Verstappen en Red Bull hebben ondanks slecht resultaat in Australië zin in de rest van het seizoen: ‘Ja, natuurlijk. De auto is veel beter!”

Gaat Max Verstappen tóch een gooi doen naar het podium? En dan dus niet in individuele races, maar wat het wereldkampioenschap betreft?

Het was een vreselijke tegenvaller vanochtend: Max Verstappen werd aan begin van de race ingehaald, spinde in de tiende ronde, en — oh ja — er brak ook nog eens “iets af.” Het gevolg was dat de jonge Nederlandse coureur genoegen moest nemen met een zesde plek. Bepaald niet inspirerend.

Toch zijn Max en zijn team hoopvol over de voortzetting van het seizoen. Het verschil met Ferrari en Mercedes is nu veel kleiner dan aan het begin van het seizoen vorig jaar — sterker nog, Ferrari en Red Bull lijken net zo snel te zijn — en Team Red Bull staat er ook nog eens om bekend dat het tijdens het seizoen ontzettend goed is in het verbeteren van het materiaal. Ferrari kan nu al verslagen worden, zowel in de kwalificatie (Verstappen zette de vierde tijd neer omdat hij een foutje maakte in zijn laatste kwalificatieronde. Als dat goed gegaan was had hij de tweede tijd neergezet, achter Lewis Hamilton) als in de race (de Red Bulls lijken in de race net zo snel te zijn als Mercedes).

Desgevraagd liet Verstappen na de Grand Prix van vandaag dan ook weten dat hij met een veel beter gevoel het seizoen ingaat dan in 2018. “Ja natuurlijk. De auto is veel beter,” zei hij daarover tegen het journaille.

Teambaas Christian Horner is het daar helemaal mee eens. “De snelheid van onze auto is echt goed,” zei hij na de race. “Onze beide coureurs keken gedurende de Grand Prix op de achtervleugel van hun voorganger. De enige vrije ronde die we hadden was toen Daniel aan het einde weer naar Raikkonen toe reed. Toen reed hij de snelste ronde. Dus we hadden veel snelheid achter de hand, maar waren niet in staat om het te laten zien.”

Dat laatste komt door het circuit in Melbourne. Dat maakt het ongeveer onmogelijk om in te halen. Max en Daniel Ricciardo waren allebei sneller dan de coureurs voor hen, maar ja, daar heb je niets aan als er geen ruimte is om iemand voorbij te gaan.

Hoe dan ook is het nieuws na de Grand Prix van vandaag dus een stuk positiever dan de uitslag doet vermoeden. De Aston Martin Red Bull Racing bolide van Verstappen en Ricciardo kan de concurrentie nú al aan met Mercedes en Ferrari. Dat wordt dus een mooi seizoen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ben Zine

    Wordt gewoon weer een dodelijk saai seizoen met Hamilton die alles wint… Max wordt in het gunstigste geval derde.

  2. jan82

    Misschien moet Max soms zijn mond dicht houden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.