Tunahan Kuzu (DENK) gaat een tijdje de gemeenteraad in van Rotterdam voor DENK

Tunahan Kuzu, fractieleider van DENK in de Tweede Kamer, gaat een tijdje de Rotterdamse gemeenteraad in voor de lokale afdeling van DENK. Kuzu stond als lijstduwer op de kandidatenlijst van DENK en kreeg veel meer stemmen dan de Rotterdamse lijsttrekker. 

Kuzu maakte daarop bekend dat hij tijdelijk zitting zal nemen in de Rotterdamse raad, hij zegt weken of maanden. Van Baarle wordt fractievoorzitter en die zal als eerste de college-onderhandelingen voeren. Maar Kuzu zal daarbij ook een rol spelen.

Van Baarle zegt trots te zijn dat de partijleider Denk in Rotterdam “een poosje komt versterken”.

Aan het begin van een nieuwe periode van de gemeenteraad zal Kuzu dus een tijde opereren in Rotterdam. Vermoedelijk doet hij dat ook om de eerste periode veel naam te maken in de havenstad en om de raadsleden te begeleiden in het proces binnen het Rotterdamse stadhuis. Het is de ultieme smoes om de ervaring van Kuzu binnen de gemeenteraad te lozen en DENK politiek klaar te maken voor de komende vier jaar.

Thierry Baudet kreeg ook meer voorkeursstemmen dan lijsttrekker Annabel Nanninga in Amsterdam voor Forum voor Democratie. De partij heeft in onze linkse hoofdstad drie zetels, maar het is nog niet duidelijk of Baudet ook echt de gemeenteraad in gaat. Zo wel, dan gaat de voorman van de tweekoppige fractie in Den Haag het nog heel druk krijgen. Als we kijken naar zijn hyperactieve houding op de verkiezingsavond afgelopen woensdag, komt dat vast wel goed.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Gerlos

  Nou leefbaar Rotterdam laat zien wat jullie waard zijn, vreet die idioot van een Kuzu met huid en haar op. Eerdmans succes.

  1. loes530

   Leefbaar is miet meer hoe het was

  2. RobertMarsman

   Dit is het resultaat van 16 jaar pappen en nathouden waar Eerdmans een groot aandeel aan heeft gehad. De meerderheid van Rotterdam bestaat inmiddels uit niet westerse allochtonen die veelal geen woord Nederlands spreken. Een burgemeester die er openlijk voor uitkomt dat hij ook wel een beetje salafist is. En de islamisten van DENK met 4 zetels in de raad.

   Maar doch stemt de Rotterdammer op deze sukkel. Als Pim Fortuyn naar beneden kon kijken zou hij zich doodschamen. Is dit nu mijn erfenis geworden zou hij denken.

   1. Tom, Enschede.

    Sja een Marokaan als burgermeester hoe kan je het bedenken.

    1. Pit

     Tom = Wim, 1 + 1 = 2

 2. waakhond

  Het goede nieuws is dat hij niet te zien en te horen is tijdens het vragen uurtje.

 3. Gerlos

  Volgens mij was Rotterdam al verloren, de islamitische samenleving is veels te groot en nog maar te zwijgen van de werkloosheid onder deze figuren, en wie zal dat betalen, juist u.

  1. RobertMarsman

   Het wordt duidelijk zichtbaar hoe het in nabije toekomst in alle Nederlandse steden gaat worden door naar Rotterdam te kijken. Wat we daar zien is de toekomst voor heel Nederland. We zien zoiets soortgelijks ook niet alleen maar in Rotterdam natuurlijk ook in Amsterdam bv. Den Haag waar hele volksbuurten bestaat uit niet Nederlands sprekende moslims. Maar dat is de toekomst voor Nederland.

   En het meest frappante is dat die bejaarde van het Forum het beleid van Leefbaar als voorbeeld ziet hoe het zou moeten in de rest van Nederland wat hij graag in de 2e kamer wil toepassen. Baudet heeft zijn beleid lopen verdedigen op TV bij Harry Mens dat Eerdmans het zo geweldig doet. Hij heeft zelfs opgeroepen om Leefbaar te stemmen. Wat eigenlijk gewoon schandalig was. Hij bemoeide zich met verkiezingen in een stad waar hij formeel niet eens mee deed.

   Veel Rotterdammers hebben gehoor gegeven hoor aan zijn stem waarmee hij eigenlijk de PVV loopt te dwarsbomen. Die mensen hadden misschien anders wel de PVV gestemd en had het er nu toch weer iets anders uitgezien.

  2. Tom, Enschede.

   De ‘provincie’ zal deze steden die in de toekomst meer een teken zijn van vergane Hollandse glorie zullen zijn overeind moeten zien te houden. Zoals nu ook de ‘provincie’ nog sinterklaasfeesten durft te vieren terwijl het ultraviolette regenboog mentaliteit dat zich vooral in de Randstad afspeelt achter elke buitenlandse negerwind aanloopt zowel media als linkse gekkies (en schijnbaar denkt dat de rest van Nederland achter hun linkse poepreet aanloopt). Karakterloos, laf en natuurlijk erg dom want aantal niet westerse allochtonen overstijgt nu al die van de autochtone Rotterdammers en gebrek aan identiteit en onderlinge samenhang (wat is tegenwoordig nog een Rotterdammer: een criminele Marokaan of een hardwerkende eerlijk havenarbeider?) gaat ze anders door al die multiculti om hun heen de kop kosten.

 4. Ritter

  Het begint………………… “Op den duur gaat de discussie over wat er in de #Koran staat.”

  Kersverse NIDA-clown wil secularisme onthoofden
  https://www.geenstijl.nl/5141283/de-luie-leercurve-van-de-laffe-samenleving/

 5. Fortiori

  Gedrevenheid is geen kwalijke eigenschap en duidelijkhei ook zo. Er zijn ook z.g. would be artiesten die er geen cake van bakken.

 6. Original NL

  Alleen die ongeschoren tronie al…..gadverdamme.

 7. Ni28

  De kalifaat is al in de maak dankzij de politieke correctheid van onze leiders. Alles begint klein.

 8. Dollaert

  Over 6 jaar heeft de autochtone Rotterdammer niets meer te vertellen. Leefbaar Rotterdam is een groep, dat het tij nog wat kan tegengehouden. Helaas het is al 5 over 12. Domme Rotterdammers! Om jullie trotse stad zo ten gronde te laten gaan.
  Maar ja, het ging om het grote geld, goedkope gastarbeid en de Kerk werd ook aan de kant geschoven. Dat is dit het resultaat! Liever Turks dan Paaps? Dat riepen ze al in 1600, nou het is nu in 2018 en werkelijkheid geworden. Veel plezier ermee!

  1. Dollaert

   Dat=Dan

  2. Floris

   Dat de gastarbeid de schuld krijgt is linkse propaganda. Die mensen hadden gewoon terug moeten gaan, wat ze in het begin ook deden. Met een 2e hands Mercedes.

   Maar toen de zieligheidsindustrie op gang kwam was het hek van de dam. Gezinshereniging, importbruidjes, schijnhuwelijken, asielzoekers, noem maar op.

   Deze gutmensch-mentaliteit heeft ons de kop gekost.

   1. Dollaert

    @ Floris “Dat de gastarbeid de schuld krijgt is linkse propaganda. Die mensen hadden gewoon terug moeten gaan, wat ze in het begin ook deden. Met een 2e hands Mercedes”.

    Ik heb ze zien rijden op de snelweg in Duitsland volgeladen met koelkast richting Turkije, dat in de jaren 80…

    Die gastarbeid had helemaal niet nodig geweest, want in de jaren 50 werden ongeveer 1 miljoen Nederlanders gesommeerd naar Canada, USA, Australie en ….Zuid-Afrika te emigreren…; Helemaal met je eens dus.

    1. Floris

     “Die gastarbeid had helemaal niet nodig geweest, want in de jaren 50 werden ongeveer 1 miljoen Nederlanders gesommeerd naar Canada, USA, Australie en ….Zuid-Afrika te emigreren…; Helemaal met je eens dus.”
     ————————————————————————–
     Klopt.

   2. Tom, Enschede.

    Had je lwerkschuwe vader zijn handjes maar moeten laten wapperen. Jullie Hollanders hebben ze zelf massaal binnengehaald omdat het werk jullie te min was terwijl er genoeg werkelozen waren die liever lui dan moe waren. Multiculturele randstad was al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Kom op zeg meer dan 50 procent niet westerse allochtonen in vrijwel elke ‘grote’ stad? Hoe Hollands kan je zijn. En maar denken dat ze weer terug gaan neehoor ze neu ken nu je dochter domme aap.

    1. Floris

     Tom heeft duidelijk geen economie gestudeerd. Er was toen een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten. Dat de Nederlanders de baantjes te min vonden is ook weer misselijkmakende propaganda.

     Maar die rommel gaat erin als koek bij onnadenkende mensen.

     1. Dollaert

      @ Floris ; “Dat de Nederlanders de baantjes te min vonden is ook weer misselijkmakende propaganda”.

      Klopt!

     2. Pit

      Tom = Wim, hij gaat zo slapen.

    2. Anton Adriaan

     Tom uut Enske skreef:

     “neehoor ze neu ken nu je dochter”

     Jij refereerde in je post naar de DDS reaguurder genaamd Holland?

   3. Ernst Quispel

    De feiten liggen een streepje anders maar dat zal Floris wel cultuurmarxistische geschiedvervalsing noemen.

    https://www.trouw.nl/home/massa-immigratie-werd-toen-vooral-bepleit-door-rechts~ae45b5d3/

 9. Pit

  1954 De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.

  1956 In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Inmiddels zijn het er meer dan 450!

  1971 Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.

  Inmiddels zijn er meer dan 1.000.000 moslims in Nederland. Dat aantal wordt niet minder, de problemen wel.

  ‘Ruil Tweede Pinksterdag in voor Suikerfeest’ schrijven drie remonstrantse dominees in NRC Handelsblad. ‘Geef – geheel in de geest van Pinksteren – ruimte aan een andere vorm van inspiratie’, aldus de dominees. Nieuw is het niet, dat christelijke kerken ‘hun’ feestdagen cadeau willen doen aan moslims. De Raad van Kerken had al in 1995 vergevorderde plannen om niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook Tweede Kerstdag en Tweede Paasdag in te leveren ten gunste van islamitische feestdagen.

 10. sjun

  Met ‘dank’ aan de PvdA, de AKP en stemadvies uit de moskee is Tunahan Kuzu politiek gelanceerd. Ook zo benieuwd wat dat voor islamiserende vruchten voortbrengt? Verstandige mensen bereiden zich vast voor op juridische en andere vormen van jihad dat vereenvoudigt de herstelwerkzaamheden voor de komende generaties.

  1. Ernst Quispel

   De dank moet vooral uitgaan naar Geert Wilders en zijn roedel: die hebben moslims in Nederland dermate weten te stigmatiseren, te diskwalificeren en te discrimineren dat ze voor zichzelf zijn begonnen. Een geslaagd staaltje segregatiepolitiek.

   1. Ernst Quispel

    … en ze zijn inmiddels succesvoller dan de PVV, dus Geert heeft zich opgeofferd voor wat hij kennelijk ziet als de goede zaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.