Aantal asielaanvragen in Nederland toegenomen: Europese herverdeling aan het werk

Vorig artikel ging over het feit dat er organisaties zijn die de rechtstaat uithollen en protesteren tegen het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Daarna zag ik, grappigerwijs, een nieuwsartikel dat aangeeft dat er meer asielaanvragen zijn geweest vorig jaar. Voornamelijk uit Turkije en Zuid-Europa. 

Neen, geen Zuid-Europeanen, maar asielzoekers van Zuid-Europa. De herverdeling van de Europese Unie is aan het werk geweest en Nederland heeft braaf zijn aandeel opgenomen. Ons landje wil natuurlijk altijd het beste jongetje van de klas zijn, dus de komende jaren gaat dit natuurlijk nog wel even door.

De ‘gewone’ asielstroom, goed voor ruim 31.000 van de 35.000 asielzoekers, is vrijwel gelijk gebleven. Onder hen zijn net als vorig jaar weer meer mensen die zich bij een eerder toegelaten familielid voegen. Dat is een gevolg van de grote stroom vluchtelingen die in 2015 naar Nederland kwam, die zo nog na-ijlt.

Europese landen spraken dat jaar onderling en met het overbelaste Turkije af asielzoekers te zullen herverdelen. Nederland neemt sindsdien mensen op uit opvangkampen in Turkije, Griekenland en Italië. Vorig jaar waren dat er in totaal 3700, waarmee Nederland het beter doet dan veel andere EU-lidstaten.

Van de asielzoekers die in Nederland belanden, komen er nog altijd veel uit Syrië, waar al zeven jaar een burgeroorlog woedt. Ook het aandeel van Eritreërs is nog steeds groot.

Dat is gewoon een gemiddeld dorp dat naar binnen komt. We doen de laatste decennia alsof het ‘normale cijfers’ zijn, maar als je er over nadenkt is het gewoon een bizar aantal dat we elk jaar weer binnenlaten. We stoppen die mensen weg in asielzoekerscentra en daarna herverdelen we ze weer over heel Nederland. Dan gaan ze alsnog naar hun eigen volksgenoten en geloofsgemeenschappen en dan versterken we weer de segregatie in ons land.

We hebben zo veel goede bedoelingen en daar maken we alles alleen maar erger mee. Zo veel mogelijk mensen toelaten, zodat we met onze goede bedoelingen een samenleving creëren die we binnen een aantal decennia niet meer herkennen. Een geforceerde verandering met de goede intenties, maar verstrekkende gevolgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ni28

  Door “goede bedoelingen” wordt het land onleefbaar. Luister naar je hart maar bedenk alles met de hoofd. Veel effectiever. Want de goede bedoelingen horen voor iedereen te zijn.

 2. denk eens na

  Deze aanwinsten kosten dus 30.000 per jaar plus een huur woning van 200.000 met geen enkele kans dat de asiel zoeker nog aan het werk gaat, en dat keer 35.000 wie binnen komen waaien , en maak je borst maar nat want dat gaat de komende jaren nog erger worden, onze welvaart staat begeeft het onder dit tuig

  1. Ernst Quispel

   Nadenken is te allen tijde aan te bevelen.

   1. denk eens na

    Net wat ik zeg

    1. Holland

     Ernst Qeutel is een proleet die aan het Gilles de la Tourette syndroom lijdt: hij MOET altijd wat roepen, ook al slaat het nergens op.

     1. Ernst Quispel

      Het wordt een beetje een obsessie, is het niet?

      🙂

     2. Holland

      Q.e.d.

   2. denk eens na

    Precies net wat ik zeg.

    1. denk eens na

     Meestal komt ernst met een redenatie dat het niet klopt maar als je het hem voor rekent blijft het altijd muis stil

   3. palko

    @Ernst, actifascisten als jij hebben blijkbaar niets anders te doen dan de hele dag hier verveeld op het forum rond te hangen. Teneinde hier hun penetrante hersenuitwerpselen neer te kwakken. Elke nepvluchteling uit Azie en Afrika is er één te veel. Mijn motto is: geen enkele asielzoeker meer toelaten in ons dichtslibbende Nederland. Dan hoef je er ook geen meer uit te wijzen. Mijn grote wens is: elke medewerker van de B.V. Vluchtelingenwerk Nederland zo snel mogelijk in de WW.

 3. meijer61200

  Mooie foto van deze “vluchtelingen” maar om het plaatje compleet te maken mis ik een “zwaar gewond” kindje op de voorgrond. Mag best in scene gezet zijn hoor, met ketchup etc, Maar dat doet het gewoon lekker bij de linkse media.

  1. springmaarachterop

   Moet dit nu die bavianenkoppen zo prominent op een foto bij dit artikel, daar wordt een mens toch onpasselijk van?

 4. Frits Jansen

  Oh dit gaat over *aanvragen*. Massa’s aanvragers worden afgewezen, zoals Albanezen en Kosovaren.
  Syrische vluchtelingen zijn vaak hoog opgeleid (kritische geesten botsen met het regime), en redelijk westers georiënteerd.
  De gastarbeiders uit de jaren ’60 werden gerekruteerd uit kansarme laagopgeleiden. De Syrische vluchtelingen hadden de moed hun ooit fraaie land te verlaten. Dat is een veel beter slag.

  Ook Apple Haterd zoals ik moeten toegeven dat wijlen Steve Jobs van Apple van Syrische afkomst was.

  1. Guus Geluk

   Ergens onderin een bericht vindt Frits nog de gelegenheid iets over zichzelf te vertellen.

   1. Holland

    En dan ook nog een mededeling die hij al vier keer eerder heeft uitgekakt. Als narcist hoort hij zichzelf bijzonder graag praten.

    1. Guus Geluk

     Opmerkelijk dat Frits zo veel privé-informatie op het forum gooit. Of eigenlijk: niet verstandig.

  2. Original NL

   ….FJ…. De Syrische vluchtelingen hadden de moed hun ooit fraaie land te verlaten. Dat is een veel beter slag……
   …….Ja dapper je gezin verlaten en naar europa “vluchten” ipv te vechten voor je land.
   Zogezien zijn ze in nederland idd op hun plaats!

   1. penis aqua di rosa

    Wat doen wij dan op 4 mei om 20.00 uur?

    Dan gedenken wij allen (hoopte ik altijd, maar ook daar blijken verraders tussen, zoals voor mij geen 4 mei), gevallenen en slachtoffers van ons vaderland.
    Dus, als je land in oorlog geraakt, is het als gezonde kerel heel gewoon om te vluchten en daarbij je gezin achter te laten.
    Wat ben ik trots op wijlen mijn vader die voor koningin en vaderland de strijd aanging, o.a. midden in het bombardement op Rotterdam zat, maar mij de waarde leerde van vrijheid en respect voor onze strijders en bevrijders voor het eens zo mooie Nederland.

  3. Ni28

   “Syrische vluchtelingen zijn vaak hoog opgeleid”.
   Jammer dat wij ze in Nederland bijna niet tegenkomen.

   1. denk eens na

    Komt natuurlijk dat ze altijd op de campus van het universiteit slapen op zoek naar kennis.

  4. Ni28

   “De Syrische vluchtelingen hadden de moed hun ooit fraaie land te verlaten”.
   Als je land door oorlog getroffen wordt dan heb je de moed om te vechten of de schrik om de vluchten. En dan heb je nog goede wil nodig om je in je nieuwe land volledig aan te passen en daarmee je dankbaarheid tonen aan je gastland.

  5. lanex

   Als je maar lang genoeg blijft graven om te zien waar je vandaan komt zijn we dan allemaal Arabieren?

 5. Heinz

  Wij zullen ze nodig hebben, niet alleen Nederland maar heel Europa. Was Europa begin 1900 nog goed voor 25% van de wereldbevolking, aan het eind van deze eeuw is dat nog maar 4% ! Nederlands, dat moeilijke taaltje met d , t, en dt dreigt anders te verdwijnen. Gelukkig heeft Hongarije nog ruimte, 3x België en minder inwoners.

  1. Holland

   Heinz, dit heb je al gezegd. Jij bent er dus zo eentje die denkt dat oneindige groei bestaat en dat uitsluitend op economische merites beoordeelt. En dat is buitengewoon dom, want oneindige groei bestaat niet.

   Zou het niet beter zijn draaiboeken uit te werken hoe we de bestaande welvaart kunnen continueren, zonder aan verdere groei te denken?

   1. Fortiori

    Ik lees o.a. dat het leersysteem op de schop moet. Wanneer wij er niet in slagen om voldoende technisch personeel op te leiden (bouw, onderhoud, constructiewerk ) omdat er geen interesse is moeten arbeidskrachten geimporteerd worden. Een neef van bij Scheepswerf Hollandia kan geen vrije dag krijgen bijkans. Heeft ruim 8 weken vakantie nog tegoed. Een bouwplaats om de hoek werkt met Polen en Roemenen. Wie krijg je op de stelling om te metselen of in een casco opgeleverd pand het constructiewerk te doen.
    Loodgieters, Tegelaars, ed. In weer en wind werken bij Pro Rail ? Hoeveel huizen moeten er nog gebouwd worden? T

 6. Ritter

  Wel, half Afrika wil naar Noord/West Europa vanwege ons sociaal stelsel met haar uitkeringen.

  Dus zolang ze deze uitkeringen krijgen en niet worden uitgezet als ze geen verblijfsvergunning krijgen zullen ze blijven komen. Zo simpel is het.

  De meeste asielzoekers ( of ze nu wel of geen verblijfsvergunning krijgen) zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar migranten die om economische/financiële redenen (lees ruime uitkeringen en gratis huizen en gezondheidszorg en onderwijs; enzovoorts) naar Noord/West Europa afreizen.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” (Noord/West Europa) te bereiken en maken misbruik van de asielprocedure. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

  Eerst de jonge mannen en daarna de rest van de familie. Vaak blijven ze hun leven lang in de uitkering.

  Zelfs als ze niet door de asielprocedure heenkomen en terug moeten weigeren ze mee te werken en vertragen de uitzetting dusdanig dat uiteindelijk wel een “generaal pardon” zal volgen.

  Veel van deze migranten nemen ook hun islam (en bijbehorend gedrag) mee naar Europa en houden daaraan vast. Met alle probleem die daarmee verbonden zijn en waarmee de kranten dagelijks vol van staan.
  ———-
  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 7. penis aqua di rosa

  Zullen ze de datum voor vakantie in hun thuisland al gepland hebben?

 8. Babaji538

  Goed nieuws!
  De criminaliteit te Nederland daalt, de politie rolt
  vele kwekerijen (wat dan ook!) op, Schiphol is weer vrij,
  de bouw gaat omhoog, Nederlanders zijn de gelukkigste
  mensen in de hele wereld, de export verloopt uitstekend,
  de gezondheid gaat vooruit en het niveau van het onderwijs
  steekt boven de kwaliteit van heel Europa uit!
  Er is geen man op de straat die dit nog geloven wil.
  Petra Hermans

 9. Vraagtekentje

  In Italië:

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fvoxnews.info%2F2017%2F04%2F30%2Fprofughi-rifiutano-lavoro-non-siamo-venuti-qui-per-lavorare-vogliamo-soldi%2F&h=ATNSXMl2mh7YuSI1ti0JyfCHpfj8JDivgOWUYYK-kFcHXF2ZIzp7w3yvSsrTuY5OXP01SApmvuyVFwL995dG2WT7xDCq1uZjaX3OZSYi-ShkLlgqNKfR28N8ymM

  Profughi rifiutano lavoro: “Non siamo venuti qui per lavorare, vogliamo soldi”

  VERTAALD:

  Vluchtelingen weigeren werk: “We zijn hier niet gekomen om te werken, we willen geld”

 10. Bes Tolen

  Mijn buurman beschouwt veel lieden als minderwaardige Nederlanders. ”Gek genoeg maken er zich ook druk op deze site vanwege hun hobby het land vol te plempen met vreemdelingen”, stelt hij.

 11. Bes Tolen

  Hé, er was een heel grote scheepswerf waar het personeel mekaar in de weg liep. Er kwamen daardoor nogal wat werknemers niet aan werken toe. Dat wisten de werknemers op de werkvloer maar de directie kreeg die info niet. Slechte organisatie, slechte arbeidsproductiviteit. Te veel personeel. Wat deed de directie? Juist, werknemers uit het verre buitenland halen. Jaren zestig vorige eeuw. Dat niet alleen, die werf kon alleen uit door ruime overheidssteun. In 1960 werd alleen al 1,6 miljard gulden schuld niet door de overheid ingevorderd. Opgelopen schuld aan loonheffing e.d. Later ging nog meer overheidsgeld naar de werf. Uiteindelijk redde de scheepswerf het niet. Al jaren eerder had die werf dicht gemoeten. Zou het in deze tijd beter gaan? Vast niet. De truc is nu een andere: een heleboel trucs om gruwelijk te kunnen onderbetalen en het land met veel maatschappelijke kosten kunnen opschepen. Veel van dat werk hoort niet in Nederland thuis. De salarissen moeten i Nederland algemeen omhoog en de overheid moet streng controleren. Dat laatste is de overheid verleerd. Doordat er zoveel immigratiehufters rond lopen in Nederland?? Ja want die zorgden dat het fatsoen uit Nederland is verdwenen.

 12. Dollaert

  Nederland moet omgevolkt worden en ze zijn goed op koers! Wegwezen nu het nog kan.

 13. NoDoubt

  Er is nog steeds geen echte oplossing, dus blijven de gelukszoekers komen. Het kost Duitsland nu al 1000 miljard en Nederland al 100 miljard. Wat NLers hebben opgebouwd wordt ruimhartig aan anderen gegeven. Pensioenen liggen al in Brussel. De gelukszoekers hebben het beter dan de mensen die naar de voedselbank moeten etc. Het is op lange termijn niet op te brengen en de welvaartsstaat is ten einde. Duitsland gaat richting de schuld van een land als Amerika. De schuld zal worden afgewend op de rijke Europese landen en meezuigen naar de afgrond. Een kwestie van tijd. Dat is nadenken. Dus uit de EU en grenzen dicht. We krijgen nu al de uitgeprocedeerden eruit. Los van het feit dat ze niet bijdragen aan de maatschappij door te grote achterstand, houden ze hun cultuur in stand en krijgen wij later ook op ons bordje dat ze geen kans kregen.

 14. Gerlos

  Ik heb er niet voor gestudeerd maar ik geloof dat het niet ten goede komt voor ons land indien er nog meer van deze kansloze asiel/gelukszoekers het land binnenkomen. Wie gaat dat allemaal betalen, wij het klootjes volk dat alles maar toestaat helaas.

 15. poldi

  De hele asielprocedure is een farce.
  Je hoeft hier maar over de grens te wandelen, een oncontroleerbaar zielig verhaal op te hangen of vervolgd omdat je een “homo” bent en je bent, met je familie, de rest van je leven onder de pannen.
  Bijdragen aan je eigen onderhoud hoeft klaarblijkelijk niet gezien het feit dat de meesten niet (en nooit) zullen werken en we ze toch gewoon laten blijven. En de Nederlander onder het mom dat het onze ‘plicht’ is kan het allemaal betalen. Zie hier hoe een Calvinistisch schuldbesef een grotendeels atheïstische bevolking nog steeds in de tang houdt.

  1. Hetzalwelweer

   op w2eu.info staat alles precies beschreven hoe je het moet doen….is niet zo moeilijk.

 16. Matthew

  Interessant. bijna 50% van alle asielzoekers die binnenkomen zijn blanke Syriërs. Toch kiest de dagelijkse misleiding ervoor om mensen uit Eritrea als foto te plaatsen.

  Sites als de dagelijkse standaard zijn alleen maar een propaganda vehikel en een toonbeeld van de Nederlandse fake news beweging. De enige doelstelling is om een emotie uit te lokken om jouw gedrag te beïnvloeden. Hiermee verdienen ze hun geld. Zelfs de schrijvers verbazen zich in hoeverre mensen geloven in deze verhalen.

  Mijn tip: denk voor jezelf en laat je emoties niet manipuleren, zodat de ander hiermee zijn portemonnee spekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.