Johan Derksen waarschuwt RTL: "Ik zit niet te wachten op een zedenpreek van RTL"

Geen categoriefeb 04 2018, 21:00
De nestor van Voetbal Inside wil niet dat de zendergroep RTL zich met de inhoud van Voetbal Inside bemoeit. Doen de managers en producenten dat wel dan "moet [RTL] mij onmiddellijk van de buis halen."
Johan Derksen is er terecht niet over te spreken dat de hoge bazen van RTL van plan zijn om hem, Wilfred Genee en René van der Gijp op het matje te roepen vanwege een transgender-grap tijdens de uitzending van afgelopen vrijdag. RTL moet, zegt Derksen in De Telegraaf, niet zo snel in paniek raken en zich vooral niet met de inhoud van Voetbal Inside bemoeien. Doet de zender dat wel, dan is het wat hem betreft meteen einde oefening voor het populaire programma.
"Ik sta er heel eenvoudig in: als RTL zich met de inhoud van het programma wil bemoeien, moet het mij onmiddellijk van de buis halen," aldus Derksen waarschuwend tegen de directie. "Ze zouden niet zo snel in paniek moeten raken. Je kunt van alles van ons programma vinden. Maar of je het nou leuk vindt, smakeloos, of wat dan ook... het is ons programma. Ik zit niet echt te wachten op een zedenpreek van RTL."
Ook heeft Derksen totaal geen spijt van de grap. Sterker nog, hij blijft het verhaal van Van Spilbeeck merkwaardig vinden. "Hij verkleedt zich als vrouw en gaat zo de hond uitlaten," schampert Derksen. "Tjongejonge, wat dapper."
En ja, daarmee heeft Derksen natuurlijk wel een punt. Van Spilbeeck, die overigens een man is die zich als vrouw verkleedt en dus niet "een vrouw" zoals de media ons willen doen geloven, doet iets wat tegenwoordig helemaal niet dapper is. Grappen maken over hem/haar/cis is, daarentegen, wél moedig. Voor je het weet word je dan namelijk het doelwit van de politiekcorrecte linkse gestapo die, al schreeuwend en campagne voerend, je hoofd eist.
Respect voor Derksen, Genee en Van der Gijp dat ze daar niet van onder de indruk zijn. Daar kan RTL het één en ander van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten