VIDEO – Bejaarde man vertelt D66 waar het op staat: ‘Jullie verloochenen jezelf… Je verkoopt je ziel en zaligheid om mee te doen in het kabinet’

Op campagne worden lokale D66’ers erop gewezen dat hun partij al haar principes verloochent om maar mee te kunnen doen aan het Nachtmerriekabinet-Rutte III. 

Moderne politici vinden het heerlijk om onderling te bepalen wat er gebeurt — landelijk, regionaal en lokaal. Ze leven in hun eigen bubbel, hebben weinig contact met echte kiezers, en voelen zich daardoor totaal niet aangesproken door kritiek van buitenaf. Die kritiek bereikt ze immers niet eens; onderling zijn ze het over 90 procent van de zaken eens.

Daarom is het natuurlijk heel vervelend voor deze mensen dat ze om de zoveel jaar de straat op moeten vanwege verkiezingscampagnes. Dan worden ze opeens geconfronteerd met de mening van Jan met de Pet.

Nou hebben ze een heel goede manier bedacht om de impact daarvan te minimaliseren: ze roepen, als ze een kiezer zien, heel snel iets over hun partij, geven een foldertje weg, en rennen snel door. Op die manier kunnen ze het contact beperken en dus lekker blijven doen alsof er helemaal geen gat is tussen politiek en burger.

Helaas voor de boven-ons-gestelden van het partijkartel gaat dat niet altijd goed. Heel af en toe wil een burger dat spelletje niet mee spelen en confronteert hij het campagne voerend partijlid met ongemakkelijk feit.

Dat is wat je ziet op de video hieronder. De burger, een hoogbejaarde man, is werkelijk een held pur sang, en weigert een stapje terug te doen. Hij heeft het gehad met D66 en zal dat duidelijk maken ook.

https://twitter.com/barbara_brakel/status/970257799254085632

Natuurlijk weigert het D66-grietje in te gaan op de kritiek van de man, maar hé, je kan eigenlijk niet meer verwachten van zo’n nepdemocraat. Alle politici vinden het tegenwoordig maar vervelend om met echte kiezers te praten, maar dat geldt al helemaal voor D66’ers. Die hebben echt niets met de gewone Nederlander — wat natuurlijk één van de redenen is dat ze het raadgevend referendum de nek hebben omgedraaid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DolleDries

  Vergeet ook niet dat die Penthouse partij ook sterk is voor afbraak van de rechten van de werkende.

  1. wheelboy

   Dries ,
   Niet alleen voor de werkende .Ze willen de hele sociale welvaart staat afbreken om een soort van mini US te krijgen het god voor ons alle de rest voor ons zelf . We zijn al een eind op weg . Bijstanders laten bergen met recepten liggen of gaan niet na de huisarts omdat ze de eigen bijdragen voor het recept niet kunnen betalen . Dan zware beroepen die aan het einde van hun werkende loopbaan hun huis kunnen opvreten ivm dat ze gezond genoeg zijn om te werken maar hun eigen baan lichamelijk niet aan kunnen of geen werk kunnen vinden . En dan maar klagen dat men geen geschoold personeel kunnen vinden . Ik zou als ik nu kinderen moest adviseren ze bv geen bouwvakker oid te worden want aan het einde wordt je een armoedzaaier .

   Maar we kunnen wel duizenden gelukzoekers van bed bad brood en onderdak voorzien .En onze eigen bevolking zoek het maar uit .Of je moet een zuipende rokken jagende burgemeester zijn dan krijg je 10 jaar lang een uitkering .En jij en ik max 2,5 jaar

 2. denk eens na

  DICTATUUR 666

 3. Adriaan

  Politieke partijen verpauperen in probeerpartijtjes. Ze zoeken de gekste wegen om maar in de schijnwerpers te blijven/komen. Puur eigenbelang met absoluut geen oog voor de kiezer. Deze oude baas slaat te spijker op zijn kop. Dat jonge vrouwtje begrijpt helaas niet wat deze wijze man zegt. En daarom gaat het zo bergafwaarts met onze politieke partijen.

 4. Steve Van der Vekens

  Met links is veel mis. Hoe kan je nu zo idioot zijn om je eigen afkomst te verloochenen?
  Dat zijn heel ongelukkige mensen die diep vanbinnen wensen dat ze nooit geboren waren.
  En zij niet gelukkig, (ondanks het geld) niemand gelukkig.
  De rechtse medemens zal het geheim tot innerlijk geluk mee in zijn graf nemen.

 5. DolleDries

  Als ik die ouwe man was dan zou ik toch wat voorzichtiger zijn voor het zelfde geld staat ze met de spuit in de handen. Je ziet haar denken, die is rijp voor het voltooide leven

 6. Babaji538

  “Zelfs een Michael (of Mike) van der Galien, alias
  Heilige Michael, zal zeer zeker en stellig te laat komen
  en zijn, als vanavond, tegen de sluimering en spiersamentrekking,
  een jonge deerne wordt vernietigd wanneer de schede
  tot bloedens toe wordt geliefkoosd.
  Ik zou maar zo zeggen, dat ik me een gezegend mens voel
  en vind, zeker als kwaadaardige en boosaardige machten
  elkaar de das omdoen. Een mens moet zich maar ook
  niet zo krampachtig voordoen…

  Het is of was een betekenis van “The Happy & Holly Wars”,
  via mijn site maar niet op mijn site.

  Het verhaal dat ik draag én uitdraag is gericht
  op een andere uitkomst.”

  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. Rechtsaf

   @Barbapappa het verhaal dat ik draag én uitdraag is gericht
   op een andere vaginamonologe uitkomsten.”

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, via jouw site maar niet op jouw site.

 7. Gerlos

  Hoe oude hoe verstandiger. Deze kunnen jullie in je zak steken Pechtold en IKEA minister.

 8. david1veenstra

  Typisch politica, niet luisteren. Nu jaagt zij die meneer nog hoger in de gordijnen.
  Ik heb trouwens 2 Groen Links mensen van het erf gestuurd met de mededeling dat ik niets van een partij moet hebben met mensen die steeds liegen. Begon er eentje nog te giechelen ook. Wie dan vroeg ze? Toen heb ik een handjevol opgenoemd. ‘Ja maar die zijn van de landelijk politiek’. Ik weer, het product is slecht, als jullie het aanprijzen deugen jullie ook niet. Toen dropen ze af.

  1. Steve Van der Vekens

   Zo moet dat. 🙂

 9. Pit

  De oude man heeft natuurlijk volkomen gelijk, hij heeft het over D66.

 10. Ni28

  D66 houdt niet van oude wijsheid. Zij zijn er niet voor de mensen maar voor zichzelf.

 11. Bloem

  Pechtold en Rutte vormen een perfect echtpaar. Ze zijn beiden gek op liegen en bedriegen.

  1. DirkSteen

   Ja, zo staat D66 Pechthold, weer eens voor joker!!!!!!!!!!!

 12. waakhond

  Snap niet waarom iemand van mijn generatie achter zoon 20steeuwse stoomtrein partij instapt.
  Partijen zoals D66 VVD en CDA zijn rijp voor het museum.
  Deze partijen zijn niet meer van deze tijd.
  Mijn docent vertelde me dat de politiek de macht heeft afgegeven aan bedrijven en banken waardoor de politieke partijen niets zijn dan lose belofte fabrieken.

 13. waakhond

  Om een voorbeeld te geven het is wel mogelijk een spelen in zuid Korea te organiseren maar het is onmogelijk om onder Europees toezicht land te kopen in een veilig land
  Om de ECHTE!!!! vluchtelingen de middelen te geven zodat ze een nieuw bestaan kunnen opbouwen een eigen stad!!!!

  Dat houd de gelukzoekers weg die willen allen maar een gratis reis naar Europa om er te roven.

  Maar daar hebben de bedrijven en banken niks aan en dus doet de EU niks.

 14. Frits Jansen

  D66 is een partij voor intelligente mensen, die wél begrijpen dat realiteitszin nooit verkeerd is, en het experiment met “directe democratie” als mislukt moet worden beschouwd. Beter gezegd: eigenlijk is het experiment op zich geslaagd, in die zin dat het een heldere uitkomst heeft gegeven: referenda werken niet in Nederland omdat ze meteen gekaapt worden door populistische volksmenners die maar één doel hebben: ons mooie land kapot maken. Want ze willen macht! Ze weten dat Adolf H. alleen aan de macht kon komen omdat toen chaos heerste in Duitsland. Die werd hem zogezegd op een presenteerblaadje aangeboden. Vandaag de dag moeten subversieve elementen alle zeilen bijzetten om iets teweeg te brengen dat maar in de verte op chaos lijkt.

  Maar als we nu uit de EU gaan, de gulden opnieuw invoeren (die de Zwitserse Frank achterna zal gaan en ons land onbetaalbaar zal maken) en de grenzen hermetisch sluiten, dan zal schrijnende armoede toeslaan. Denk aan de DDR: een modelstaat voor boeren en arbeiders, maar ook ’s werelds grootste gevangenis, die bij de Wende in 1990 volkomen failliet bleek.

  1. Holland

   Frits Jansen is een extremistische D66’er. Dit soort moet gestopt worden, misschien zijn we nog op tijd.

   🙂

 15. Frits Jansen

  Bejaarden horen in het CDA. Of in 50plus misschien.
  D66 blijft denken en begrijpt dat referenda een onding zijn. Vrouwenversierder Van Mierlo droomde van kiezers die smullen van politiek. Helaas, die bestaan hooguit in hun eigen bubbel.

  1. Rechtsaf

   @frits vroeger, nog niet zo heel lang geleden werden ouderen met zeer veel respect behandeld, ook omdat deze mensen levenswijsheid bezitten.
   Jij laat zien dat jij van een generatie bent die zo egoïstisch is als de neten, deze ouderen hebben Nederland opgebouwd, jij ondankbaar stuk vreten..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.