behalve natuurlijk als het een Zwarte Piet in een knechtenrol is.

     Je valt behoorlijk door de mand.

     1. Bloem

      Beste Code voor u gaat bovenstaand commentaar net zo goed op. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet

     2. Feit

      Scherp, Bloem!

   2. Seneca

    @ code
    er bestaat een aanmerkelijk verschil tussen een racist en een realist…

 2. Fortiori

  GB zal zich in de toekomst meer ongemakkelijker voelen met een Brexit. Dat raakt de portemonnee. Het Koningshuis is iets voor een plaatjesboek.

 3. buitenbeentje

  Elisabeth von Sachsen-Gotha en haar man Philip Battenberg waren natuurlijk de wenskandidaten voor het koningschap van Groot Bretagne.

 4. Nederlandse_Patriot

  We wuz kangz.

 5. C.oitus

  Ik ken een meisje met staartjes, die haar Vader was negerkoning.

  1. Heinz

   In één penseelstreek herken je de meester. Dat geldt zeker voor Uw nick…….name

   1. swetsnek

    sieg heil

 6. Babaji538

  “Het hofjes Koningshuis te Nederland zal door mij,
  worden gerolen voor iets beters.”

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.