Rechercheur Pieter Omtzigt (CDA) scoort nieuwe baan: brute moord op opgeblazen journaliste oplossen

Pieter Omtzigt heeft er een nieuwe job bij: hij moet ervoor gaan zorgen dat de moord op een Maltese onderzoeksjournaliste wel echt door de plaatselijke regering wordt opgelost. Zij werd vorig jaar oktober opgeblazen door een autobom, op slechts meters afstand van haar eigen huis.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft het er maar druk mee: hij is vanmiddag door de Raad van Europa benoemd tot rapporteur over de moordzaak van de Maltese journalist Daphne Caruana Galizia. De vrouw was één van de bekendste onderzoeksjournalisten van Europa en heeft talloze corruptieschandalen aan het licht gebracht. In oktober 2017 werd ze opgeblazen door een autobom voor haar huis. Ze was op slag dood.

Sindsdien is het politie-onderzoek aardig stilgevallen. Het Maltese Openbare Ministerie heeft nu drie verdachten in het oog die de bom zouden hebben geplaatst en tot ontploffing gebracht, maar nog altijd tasten de autoriteiten van de kleinste EU-lidstaat volledig in het duister over de opdrachtgevers. Dat is frappant, want Daphne Caruana Galizia kende vele tegenstanders – waaronder meerdere parlementariërs en ministers van het eilandje in de Middellandse Zee.

Er zijn daarom zorgen dat de Maltese regering op de één of andere wijze het onderzoek traineert of manipuleert. Of dat klopt, moet Pieter Omtzigt nu gaan onderzoeken. Vers na het wereldkundig maken van levensgrote corruptie in de Raad van Europa is hij nu toe aan zijn volgende klus: Omtzigt wordt rapporteur, en moet dus persoonlijk gaan volgen of de Maltese regering wel alles op alles zet om de moord op Daphne Caruana Galizia op te lossen. Aldus de Maltese pers:

“The Council of Europe will be sending a monitor to oversee the ongoing investigation into the murder of journalist Daphne Caruana Galizia.

Dutch MP Pieter Omtzigt was on Monday appointed rapporteur by the legal affairs committee of the Council of Europe.

It also asked the assembly to ensure that all aspects surrounding the assassination were “thoroughly and impartially investigated by the authorities, without political interference suspected by numerous Maltese demonstrators”.

Part of Omtzigt’s mission will include a review of institutional failures and “the systematic targeting of Caruana Galizia for her work”.”

De benoeming van Omtzigt komt niet uit de lucht vallen, want de christen-democraat is al enige maanden bezig met de moordzaak. In januari hield hij een hoorzitting met de drie zonen van Caruana Galizia, die bij de Raad van Europa de toegestroomde Europese parlementariërs in niet mis te verstane woorden te kennen gaven dat zij geen enkel vertrouwen hebben in de huidige Maltese Labour-regering.

Omtzigt vertelde DDS bij die gelegenheid dat hij “door muren” zou gaan om de moord op de 53-jarige journaliste op te lossen. Op Malta gaan ze binnenkort merken wat doorbijter Omtzigt daarmee precies bedoelt…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. ayreonaut

  Grapjas, hij is te lastig voor Brussel, dus stuur je hem een tijdje naar Malta, heb je er voorlopig geen last van.

 2. Ernst Quispel

  Dat komt goed uit. Omtzigt loog opzichtig en daardoor is hem het woordvoerderschap over de MH17-dossier ontnomen.
  Hij heeft nu tijd genoeg.

  1. denk eens na

   Laat me 1 keer raden wie de grootste leugenaar van de eu is, hij heeft zelfs zijn exscuses voor aangeboden, alias PINNOKIO .

  2. sonar

   Kwippelmans wanneer sturen we Rutte en het voltallige kabinet de laan uit wegens liegen over een memo en de kamer vals voorlichten daarover.
   Jou grote opperhoofd is de grootste leugenaar aller tijden,maar dat is bij links een normale gang van zaken.

   1. Rechtsaf

    @Sonar maar dan is Ernstsülsün oorverdovend stil

 3. Babaji538

  Dicé versus Hybris.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 4. dannyvermeulen69

  komt vast door de russen toch of niet? de rus expert quispeldork de hofnar zal het u wel even vertellen! de grootmeester in slap gezwam en laster praatjes de niksnut weet het wel weer beter en zal niet lang duren of de rest van de laffe wolven komen de looser ondersteunen met ge onzin ..

  1. toetssteen

   dannyvermeulen69
   Lol! +10.

 5. J.C.

  “Op Malta gaan ze binnenkort merken wat doorbijter Omtzigt daarmee precies bedoelt…”

  Pieter Omtzigt een doorbijter??????? In Nederland niks van gemerkt, stemt altijd met het partijkartel mee, nadat hij aanvankelijk met veel bombarie veel stof opwierp. Neem bijvoorbeeld het MH17 dossier. Let op; Rutte komt er tot nog toe steeds, ondanks Pieter Omtzigt van het CDA, en natuurlijk ook later gewoon mee weg, dat de onderste steen niet boven water komt.

 6. DirkSteen

  Die Omtzigt is wel een doorbijter, dus hoop dat hij succes haalt!

 7. swetsnek

  Geef hem een k.utklus ben je even van dat blok aan je been verlost hahahahaah

 8. ratje56

  Het zou velen hier sieren als ze eens “buiten zichzelf” zouden treden, dus met open vizier en zonder linkse of rechtse voorkeuren tegen de dilemma,s aan zouden kijken.
  Maar helaas blijft Links links en Rechts rechts, hier sowieso. Dat zegt veel over het niveau helaas. Kortzichtigheid, tunnelvisie en andere mensen kleineren lijkt hier de boventoon te voeren.
  Intelligentie kun je niet leren, ook als ga je dertig jaar naar school. je leert rekenen en schrijven, leer je dat iets sneller dan de meeste anderen dan mag je naar het “hoger” onderwijs, maar slimmer word je daar niet van, wel sluwer, zie Mark Rutte bijvoorbeeld. Lullen kan ie, liegen ook. De lullende leugenaar zeg maar.
  Je hebt veel idioten in dit land, ook veel imbecielen en achterlijken. Iedereen die nu nog gelooft in het kabinet Rutte is een idioot. Die lul heeft nooit iets gebracht en mazzel gehad met de verdamping van de crisis.
  Je hebt ook veel imbecielen in dit land. Dat zijn diegenen die niet rijk zijn en toch steeds maar weer op de VVD stemmen en dat zijn er nogal wat.

  En helaas heb je ook nog achterlijken in dit land. Dat zijn de ergsten in dit geval. Die praten en schrijven alles goed wat krom is, totaal verblind door wat voor overtuiging dan ook en derhalve onkundig van de realiteit.
  Maar iemand die aan de term: “idiote achterlijke imbeciel voldoet was ik nog niet eerder tegengekomen. Tot nu!

  Ernst Quispel
  Wat een kortzichtige lul ben jij zeg!
  Doe je huiswerk en val Omtzigt niet aan op onwaarheden.
  Doe je huiswerk goed en………. DENK NA….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.