Gezellig! 18-jarige vluchteling mag haar broers ook binnenhalen

Het Europese Hof voor Justitie heeft bepaald dat een alleenstaande vluchteling die tijdens de asielprocedure meerderjarig (18) wordt, recht heeft op gezinshereniging.

Het betreft in dit geval een Eritrese vrouw die een paar maanden na haar asielaanvraag in februari van 2014, meerderjarig is geworden. Ze wilde haar drie broers laten overvliegen maar dit mocht niet van de staatssecretaris. De rechtbank in Den Haag kreeg door VluchtelingenWerk Nederland de zaak voorgeschoteld en vroeg het EU-hof om er eens een blik op te werpen. Zij stellen dat de Eritrese vrouw als minderjarige moet worden beschouwd omdat ze in die periode asiel aanvroeg. Het vrouwtje moet wel binnen drie maand een aanvraag indienen, anders heeft ze alsnog dikke vette pech.

VluchtelingenWerk Nederland is natuurlijk hartstikke blij, al zou het om ‘slechts tientallen vergelijkbare gevallen’ gaan. Dat wordt nog leuk met al die asielzoekers die overal beweren 17 te zijn. In lang niet alle gevallen is de leeftijd namelijk vast te stellen. Worden de herenigde gezinnen er ook weer uit gekickt als blijkt dat de asielzoeker al meerderjarig was bij de asielaanvraag? Vast niet, want dat is zielig en dan krijgen we weer Mauro-taferelen.

Ook als die bende nog verder escaleert in Syrië, of Erdogan krijgt een keer lak aan de vluchtelingenregeling, wordt het toch hoog tijd nog eens goed te kijken naar die gezinsherenigingsrichtlijn van de EU.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  Premier Orban van Hongarije voert het enige effectieve beleid om de stroom illegalen , die onder het mom van “vluchteling” naar Europa afreizen, tegen te houden.

  En juist Orban word door de politieke EU elite (en hun vriendjes in de media) gedemoniseerd en tegen gewerkt.
  ——-
  Rapporteur Sargentini (GroenLinks) wil strafprocedure EU tegen Hongarije

  1. Heinz

   Wij kunnen toch onmogelijk net als Hongarije onze grens met Duitsland en België met een hekwerk voorzien. Want dit is naast zijn grootspraak zo als hij dat oplost.

   1. Stanly2000

    Heinz,

    Een van de verwijten van de rapporteur Sargentini was dat Orbán de NGO’s niet alle steun en egards ten deel liet vallen. Kortom hij is tegen dit soort zieligheidsindustrie. Zie wat ervan komt, “vluchtelingenwerk” heeft weer een precedent geschapen en er zullen vele herenigingen volgen.

 2. Koos sssss

  De naam “Vluchtelingenwerk” zegt het al. Vluchtelingen is hun businessmodel, waar ze veel (belasting)geld mee cashen. Levert hun leuke baantjes op. En op kosten van de belastingbetaler slepen ze de staat voor de rechter, met het verzoek om diezelfde belastingbetaler nog meer geld afhandig te maken, door nog meer van die leeglopers het land binnen te halen.

 3. Floris

  En zo sukkelt Europa steeds verder richting de ondergang.

 4. Vit

  Dat linkse gespuis leert pas wat als er een burgeroorlog uitbreekt, de kruik gaat zo lang te water tot hij barst.

 5. Gerlos

  Valt mij tegen alleen maar broers ik had verwacht minimaal hun dorp of stad. Ga zo door Nederland en we gaan langzamerhand naar de verdoemenis,.

 6. Ni28

  Europa levert zichzelf aan de islam uit. Fort Europa ligt op de rug en wordt platgelopen door hordes islamieten die hier de dienst zullen uitmaken. En diegene die zich tegen verzet moet gestraft worden. De voormalige Oostbloklanden hebben vroeger ontzag gehad voor het Westen maar dat was ten onrechte.

 7. denk eens na

  We kunnen nu al voorspellen dat er nu 1000den net 18 worden na hun asiel aanvraag, gewoon paspoort weg gooien en je bent binnen met je hele famile.i

 8. Pescador

  Vluchteling zegt u toch? Volgens mij is een vluchteling iemaand die maar moeilijk zijn land kan verlaten en dan gaat vluchten, dan kan het toch niet zo zijn dat de rest van de familie er gewoon met een vliegtuig of trein achterna kan reizen , dat heet gewoon emigreren

  1. Baron von Munchhausen

   Juist,
   Onze “linkse” broeders hebben het wéér voor mekaar!
   Wanneer gaat een bezem door deze 100% linkse “Zieligheid-industrie!”

 9. Verlazques

  Wir schaffen das

 10. Tinneke

  Wat een aardig, lief, sociaal, humanitair gebaar. Het verbaasde mij al dat alleen de broers mogen komen, echter niets is minder waar de ouders mogen ook invliegen. https://www.destentor.nl/binnenland/18-jarige-vluchteling-mag-ouders-laten-komen~a43de028/. Om het helemaal goed te doen, zou ik de schoonouders, grootouders, kleinkinderen, achterkleinkinderen, neven, nichten, ook allemaal inviteren , plaats en geld in overschot, want waar ben je zonder familie?

  Zelf heb ik nog een goede tip voor deze slachtoffers, zodra het vliegtuig is geland, per direct naar de dichtstbijzijnde gemeente om een B.S.N. aan te vragen wat geen probleem moet zijn in Nederland. Dit is belangrijk voor de aanvraag van alle uitkeringen, toeslagen, woningen, inrichting, kinderbijslag, kindertoeslag, B.B.Z. gratis zorg,

  Ik zou zeggen plant u voort, en zeg het voort, succes verzekerd!

 11. Duckday

  Vluchtelingen werk is een MILJARDEN BEDRIJF hoe meer toeloop hoe maar zij verdienen
  Stop met al dat geld en stop het in de economie hier Zorg gewoon dat in die landen werk is waarom pompen we onze landen vol met al die bedrijven Europa is vol Wanneer NL EXIT alleen de top vult zijn zakken en doet verder niets Europa is aan zijn eigen onder gang bezig

 12. sjun

  Tuurlijk en al die aanhang heeft ook weer recht op gezinsVereniging. Zo komen hele steden deze kant op op het budget van de verzorgingsstaat, ten koste van huisvesting, ten laste van zorgkosten en ter beïnvloeding van het onderwijsniveau. Stop de etnocide nu dat nog kan.

 13. Anders55

  was een goed idee toch ” open grenzen” en noem het allemaal maar op? deze mevrouw wist als minderjarige toch ook alleen naar Nederland te komen? ik vraag me af waar dit allemaal naar toe gaat? gun iedereen het beste van het beste, maar zijn er nog wel duidelijke eisen; krijg het gevoel dat in Nederland zo langzaam aan; alles kan en alles mag?

 14. sjun

  Dat worden weer extra pyjamadagen voor zorgbehoeftigen terwijl het vrij besteedbare inkomen van elke Nederlander en de leefruimte in Nederland weer extra aanslagen te verduren krijgt. Tenslotte moet bekostiging van al deze goedmenselijkheid ergens vandaan komen. Zo u niet betaalt, betaalt u in elk geval verplicht mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.