Niki Lauda haalt hard uit naar blunderende Max Verstappen: ‘Normaal gesproken leer je van je fouten maar bij Max wordt het steeds erger’

Getty Images / Red Bull Content Pool
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

De topadviseur van het Formule 1 team van Mercedes is helemaal klaar met de Nederlandse Formule 1-coureur.

Vandaag is Max Verstappen er op grandioze wijze in geslaagd om zijn eigen glazen in te gooien tijdens de Grand Prix China. De coureur van Aston Marton Red Bull Racing nam onnodige risico’s, waardoor hij niet alleen een podiumplaats misliep maar zelfs terug werd gezet van de vierde naar de vijfde plek.

Gezien het wangedrag van Max zou het niet gek zijn als andere betrokkenen bij de Formule 1 het onderhand wel een beetje gehad hebben met hem. En ja, dat lijkt inderdaad zo te zijn. Na afloop van de Grand Prix van vandaag ging Mercedes-topadviseur Niki Lauda namelijk goed los op de jonge coureur.

“De enige die hier schuld aan heeft is Max,” aldus Lauda. “Het lijkt maar niet tot hem door te dringen. Normaal gesproken leer je van je fouten, maar bij Max wordt het steeds erger. Het lijkt in dit geval ook met zijn intelligentie te maken te hebben.

Met andere woorden, niet alleen vindt Lauda dat Max te veel risico’s neemt, maar hij zegt eigenlijk ook dat Max gewoon knetterdom is.

Is dat zo? Nou nee. Dat gaat veel te ver. Max lijkt juist behoorlijk intelligent te zijn. Het probleem is alleen dat hij zo graag zoveel en zo snel wil presteren dat hij fouten maakt. Zijn probleem is niet dat hij dom is, maar dat hij geen geduld heeft.

Wat dat betreft kan Max het één en ander leren van Ricciardo. De Australiër heeft veel meer geduld en neemt bijna nooit onnodige risico’s. Als het bij hem misgaat komt dat door een technisch probleem of doordat een ándere coureur hem van de baan rijdt. Max moet diezelfde eigenschappen in zichzelf kweken: hard door rijden, het maximale eruit willen halen, maar beseffen dat geduld betrachten absolute noodzaak is als je ooit kampioen wil worden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Lauda wordt een beetje een chagrijnige ouwe zuurpruim.

  1.   

   Misschien is dit wel een uitvloeisel van de raceautobrand waarbij de inhoud van zijn hersenpan iets te warm is geworden.

 2.   

  Kunnen niet beter wat minder aandacht besteden aan deze over het paard getilde puber?

  1.   

   Kwispel..
   Jij vraagt pas om aandacht. Overal ga jij tegendraads. Trollertje!

 3.   

  Je bent jong en je wil wat, autocoureur zijn en risico’s nemen.

 4.   

  wel een mooie race gezien dit weer dank zij max geen optocht file rijden

 5.   

  Niki Lauda vergeet dat Max nog erg jong, 20 jaar, is en o zo graag zijn best wil doen zijn auto als eerste over de streep te krijgen gretig als hij is. Max moet wat ouder en vooral wijzer en een ietsiepietsie voorzichtiger worden, hij komt er echt wel is mijn stellige overtuiging.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!