Koerdische YPG/PKK terroristen kidnappen Syrische christenen, dwingen ze om aan het front te vechten

Meer bewijs dat de YPG/PKK een moordlustige, extreem nationalistische terreurorganisatie is.

De YPG/PKK laat zijn ware aard weer eens zien. De Koerdische terroristen ontvoeren Syrische christenen en dwingen hen vervolgens om aan het front te ‘vechten.’ Ongelooflijk genoeg wordt de YPG gesteund door de Verenigde Staten, een land dat altijd zegt zich hard te maken voor christenen in het Midden-Oosten.

The Kurdish YPG/Asayesh forces have begun to intensify their ongoing intimidations and threats towards Christians in Northeast Syria. They are now increasingly kidnapping and conscripting teenagers with the intention to send them to the frontline in places like Afrin.

Lokale christenen vertellen de WCA dat ze steeds vaker lastig worden gevallen door de YPG/PKK. Op 19 januari werden seven christenen bijvoorbeeld ontvoerd door de Koerdische terroristen. Vier van deze christenen waren Armeens, drie Arameeërs. De christelijke gemeenschap moest uiteindelijk gepassioneerd onderhandelen met de YPG/PKK om de christenen vrij te krijgen. Zes van de zeven werden uiteindelijk vrijgelaten, maar niemand weet waar de zevende jongeman, Saliba A., nu is. Hij werd overdag gekidnapt uit zijn winkel in Qamishli. Sindsdien heeft niemand hem meer gezien.

Wel weten lokale christenen dat hij kort na zijn ontvoering naar het dorpje Kebek gebracht werd. Dat is waar de YPG/PKK, aldus de christenen, een militaire basis hebben opgezet en waar hun ‘strijders’ naartoe worden gebracht voor ze naar het front worden gestuurd. De lokale bronnen vertellen de WCA dan ook dat jonge christenen als Saliba waarschijnlijk gedwongen worden door de YPG/PKK om aan het front te vechten.

Naast Saliba zijn er onlangs nog twee Aramese christenen ontvoerd door de Koerdische terroristen. De twee 19-jarige studenten, Isho Hanna en Elias Hanna, waren op weg naar de universiteit toen ze ontvoerd werden. Waar zij nu precies zijn is onduidelijk.

De WCA legt uit:

“Het recruteringsproces van de YPG vindt plaats  onder dwang. De Arameaanse christenen klagen dat zelfs tieners zonder wat voor militaire training dan ook op hardhandige wijze van straat worden geplukt, uit scholen en winkels. Een andere informant voegt toe: ‘Het is de bedoeling om ze naar de frontlinie te sturen in of nabij Afrin, omdat deze mensen [de Koerdische terroristen] zichzelf als de nieuwe heersers van onze regio beschouwen’.”

De organisatie voor Arameeërs gaat verder:

“Na de dreiging van ISIS willen Areameanen dat de nationalistische Koerden hen, hun organisaties, scholen, kerken en zelf-verdedigingstroepen (Sootoro) met rust laten.”

Johny Messo, de voorzitter van de WCA laat weten:

“Onze mensen in de regio informeren ons met grote regelmaat over enorme mensenrechtenschendingen [door de YPG/PKK], waaronder de confiscatie van land, intimidaties, bedreigingen en ontvoeringen. Hier moet onmiddellijk een einde aan komen. We eisen dat de YPG Syrië’s autochtone Arameanen respecteert. Daarnaast roepen we de VS op om deze boodschap duidelijk door te geven aan de YPG.”

Het is te triest voor woorden dat die boodschap daadwerkelijk doorgegeven moet worden aan de VS. Het is een enorme fout van Amerika om de YPG/PKK te steunen. De YPG/PKK is een stalinistische sekte van Koerdische nationalisten die christenen ontvoeren en ze dwingen om aan het front te dienen. Oh ja, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de YPG/PKK kinderen inzet om te ‘vechten.’

Kortom, de YPG/PKK is een bijzonder smerige organisatie. En er is geen enkel excuus voor de VS om die terroristen te steunen. Geen enkel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. B. Pascal

  Ze hebben Mij gehaat, zij zullen ook u vervolgen; En u zult van alle mensen gehaat worden om Mij; Wie volhoud tot het einde, die krijgt de Kroon! Tot die tijd, Ik zeg u: Heb u vijanden lief!

  1. Rosasolis

   B.Pascal. Ja wij Christenen kennen dit. Wij moeten onze vijanden wel kennen.
   Maar wij hoeven ze niet lief te vinden.! In deze 21 st. eeuw moeten wij bewust zijn van wie zij zijn. Vandaag was er een grote artikel in Trouw over zeer corrupte Kurden die Christelijke jongens sturen te gaan vechten tegen de Turken. Om te huilen!

   1. B. Pascal

    Liefde binnen de veilige kaders van de wet is de norm. Vertrouwen en maar binnenlaten is niet juist. Liefde is sturende, zacht al dan niet hard. Maar liefde is nodig! Wij zijn geen moslims, die geen God van liefde hebben. Zij leven en sterven met een maangod van repressie.

 2. sjun

  Das goed nieuws voor Erdo indien het klopt. Eerst maar eens wat bronnen en bevestiging vanuit de genoemde benadeelde gemeenschappen ervan zien te vinden.

 3. Babaji538

  Niet eens twintig meter diep, maar gewoon
  dicht aan de vriestemperatuur van de huidige koude grond.
  Wat je geeft, komt meestal naar je terug.

  P. Hermans

  1. Tinneke

   In een groen, groen, groen, groen knolle-knollen-land
   Daar zaten twee haasje heel parmant
   En de een die blies de fluite-fluite-fluit
   En de ander sloeg de trommel
   Er kwam opeens een jager-jager aan
   En die heeft er één geschoten
   En dat heeft naar men denke-denken kan
   De andere zeer verdroten

   Gij zijt gegroet Dorothea Hermans zusje van………..

   1. corfo

    @ Tinneke.
    Hij is goed !!! hahahaha

    1. corfo

     @ Tinneke.
     De familie Hermans wordt groter en groter !!

     1. Tinneke

      Ja inderdaad opa en oma komen ook nog langs!

 4. Gerlos

  Ik kan het niet meer volgen, wie vecht er nu met wie en waarom, gaat het allemaal om dat klote geloof.

 5. Steve Van der Vekens

  Dus dan heeft Erdogan gelijk.
  Maar eigenlijk is het logisch dat die YPG vol met collaborateurs zitten.

 6. PMG

  Okay, ik zie dat mijn commentaar is verwijdert, dag VVMU! Het stond je niet aan he mannetje, dat rapport van GardaWorld, ik heb daar gewerkt met Koerden en dat zijn hele beste mensen!

  1. Hetzalwelweer

   psssst PMG, dit mag niet wat je nu doet, dat is fake news….

 7. Anton Adriaan

  Soms lees ik wel eens oude draadjes terug op DDS, als ik een kop of foto voorbij zien komen.
  Ook deze wilde ik nog eens lezen, maar wat zie ik?! Mijn reactie is verwijderd!
  Waarom Mike? Geen leuke reactie?

  Was het omdat in mijn ogen de PKK en YPG geen terroristen zijn? Was het omdat ik jou aan de Turkse zijde schaarde?

  Waarom?!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.