Wilders vecht terug tegen nepnieuws dat "nabestaanden MH17" boos op hem zijn vanwege zijn reis naar Rusland

Geen categoriemrt 01 2018, 13:00
Omdat één nabestaande niet blij is zijn heel veel mensen boos, aldus de NOS.
De NOS bracht het nieuws op grootse wijze gisteren: nabestaanden van MH17-slachtoffers zouden woedend zijn op Geert Wilders omdat hij de euvele moed heeft om Rusland te bezoeken en zelfs om een Russisch-Nederlands vriendschapsspeldje te dragen. Die nabestaanden vonden dat onacceptabel. Een schande!
Daarbij worden er twee mensen geciteerd: de ene is Piet Ploeg (bestuurslid van de stichting MH17 en VVD'er). De andere is daadwerkelijk een nabestaande, Thomas Schansman. Diens zoon kwam om bij de vreselijke aanslag op het vliegtuig en hij is inderdaad boos op Wilders. Hij heeft de PVV'er zelfs een boze brief geschreven.
Maar om nou te doen alsof Schansman symbool staat voor alle nabestaanden -- of zelfs maar veel nabestaanden -- is je reinste flauwekul. Geen wonder dus dat Wilders terugvecht tegen deze framing door NOS-kritische tweets van anderen te retweeten:
https://twitter.com/r_deroonpvv/status/968911674802626560
https://twitter.com/deknulk/status/968957765019455488
Natuurlijk is dat bepaald niet verbazingwekkend. De NOS heeft gewoon een stok gevonden om Wilders mee te slaan en doet dat dus. Met plezier. Want daar houdt de NOS wel van, Wilders even een paar klappen geven. En dat natuurlijk op kosten van de belastingbetaler. Leuk hoor, die NPO.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten