Wordt 2018 het jaar waarin Trump ten onder gaat?

Komt er een einde aan het presidentschap van Donald J. Trump?

Links heeft er al vanaf dag één zin in: de laatste dag van het presidentschap van Donald Trump. Progressief Amerika had nooit gedacht dat hij kon winnen, en toen hij dat wél deed schakelden ze meteen over naar de tweede versnelling: ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk oprot.

Het middel dat ze daarvoor gebruiken is, hoe kan het ook anders, Rusland. Zijn voormalige topadviseur (of eigenlijk: minister van Veiligheid) generaal Mike Flynn heeft er al aan moeten geloven. Ook zijn voormalige campagneleider Paul Manafort is voor de rechter gesleept. In beide gevallen staan de Russische banden van die heren centraal.

Flynn werkt nu samen met de FBI. Links roept al heel lang dat dit toch zéker het begin van het einde van Trumps presidentschap markeert.

Maar is dat wel zo?

Nee, natuurlijk niet. Trump is bepaald niet de meest populaire president ooit (zijn approval rating ligt al tijden ergens rond de 32 procent). Dat klopt. Maar hij gaat ook nergens heen. De zogenaamde banden van Trump met Rusland zijn verwaarloosbaar en zelfs niet-bestaand. Als dat wel zo was had special investigator Robert Mueller hem ondertussen al wel publiekelijk aan de schandpaal genageld. Dat dit niet gebeurd is betekent dat Mueller gewoon helemaal niets heeft om Trump onderuit te schoffelen.

Punt.

Dus nee, 2018 wordt niet het einde van Trump óf van zijn presidentschap. Tenminste, niet op de manier waarop links dat bedoelt.

Want ja, er is wel degelijk een probleem voor Trump. Als je naar de peilingen kijkt (maar ja, hoe serieus moeten we die nemen?) konden Republikeinen in november van dit jaar weleens een behoorlijke afstraffing krijgen bij de verkiezingen voor het Congres en (eenderde van) de Senaat. Als dat gebeurt — als Democraten beide ‘huizen’ van het ‘parlement’ in handen krijgen — is het op een ándere manier wél gedaan met Trumps presidentschap. De kans dat hij zijn grote plannen, die hij tijdens de verkiezingscampagne fel verdedigde, goedgekeurd krijgt is dan nihil.

Kortom, op een bepaalde manier komt er wel degelijk een einde aan het presidentschap van Trump in 2018. Dat nationaal-populisme kan hij wel vergeten — als Democraten tenminste winnen. Maar persoonlijk gaat hij écht niet weg. Hij zit de rit gewoon uit… en zou zich weleens herkiesbaar kunnen stellen voor de verkiezingen van 2020.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Supernoodle

  Dat zal raar zijn dat Trump in 2018 aftreedt.
  Hij houdt zich aan verkiezingsbeloften en heeft in èèn jaar meer voorelkaar gekregen dan Obama in 8 jaar.

  Stel je eens voor dat men tegenwoordig aan verkiezingsbeloften doen.
  Dan kom je erg onbetrouwbaar over.
  Vooral in Europa.
  Moeten we ook niet willen natuurlijk.

  1. Ritter

   Supernoodle

   Inderdaad een President die zich aan zijn verkiezingsbeloften houd en in een jaar tijd veel heeft bereikt. Al zal je daar de media maar weinig over horen. De gevestigde media verspreiden liever roddels en leugens over Trump.

   Onderstaand artikel geeft een overzicht van wat Trump in een jaar tijd heeft gedaan.
   ————-

   Year One List: 81 major Trump achievements.
   http://www.washingtonexaminer.com/year-one-list-81-major-trump-achievements-11-obama-legacy-items-repealed/article/2644159

 2. DolleDries

  NEE.
  De Clintons gaan voor gaas.

  1. Steve Van der Vekens

   Die kunnen er niet mee leven dat er niets anders opzit dan weg te kweinen in een hoekje. Heel triestig.

   1. Steve Van der Vekens

    Kwijnen. Was met mijn hoofd aan iets anders aan het denken.

 3. Zout

  Het aftreden van Trump is een natte droom voor linksaf. Ze kunnen het maar niet verkroppen dat Trump president is.

  Het zijn soms net Japanse soldaten die waren achtergebleven op eilanden en dachten dat de Tweede Wereldoorlog nog niet was afgelopen.

 4. Ni28

  Laat die man in alle rust regeren dan wordt het vooriedereen beter. De linkse haatcampagnes brengen allee onrust in het land. Democraten zijn eenmaal slechte verliezers en kunnen en ander successen niet over de hart krijgen. Enige zelfkritiek zou op haar plaats zijn. Clinton heeft door haar hooghartigheid en arrogantie verloren net als de PvdA hier. En de buitenlandse politiek van Obama was een regelrechte ramp. Alle vijanden zijn alleen maar sterker geworden. Dus laten wij hopen dat het een en ander teruggedraaid kan worden en dan heb je iemand als Trump voor nodig die duidelijk zegt wat ie wilt en zijn woord houdt voor zover de anderen hem het toelaten. Makkelijk heeft ie het niet. En of ik hem nu sympathiek vind of niet is niet relevant.

  1. Ni28

   vooriedereen moet voor iedereen zijn

   1. corfo

    @ Ni28.
    Zou best wel kunnen dat Trump in 2018 aftreedt, hetzelfde zou kunnen gebeuren met ónze Nationale Pinokkio : Rutje. Voor deze laatste hoop ik dat oprecht, deze bedrieger heeft nu wel voldoende onheil in dit “rijke” landje aangericht.
    Trump heeft in z’n eerste jaar getoond dat hij meer leiderscapaciteit in z’n pink heeft dan Obama óóit in z’n hele lijf.
    Trump mag van mij nog wel een poos blijven, zou goed voor de wereld zijn.

  2. Guus Geluk

   Het onderzoek van Mueller heeft Trump aan zichzelf te wijten. Dat is een feit.

 5. DolleDries

  Weg met die smerige onderdrukkende mullah’s. Dat klinkt positief. En de Islam, daar hebben we hier allemaal de pest aan. Hier heeft Nanninga begrip voor de hoofddoek, en beschouwt FvD een gehoofddoekte vrouw als voorvechtster voor vrouwenrechten, terwijl in Iran het brute regime over vrouwen heen rijdt die die swastika afwerpen.
  Veel van onze lezers zullen zich nog wel 2009 herinneren, toen Obama weigerde de groene revolutie te steunen, Neda een zinloze dood stierf, waarna Obama er naar toe werkte om pallets met zwart geld naar de homohangers te sturen met het doel een plaatsje in de geschiedenisboeken te verwerven. Geen zorgen Hoessein, we zullen je niet vergeten.

 6. Guus Geluk

  In het conservatief-christelijke Alabama verleende Trump alle steun aan Moore. Uiteindelijk won diens Democratische tegenstander Jones. Is dit een voorbode van wat er bij de parlementsverkiezingen komen gaat?

  1. chrism

   Probeer u nu de wijze heer uit te hangen ?
   Accepteer u nu eens gewoon , dat Trump er voor de Amerikanen is , niet meer niet minder , dit scheelt een hoop bemoeizucht .

   Kom met degelijke feiten uit Amerika en niet door de Europees en Nederlandse zelfzuchtige media opgelegde ideeën , want die zijn namelijk ook links .

 7. trampoline

  Hopelijk is 2018 het jaar dat Kim Yung Un van het wereldtoneel verdwijnt.

  1. Rosasolis

   @trampoline. Zowel Trump als zijn rival Kim Yung Un gaan niet aftreden. Beide kerels zijn zeer onstabiel. Maar ik geloof niet dat Trump heeft definitive plannen voor een aanval op Noord-Korea…ten minste, niet als Amerika niet wordt aangevallen door N.Korea. Maar als Amerika wel wordt aangevallen, dan gaat alle Hell losbreken, over de hele wereld.
   Hoe kan een land bevrijd worden van een gevaarlijk maniak, demi-god dictator. Een goede kelner zou het misschien kunnen doen met een vergif, maar dan zou hij z’n eigen leven moeten riskeren. De nieuwsberichten vandaag over Kim Yung Un zijn zeer verontrustend.

   1. Steve Van der Vekens

    Misschien wil Trump niet ‘die’ man zijn die de nucleaire oorlog ontketende. Het zou kunnen dat die dikke dictator dat weet en zo op 1 of andere manier macht uitoefent op Trump.

 8. Ritter

  Trump heeft , ondanks alle tegenwerking, een succesvol jaar gehad.

  Trump overtrof zelfs zijn eigen verwachtingen. Hij boekte honderden politieke successen, waaronder campagnebeloften als een enorme belastinghervorming met belastingverlagingen voor iedereen, snelle uitbreiding van de eigen energieproductie, forse toename van het aantal banen en een economie die ronkt als een Formule 1 racewagen in pole position.

  Trump pakte illegale immigratie aan en won het langslepende juridische gevecht. De grenzen worden beter bewaakt. Voorbereidingen voor een muur aan de Mexicaanse grens zijn in volle gang. De Immigratie en Douane Dienst (ICE) arresteerde dit jaar meer dan 100.000 illegale immigranten waarvan 70% met een strafblad en crimineel verleden. De ICE heeft een nog agressievere aanpak aangekondigd voor 2018.

  Ook de populariteitscijfers van Trump zijn goed en hetzelfde als van Obama rond dezelfde tijd van zijn presidentschap ; rond 46%
  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/political_updates/prez_track_dec29

 9. nienke

  Het nieuwe jaar is 1 dag uit en waar heeft men het over? over Trump natuurlijk wat zal het linkse zooitje blij en opgelucht zijn als hij president af is.
  Maar dat gaat echt niet gebeuren, hij blijft gewoon lekker zitten.

  1. Kodi

   Ik gun zuur links hun gifbeker vol zure druivenextracten inzake hun frustratie over dat Donald Trump nog tot 20 januari 2025 president blijft van harte. Ik drink daar zelfs een zoet wijntje op.

 10. Code134

  Ik verwacht komend jaar wel een gedwongen aftreden van Trump.
  Mueller zal dit voorjaar met zijn rapport komen. Het onderzoek naar de samenspanning met de Russen is inhoudelijk lastig en deze solide Republikein gaat niet over één nacht ijs.

  De tweede reden is de karakterstructuur van Trump. De man zal hysterisch reageren op het verlies van de meerderheid in de huizen en zijn afbrokkelende populariteit. Die kruik gaat zolang te water tot hij breekt.

  1. Kodi

   Hoeveel flessen wijn sta je nu al in het krijt bij wie je weddenschappen inzake jouw voorspellingen hebt gedaan?

   Zomaar:

   Ceteris Paribus schreef:

   Ik heb slecht nieuws voor mevrouw Wachteres: Vanwege het feit dat de Republikeinen Trump op het schild moeten hijsen zal niet alleen Clinton zonder redelijke twijfel de volgende president van de V.S. worden maar zal het wellicht decennia duren voordat de GOP zich van deze crisis zal kunnen herstellen en weer in staat is een zinnige kandidaat in het veld te brengen.

   De situatie ziet er voor lange tijd zeer gunstig uit voor de Democraten.

   En de laatste peiling is + 13 voor Clinton.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/05/wilders-steelt-campagneslogan-van-hufterige-donald-trump/

   Wat moeten de druiven toch zuur zijn geweest bij weer een weddenschap verloren…

  2. Kodi

   Hoeveel flessen wijn sta je nu al in het krijt bij wie je weddenschappen inzake jouw voorspellingen hebt gedaan?

   Zomaar:

   Ceteris Paribus schreef:

   De man kan niet beter en is niet competenter dan hij zich toont. Het is al een godswonder dat de clown het tot een nominatie wist te schoppen.

   Zoals ik maanden geleden al schreef: Het is een zeer gunstige ontwikkeling. Clinton gaat deze verkiezingen winnen met een landslide en krijgt ook de armslag om de politieke agenda van Obama af te maken. Het bijkomende voordeel is dat ze ook ferme meerderheden gaat krijgen in Senaat en Huis.

   Een risico blijft dat hij zich de komende weken gaat terugtrekken of op de een of andere manier opzij gezet wordt. Een alternatieve kandidaat kan het Clinton nog moeilijk maken omdat ze, wat mij betreft volstrekt onterecht, niet echt populair is.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/de-vooruitzichten-worden-slechter-en-slechter-voor-amateuristische-en-blunderende-donald-trump/

   Wat moeten de druiven toch zuur zijn geweest bij weer een weddenschap verloren…

   1. Code134

    Ik ga niet voor een weddenschap maar spreek slechts een beargumenteerd verwachting uit.

    Ik erken volmondig dat ik er bij de verkiezing van Trump behoorlijk naast zat.

    1. Kodi

     Natuurlijk zat je er bij de verkiezing van Trump behoorlijk naast, omdat jouw verwachtingen stonden gefundeerd op jouw eigen wensdenken en dramdwingen en totaal gespeend waren van maatschappelijk realiteitsbesef en van wat er leefde onder het volk.

 11. Rosasolis

  Trump gaat niet aftreden. Dit narcist houdt te veel van zichzelf, zijn functie als president,
  en zijn positie in de wereld. Maar als er nog meer bewijzen komen van schandalig gedrag of beleid, dan zal hij steeds meer tegenwerking krijgen van zijn Republikanse collega’s. Misschien wordt hij wat rustiger en minder ordinair dit jaar. Dit zou Amerika en de wereld goed doen.

  1. Ritter

   Het Midden-Oosten dat na acht jaar Obamabeleid in lichterlaaie staat, komt langzaam weer bij zinnen. IS is verslagen. Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. En na een spelletje snelschaken met het Trump-team zijn Fatah en Hamas gemarginaliseerd.

   Trump heeft in Riyad de voltallige islamitische wereld toegesproken en opgeroepen de radicale islam en islamitische terreur in eigen gelederen te verbannen en te vernietigen. In Saoedie-Arabië is een ingrijpende revolutie aan de gang. Een omwenteling die tot voor kort niemand voor mogelijk had gehouden.

   1. Code134

    Ritter lijkt te menen dat Trump IS verslagen heeft en politieke hervormingen heeft afgedwongen in SA.

    🙂

    1. Ritter

     Code134

     Trump heeft , samen met de Russen, in 8 maanden tijd het Kalifaat van ISIS verslagen. Obama kon dat niet in 4 jaar tijd bereiken.

     De ontwikkelingen in SA moeten we natuurlijk afwachten en zulke ontwikkelingen duren lang. Maar Trump is de eerste President die openlijk heeft opgeroepen om islamitische terreur in eigen “kamp” aan te pakken.

     Andere presidenten konden het woord “islamitische” terreur niet over hun lippen krijgen.

     1. Code134

      Trump is in zijn beleid nauwelijks afgeweken van de politiek van Obama. De ondergang van IS was meer een kwestie van tijd, Trump trad aan toen IS feitelijk al was verslagen.

     2. Steve Van der Vekens

      Je bent zelluf een IS.

 12. Ritter

  VIDEO: Nieuwjaarsboodschap van president Trump (+ Nederlandse vertaling!)(Door: “Manna”)

  Mijn mede- Amerikanen,

  Nu we de laatste dagen van dit jaar naderen, is het werkelijk ongelooflijk om te beseffen hoeveel we hebben bereikt op onze gezamenlijke reis. Sinds de verkiezingen hebben we meer dan 2 miljoen banen gecreëerd voor hardwerkende, geweldige families en geweldige Amerikanen. De Amerikaanse werkloosheid staat op een 17-jarig laagtepunt en de aandelenbeurs staat op recordhoogte en blijft maar stijgen. We willen hiermee doorgaan, we hebben de Amerikaanse economie bevrijd van de veel te grote bemoeienis vanuit Washington door het intrekken van 22 overheidsregels voor elke nieuwe die we implementeren: dit is veruit het meest in de Amerikaanse geschiedenis.

  En afgelopen week gaven we een groot, prachtig kerstgeschenk aan het Amerikaanse volk: het Congres accordeerde massale belastingverlagingen voor miljoenen werkende families en kleine en grote bedrijven. En met name de grote bedrijven, in samenwerking met andere, zullen banen, banen en nog eens banen creëren. Het belastingplan is gefocust op de middenklasse en behelst een bijna verdubbeling van de standaard belastingaftrek en een forse verhoging van de kinderbijslag. Het modale gezin van 4 personen, dat $ 75.000,- per jaar verdient, zal zijn belastingdruk zien halveren. Jawel: de helft van wat ze nu betalen! En de Amerikanen zullen deze belastingverlagingen vanaf februari op hun loonstrookje zien.

  En verder: Onze grens is nu sterk en we gaan de muur bouwen. Uw recht op wapens blijft gegarandeerd en we zijn bezig de Amerikaanse energiebronnen ten volle te ontsluiten. We hebben de uitvoering van de immigratiewetten hersteld en zijn het gevecht met de MS13-Bende aangegaan en we gooien ze uit het land. We werken nu hard met het Congres om ‘geschakelde’ migratie (migrant haalt migrant binnen) en de VISA-loterij (dus ja: dit is echt een loterij!!!) te beëindigen: beide zijn vreselijk en brengen mensen naar Amerika die wij hier niet willen.

  Ik ben echt trots op de benoeming van Neil Gorsuch voor het Hooggerechtshof, en we zijn bezig met het reorganiseren van ons gehele justitiële systeem voor de komende decennia. Het Congres heeft het budget voor de strijdkrachten gefiatteerd, en dit budget benadert de recordhoogte; dit met het doel onze strijdkrachten weer op te bouwen na jarenlange verwaarlozing. We hebben historische stappen gezet tegen de moordenaars van terreurgroep ISIS. Onze coalitie tegen ISIS heeft nagenoeg 100% van het territorium heroverd dat deze smerige terroristen ooit in handen hadden in Irak en Syrië.

  We zijn onze natie, ons zelfvertrouwen en onze plaats op het wereldpodium opnieuw innemen. De wereld ziet nu dat Amerika terugkomt: sterk terugkomt. Het Amerikaanse volk is enthousiast over de toekomst en de ongelooflijke mogelijkheden die ons te wachten staan. Optimisme is overal, enthousiasme is stijgende, en het heerlijke Amerikaanse avontuur heeft nog nooit zo helder geschenen. We staan voor oude uitdagingen met nieuwe oplossingen en we pakken nieuwe mogelijkheden met overstromend zelfvertrouwen en bandeloze oplossingen.

  Door u, uw patriottisme, uw devotie, de liefde voor uw gezin zijn wij in staat de zegeningen en de voorspoed van de Amerikaanse vrijheid door te geven aan onze kinderen en onze kleinkinderen. Samen beschermen wij onze prachtige geschiedenis en zoeken we naar onze glorieuze bestemming.

  Tot slot willen Melania en ik u een heel gelukkig Nieuwjaar wensen. Ons land is groots, ons land is sterk, nu doen we dingen die niemand voor mogelijk hield. Dank u dat u mij de mogelijkheid heeft gegeven te helpen.

  God zegene u. God zegene Amerika

  https://youtu.be/ST0pegzrmoc

  1. Steve Van der Vekens

   Prachtig! En je ziet dat ook, Trump zegt: “Wij moeten die migratie en dat vreemd volk niet.”
   Gewoon op de man af, zoals het hoort. Vergelijk dat met het triestige Europa, waar de linkse gutmensh meer marginalisatie op eigen bodem pleit. En links, zijn de ‘boodschappers’ van Allah. Zij zetten de jihad digitaal voort. Het zijn vermomde moslims die nu een periode moeten zien te overbruggen waarin er een nieuwe generatie jihadi’s kan/is ontstaan.
   Als we niet oppassen, zijn het kinderen die ons in de rug schieten.

 13. Marija

  Je mag wensen dat wij ook zó iemand in de regering zouden hebben.
  Het lijkt er op dat het land er wél bij vaart.

  1. sjun

   Er komt met die man steeds meer aan het licht van hetgeen linkse politici voorstaan.
   https://www.youtube.com/watch?v=9KS9X0Nd1HU
   Het doet zich aanzien dat dit in Europa niet veel anders is.

 14. Parestado4

  Ik zal het proberen uit te leggen(of je het nou geloven wilt of niet)
  In 1995-1996 zijn in Rusland +/- 400 mensen gestorven van de honger door misoogsten……..De economische toestand is belabberd>de “maffia“ heeft vrij spel,lijkt wel,conclusie:Vroeger was alles nog beheersbaar,maar heden heerst chaos en corruptie.Achter de schermen “regeert“,Jawel de communistche partij krampachtig.dus er is weer hang naar het oude.
  Rusland zal Israel de schuld geven,van zo:De Joden beheersen de wereld en regeeren van uit Israel.Dus zal Rusland Israel aanvallen,nadat de troepen van de Navo zullen zijn terug geslagen.
  We zitten vlak voor de profetie van Ezechiel 38.Of dat je nou atheist bent of zo fijn als fijn gemale poppestront.De Eeuwige heeft haast Zijn plannen te volvoeren.
  Advies:Blijf waakzaam!!!

 15. Parestado4

  Goede reactie sjun!

 16. nietzonderverzet

  ‘Wordt 2018 het jaar waarin Trump ten onder gaat?’
  .
  NÉÉ!!!
  .
  volgende vraag.

  1. Code134

   Argumenten?

  2. Steve Van der Vekens

   Want op die manier lost Trump grote problemen op of zo?

 17. Bes Tolen

  Moeilijk te voorspellen of er dit jaar een eind komt aan het presidentschap van Trump. Er zijn krachten, die Trump als een buitenstaander zien. Zo zal het van belang zijn hoe de inlichtingendiensten CIA en FBI zich opstellen. [Verder tellen veel overheidsdiensten een zware overmaat aan Democraten]. Hoe daar bij met name de inlichtingendiensten de krachtenverdeling is en zij in Trump een bedreiging zien voor hun opvattingen. Het probleem daarmee is, dat die verlangens in hoge mate representatief kunnen zijn voor in de westerse wereld invloedrijke agressieve belangengroepen, die zich met het establishment van vooral de democratische partij verbonden weten omdat daar de kiezers zitten die het meeste gehoor geven aan de wensen van die invloedrijke belangengroepen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen grote invloed is in de Republikeinse partij. Het is evenwel zo dat Trump de Republikeinse partij vertegenwoordigt.
  Op alle mogelijke manieren zal getracht worden Trump te wippen. Goor en doortrapt. Daar zijn er heel wat met bezig. Politiek correct en cultureel marxistische indoctrinatie van de westerse mensen is groot wat betekent dat men wordt opgevoed zoiets te accepteren. Niet tegen beter weten in maar omdat men niet weet en ook niet mag weten. De mens gelooft nu eenmaal in meerderheid de allergrootst denkbare onwaarschijnlijkheid en onzin. De afloop van het presidentschap valt niet te voorspellen maar als het tot een eind komt, is er hoogst waarschijnlijk een historisch kenmerk aangebracht: de democratie is geheel te vervalsen.

 18. Steve Van der Vekens

  Echt heerlijk om hier nieuws te lezen waar je ook uit leert.
  O, en een gelukkig 2018!

  1. Steve Van der Vekens

   Nee hij gaat niet weg. Zolang Trump zich niet als een blonde gorilla in een porseleinkast gedraagt blijft hij zitten. Top president, durft de zaken aanpakken en zijn handen vuil maken. En is niet omkoopbaar met oliedollars en dat zint het midden Oosten niet.

 19. Kodi

  63% van de bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen. Nederland als de pinautomaat voor gratis geld voor de rest van de wereld.

  https://pbs.twimg.com/media/DIideTKXgAA8bXD.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.