Timmersmans reageert op ophef om omkopende EU-ambtenaar Selmayr: ‘De procedure is keurig gevolgd!’

En die verhalen van omkoping, daar klopt natuurlijk ook niets van – aldus Frans Timmermans.

Het is weer eens een typisch gevalletje achterkamertjespolitiek in de vertrekken van de grotendeels ongekozen heren en dames in Brussel. Vorige maand kregen we te horen dat Martin Selmayr, lid van de Duitse CDU van Merkel, in de Europese ‘hoofdstad’ aan de slag mag gaan als secretaris-generaal, en dus hoogste ambtenaar binnen de Europese Commissie. En dat is een post waar je ‘u’ tegen zegt: Selmayr verwordt daarmee in feite tot één van de mensen met de dikste vinger in de pap daar.

Leuk voor hem natuurlijk, maar al snel bleek dat zijn aanstelling – ja, zelfs voor EU-begrippen – niet al te kosher is gegaan. Zijn benoeming ging werkelijk razendsnel: waar de sollicatieprocedures normaal gesproken vele maanden duren, ging Selmayr er doorheen als een speer. Slechts luttele weken had men nodig om hem het traject te laten doorlopen, wat ongekend – en ronduit verdacht – snel is voor de stroperige EU.

CDA-pitbull Pieter Omtzigt had Frans Timmers, vicevoorzitter van de Europese Commissie, om opheldering gevraagd:

En die hebben we nu gekregen. Nouja: het is maar wat je opheldering noemt. Timmermans stelt namelijk zonder enige schaamte dat – houd je vast – ‘de procedure keurig gevolgd is’. Nou heeft die man een alombekende talenknobbel, maar dat hij ook vloeiend sarcasme spreekt, dát is nieuw voor mij. Kijk, dát die procedure voor Selmayr versneld is: soit. Meneer was de gewenste kandidaat, en Timmermans en zijn baas Juncker hebben natuurlijk al hun invloed gebruikt om alles zo snel mogelijk af te ronden. Dat is tot daaraan toe, maar wees daar dan in ieder geval eerlijk over: dat alles volgens de regels is gegaan, gelooft natuurlijk geen hond.

Toch snap ik ook dat de PvdA’er hier loopt te jokken: zou hij toegeven dat het niet allemaal 100% volgens de regels is gegaan, dan gaat natuurlijk iedereen de waarom-vraag stellen. En laat nou juist die zo pijnlijk zijn in dit geval: als we het Franse Libération mogen geloven, is de Commissie namelijk keihard omgekocht door Selmayr. Die had hen beloofd dat ze na vertrek nog vijf jaar lang wachtgeld kregen, een kantoor, een auto met chauffeur én twee assistenten. Toe maar: daar zou menigeen zo’n procedure voor inkorten tot een paar dagen!

Ook deze lezing ontkent Timmermans natuurlijk stellig. “Dat is gewoon helemaal niet waar, dat plan bestaat helemaal niet, dat zou tegen de regels zijn.”, stelt hij. Ja, het zou inderdaad tegen de regels zijn, Frans. En daarom is het ook een zéér ernstige zaak als zou blijken dat dit waar is. Wordt vervolgd dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. corfo

  Ik vermoed dat vetklep Timmerfranske door Jan Kloot Juncker is geïnfecteerd en nu als Zuipschuit-II achter Jan Kloot blijft aan kruipen; smachtend omhoog kijkend en hopend op een aai over z’n bolle kop.

  1. hans-e-pans

   Fransje Timmermans met zijn EIGENAAR EC-opperhoofd Jean-Claude Juncker.

 2. denk eens na

  Wie zijn ogen nog niet open gaan , die is niet meer serieus te nemen

 3. denk eens na

  Het word tijd dat die teletubbie op[ rot} en de eerst volgende trein neemt naar het hiernamaals

 4. Pit

  Allemaal keurig, bovendien is EU-ambtenaar Selmayr een competente bestuurder die bovendien zeer integer en erudiet te werk gaat.

  #echtwaar

  1. denk eens na

   de spelt

  2. eRik2017

   Pittjjeeeeehhhh!!

 5. eRik2017

  Ook de NOS, als onafhankelijk medium, laat eigenlijk doorschemeren dat er een luchtje aan de hele zaak zit, en niet eens aan dit ene incident.

  Als dit de kant is waar het EU apparaat naartoe gaat, dan is er ook een moment dat je moet aangeven ermee te willen stoppen.
  Niet eens zozeer omdat je het niet eens bent met, je vindt dat,…… maar alleen al omdat salarissen en wachtgeldregelingen en secundaire voorwaarden zoals chauffeurs en kantoorvergoedingen dermate uit de pas beginnen te lopen en gewoon geaccepteerd worden.

  Dat betekent namelijk dat de zaak niet onder controle is. En dat wordt alleen maar erger.

 6. DolleDries

  Toevallig zat ik net documentaire over Nederland in oorlog te kijken. Toen ik een beangstigend propaganda doek zag hangen met de titel.

  Duitsland wint voor Europa op alle fronten.

  Het is of de tijd stil staat.

 7. Roughwood

  Eveneens oorverdovende stilte vanuit de Eurofiele DDR66 hoek. Die vinden deze gang van zaken natuurlijk ook helemaal in orde en erg wenselijk! Alles is geoorloofd voor de aanstaande EU dictatuur.

  1. eRik2017

   Het lijkt erop dat iedereen het wel okay vindt.
   Beetje twitter, beetje vrahen stellen online, maar geen confrontatie.

   1. eRik2017

    De mentaliteit van europalementariers. Waarom zou je protesteren als je maandelijks bijna 9000 euro verdiend, excl. de (denk ik belastingvrije) kantoorvergoeding van ca. 4500 euro.
    waarom zou je gaan klagen? Als je klaagt ligt je eruit.
    Waarom zou je klagen?

 8. eRik2017

  Hans van Baalen zou geklaagd hebben!!!! Nou, ooohh zeg…. Hans van Baalen zou geklaagd hebben.
  Er is slechts stilte….. en goedkeuring

 9. sonar

  Glimmermans wat hij verteld klopt niet , want over slachtoffers van MH 17 heeft hij dingen huilend gezegd die achteraf allemaal gelogen waren , dus een eerste klas leugenaar.

 10. Pit

  “Dat enkel Oost-Europese landen zich tegen de massale immigratie zouden verzetten is een mythe. Zowel in Italië als in Duitsland en Oostenrijk werd na de Brexit de immigratie de inzet van de verkiezingen. En telkens opnieuw werden de machtshebbers in hun hemd gezet door partijen die de immigratie willen bestrijden.

  De immigratie vormt de knoop van een historische drama. De onwaarschijnlijke immigratiegolf die in Europa we ondergaan is geen neveneffect van de Europese Unie. Integendeel, ze vormt de grondslag van haar ideologie – een filosofie die, gekweld door haar hitleriaans verleden, denkt dat de natie niet langer op haar volk, noch haar grondgebied steunt, maar op bepaalde waarden; dat grenzen onnodige barrières zijn die de handel belemmeren; dat mensen inwisselbaar zijn, eenvoudige producenten en consumenten zonder verleden, wortels, noch identiteit; dat de natiestaten niet het recht hebben om vreemdelingen die op hun grondgebied komen te weigeren of weg te sturen, noch ze te discrimineren door de (sociale) voordelen voor hun eigen burgers te bewaren, of de nieuwelingen te assimileren met de dominante cultuur van hun land.

  Dat is wat in Brussel onder een open samenleving en een rechtstaat wordt verstaan.”

  Bron: TPO 15-03-2018

 11. Stanly2000

  Ik mis de commentaren, het verdedigen, het goedpraten, het bagatelliseren van onze voorstanders van het in stand houden van deze geld verslindende/corrupte bende. Ik hoef geen namen te noemen maar iedereen kent wel iemand op DDS.

 12. Babaji538

  Mijnheer Timmermans mag wat mij betreft
  naast zijn fantasie, weten dat een land als ‘Russia’
  geïnteresseerd is en blijkt te zijn, in mijn werk
  via de eenvoudige website van Petra Hermans.
  https://worldpoet546.wordpress.com

 13. Pescador

  Timmermans is de grote kontlikker van juncker, in mijn ogen een landverader.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.